Шофьорски съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шофьорски съвет
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1174 пъти
Здравейте!

В момента карам курс и се нуждая от съвет. Изпитвам голяма трудност, когато сменям ленти или се включвам в интензивно движение, понеже от огледалата не мога да преценя колата зад мен с каква скорост се движи и дали е безопасно да предприема съответната маневра. Винаги изчаквам докато аз самия се убедя, че мога да го направя, а инструктора се ядосва, че съм изчаквал прекалено много, нямал съм пространствена ориентация и ще бъда санкциониран за това на изпита.. Помагайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 16d49e81c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   дори като натрупаш опит пак ще е трудно. Начина да прецениш дали е сравнително безопасно е като си дадеш сметка с каква скорост се движи колата зад теб в съседната лента (пред която ще застанше, като се престроиш) Колкото по-бързо се приближава, толкова по-бързо се движи (колкото и елементарно да звучи това :). Сега с учебната кола всички ще се движат по-бързо от теб, ясно, така че действаш-мигач по-от рано, поглеждаш и през рамо, да няма някой до теб в мъртвата зона и наистина бързо се престрояваш и спираш мигача. Хората те виждат, че се учиш и ще те пускат. Ако има някаква опаснот. ще ти свирнат и се бръщаш, инструктора също ще се намеси. Няма как да те скъсат за бавно престрояване, просто като го направиш бързо показваш увереност и така е и най-безопасно. Когато вече вземеш книжка ще е малко по-трудно, обикновенно водачите ще ти дават сигнал с фарове или с ръка, че те виждат и те пускат пред тях. Иначе правилото е, ако не си сигурен, че е безопасно, не го правиш (за всичко важи). Ако трябва, спираш и чакаш, но не бързаш да се престроиш, създавайки опасност.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fc288a2fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, всичко идва от липсата на опит. С времето ще свикнеш. Съвета ми е да гледаш по-често огледалото за задно виждане(не страничните), да следиш трафика зад теб как се движи.. тогава винаги ще имаш реална представа какво се случва. Когато решиш да сменяш платната гледаш всички огледала няколко пъти и преценяш. Но както ти казах всичко е усет, добит от натрупан опит. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: eb687b41cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Инструкторът ти е смотаняк. Изнасяй се и се престроявай тогава, когато го сметнеш за нужно и безопасно. Къде са се разбързали всички, не мога да разбера? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9be6a6d05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ВИНАГИ чакай докато ти самият почустваш, че е безопасно.
Всеки е с различно бързи реакции и преценява на база на това. Инструкторът ти е невротик и ненормалник.

Не се притеснявай и не прибързвай. ПЪРВО даваш мигач, ПОСЛЕ изчакваш малко и гледаш дали е свободно и дали задните са се засилили и дали изобщо са те видели и ЧАК ТОГАВА се местиш в друга лента.

Да не те плаша, но имай предвид, че има много кретени, които даже и да има километър между теб и тях, като видят че ще се престрояваш нарочно дават газ, което е безумно и опасно.
Разбира се ще видиш, че има и много други, които като видят че даваш сигнал, ще забавят и ще ти оставят място да се престроиш, както си е редно.

Успех и не се притеснявай, най-важното сам си го написал - трябва да предприемеш сътветната маневра БЕЗОПАСНО.
А който иска нека бърза за ония свят.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 571c23c73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всичко това се научава с практиката. Инструкторът ти не е добре да се сърди за такива неща. Докато не се научиш, те съветвам да си караш бавно и безопасно и да вярваш на преценката си, вместо да бързаш кой знае за къде. Не съм чула да са скъсали някой заради нещо такова, така че спокойно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker