Задължиха моята майка да сключи абонаментен план към мобилен оператор! Това законно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Задължиха моята майка да сключи абонаментен план към мобилен оператор! Това законно ли е?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1355 пъти
Привет на всички! Обичам този сайт. Когато имам проблем се обръщам към вас.
Този път ситуацията е следната. Днес на 08, 07, 16 г. моята майка беше принудена по нейни думи, със закани и заплахи от загуба на представете си 10 лв, че ще изгорят, ако не сключи договор към мобилен оператор.
Днес жената, която е дългогодишен абонат на предплатени услуги към оператора, отива да си зареди 10 лв към сметката. От будката където зарежда парите, служителката и съобщава, че парите са взети, но оператора не ги приема. Дала и касовата бележка и я пратила да отиде да и отключат картата, защото най-вероятно е блокирана. Отивайки в офиса се разиграва следната картинка.
Три служителки започват да я обстрелват с думи и закани, как ще изгуби тези 10 лв, ако не сключи договор. Взели касовата бележка и казали ' Г/жо, вие губите тези пари, ако не сключите план, ние ви очаквахме да дойдете. Майка ми е по/чувствителна не издържа на словесните атаки и се разплаква в офиса. Тя казва, че е от старото поколение, че не разбира, защо стоят така нещата, че не платежоспособна и се страхува да не се навъртят големи сметки. Те и казват, че нямат сметка от такива КАТО НЕЯ, които зареждат ваучер на година веднъж. Пак връщат заплахата, че 10 то лева изгаря. Майка ми ревяйки казва, че иска поне да говори с управитела. Излиза млад мъж, от стаичката в страни, който е по/любезен. В крайна сметка и връщат 10 то лева, когато сключва договор за 10 месеца и и казват, след 10 месеца, ако не и хареса може да се върне към предплатената услуга.
Отговорете ми, мили хора кому беше нужно да занимават жена в напреднала възраст, да я заплашват за някакви 10 лв, да и блокират картата, а после да и казват, че след 10 месеца пак ще мине на ваучер, ако не и хареса. Законно ли е това?
Това за мен е рекет, измама, притискане, изнудване, погазване на правото на човешкия избор.
Можем ли да направим нещо в този случай. Как да утеша майка си, тя е много притеснена. Имат ли право да се отнасят така изобщо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1bf6d9b9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Просто стари хора не трябва да ходят сами по такива места, за да си запазят местата и да изкарат повече пари, са готови на всичко. Лъжат се, манипулира ги. Аз имах същият проблем, хем постоянно говоря и съм им казала, че ще се консултират с мен и няма а подписват каквото и да е и пак правят някоя глупост, защото пък се чувстват все още с акъла си и си мислят, че много знаят.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b979f4daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако оператора е Мтел е напълно нормално... Иначе жалба до КЗП няма да е зле.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b979f4daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не, нямат право доколкото знам. Заплаши оператора с жалба до КЗП и ако не се стреснат, наистина им пиши. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fa733fba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Боже, горката. Не, нямат право нито да се държат така, нито да я карат да сключва договор. Аз затова като плащаме мобилните телефони или ходя с баба ми или за да не я разкарвам жената отивам с майка ми. Пък майка ми е страшна. Тя не е от тия дето мълчат и патките в магазина щяха да съжаляват, че изобщо са си отворили устата. Освен да ти я пратя и ще ги навре там дето слънце не огрява. Иначе предполагам можете да ги съдите, защото това поведение и отношение към хората не е нормално. Ако можеш ходи с нея като плащате сметките за да не стават такива неща друг път или помоли някой роднина, или приятел да отиде с нея. Така и тя ще е по-спокойна и ти също. Може и да смените оператора, не че другите ще са по-добре, но никога не се знае.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a8a457d892
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Реших да пиша коментар, защото съм попадал в подобна ситуация въпреки че съм млад. От 1 година съм на предплатена услига с ваучер просто защото не искам да се обвързвам с договори и не ги харесвам. Ползвам предплатените услуги с оферти, които хич не са зле и са като абонамент, само че без договор.
Та по същество, отивам преди около седмица да си взема ваучер от магазин на оператора и още с разбирането че не съм с абонамент се започва едно разпитване едно обяснение че било по-хубаво на абонамент, че никой вече не използва ваучери, че не си заслужава. Все едно съм длъжен да съм на абонамент. Казвам, че искам да се обвързвам с абонамент и предпочитам да плащам когато мога и да нямам високи сметки, а те все едно не са ме чули и пак започвам да ме принуждават. Вече ядосан просто казвам искам да купя ваучер може ли да ми продадете или да търся някъде другаде и това е без повече да се обяснявам, но са просто много нахални. Разбирам, че работата им го изисква да информират клиентите си че на план е по-добре, но да ги принуждават на сила е вече прекалено.

Моят съвет е просто да не купува от магазини на самия оператор, а много денонощни магазинчета за алкохол и цигари продават, а там няма какво да те принуждават.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 73e586c431
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Според мен нищо нередно не са направили служители на оператора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7c78754fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е. Ако бях на твое място, нямаше много да се обеснявам, а да хвана за вратленцето касиера и да го накарам да прекрати договора и да плати 1000 лева неустойка.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cb2b3a29dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   На мен пък ми пратиха договор по куриер с уговорката само да го видя и ако не искам да не подписвам. Обаче куриера се оказа предупреден, че ако първо не го подпиша, няма да ми го даде да го прегледам. Обаче можело в 2 седмичен период да се откажа от него. Аз го подписах, прегледах го, не ми хареса и в крайна сметка се оказа, че не е толкова лесно да го откажеш, а уж ставало само като отидеш до магазин на М-тел. Но се оказа, че не било точно така и на края го отказах, но ми костваше обикаляне, парщане на пратки до София за моя сметка, разправии по телефона и най-вече нерви.

Преди бях доволен от М-тел, но от няколко месеца/години станаха изклчително нагли.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 22c6cf8b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абсолютно е незаконно. Жалко само, че майка ти се е поддала, ама сега може да иде в Комисията за защита на потребителите и да пусне една жалба. Едва ли ще има голяма ефект, но когато подобни жалби станат няколко стотин...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b979f4daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз имам друг случай но с интернет. Януари подписах договор да 1 година към определен доставчик. Сключих договор с най-високите скорости. Обаче оператора ми предоставя скоростите само сутринта а през останалото време чаках една страница да зареди за 30 минути. Подадох жалба до КЗП и прекратих договора с този доставчик без неустойка. Сега съм на друг оператор и съм доволен горе-долу.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b979f4daf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   до 11- Това сигурно е така защото си смениха изпълнителния директор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker