Въпрос за дебелината на външна фасадна изолация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за дебелината на външна фасадна изолация
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 896 пъти
Предстои ми ремонт на покрива, след което смятам да направя външна изолация на стените.
Реших, че колкото е по-дебела - толкова по-добре, но в разговор с 1-2 ма майстори, ми казаха че по-дебелата изолация (8-10см) се укрепва по-трудно, дюбелите не успяват да я задържат и има опасност от "свличане" на мазилката.
Това доста ме притесни, още повече че живея на 2-рия етаж, а първия не е сигурно дали ще се прави.
Моля за вашето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: fe62da5893
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Послушай майсторите, а най-добре изчакай още малко да поевтинее каменната вата, защото тя не гори, а доста от останалите изолации се оказват горящи при реални условия и зъдът не може да диша - плесен - не може да се изпари влагата и конденз?
Иначе ако си решил да ползваш от този вид изолация - 5-8 см. са достатачни, но пак ти казвам - каменната вата е най-добре, но е скъпичка.
Ако не си сменил прозорците обаче няма да има смисъл. Прозорците са най-големият фактор за загуба на енргия. Не се ръси за трипластови - минимална е разликата, но двойна дограма PVC са с най-добра изолация, но алуминиевите пъй ако са читаво направени са вечни и могат да изолират почти толкова добре, а PVC особено при големи прозорци се свличат и след 10 г. ще ги сменяш.
Но като цяло пак те съветвам - не си обличай къщата в найлон, а пести за каменна вата и ще се родиш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 332a0cff2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Този стиропор никаква работа не върши. Или поне когато работиш "на парче", тоест ще изолираш само един етаж. Това е пълна глупост. Имам опит с топлоизолациите и ти гарантирам, че разлика между стая с топлозолация и такава без, разлика няма да намериш или ако я има е от порядъка на 1 градус целзий. Ако смяташ че си заслужава изолирай. Най-важното и това на което трябва да обърнеш най-голямо внимание е дограмата. И там има много заблуди. Това с многото "камери" в дограмата е пълна глупост. Дали прозореца ти ще е дебел 5см и ще е двукамерен или ще е отново 5см, но 5-камерен е абсолютно все тая. Гледай дебелината на стъклопакета и на самата рамка да е достатъчно голяма. Също и добрата изолация между дограмата и панела. От прозореца ти излиза 90% от топлината, а не от стената. А в повечето панелни жилища, прозорецът е над 50-60% от площта на външната стена. Не се оставяйте да ви лъжат.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4207370dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   5 сантиметра стиропор са достатъчни за нашия климат. Зидът си диша, стиропорът не е като фибранът - пропуска влага. Освен това зидът не може да е херметично затворен -това не е космически кораб. Стените и мазилките отдавана са се обезвлажнили от мокрите процеси докато дойде време за външна изолация, а бетоновите елементи винаги са "жадни за вода". Но ако няма наводнения, влага може да дойде само от въздуха, което е нищо. Опасна е вътрешната изолация, тя създава предпоставки за мухъл заедно с прекалено изолиращата дограма и непроветряване. Изолация трябва да се слага и над всяка плоча - там бяга топлото, но в България не са се научили още да го правят. А щом твоят първи етаж няма да се прави, плочата ти ще е студена. Слагаш 10 см по-плътен стиропор, отгоре 10 см лека земновлажена циментова мазилка, армирана с рабицова или друга подходяща мрежа, отстрани около нея по стените 2 см. стиропор да няма допир със стените. На таванската плоча правиш същото и ще си решиш проблема с топлинните загуби. Ако нямаш височина, помисли за друг вид изолация, но трябва да има.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4207370dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А относно коментара на номер 2, че разликата между температурата на изолирано и неизолирано жилище щяла да бъде нищожна, са пълни глупости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker