Български пощи - проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Български пощи - проблем
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1249 пъти
Здравейте. Първо ако може модераторите да одобрят тази история, защото може да се случи на всеки. А тя е:
Вчера ходих да плащам тока и водата, но ми казаха, че задължително трябва да плащам за парно, което го нямам вкъщи. Нямам пари в кредитната карта, за да платя онлайн. Вдигнах им луд скандал и ме изгониха. Какво да правя? Винаги съм си мислел, че в другите клонове не е така, но опитах да платя в друга поща и пак стана същото. Аз нямам със сигурност парно. От преди 7 години нямам никакво парно. И досега никой не ми е казвал такова нещо. И ми начисляват общ водомер на водата. Какво е най-доброто нещо, което мога да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: b566aaf924
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Отиди си плати тока само направо в Енергото. Аз имам организиран наложен платеж - Енерго, БТК си теглят парите автоматично, но трябва да имаш пари на сметката, разбира се. Виж в страницата на твоето Енерго къде още можеш да платиш
Колкото до останалото - Български пощи са само посредник. Те не са отговорни за това ти какво задължение имаш - събират парите и ги пращат на доставчиците. Проблемът ти е, че макар и да си се отказал от парно, Топлофикация ти начислява колкото за 1 радиатор някъде такси, защото през твоето жилище минавали тръби. Възможно е да са предприели мерки срещу теб (запориране на сметки, съдя изпълнител), защото вече в Пощата виждат, че ти трябва първо да плащаш тяхното задължение и всички пари, които дадеш в Пощата са длъжни да дадат на Топлофикация щеш или не щеш. Повтарям - пощата не е отговорна за това и в 10 клона да отидеш ще е същото - Топлофикация или фирма за събиране на дългове те е погнала.
Значи ти имаш проблем с топлофикация или с някое дружество, което събира вече задълженията ти към тях -твоят проблем не е с Български пощи!
Аз на твое място бих отишла да си платя тока и водата ДИРЕКТНО в Енерго и Вик, после към банката, за да видя дали имам запор, после към Топлофикация, за да ми кажат какви задължения са се натрупали и как да ги разсроча. Със сигурност обаче им дължиш за 7 г. хиляди. Не можеш да ги осъдиш -пробвали са и не са успявали до сега и затова продължават с тази практика.
По принцип законът трябва да е такъв, че да не могат да се отказват отделни апартаменти от парно, а трябва цялата кооперация да се откаже или никой, защото твоите съседи плащат изконсумираното и загубата на енергия в сградата я разпределят между всички, включително върху неклиентите, защото се топлите от тръбите на практика....

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6571090d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако става въпрос за тока и студената вода, авторът се е объркал, или съвсем право в очите ни лъже, пощите нямат право да искат да плащаш парното. Но автора тук прикрива факти. Иска да си плати само затоплянето на водата към топлофикация без да плаща частта за сградна инсталация, което няма как да стане. Опитал това на пощата и обвинява пощите за виновни.
авторе никой освен съда чрез съдебен изпълнител не може да те накара на сила да си платиш сметката за топлофикация. А няма как да разделиш сметката си към топлофикация на топла вода и сградна инсталация и да платиш само едното, или плащаш цялата сметка или чакаш съдебно дело.
Ти авторе от 7 години не ползваш радиатори към парното, което не те "развежда" с топлофикация, вероятно ползваш отоплена от тях вода, или най-малкото имаш сградна инсталация която си длъжен да платиш като собственик на жилище свързано с топлофикация. ти си длъжен но ако не желаеш да си изпълниш задължението само съдът може да ти вземе пари насила, не ни представяй пощаджиите за толкова всесилни.
Номер 1 пише нещо което на мен ми се струва невъзможно, сякаш като му чукнат номера на сметката за ток ще излезе на пощенския компютър че не си е плащал топлофикацията, възможно ли е? какво ги интересува пощите като посредник дали той е съден за топлофикация, той така може да съди фирмата за събиране на дългове, която е дала данни на пощите, че той е съден. Как някой ще те развява пред познати и непознати че си съден, без ти да желаеш те да знаят?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 91c25b35e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторе, не пишеш от кой град си. При нас в повечето пощи си има отделни гишета за ток, вода, телефон и т. н. В пощите, където се плаща на едно гише, никой не се интересува какви задължения и към кого ги имаш. Много съмнителна ми се вижда твоята история.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 664310fbdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип няма точно български пощи, един боклук ги продаде на безценица, защото му бутнаха рушветче, а сега по телевизията ви казва какво е правилно и ръси мозъци

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9905a3f243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Автора съм:
1, благодаря за отговора.
2, Аз нямам никакво задължение към парното от 7 години насам.
3, от Пловдив съм. Вчера бях в Банско и Пловдив. В Банско има само едно гише. В Пловдив има много гишета, но половината от тях рядко работят.
Интересното е, че като платя онлайн не ми излиза, че имам задължения. Така трябва да е и в касите. Иначе писах на един сайт и го публикуваха. И ако може администраторите да одобрят това мнение.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b566aaf924
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами Авторе, не знам - аз на твое място бих пуснала запитване в Топлофикация, защото не ми се вярва точно на теб да не ти начисляват такси за тръбите, но всичко е възможно - с питане до Цариград се стига.
Колкото до БП - това е едно държавно предприятие - не са продадени напълно, а държавата си е вътре. Освен това със стари к... ви не се прави нов бардак - там който е работил през кома, той работи и до ден днешен! Като машина на времето е да отидеш там за каквото и да е било, а навремето така беше навсякъде дори в магазина за хранителни стоки, НО БП не правят грешки. Могат да са отвратителни и всичко, но рядко правят грешки тези лелки - те по цял ден само това работят и това им е животчето.
Млад човек си, превеждай онлайн парите за сметките си или организрай наложен платеж - знаеш си всеки месец горе-долу какви са ти сметките и имай нужната сума и край - не се занимаваш.
Аз плащам понякога данъците си в офис на Информационно обслужване. Виж в Пловдив такъв офис - Информационно обслужване са на 100% държавна фирма, които имат достъп до абсолютно всички архиви за теб - ще ти кажат от ВиК сметката, през телефон, здравни, данък за колата - абсолютно всички задължения ти виждат. Плаща се 10 лв. да ти направят справка ти какви задължения имаш по принцип и кой какво иска от теб. Ти си им клиент и обслужването е доста добро. Имат офис на Санкт Петерсбург 55 в Пловдив, но провери и сам. Ще ти разпечатат всичко, за да си знаеш.
Мен ме съмнява, че БП имат достъп ако не до всички, то до системите на основните доставчици и монополисти и им излиза, че Топлофикация има иск към теб. Това е нормална процедура и ако Топлофикация я е задвижила скоро и банката ще постъпва по същия начин и ще почнат да превеждат без твое искане пари към Топлофикация. Занимавай се с тези неща. Има нещо гнило. Провери си - пак ти казвам, в Информационно обслужване за 10 лв. ще си видиш всичко! Наивно е обаче да мислиш, че щом нямаш радиатори, ти нямаш задължения към топлофикация.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6571090d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе и казваш не ползваш топла вода от топлофикация и нямаш начислени сметки за сградна инсталация така ли? Тогава какво искат от теб да платиш?
Всъщност е възможно цялата абонатна станция да сте се отказали от услугите на топлофикация, ако е така отиди лично в топлофикация и разучи за какво става въпрос.
Да питам обаче аз нещо, отиваш ти на касата в пощата казваш искам да си платя тока и те казват не може първо си плати парното, така ли? Ти казваш че нямаш парно а искаш да платиш тока те настояват да си платиш парното! Аз и като гледам повечето четящи така сме го разбрали.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1df1e5575d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Казваш, че от 7г. нямаш парно... Това за същия имот ли е на който преди си имал?
Това, че си изключил/свалил радиаторите не означава, че нямаш нищо за плащане. Ако е за същата сграда значи, че те ти начисляват такса мощност-нали има тръби, които минават през апартамента ти, които доставят парно на комшиите отдолу и отгоре над теб... Вероятно е такава работата.
С жена може да се разведеш, но с топлофикация -не.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9905a3f243
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   6, днес имам работа в онзи квартал, така че ще проверя това каквото ме посъветва. Благодаря.
7, ще отида до топлофикацията и ще проверя. Благодаря.
8, да, отказах се от радиаторите и сега имам само тръба.

Иначе нямам възможност да платя онлайн, защото за съжаление в кредитната карта нямам толкова пари. Но ще пробвам и с други варианти. Ще пиша после пак, защото ще проверя по други начини дали имам задължения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker