Без изход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Без изход
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 947 пъти
Възрастна жена съм вече. Без семейство, без работа, почти без приятели. Животът ми премина като на шега - приятели имах много, като че ли всички ме обичаха. Домът ми беше отворен винаги за тях. Имам си от дете един недостатък - дебела съм. Затова се научих да не очаквам нещо повече от приятелство от мъжете край мен. Това ме устройваше - всички се чувстваха леко и в безопасност с мен. В кризисните времена заминах да работя в чужбина. Оправях се някак - винаги без чужда помощ. Дори помагах доста щедро, с или без повод. Но както се казва "от работа не се става богат, а гърбат. " Завърнах се у дома почти саката, с куп болести. Каквото бях изкарала от слугуването, се стопи по лекари и болници. Приятелите поразредиха обажданията, у дома не им се идва - не съм в състояние да правя купони вече. Би трябвало да ги разбирам - нали всеки трябва да се стреми към срещи с позитивни хора и събития! А от някогашната винаги усмихната оптимистка няма и следа...
За какво съм седнала да се жалвам ли? Какво очаквам да прочета? Наистина не знам. Може би, просто ми се иска някой да ме убеди, че сигурно ще се променят нещата, а аз да повярвам и да прогоня по някакъв начин ужасните мисли и намерения, които ми се въртят в главата....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 509520eb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Без изход е само мъртвият човек - само за него всичко е приключило. Докато си жива, за теб винаги ще има изход. Всъщност ти без да си осъзнала си променила живота си вече. По принцип тялото ти е дало сигнал, за да спреш да си губиш времето с глупавия си начин на живот действително в слугуване най-вероятно в Гърция за жълти стотинки. Пишеш, че си била възрастна, но щом можеш да боравиш с компютър най-вероятно си в началото - средата на 50те или най-много на 65 г. и половината живот е пред теб.
Позитивното сега е, че си събрала много опит, вече можеш да преценяваш хората и ситуациите по-добре. Освен това вече на твоята възраст всички почти са малко или много пълнички - няма смисъл да се комплексираш повече. Сама виждаш, че здравето е най-важно. Отслабни ако заради това са здравословните ти проблеми, но ако си леко пълничка това дори е предимство на твоята възраст и си е вид запас.
Ще ти кажа аз какво бих направила в твоята ситуация - бих продала всичко в града (сега и цените са много по-добри ако имаш имоти) и бих си купила някаква къща на село. където човек може с малко стопанство и животни да задоволява своите нужди, а хората си помагат и животът е истински. Или дай апартамент ако имаш под наем и с парите живей в малък град или село, Ако няма какво да продаваш или не искаш това, ще те съветвам да си търсиш сродна душа (мъж, но може и друга самотна жена) пак на село, където може човек да се труди, но работата е естествена - с периоди на дълги паузи и няма да ти навреди.
Ти ако си на средна въздраст и до 75 г. си трудоспособна и ще имаш нужда от труд, от занимаване - това според мен е разумно решение, а и е пълно със самотни мъже, които са разведени или вдовци и биха ти се зарадвали много.
Ти твоите приятели ги забрави - те са те използвали за услуги, заеми и като си се прибирала в България да ядат и пият на твоя сметка. Имаш нужда от връзка на едно ниво, очи в очи, така както и от здравословен, земен начин на живот - ако щеш пристанище, където да прекараш останалите 30-40 г. от живота си в мир.
Няма да те лъжа - ако си болнава няма как да си намериш нормална работа вече.
Направила си голяма грешка да отидеш навремето в чужбина и се надявам и други хора, които си мислят за подобно слугуване да си помислят два пъти. Не знам някой да е прокопсал от това, но има хора, които така си платиха кредити или изучиха деца. Ти за какво си ходила сама си знаеш, но сега е време да почнеш наново.
Изход? Ами ти си се измъкнала. На практика изход си намерила, но в момента ти трябва вход за ново начало.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c45cb99228
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Има хиляди и по-дебели от теб жени, който са семейни и това за тях не е проблем. Много се взираш в пълнотата ти, недей. Преосмисли килограмите, намали количеството храна, успокой нервната си система и със сигурност ще се почувстваш по-добре. Природата е чудесен начин за това, освен, че ще се успокоиш, ще намалиш и теглото си. Винаги можеш да се обградиш с нови хора, стига да го искаш. За приятелите от миналото не съжалявай, една сентенция казва: Който има много приятели, няма никого. Опитай се каквото можеш да промениш в живота си, промяна е ключът, към това да се почувстваш по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 61c7053f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз не мисля, че нямаш изход. Всичко се оправя, няма невъзможни неща. С вяра в Бог и позитивна нагласа, нещата си идват на мястото. Колкото до приятелите, няма смисъл да ти казвам, че те не са ти били приятели, а просто познати, на които си била удобна. От собствен опит, пък и от това, което виждам покрай себе си, съм се убедил, че човек има 1-2-ма, най-много трима истински приятели. Примерно, преди няколко години двамата човека, които смятах за свои най-добри приятели, явно решиха, че повече нямат нужда от мен и ме отсвириха. Нито сме се карали, нито сме имали някакви проблеми, просто нищо. Ей така, днес сме приятели, утре не сме. Наистина не е приятно чувството, но аз не съжалявам, няма смисъл човек да живее в заблуда.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d05cd9abba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Давай смело напред! Стига жалване.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a53358505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кое му е пък толкова лошото да си без изход? Аз като нямам изход, съм си най-спокоен, защото не завися от нищо и никой. Знам, че съм си това, което съм и живота си е това, което е, и не се уповавам нито на пари, нито на хора, нито на уменията си. И си ми е спокойно. Независим съм и нямам нужда от нищо.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e02a4eab11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това, че си пълна, не е кой знае какъв проблем-важното е да се научиш да се приемаш и да не се отчайваш. Освен това килограми винаги могат да се свлят-аз съм свалила петнайсет килограма и в моемнта си потдържам нормално тегло. Мой приятел успя да свали 20 килограма и то без някой от нас двамата е да е правил радикални диети или да е спортувал до пропадък. Опитай да водиш здравословен начин на живот-не само ще ти помогне да махнеш някое килце, но и, повярвай ще се почувстваш по-добре. Хапвай плодове, зеленчуци, органична храна, пий много чайове... опитай да правиш по малко упражнения, не се натоваравай щом имаш здравословни проблеми, но половин час вървене в парка на ден ще ти помогнат да се отпуснеш и да се заредиш с енергия... Има и чудесни ораганизирани екскурзии в планианта или до някой град-така хем ще се раздвижиш, хем ще се запознаеш с хора. Грижи се за тялото си и го обичаш и няма как да не се почувстваш по-добре.
Явно нямаш опит с мъжете, щом говориш така-вярно е, че за всеки влак си има пътници! Има мъже които харесват пълни жени-ако ти трябва мотивация, има предаване пο tlc за живота на много пълни(не мен ми е грозно да кажа дебели), но да, откровено казано огромни жени, които въпреки всичко водят чудесен начин на живот. Никой не е казал, че като остарееш ти трябва пристан или спокойствие! Не си умряла още-когато това стане ще почиваш! Сега е времето да си купиш нови дрехи, елегантни обувки, да си смениш прическата и да се вземеш в ръце. Както се казва-когато животът ти поднесе лимони-попитай за лед и текила! Прваа си да вярваш, че хората не искат отрицателно настроени хора около себе си... настрой се позитивно. Вярвай в утрешния ден... в английски думата за бъдеще е present, същата е и думата за подарък. Всеки нов ден е подарък, така че му се наслаждавай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker