Ум, разум, възпитание и разликите помежду ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ум, разум, възпитание и разликите помежду ни
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2483 пъти
Здравейте, ще бъда доста директна. Имам връзка, с човек, който е на съвсем различно и диаметрално противополжно ниво от мен. Под ниво говоря за всичко - интелектуално, спрямо възпитанието му, спрямо това какво е видял и тн.
Наскоро дори разбрах, че през живота си не е прочел една книга. Аз го харесвам и дори мисля че започвам да го обичам... но ако трябва да бъда честна засега само тези сексуални пориви и привличане ни задържат да бъдем заедно. Какво ще стане като те изчезнат? На какво ще се задържим? За какво ще си говорим? За сега все още сексът, колите, спорта и някои подобни теми са ми забавни, но бързо ме карат да се чувствам незаинтересована.
Има ли бъдеще една такава връзка като нашата? Родителите ми ще полудеят ако разберат, а аз имам отношения с този мъж, вече доста време. Живея в чужбина, така че те няма как да разберат какво правя и с кого. Да, те няма да живеят моят живот, но когато идваш от едно доста добро семейство и родителите са ти преподаватели, а техните не знам си какви, май дори са безработни, когато единсвеното ви дете се е хванало с човек, който не е от неговата среда, какво правиме тогава?
Били ли сте някога в такава ситуация, в която да знаете и да виждате всички тези различия и въпреки всичко да се инатите на всички и на всичко и да продължавате да бъдете с този човек?
АЗ МАЗОХИСТКА ЛИ СЪМ? И въобще имам ли основания да си мисля, че този човек поне малко ще се промени и че ще " оправи "?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1259823896
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом от сега започваш да мислиш така, значи сама си даваш отговор и ти става ясно, че този човек няма да те удоволетвори напълно. Не пречи да се забавлявате, да си подържате отношения и да ви бъде приятно, но сигурно ще е краткотрайно и не влагай много чувства и мисли, защото обикновено такива хора приемат по-лекомислено сериозните намерения на партньора си.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3fb4772777
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хммм, не бъркай секса с любов. При секса може да има любов, но може и да няма. Помисли си добре дали наистина го обичаш или просто си свикнала да спиш с него.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3031e25f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нищо няма да се промени, не се заблуждавай. Не че обикновените, необразованите хора не бива да се обичат, не че не заслужават големи чувства, но ти сама си знаеш - това ще е до време. След секс маратона идват дни, в които ще ти се иска нещо друго да те свързва с него. И той ще започне да те обвинява, че се правиш на голямата работа, на много културна и умна (просто, защото той ще усеща, че не е като теб), ти ще имаш потребност от интелектуално общуване и ще почнеш да гледаш настрани и да се питаш къде ти е бил акъла. НЕ! Категорично тази връзка няма бъдеще. Пък ако толкова държиш, убеди се сама, никой не може да те спре.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ac66442558
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как да се оправи. Не можеш да имаш пълноценна връзка с човек, който е възпитан по съвсем различен от теб начин, с когото нямате общи духовни интереси и представите ви за нещата от живота са коренно различни. Заложи на секса, ако е добър и дотам.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 5c685b7355
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може да не е чел нищо, защото средата му е била такава - никой около него не се е интересувал от това, съответно не е имало кой да го запали. Може би ако започнеш да му говориш за разни книги, ще му стане интересно и ще започне сам да си търси нещо за четене. Аз така запалих една приятелка и в момента чете наравно с мен, а преди не я бях виждала с книга.. :) Та мисълта ми е, че човекът не е непременно тъп и прост, ако не чете. В повечето случаи са виновни родителите, средата и т. н.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e08bb167ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По принцип такива теми са табу, сещаш се че не е много хубаво да се говори така за човека до теб, защото все пак ти си го избирала, но мисля че виждаш сама за какво иде реч.
И аз имах подобна дилема като твоята, нищо че съм мъж. Не мога да кажа че съм най-умният или най-великият на земята, обаче имах жена до мен, която в едно изречение правеше толкова правописни грешки, че не беше сигурно дали първолак няма да се справи по добре от нея. Реших че това не е толкова важно и че не пречи. След това забелязах че не се интересува от нищо, че не само една книга, ами не може да прочете пресата и да и е интересно нещо. Сещаш се че тази съвкупност ми показа че тя няма и елементарна култура.
И като за финал само да кажа, че тази цялата съвкупност от неграмотност, няма как да не повлияе за взимане на решения на същият този човек, като начин на живот и т. н.
Такъв човек може само да те дърпа назад това е.
Но може би като мен и ти се спънала на фактора външни белези :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: db9be95906
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Моят съвет е прекрати тази връзка докато не са загрубели нещата. Аз в момента преживявам раздялата си с мъж, който "не е за мен", случеят е същият, като твоя. Аз допуснах нещата да се развиват и се оказа, че съм се превърнала във всичко за другия човек. Аз не съм и предполагала, че някой може да ме обича толкова силно, но нямам право да го лъжа. Разделихме с епо мое настояване. Не съм си и представяла, че някога ще нараня толкова много един човек.
За това те съветвам да се отдръпнеш. С времето няма да го заобичаш. Напротив ще го намразиш. Хората не се променят, но всички имат чувства.
Сполука.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 967df8198a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! Имам да ти кажа няколко неща, ще бъда колкото си може по кратка.
Първо, нямаш основания да мислиш, че можеш насилствено да промениш възрастен човек. Той ще се промени само ако го желае.
Второ, добре, че не си чистокръвна принцеса, че тогава вероятността да си намериш жених на твоето равнище е много по малка, ако продължаваш да си търсиш патрньор според образовнието, професията на родителите му и това колко броя книги е чел... Имам предвид, да не си въздигаш толкова акциите, имаш преувеличено самочувствие.
Все пак човек може да е умен, да постъпва разумно и да е природно интелигентен без чистокръвна рода и високо ценено образование. За нещата от живота човек може да научи не само от книгите, а и от собствен опит и от разговори за опита на други хора. Защото какво всъщност са книгите, разкази за опита от живота на други хора.
Правиш грешна преценка за хората. Колко е ценен един човек не се преценя по това какво работи баща му, нито по това с каква оценка е завършил образованието си, колко книги е чел и т. н. Изглеждаш доста начетено момиче, но не обмисляш смисъла на нещата който си чела. Имам в предвид: Като прочетеш някъде, че любовта е химия, не би трябвало да си избираш партньор в любовта заради шестицата му по химия. При теб нещата така изглеждат.
Другото теми като коли и спорт не са теми който са важни в връзката на двама влюбени и ако само това са темите на който говорите още от сега вие нямате никаква емоционална връзка, а само сескуална т. е. вие не сте гаджета а секс пратньори. Особенно като смяташ партньора си за по ниско интелигентен, с ниско възпитание и по малък опит в живота.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6526d86c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, съдейки от моя опит... изживейте си секса, обаче НЕ го обръщайте в сериозна връзка.
Преди време се влюбих много в един човек, който нямаше образование, нямаше воля или поне елементарни амбиции да се развива, но иначе претенции и самочувствие хич не му липсваха. Иначе имаше потенциал, но единствените мултифункционални дейности, които изпълняваше с желание бяха да се оригва и да изпуска газове едновренно. Имах надежди и аз да запаля някакъв интерес в него - поне език да научи или да запише нещо да учи, една книга да прочете... нужно ли е да казвам, че не стана. Неговите родители освен това, вместо да го насърчават, имам чувството, че подкрепяха селското му поведение и не реагираха като виждаха, че синът им припада от алкохолни изпарения. В крайна сметка, макар и любов голяма - връзката не оцеля. След време сядам аз да си порева уж, сипвам си вино, пускам си кофти музика и седнах да му чета любовните писма от едно време... и след 3тото изречение, което беше попито от елементарни грешки... умрях си сама от срам, изпих си виното и теглих една майна на "страдането" :D

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 60f7109b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Загуби ме на " диаметрално противополжно ниво"

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8f688658b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   не мога да ти кажа какво правиМЕ, но мога да ти кажа какво правиМ. като не ти подхожда, казваш му довиждане и това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker