С деца навсякъде - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

С деца навсякъде
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1650 пъти
Здравейте!
Реших да ви споделя едни мои наблюдения и преживявания и да прочета какво мислите по този въпрос.
1 случай

Преди няколко дена се върнах от почивка. Бях с карта от ведомството, в което работя. Работата ни е напрегната и отговорна. Възможността за тези почивки е наистина много добра. Та отиваме ние-всичко е наред. Прекрасно място, Хубаво време, хубави стаи, любезен персонал, вкусна храна, но тук идва неприятния момент. Имаше няколко семейства с бебета. На всяко едно хранене (закуска обяд и вечеря с продължителност около 2 часа( тези бебета не спираха да реват и да нарушават спокойствието на всички хора. може би защото вътре беше горещо и задушно, или им се спеше, или просто искаха някой да ги гушка и да им обръща внимание. Но понеже това не се случваше, децата се скъсваха да реват в количките, докато родителите им си говореха и се хранеха наи-невъзмутимо.

2 случай
Вчера вечерта. Пиков час след работа. Квартален супермаркет, много добре зареден и със страшно много постоянни клиенти, но много тясно пространство между рафтовете. Семейство с бебе в огромна бебешка количка не спря да обикаля, да спира движението и да се блъска в хората. дори проведоха и няколко телефонни разговора междувременно.

Питам се не е ли въпрос на интелект и възпитание да организираш така нещата си, та хем да си свършиш работа, хем да не затрудняваш и себе си и околните като водиш децата си там където не е необходимо.
за сведение и пред ресторанта, и пред супермаркета имаше много хубави градинки, в които децата определено щяха да се чувстват по-добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 298de9f1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много подходяща тема.
Напълно съм съгласна с теб.
Моите наблюдения са също такива - много от хората, които са си направили бебе започват да се държат навсякъде сякаш трябва да имат привилегии на кралски особи ли как да го нарека... абе все едно са някакви знаменитости - все трябва да са с предимство, все трябва да им се отстъпва, често са шумни и миришат лошо.

Според мен лица под 7 години нямат място в каквито и да било заведения - ресторанти, кафенета итн.

А пазаруването наистина ми е необяснимо странно защо по дяволите го извършват групово!
Защо например единия родител не стои вкъщи с бебетата, а другия да подкара колата и да напазарува - толкова ли неизпълимо е едно такова логично решение?

Иначе относно курортите наистина е добре да посещават по изолирани места ли.. как да го измислим наистина... примерно някой може да си направи хотелче, в което да приема само семейства с бебета и малки деца - там всички да си реват колективно... е какво сега, супер бизнес идея си това!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f3179ba7ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Абсолютно те разбирам. Нямам нищо против децата, ама ако си родител е редно малко да помислиш, кое място е подходящо и кое не е за детето ти. Едно, че пречиш и притесняваш околните, второ, че самото дете се чувства зле и съвсем започва да реве, пищи и изпада в истерия. То се иска малко акъл за да се сетиш, че на децата не им е интересно в супермаркета и е много по-добре единият родител да остане с тях на площадката, докато другият напазарува. Колкото до първата случка, е там няма как децата да не се хранят, но поне родителите им могат да положат някакви усилия да ги укротят. Винаги съм се чудила на тези родители, които мъкнат децата си на късни вечери в скъпи заведения и когато някой им направи забележка, че децата им създават проблеми и пречат на останалите гости и на персонала налитат едва ли не на бой! А това, че твоето съкровище 3 пъти се блъсна в келнера и той едва не изпусна таблата, че хората от съседната маса се опитват да водят важни преговори, но писъците не им дават възможност да се разберат, а това не се брои! Така, че аз съм за създаването на отделни заведения за родители и деца, където децата да могат да си беснеят без да пречат. Впрочем видях такова заведение в Барселона. Вместо покривки храната ти я сервират на бял лист и ти дават пастели, така че децата докато си ядат могат да си рисуват, а най-хубавите рисунки след това се окачват по стените. Много забавно. И всички са доволни! И родителите и децата и останалите посетители (там ходят и хора без деца, защото обстановката като цяло е приятна) и никой не пречи, защото децата са заети с рисуване вместо да пищят и да търчат наоколо. Та толкова ли е сложно и тук да открият такива заведения? Или могат дори само да отделят нещо като детски кът, където да настаняват родители и деца. 10-на цветни пастела и 1 скицник не струват много. Ама повечето хора просото са големи егоисти и си мислят, че целият свят е длъжен да се съобразява с тях и с децата им. И не, оправдания от типа "Той/тя е само дете!" не вървят, защото детето си е дете, ама ти като него родител си длъжен да го контролираш и да носиш отговорност за поведението му. Това, че някой е на 4 или 5 не означава, че има право да пречи на всички останали и понеже самия той още няма социални умения е редно майка му или баща му да се намесят. След като са избрали да вземат детето със себе си, са длъжни да го наблюдават, а не да се правят, че не забелязват, че определено има проблем. Защото в един момент на всички им писва от "съкровището" ти и става грозна картинка! Е, трябва ли да се налага хората да идват да се разправят за да забележиш, че детето ти се държи неподходящо?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c649702eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има хотели, ресторанти и т. н., където е забранено за деца. Дано има все повече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6ab34ba85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ти щото не си ревял/а като бебе? Вашите сигурно не са те изкарвали от вас, за да не смущаваш околните.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 58535103cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здравейте,
сигурна съм, че сега ще има нападение от сорта на- като нямаш дете не знаеш и един ден ще видиш.. Любимото ми, но ще рискувам да изкажа мнение.
Абсолютно съм съгласна с вас. Факт е, че като се сдобият с дете хората стават като мъченици, видиш ли те го родили, мъчили се, сега го гледат, по един венец да им дадем...
Съответно смятат, че те са с предимство пред всичко и всеки, инвалиди, други по-големи деца, хора по улицата, в магазина... абе кошмар.
В светлината на темата се сещам за случката със затиснатото дете от мивка в магазин за строителни материали. Извинявам се на всички родители, но това не е място, където детето да си играе. Ако нямате на кого да го оставите, дръжте го в количката, а не го оставяйте да ходи да си "играе" между плочките и тоалетните. Ако от магазина откажат да ви пуснат, това ще е дискриминация, но като ви пуснат децата ви стават като ходеща бомба. Не знам с какви очи тази жена беше решила да съди магазина, но както и да е...

Та тенденция е децата да се оставят да правят каквото си искат, да тормозят хората буквално по масите или преносно с рев. Просто за жалост родителите не могат да осъзнаят, че това не е куче и след като имаш дете животът ти е променен, не само, защото е човек, но и защото то не разбира още. Вече не можете да излизате така по заведения с него, колкото и да ви се иска, докато не може да стои само в детския кът и да се забавлява с други деца, то е малко и мястото му е в парка, а не в магазина, в ресторанта, в мола.
Липса на съобразителност, интелект и отказ да приемат, че вече не може да е както преди, поне докато детето на стане на 5-6 са в основата на проблемите, които описвате. Те искат да си правят както преди- ще го разходят малко в парка, после да седнат на заведение и то като кученце да стои мирно, ами няма как да стане.
В България да ви призная е по-добре, тук в чужбина са направо без контрол- ритат те в метрото нарочно, събарят дрехи на земята в магазина, ходят и тормозят сервитьорите и никой нищо не може да каже. Удрят хора с разни играчки, без малко да блъсна едно в магазина за дрехи, защото се беше засилило към мен на тротинетката си, аз аз гледах дрехи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 54378500e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Заглавието ми звучи като такова на филм. Без майтап, яко е!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bfe89be3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз ще взема отношение като човек, който е разгонвал малките невъзпитани лекенца изпод своята маса, които гледат в заведение да са възможно най-далеч от своята маса, а родителите им бехаят. Ще взема и отношение като млад родител със своенравно бебе, което реве колкото, когато и където си иска. Проблемът, който описваш е от няколко пласта. И е крайно неприятен, съгласна съм. Но няма своето еднозначно обяснение. Накратко, мога да го опиша така: прости хора->прости хора и егоисти->прости хора и егоисти, които са родили деца->прости хора, егоисти, които са родили деца, и които са чудовищно уморени и отегчени и искат да посетят ресторант и мол->прости хора, егоисти, които са родили деца, и които са чудовищно уморени и отегчени и искат да посетят ресторант и мол и нямат на кого да оставят детето. Когато си прост, другите не те интересуват и не си съобразителен, не се смущаваш, нямаш задръжки и не ти прави впечатление. Това са същите прости хора, които те засичат, и карат все едно са само те на пътя, предреждат те в магазина, или говорят гръмогласно личните си разговори по телвфона на всеослушание в автобуса. Това е липса на възпитание, липса на уважение към личността на другия.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e8a66ddb11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката: Аз дори не исках да коментирам в случая по-големите деца, които така и ли иначе трябваше да се хранят в ресторанта (част от тях седяха културно, други тичаха, крещяха, блъскаха се в околните и събаряха храна и други предмети). Визирах точно малки бебета, които се хранят само с мляко и пюрета, а не с храна от ресторанта. Не беше ли по-разумно единият възрастен да остане навън, докато другият спокойно си върши работата. А после да се сменят.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2e56f62d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Родител съм нa две децa, но нaпълно подкрепям.
Когaто бяхa мaлки, ние се съобрaзявaхме първо с тяхното удобство и комфорт, кaто товa рефлектирaше и върху комфортa нa други хорa.
Примерно нa почивкa сме били основно нa бунгaлa, където имa прострaнство дa тичaт, се зaбaвлявaт и пищят нa воля.
В мaгaзини обикновено е влизaл единият, a другият с децaтa нaвън, в пaрк или детскa грaдинa/ плaщaдкa.
Нa бaрче/ ресторaнт- сaмо нa открито, прострaнство дa имa, кaто сме се редувaли единият дa е около тях, извън очертaниятa нa зaведението зa "изпускaне нa пaрa/ енергия".
След 22 ч. никогa не сме ги водили където и дa е нaвън. Aко имa кой дa ги нaглеждa у домa сме излизaли сaми, aко не, нямa излизaне.
Възпитaни сa дa се съобрaзявaт с остaнaлият свят.
Вече сa големи, но товa им възпитaние си остaвa вкоренено и те също не рaзбирaт родители остaвили децaтa си дa тичaт, пищят, се излaгaт нa опaсност или притеснявaт по кaкъвто и дa е нaчин остaнaлите хорa нaоколо.
Съвсем нaскоро ми се случи дa успея дa хрчвaнa пaдaщо дете от мaсa върху която се беше покaтерило, нa едно изложение беше. Родителите почти се възмутихa кaто им го стовaрих и кaзaх дa го контролирaт, че освен, че пречи, то може и дa се нaрaни. Изгледaхa ме кaто дa съм нaй- черното зло. Бaщaтa го хвaнa зa ръкa, дръпнa го рязко и след миг го пуснa дa тичa в другa посокa. Е, след няколко минути се чу писък, рев и кaто погледнaх, същото дете се беше удaрило в остър ръб. нa скулптурa. Не стигa, че се нaрaни то, a и нaрaни много скъпa скулптурa.
A родителите бяхa едвa ли не нервни, че нa изложение нa пътя нa злaтното им дете се изпречилa скулптурa, която някaк го е aтaкувaлa и нaрaнилa.
Мaлко сa хорaтa, които сa годни дa отглеждaт децa, дa съдaвaт и рaждaт могaт почти всички.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fdae498ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Вие нещо не сте добре! То по тая логика дай да запушваме устите на бебетата, когато реват цяла нощ, за да не смущаваме съседите. Пази Боже от хора като вас, че света ще загине! Да вземем да се изнесем и да си купим къща в пустинята като решим да раждаме деца! Типични разсъждения за хора, които един ден като си направят деца и децата им ще бъдат оставяни на бабите или на самотек, за да не им досаждат и да не им реват на главите. Затова децата стават толкова лоши и се превръщат в лоши хора един ден. Ужас!

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7c54304ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И сега какво излиза, че ние с децата не сме хора. Не отричам, че и мен ме дразнеха ревящите деца преди да имам свои. И повярвай ми не винаги има на кого да си оставиш детето дори и за едно елементарно пазаруване. Не всяка жена и мъж, майка, свекърва и т. н. Децата са за цял живот, а не ден до пладне и на който не му понася нека просто да няма.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7c54304ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И сега какво излиза, че ние с децата не сме хора. Не отричам, че и мен ме дразнеха ревящите деца преди да имам свои. И повярвай ми не винаги има на кого да си оставиш детето дори и за едно елементарно пазаруване. Не всяка жена и мъж, майка, свекърва и т. н. Децата са за цял живот, а не ден до пладне и на който не му понася нека просто да няма.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1945e76730
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ти ако имаш бебе ще го оставиш ли само в градинката докато ти си на пазар или ресторант? Или да оставиш мъжа си да го пази в градинката а ти да седнеш в ресторанта? А когато бебетата плачат, на родителите им им е 100пъти по гадно от лолкото на теб.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8091451f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Злобни и глезени женички, като/ако станете майки ще разберете защо става така. Не се замисляте, че може родителят да отглежда напълно сам детето си (една моя позната е починал мъжът й в инцидент, а роднини в София няма), не се замисляте, че като вземете детето от градина то може да поиска вода или храна, а няма как да го оставиш само на площадката, не се замисляте, че може другият родител да е болен, на работа или в командировка, не се замисляте, че дори с внимание детето може да реве защото е болно или има колики.
А се чудя авторката как ще гледа дете един ден, ако иска, защото дори сега не може да се справи с натоварването от работата и да си почине, а с детето е сто пъти по-трудно.
М31 с дете

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b0ba82f997
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До №15 и мислещите подобно - когато отиваш с дете на обществено място трябва да го контролираш като родител. Говоря за деца над година. Не може то да ти се търкаля в краката и да реве, че иска нещо, а ти да го оставяш. Или в заведение да вдига шум до небесата и да търчи навсякъде. Изключвам детски сладкарници и пицарии. Хиляди пъти съм била свидетел как родители оставят децата си да тормозят клиенти, докато те си дрънкат на масата. Обаче ако ти направиш забележка, моментално реагират на твоята забележка. Ами то да си родител не е само до раждане, обличане, хранене и удовлетворяване на всякакви материални претенции на децата...

майка на 17 г. дъщеря

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ddb7ed81f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Относно коментари от номер 11 до номер 15. Не, не бих си оставила детето само нити в градинката, нито някъде другаде. Но и не бих ходила на ресторант (затворено помещение) с няколно месечно бебе. А и тук изобщо не става дума за случаите, в които човек сам отглежда детето или няма на кого да го остави. Става дума защо когато детето е придружено от 2-3 възрастни не може единия да се занимава с него навън, а другият да пазарува. И не мисля, че ако се постъпва така, детето ще стане лошо. Ще стане възпитано.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b2919a7895
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Мъж съм на 26, childfree. Решил съм да изживея живота си без деца. Не ги мразя, но определено ми е крайно неприятен бебешкия рев, също така и лигавещите деца. Обичам когато отида някъде на почивка да ми е тихо и спокойно. Не малко пъти съм се карал с родители, които смятат, че като са си направили дете едва ли не всеки е длъжен да се съобразява с тях и децата им, и като че ли са хванали Господ за шлифера.

И тук е момента да попитам има ли хотели и заведения в България, където децата са забранени? Определено бих им станал редовен клиент.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker