Кой е верният път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой е верният път?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1580 пъти
Здравейте!
Четох доста истории публикувани тук и реших и аз да споделя своята и да потърся съвет.
Живеем разделени с мъжа ми от 1 г. В къщи живеех сред постоянни скандали и психически тормоз. Имаме и едно детенце на 10г.. Много мислих, чудих се и накрая реших и се махнах. Детето отначало дойде с мен, но сега е ту при мен ту при него. Официален развод нямаме. Много скандали и заплахи ми минаха през главата, но за момента се успокои и живеем така някак.
Впоследствие в живота ми се появи друг човек. Той иска отношенията ни да са сериозни и да живеем заедно, но аз не смея.
Намерих си късче спокойствие, въпреки че сама ми е трудно. Все още само най-близката ми приятелка знае за връзката ни.
В същото време мъжа ми иска да се върна в къщи, опитва се да се промени, убеждава ме, обещава... всичко да е наред.
Незнам кой е правия път-да се върна за да си има детето ми нормално семейство, да рискувам пък каквото стане.
Питам се има ли смисъл да градя наново други отношения, как ще се отрази на детето такова нещо и имам ли право да го направя, все пак съм на 40+г.
Ще съм благодарна за всяко мнение и съвет.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 70d43e6d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти сама знаеш, че със стари к... ви нов бардак не се прави - с две думи няма крив или прав, но бракът ви се е разпаднал и не може вече с този човек да правиш ти „нормално“ семейство. Щом е имало преди скандали и проблеми, ще ги има и сега. На 40 години си достатачно голяма и зряла да ги знаеш тези неща и освен това сама знаеш, че няма как да се получи със стария мъж - същата работа, но ще загубиш още 5 годинки може би в караници уж заради детето, но всъщност заради липсата на смелост при теб.
Самото дете е свикнало със ситуацията и след някоя и друга годинка ще отиде да учи, ще създаде свое семейство, а ти? ТИ ще си прекалено стара за ново начало и вместо нормално семейство, ще имаш цял живот разправии или ще си сама, защото сама знаеш, че няма как да се получи с бившия.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 37749f2f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Ситуацията ти ми е много позната, а аз бях в ролята на детето. Родителите ми се разведоха, когато бях на 8 след постоянни скандали, проблеми, изневери. Две години по-късно се опитаха отново да живеят заедно, мъчиха се известно време, което беше кошмар. Бяха ужасно изнервени, вкъщи беше някакъв ад. Баща ми като се изнесе за втори път, си беше същинско облекчение. Запазих контакт и с баща си, не ме е оставял никога. Но когато по-късно пак стана дума да дойде да живее при нас, аз, вече тийнейджър, заявих категорично на майка ми, че това няма да се случи.
Няма нищо "нормално" в семейство, в което няма любов и разбирателство. Разведени родители е много по-малкото зло според мен. Не знам дали мъжът ти се е променил наистина. Понякога и това се случва, но рядко. Не бих разчитал. Особено ако не го обичаш вече.
А за нова връзка, не виждам причина да не си дадеш шанс да си щастлива. За малкия може да е трудно в началото, но ако новият ти партньор е свестен и се държи добре с него, ще го приеме.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e6d00b5633
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гърнето се е счупило, карали се сте се толкова години, сега искате да почнете от а, б. Детето ти е било свидетел на тези неща, спести му ги, расте и има нужда от спокойствие. Споразумейте се да се държите уважително и с разбиране, не сте първите, които сте се развели, това е важно и за детето ви. Не си слагай бариери, за новата връзка, опитай, не е нужно да се събирате утре да живеете заедно, но ти си млада и имаш нужда от човек до себе си, не насилвай връзката си, просто и се радвай и бъди щастлива. Времето ще покаже, дали да заживееш с този човек, колкото по-дълго сте заедно, толкова по-добре ще виждаш новият си партньор. Сещам се за други семейства, който живеят заедно заради децата, скандали, разправии, обременяват и децата си и после колелото пак се завърта, децата подсъзнателно приемат това за нормално и преповтарят грешките на родителите си. Може би това е останало от близкото минало, заради децата, заради хората, да търпиш, да не си щастлив, но това не води до нищо добро.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 83320f03c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   номер 2 евала взе ми думите от устата!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f75d749942
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм на мнение, че трудно ще се получат нещата с официалния ти съпруг. Дори и да го направиш само заради детето, пак не мисля, че е добро решение. Според мен по-малкото зло е родителите му да са разделени, отколкото да става свидетел на скандали постоянно, което тотално ще му съсипе психиката. А колкото до новия мъж не бързай да се събирате. Нека времето покаже дали е правилно. Когато усетиш, че си готова да живееш с него, тогава живей, не бързай, защото не знаеш и с него как ще потргънат нещата, все пак не сте заедно от кой знае колко дълго.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 671cf2ec00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви много за мненията. През повечете време и аз мисля като вас, но има моменти, в които съм разколебана много. Още повече, че като че ли моите близки са на негова страна и постоянно ми намекват, че ще е най-добре да се върна- заради детето докато отрасне още малко поне. Най-странното е, че знаят как живеех но все пак... Незнам-понякога си казвам, че заради малкия бих изтърпяла всичко, но пък от друга страна му давам грешен пример за нормални отношения.
За момента се справям и смятам че съм на правия път, но знам ли - времето ще покаже.
Благодаря ви за отделеното време.
Авторката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker