Губя контрол над себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121408)
 Любов и изневяра (29760)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3189)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18583)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Губя контрол над себе си
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2290 пъти
Добър вечер! Много ми е трудно да започна, защото не обичам да споделям, но усещам как губя контрол над себе си. Не мога да говоря с никого, а причината е една – ще бъда премазан от външния свят. Затова пиша тук, скрит зад клавиатурата и се надявам хора, минали по този път да ме посъветват. От повечето не очаквам разбиране, всъщност очаквам много критики, но да за критика съм. Всичко започна така.
Аз съм един средностатистически тинейджър на седемнадесет години. Лятото се забърках в лоша компания може би най-голямата ми грешка в живота ми дотук. Започнах да употребявам марихуана. Животът ми придоби едно съвсем друго измерение. От едно кротко момче се превърнах в човека, който мислех, че никога няма да стана. Превърнах се в такъв за много кратък период от време. За употребата на тези вещества не споделих с никого. Продължих да си излизам с най-добрите приятели, но прибираха ли се те, наяве излизаше “изродът” в мен. Така минаваха дните – безгрижно, мързеливо, без да ми пука за останалия свят покрай мен. Идва момента, в който почвам училище. Разбира се закъсах с оценките. Така онова мое лошо аз взе преднина и буквално ме захвърли в една много дълбока дупка. Така ще ви спестя подробностите и ще се прехвърлим направо на изминалия Февруари месец. Той е кулминацията на тази история. Та в този на пръв поглед един приятен месец се превърна в най-големия ми кошмар. Не бях на себе си. Марихуаната беше замъглила съзнанието и трезвото ми мислене изцяло. Всеки ден пушех по два, три пъти. Докато не дойде края на месеца и всичко това ми се отрази. Една вечер както си спях нещо ме удари в петите, не знам какво беше, но викнахме бърза помощ. На следващия ден бях по изследвания и т. н.. Нищо не хванаха на тях, но кръвната ми захар беше стигнала до 3. 5, което е изключително ниско. Създадох много главоболия на семейството ми. То бяха едни паник атаки, то беше чудо. Слава Богу сега се пооправям. Това е като предистория на, това което искам да споделя. Усещам как губя контрол над себе си. Буквално. Промъкват се покрай мен някакви депресиращи усещания, които ме хващат за гърлото и не ме пускат. Не знам какво да правя. Агресията ми е непоносима. Моля ви помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 503b72f530
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиваш на психолог. Отказваш напълно и ТОТАЛНО, ЗАВИНАГИ марихуаната. Млад си, грешки се правят. Учи! Звучи скучно и досадно, но почнеш ли ще ти хареса като си наясно с нещата. Имаш възможности безброй. Приеми това като някакъв етап от живота си просто. Постарай се да отмине! И да не се връща!

За агресията също - психолог/психиатър! Ще те подложат на лечение, ще споделяш, най-вероятно и хапчета ще пиеш, но ще си стъпиш на краката!

Съветвам те и да се запишеш на бокс например. Ще изливаш яда си и ще настъпва някаква душевна хармония. На мен ми се случи да изгубя контрол над себе си и си изпотроших стаята, а по принцип съм уравновесено момиче. Но в този момент единственото от което имах нужда беше или да убия някого, или да строша нещо. Е, сбих се, потроших куп неща и после ми беше едно спокойно. Влязох в релси само след като си излях гнева. В крайна сметка от това имаме нужда.

Хайде успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6bcaa20600
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как да ти помогнем ние? Трябва да се откажеш от наркотика. Никой не може да го направи вместо тебе.
Ако имаш вече физическа зависимост, няма да е лесно,
но психиката командва физиката. Започни да си внушаваш, че мразиш това нещо, не го искаш и не ти е нужно. Другото е, че трябва да намериш с какво да го заместиш. Хората взимат наркотици, алкохол и цигари и такива неща, защото усещат някаква липса. Потърси си нещо да правиш, с нещо да си зает, което да ангажира времето и вниманието ти. Човек, който с нищо не се занимава, дяволът влиза в ума му и... го подтиква към такива неща. Постави си някаква разумна цел, която да следваш.

На първо място трябва да осъзнаеш, че стремежът към удоволствия води в пропастта.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 13ed3480cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За депресията те разбирам, за кратко време загубих толкова килограма, че бях друг човек, вярвам обаче че бързо ще се свестиш, просто си наложи на волята да те върне към предишния човек.
Това което си правил в действителност е безсмислено, но явно си го осъзнал, за другото ще трябва малко време.
Иначе хората не се променят в смисъл в който от добри стават лоши, просто добрите правят грешки и ги поправят, а глупаците правят евентуално нещо хубаво защото ситуацията го изисква.
Ти си от добрите явно и това има значение и то голямо, нещо което бих те посъветвал е да почнеш да спортуваш, фитнес примерно е много добра идея.
Не се затваряй в себе си, не живей затворен вкъщи, уповавай се на някаква цел, каквато и да е, ако нямаш си постави и действай.
Целта може да е от това да се запишеш в доброволческа група бореща се срещу разпространението на наркотици сред тинейджърите, до това да вдигаш сто от лежанка.
Аз нямах късмета да ми е трудно заради мене само, но последствията са горе долу едни и същи, а ти имаш шанс да погледнеш на нещата както трябва, как гледаме на ситуацията е важно.
На 17 години си, а това е толкова крехка възраст, пред теб има толкова новиi страхотни преживявания, само направи каквото трябва да излезеш от дупката и ще дойдат част от тях, бъди сигурен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: cc13e7e275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора: Добър вечер. Благодаря Ви за коментарите и съветите. Оценявам го. Но има ли как да избегна психиатри и т. н.. Как да си наложа самоконтрол?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 483331860e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Както каза Н. 1, трябва да се посъветваш с психолог. И не защото имаш психични отклонения, а защото ти сам си го каза- ти нямаш контрол над себе си.
Ще бъда честен - наистина си затънал. Но изход винаги има. Първото което можеш да направиш, е да спреш тревата и да имаш волята да го направиш, иначе всичко отива по дяволите. След това сподели с родителите си за твоят проблем - кажи им това, което написа и тук. Следваща стъпка е да се консултираш с психолог, който да ти помогне да си стъпиш на краката и да бъдеш същото лъчезарно момче, какъвто си бил преди време. Минат ли тези три стъпки успешно, вече ще можеш да се изграждаш се като личност.
Иска се воля, воля, и пак воля!
Успех и умната! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 503b72f530
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма как да избегнеш психолога/психиатъра защото само такъв може да ти помогне за това как да се контролираш и да преодолееш този проблем. Задължително е да отидеш при професионалист! Задължително! Защото тръгнеш ли сам да се справяш само ще се потискаш и потискаш, ще претърпиш и неуспех може би, което ще те обезкуражи още повече и всичко отива по дяволите. А пък да не говорим и в дългосрочен план - като имаш приятелка/съпруга до себе си и нещо не ти изнася и си изпуснеш нервите. Тогава мислиш ли какво можеш да направиш в гнева и яростта си? Най-вероятно да я пребиеш. Това няма да ти помогне никак.

Затова отиди на психолог. Няма нищо срамно или ненормално в това, бъди спокоен. Не е задължително приятелите ти да разбират.

Пиши как се развиват нещата след време. :)))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0f137bf062
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   ОТ АВТОРА: Добър вечер на всички. Пиша месец, след като публикувах тази статия. Тъй като аз съм много твърдоглава личност, не потърсих лекарска помощ и продължих да се лутам така да го кажа из дълбините. Може би две седмици, след като писах тук, започна леко подобряване. Започнах да заспивам по-лесно, изчезнаха и атаките. За момент това беше много голяма победа. Работата е обаче, че започвам да се пропуквам отново и стигнах до извод, че съм си разбил нервната система. Отново заспивам много трудно, имам чувството, че ще си глътна езика и, че ще получа инфаркт. Моля помогнете!!!!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 50b247f942
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Добре бе, човече. Казахме ти да потърсиш помощ. Друго няма какво! Как да ти помогнем повече? Трябва сам да отидеш на психолог (или вашите да те заведат) и да се лекуваш. Друг вариант аз не виждам.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0f137bf062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ОТ АВТОРА: Въпрос на чест е да се оправя сам!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 19 дни
hash: 0f137bf062
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ОТ АВТОРА: Добър вечер! Отново мина малко повече от месец, след като станаха всички проблеми, и след като написах коментар №8. Естествено все още не съм потърсил помощ. Продължавам своята борба сам, но и сам войнът е войн. Не съм сигурен, но май се чувствам някак променен, някак гледам на нещата с апатия. Чудя се дали съм станал твърде голям реалист, или съм се задълбочил още повече. Боря се, но на пътя ми е така наречената натраплива невроза, която е много голяма спънка. Въпросът е как да я преодолея? Започнах да си правя био-терапия с чай от мащерка, но най-вероятно ще сменя подхода, защото е малко ефективна. Ще започна да пия чай от мента или лайка. Остава проблемът с деперсонализацията, който се появява рядко, но го преборва бързо. Също така затрудненото дишане, което и физически симтом при много силен стрес. Очаквам вашите коментари. Блаодаря за вниманието! :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 17 дни
hash: 2c0adcb076
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Не знам какво да ти кажа... В началото не те разбирах защо не искаш да потърсиш помощ, но сега и аз се сблъсках с нещо и продължавам да се опитвам да го преодолея, не искам другите да разбират въпреки че виждат какво става, но просто не искам да ме мислят за слаба или че нещо не ми е наред... За тези чайове... аз на чайове нямам много вяра. По-скоро бих предпочела медитация и йога, отколкото чай. Ти поне можеш да опишеш горе-долу какво се случва с теб, аз това не го мога.

Не знам какво ми е, изпаднах три пъти в истерия, два пъти се разплаках и знаех каква е причината която ме докара до рев, но третия път се случи че така от нищото започнах да плача и не знаех защо, исках да спра но всякаш някой ме душеше и извиваше душата ми, изстискваше ми силите, разбираш ли? Беше много странно и се изплаших от себе си. Може би се случи защото години наред търпя неправди спрямо себе си и се е натрупало, или знам ли...

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: 58f96f293e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   ОТ АВТОРА: Трудно е нали? Работата е да не се отказваш. Най-трудната битка е тази със самия теб. Лошото е, че след всеки един рунд губиш част от теб, усещаш как вече не си същия, усещаш как изгаряш отвътре бавно, но сигурно. Много е трудно да се преодолее без помощ, изчетох много информация по темата. Всеки път стигам до извод, че трябва да потърся помощ, но... трябва да си инат. Колкото до чайовте, опитвам се да си втълпя, че вършат работа. Ако искаш, можем да измислим нещо и дс разменим някакви контакти, защото съм сигурен, че можем да си кажем повече, отколкото пишем тук.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 дни
hash: 15e370eea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Съгласна съм. Но как да стане това?

 
  ...
преди: 7 години, 9 дни
hash: acf94e9297
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравейте!
Попаднах на тази тема поради собствените ми проблеми.
Доста съм чела за такива неща-някой реални, други измислица, но както автора каза:трябва да се бориш и да си инат. Е аз опитвах, опитвам се сега и за в бъдеще пак ще се опитвам. Понеже обичам да чета и си бях набелязала думите на една героиня и когато изпадна в момент на слабост, депресия или нещо подобно си ги повтарям мислено, но както казахте е трудно да се справиш сам със всичко. И все пак вярвам че има начин.

 
  ...
преди: 7 години, 7 дни
hash: d518d6db85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Хей, Авторе! Какво стана с теб, справи ли се с проблемите? Аз съм момичето от горните коментари, сега ми излезе писмо в пощата - благодарение на номер 20, надявам се всичко да се оправи при теб :) - и се питах дали си добре.

Ако може, а и ако искаш, бих се радвала да знам как са се развили нещата при теб през последната година.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker