Защо българинът все от всичко разбира? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българинът все от всичко разбира?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2586 пъти
Значи в чужбина се сблъсках с всякакви хора, но това, което ми хареса е че повечето европейци избягват теми като религия и политика на маса. Така де, събрали сме се да се веселим, а не да се дразним и нервим с такива теми, достатъчно проблеми има в живота, че да се натоварваме още повече по времето огато се очаква че трябва да разпускаме.
Но ми прави гадно впечатление как българите на маса като седнат у да разпускат и се почва тоя политик-идиот това кажа, а пък оня друго, жоро е парцал, петя е долна пачавра, всички са боклуци. И всеки се пише някакъв голям капацитет видиш ли. И като се пийне малко повече се почва тропането по масата нали да се покажем какви сме родолюбци, само дето като гласуваме не мислим....

Същата работа и във фейсбук, затова го изтрих, да не им чета мненията, които се опитват да си налагат. Ей това най-много ме дразни - някой да си налага мнението все едно е миродавно. За мен това е болестно състояние, нарцисизъм. За да не кажете че смятам, че само ние сме така, така са и другите балканци, а тук в чужбина видях че и арабите все зяят на тема политика и религия, например мой познат от Ирак като станаха атаките в Париж поде темата "В Ирак и Сирия от години умират хора, но никой не го е грижа" и т. н. Не, че не е прав, обаче като човек, който има лични проблеми със здравето не ми се слушат истерии, а вървеше след мен и ми надуваше главата по цял ден. Но да ги оставим другите - да видим себе си.

От кога общуването с приятели се превърна само в жалване, черногледство, натоварване и политиканстване, къде остана радостта? Всеки се обажда само да се оплаче или да се похвали как направил мръсно но някого, как оня бил тъпанар, оная била пачавра, а не гледат себе си и своите си проблеми, а когато ти имаш нужда от тях се покриват като мишки. Е затова вече си имам едно наум и страня от такива хора. За съжаление имам чувството, че те вече са мнозинството в нашето общество.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: b5e158252c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще разочаровам автора, НО няма нужда да се ядосваш, защото нещата вървят на по-зле! А докато всичко се развива по този сценарий, няма да спрат и мънкащите хора! А не си ли се замислял, авторе, че понякога хората мрънкат с право? ! Ами какво, да се усмихват насила ли, когато никоя институция не работи както трябва, а хората се превръщат в зомбита, които работят по 8 часа на ден за минимална заплата, с която да си платят наема, пътните и хляба, с който да си удължат иначе безсмисления им живот! Кого съдиш ти ми кажи!!!???

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c95ab934fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Да, права си. Другото е, че всички българи са убедени, че има някаква конспирация срещу нас. Сорос си плащал, за да сме бедни, в храната ни салгали някакви неща, за да сме зомбита и па самолетите изхвърляли някакви неща и всякакви такива. И при всеки опит да убедя хората, че са параноици, ме обивиняват, че Сорос ми плащал, че съм бил сляп и тем подобни. Ако Сорос ми плащаше да си изказвам мнението, до сега да бях забогатял.

ПС: арабина е много прав за лицемерието на света.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f6828ea0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Като те гледам, и ти от всичко разбираш, хе-хе. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c95ab934fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, не съм автора и съм сългасен, че има за какво да се мрънка, но все пак това мрънкане с какво помага? Да, може живота да е труден, но пък ако се стегнеш и направиш нещо, за да го промениш поне малко, нещата ще са поне една идея по-добре. Със сигурност политиците носят голяма вина за много нещастия, но основната част си я носим ние. А дори и да не я носим, пак питам, с какво конкретно помага мрънкането?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6fe5381fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Две, това е психично заоляване, само виж коментара на номер 1 веднага изпада в истерия. :D Аз не се нервя, просто ми е тъпо, че от изягване на подобни олигофрени се оказва че в един момент всички са олигофренясали по кемтрейлс, Сорос, ваксини, аутизъм, пиене на белина, рейки, йога, вълшебни водорасли, все простотии на които би се вързал някой от Бг Мама и масовия ФБ чалгар.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6fe5381fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Едно, те моите проблеми със здравето ми дойдоха точно от такива идиоти. Защото за мен това не са нормални хора.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d301d4ae7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Къде остана радостта, ли? В детството. Вместо да ги слушаш как негодуват, макар и основателно, защо не насочваш разговорите към неща, които ти са приятни? Да си представим, че се запозная с теб, за какво ще си приказваме?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e65d0dca98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз съм се чудила същото-никъде не съм видяла толкова черногледи и песимистични хора като в България. Не казвам някой да се преструва на щастлив-а да бъде щастлив! ИМа толкова много малки неща за които да сме благодарни-здравето ни, семейството, приятелите... а нас все ни интресуват другите хора как са и колкото са по-зле толкова по-добре за нас. Все търсим кого да обсъждаме и на кого да завиждаме... Мен страшно ме дразни това. Съседките ми като се наредят пред блока и всеки път като мина не са пропуснали да ме питат какво съм купила, ама колко е струвало... кой е идвал в нас, какво е искал! Толкова ли е сложно да си гледаш собствения живот и да оставиш другите да си правят каквото искат0никой не ти е виновен, че си беден, че женати не ти пуска, че децата само за пари мрънкат... Това си е твоя живот и по твоя вина е такъв-абсолютно никой не може да ти направи това, което сам си насадиш, но за съжаление българина предпочита да вярва, че всички други са виновни и само той-невинен и използван.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9a879c8c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Българинът е много злобен, завистлив, ... "любимият" ми израз е "благородно ти завиждам", ясно какво е благородството. Пали се, коментира, обижда, любопитства.... все негативни качества. Колко струва това, е как го купихте, как се уредихте... залива те вълна от негативност и простотия. Пропуснах най-важният въпрос, колко ти е заплатата. И все пак има невероятни свестни хора, които за съжаление са смачкани до безобразие, защото бай Ганьо господства в България и тези хора дъх не могат да си поемат, да се изявят. Жалко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a215e2d505
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   9, ти не си ли българин? Или обичаш да обобщаваш, но ти винаги си изключението от правилото?

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: dc1acac7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Българинът разбира от всичко, защото той е социален човек, от малък е свикнал да разговаря за разни неща на софри, НО българинът не ги мисли съвсем сериозно тези неща и общо взето се намира на „раздумка“.
Аз съм живяла в много държави в Европа и по принцип дори най-северните народи също са склонни на такива „раздумки“, но им трябва време, за да се отпуснат. Това е основната разлика говорят много по-жестоки и крайни неща от българите на раздумката, но само като са сред близки хора.
Българинът се наслаждава на новата си свобода на словото и не се страхува да е политически некоректен, което е и добро нещо, защото вместо на тъмно да се обсъждат нещата, у нас става всичко на светло, а в дискусията се ражда истината.

Освен това българинът има обикновенно поне 12 клас образование, сравнително висока обща култура, но без конкретно знание по нещо специфично и заради дългия комунизъм, хаос, в който е израстнал е свикнал сам да си задава въпроси и да търси отговорите, сам да търси решения и сам да се оправя
Ако на немецът му се развали пералнята, той вика майстори или си купува нова. Българинът няма доверие на майсторът, първо ще я отвори, ще се пробва сам да я оправи... , ще викне брат си, съседа, на жената братовчеда, шурея си и чак тогава ще потърси майстор.

Така сме с всичко.
Не е нито негативно качество, нито позитивно. Поне приказка става и бързо човек завързва социални контакти, НО ти не взимай тези приказки и раздумки за нещо сериозно дори темите да са сериозни.

Българинът е по-толерантен и към други религии, и към произход, защото той е любопитен - той си задава въпросите, отговаря им дори грешно, но му пука.
На много други народи просто не им пука и просто си живеят от работа, пред ТВ и една -две почивки, но не им дреме нито за съседа, нито за братовчеда, камо ли за някакви глобални или други проблеми
Българинът не е прав в 90% от случаите, но поне му пука. Никога българин не е организирал примерно етническо прочистване, не е тормозил цели групи от малцинства. На маса големите усти, но същите тези „големи усти“ им дай един калашников да застрелят група цигани и ще се почнат да реват като бебета, докато другите народи ще организират избиването на на група цигани, а на всички цигани, ще ги изпепелят и ще ги накарат да изчезнат.

По делата им ще ги познаете. Не слушайте раздумките, а ВИЖТЕ как живеем и какво правим българите реално - мирни хора, въпреки трудните условия си помагаме кой с каквото може, не сме се пречупили в много тежки ситуации и от една супер изпозкана държава що-годе успяхме поне да почнем да създаваме европейска страна и да живеем що-годе по европейски.
Гордейте се повече с българското, с положителното и стига търсете косъма в супата

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 52a29303f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке, а за какво си говорят хората на маса в чужбина? Разказват си хубави преживявания от екскурзии, как е било в еди си кой хотел, че еди си къде има добър масажист, за посещение на концерти и т. н., е обикновения българин такива неща не може да си позволи той не е вкусил от хубавото как искаш да говори на такива теми на маса?
Всичко което му се случва на обикновения българин за когото говориш го извайва до такъв какъвто е като емоции. Прави го отчаян срива му самочувствието.
Сега ще кажеш че много по бедни нации например в Африка се чувстват по щастливи, обаче българинът е поставен да живее като европеец с африкански доходи. Когато кажеш на лъва че е лъв и го заставиш да живее като мишка и той няма как да е щастлив, понякога ще се зъби друг път ще скимти. Ако българите в България имаха шанс да живеят поне малко като европейци, каквито всъщност са, те никога нямаше да отварят тема за политика на своята маса.
Виж само какви теми се обсъждат последно време "Динковците" е хубаво да не говорим за тях, ама въобще щеше ли да ги има ако държавата/ политиката си беше на мястото? Щеше ли да има толкова много ограбени бабИ по селата ако държавата си беше на мястото? Щеше ли да са такива цените на горива, винетки, електричество и друго ако държавата си бе на мястото. Щеше ли българинът да има толкова малка и толкова несигурна заплата, толкова тормозен от работодатели, ако държавата си беше на мястото?
Ок, казваш че българите не гласували правилно, а за кой бе мила авторке да гласуват, има ли читав политик за който човек да си даде с удоволствие гласа? Или все на българина се стоварва по избори да избира уж по малкото зло, а то се оказва че откъснал дренки от същия дол.
А колкото до това че все по голям брой от народа са прости, това се дължи на факта че вече 25 години Европа и Америка изсмуква качественият материал от държавата ни и е нормално тук да останат по голям процент некачествен материал. Ако ти народиш 20 деца и аз ти взема половината по ученолюбивите, какви деца ще останат при теб ако ги сравняваме с тези в моята къща, ами по некачествените ще са при теб разбира се.
Аз като български гражданин приемам българите такива каквито са и разбирам защо са такива.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 06361c55d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мирни хора които те блъскат като катили в градския транспорт, карат като ненормални и ти драскат колата с ключ само защото е по-нова от тяхната. И завиждат за това че на Ганка апартаментът й е по-голям или Пешо може да си позволи по-хубава кола. С такива българи не се гордея, гордея се с позитивните българи, които намират красивото днес тук и сега - един залез, едно птиче, една песен, едно кокиче, поникнало в снега и т. н. Тия с многото приказките дето вечно оправят света и тропат по масата са олигофрени, които не стават за приятели, до този извод стигнах като гледам хората около мен. Вземат ти пари на заем и повече не ги търси, тяхната е ясна, велики са само на масата с ракията!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 06361c55d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Българинът НИЩО не разбира. Ако разбираше щеше да знае че причината да водим по инфаркти, диабет и подобни болести е точно защото се вторачваме в проблемите, дискутираме тежки теми във време когато трябва да се веселим на маса и се натоварваме. Негативните емоции носят последствия за тялото ни, аз отказвам да се заобикалям с негтивни, вечно недоволни готованковци. Защото това са хора готованковци - вечно РЕВАТ, а чакат някой друг да им оправи кочинката.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e7aaddad58
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ние, българите, сме смачкан народ. На първо място сме по тютюнопушене в Европа на глава от население; първи сме по сърдечно-съдови проблеми; първи сме по употреба на алкохол и наркотици на глава от население; българчетата са най-неграмотни и са едни от най-пиещите алкохол деца в Европа. Всеки трети, даже всеки втори страда от някакъв психологически проблем - депресията се среща на всеки ъгъл. Битовата престъпност никъде другаде не процъфтява, така както у нас. Корупцията във висшите етажи на власт е редовна практика. Българина взима от три до пет пъти по-малки заплати и пенсии от европееца, но пък плаща същите сметки. Най-бедната, най-болната, най-застаряващата нация в Европа, която е изкарала половината от своята история под чужд ботуш. Българина дори няма национално самочувствие - той чака или Америка, или Русия да го оправи. Или е русофоб или е русофил. Това е - смачкан и жалък народ сме, с примитивно мислене. Единственото, което ни оправя, е твърдата централизирана власт, граничеща с абсолютна монархия. Имаме нужда от диктатор.
Нямаме нищо общо с онези горди българи, наши деди, от времето на средновековието. Но дори и да се роди такъв българин - средата бързо го смачква.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b0808f545e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   За да си отговори авторката на въпросите, които е задала нека да раздели живота на хубава и лоша страна. Живота никога не е нито само хубав, нито само лош. Живота е и хубав, и лош ЕДНОВРЕМЕННО. Зависи на коя страна застанеш. Ако застанеш само на хубавата му страна, като искаш околните да са ти "приятели", да те разбират в радостта ти, да се смеят, пеят и подскачат, когато сърцата им примерно са свити от нещастие някакво и боледува душата им(а ти самата не го виждаш или разбираш), как тогава искаш някой да те подкрепя в радостта ти? Не е ли по-добре ти да подкрепиш някого в немотията му или в нещастието му?
Човек трябва да е доволен, че ги има нещата докато е още здрав, прав и млад, и да не роптае или коментира срещу нещастието на другите. Никой не роптае защото му е хубаво или доволно, всеки търси справедливост, но тази справедливост я няма на Този Свят. Справедливостта идва, когато загубим всичко на този свят(имам предвид ВСИЧКО).
Чак тогава виждаш, че живота има и друга страна, която дотогава не си забелязала и се присъединяваш към групата на всезнайковците, поучителите и коментаторите.
Ако си се присъединил преди това към тях, без да си изгубил, тогава си все още към групата на слепите и безчувствените, и живота ти е все още розов.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 95e127135e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторе, и ти си един разбирач. Има разлика от човек до човек, а по света има над 10 милиона българи, ти явно всички ги познаваш, щом казваш, че "все от всичко разбират".

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d37639278a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 2, искрено ти съчувствам! Хората направиха пачки от работа за Сорос, а ти си от оптимистите, които работят безплатно. Ето затова имаме безработица и ниски заплати - това, което хората правят за много пари поне един ще е навит да го прави за без пари и от чист ентусиазъм. :Д

П. С. Знам какво ще чуя за себе си, но не ми пука. Просто исках да ти кажа какво впечатление остави в мен с изказването си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 16313a1fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 9, много си прав! Защо българина иска да подражава на бай Ганьо, защо не се огледа малко към запада, другите хора как се държат. За да се оправим и да станем задружен народ, трябва да избягаме от всеизвестното любимо държание инак ще си затънем по български. Това че произхода ни е да сме такива не ни прави по прости и глупави от другите народи, ние сами си го създаваме това впечатление. Хора осъзнайте се малко че трябва промяна-обичайте ближния си, отвръщайте с усмивка на негативите, спрете се с тая клукарщина и започнете да живеете за себе си!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b7dc28b924
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер20, то хубаво щеше да е просто да подражава на бай Ганьо, но той е бай Ганьо.
Или, по - точно бай Ганьо е Българина.
Алеко Констанитнов това му е била идеята като го е писал - да събере характерите на българите в един образ :)

Но истината е много по - сложна. Ако тръгнем да анализираме, ще стане един доста дълъг психологически анализ, ще трябва няколко книги да изпишем при това дебели, защото става дума за много комплекси, насадени още в много поколения назад и предавани старателно и до днес.

Нормално е да сме комплексиран народ - все пак сме имали 2 робства общо към 700 години и после социализъм! Като се замислим половина време, откакто ни е създадена официално държавата сме били под потисничество - просто няма как да не са комплексирани и задръстени повечето българи.

Нооо, трябва вече да почнат да го осъзнават това повече хора и да си възпитават децата в самочувствие и увереност в себе си, иначе ще си останем на това смотано ниво и ще си тъпчем на едно място.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b0808f545e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Цитат:
"Нооо, трябва вече да почнат да го осъзнават това повече хора и да си възпитават децата в самочувствие и увереност в себе си, иначе ще си останем на това смотано ниво и ще си тъпчем на едно място. "
---
Хайде сега обясни на читателите, какво точно ще постигнат българите с твоите съвети, какво имаш предвид?
---
Агитацията ти прилича повече на промиване на мозъци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 52a29303f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Лично аз не разбрах №21 и ми е нужно пояснение, извинявам се за което.
Та №21 обвиняваш българина в Байганьовщина, и в същото време говориш, че той страдал от липса на самочувствие и увереност. Твърдиш ли че Бай Ганьо от романа е човек без самочувствие и увереност?
Аз съм на мнение, че героят на А. Константинов е човек със самочувствие и увереност без покритие. Греша ли?
В този ред на мисли излиза, че ти №21 смяташ, че българите имат самочувствие без покритие и искаш те да имат още повече самочувствие и увереност, не разбирам логиката ти?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 44e424e8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Както вече казах - истината е много по - сложна.
Дълга за обяснение, което не знам дали ми е по силите, или не ми се занимава, или и двете.
Тук влизам да си чеша кирилицата най - вече и така.
Не съм имала за цел да обидя някого.

Разбира се, че не всички българи са част от събирателния образ на бай Ганьо.
Склонна съм да твърдя, че всъщност бай Ганьо няма реално самочувствие та дори и без покрите както е в неговия случай, а просто упорито демонстрира такова. Сега дали го демонстрира съзнателно или несъзнателно не мога да преценя, особено в момента.
То това май се отнася за всички хора (българи) със самочувствие без покритие. Просто тези, които осъзнават, че самочувствието им е просто една игра им е някак не съвсем леко, просто това им е маската.

Лошо е да имаш самочувствие без покритие (Бай Ганя нали), но също толкова лошо е и да си млад човек и да си с нагласата, че нищо не става от тебе и че нямаш шанс да живееш добре и повече, защото нямаш увереност в себе си, защото се смяташ за по - тъп, по - грозен, по - маловажен, по - безинтересен и. т. н. и. т. н. Има страшно много такива деца и тинейджъри.

Просто аз съм на мнение, че родителите отговарят за това какво самочувствие и себеусещане имат децата им.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker