(Не)градивни хора - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

(Не)градивни хора
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 3255 пъти
Искам да споделя с вас, че страшно много ме дразнят хората, които не се развиват с времето, а си стоят на едно и също ниво и са си същите олигофрени като ги видиш след 5, 10, 20 години... С други думи, хората, които не се променят - след години ги виждаш абсолютно същите, каквито са си били, със старата си прическа дори, хора без амбиции, за които денят си е все същият, а само датите се сменят...

Пример: Един колега, с които работим заедно от почти една година вече, с него заедно започнахме в един ден - след 1 година си е все същият тъпанар, дори ходи със старите си оръфани обувки, мандахерца се напред-назад без елементарен план за бъдещето, ден да мине, друг да дойде... Няма никаква промяна в този мой колега след 12 месеца откакто се знаем, същото тъпо и безперспективно копеле си е, само малко по-оръфан от миналата година...

Друг пример: Една моя колежка, с която се знаем пак от една година - една шофьорска книжка не може да се накани да изкара, техните имат много пари, имат 3 коли, а тя на 25 години ще стане, още книжка няма и ходи пеш...

Трети пример: Една бабка от моя квартал - от малък си я спомням, от преди 25 години - същата загубена бабка, със същата прическа от преди 25 лета... Тая бабка живее един и същ ден последния четвърт век, само датата се сменя за нея...

Аз, откакто завърших средното си образование през 2005 година, съм се променил положително 100 пъти, срещнал съм много хора, променил съм начина си на живот, обогатявам знанията си и се развивам успешно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 84f4922fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Далеч си от истината приятел!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4cbd181c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Последният абзац искрено ме разсмя! Само че не разбрах какъв е резултата от срещите ти с толкова много хора и в какво се изразява положителната промяна в живота ти и успешното развитие. Дай пример.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1b761ebb93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Само ти така виждаш нещата.
За другите може би си същата и не си се променила.
Какво като си завършила средното си образование?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 683a0b2b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Евала ти правя, човече. Обаче те моля - не съди хората така. Техен си е животът. Аз пък не харесвам такива като теб, които са "много градивни, развиват се, гледат нагоре, нищо не може да ги спре, всички останали са измет и по-добре да ги няма".

Не е лична нападка към теб, просто отбелязвам различните гледни точки.

Продължавай в същия дух.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: d916169697
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До автора
От прочетеното разбирам, че имаш още много, много път да извървиш за да се усвършенстваш, и още повече за да помъдрееш.
От позицията на какъв съдиш останалите и с какво се опита да им помогнеш за да подобрят живота си???
Иначе, да - прав си, хубаво е всеки да се развива, да обогатява познанията си, морала си и да се стреми към съвършенство.

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 3bb2f9b149
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти, мой човек, задържаш ли се някъде в тоя живот? Това показва само колко недорасъл си...Хората си намират цел в живота и до един определен момент спират да се променят и започват да олягат. Не можеш цял живот нон-стоп да си променяш мисленето, характера, обкръжението и прочее...Не знам..кой ти каза, че си се променил в положителна посока?

Мег*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: ab0b69d259
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямаш никакво право да съдиш хората. Както си искат да се носят и какъвто си искат живот да живеят. Ебасии замисли се че може би ти си копелето, ти си този който има нужда от промяна и то вътрешно..!! Хахх аз най много се дразня на такива хора като теб... Абе КОЙ си ТИ?!?!?
*Пух*

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 915c2c2b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Развивай се,но не съди хората! Не знаеш кой какво е преживял,през какво е преминал.Радвай се за себе си,и остави другите да живеят както те искат.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c106d5b8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Изглеждаш странно озлобен. И аз не обичам хора без амбиции, примиренчески настроени, но това не значи, че съм готова да ги оплювам.
Всичко, което казваш, тълкувам като думи на комплексиран човек, който с опита си да изкара другите по-черни от дявола, се чувства велик.
Какво те интересува кой ходи пеш, кой с кола?
Ами кварталната баба- ти да не би да искаш да скача с бънджи?
Жената си има своя живот, своите навици, дали се е променила ще кажат близките й, не ти с твоите плиткоумни разсъждения.
Изобщо историята ти е толкова смехотоврна. По-скоро ми е жал за ограниченото ти мислене...
Никка не ми изглеждаш умен за какъвто се имаш. По-скоро си самонадеян.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 45796499b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Комплексиран човечец! Няма собствен живот и гледа в паницата на другите!Или успокояваш сам себе си,че другите са тъпанари,а ти най-великия и развит ум?!

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4ec9a0777a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Кой си ти за Бога.. Нямаш никакво право да се месиш в живота на хората. НЕ си перфектен!!!!!! :))))) Айй със здраве ;p

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e63a8bacd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Май всички добре са ти го казали... виж сега.. добре е човек да се развива, това е похвално даже. Ма нещо куца и в тебе след като непрекъснато гледаш и съдиш другите хора. Доста си незрял/а. Тепърва не се знае и теб какво те очаква в живота. Така, че не лети в облаците, учи си, развивай си се , но не бъди съдник. Не си чак толкова голям/а. Без лоши чувства, просто не обичам фукльовците.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: d636ce036f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   градивен коментар:

и аз не харесвам много хора които са си все същите през годините, но да бъдеш различен и да се промениш, съвсем не значи че си станал по-добър или 'градивен' човек. също така, за да се промени един човек коренно, е нужно и неговото обкръжение и подбуди да се променят коренно. ако си лентяй първите 10 години от живота си - шанса да не си такъв на 15 е почти никакъв. + поддържането на една и съща прическа не е критерии за развитие... не може всички да сме като Пинк и да си боядисваме косата всеки ден. виж Доналд Тръмп например - от колко време си е същия? перука+костюм = един от най-влиятелните хора в Америка. промяната на външния вид е фактор за нерешителност или постоянство, или адвантюризъм и тн. оценката ти е много нестабилна с една дума.

твоят колега - ти какъв си му сега? ако си му шеф и си купуваш нови лъскави обувки и имаш идей за възродяване на народната слава - браво. но май не си нали? примера е нелеп... много хора стоят на една позиция с години наред по много повече причини от това да са тъпанари. иначе тъпанари излизат медицинските работници, полицията, учителите, работниците по магазините, строителите... целия свят освен теб.

завистта срещу колежката не ти прави слава. ако правиш връзката жена->пари->книжка->кола--> за да не ходи пеша значи си краен материалист. може би не кара кола защото има кой нея да я вози и не й се занимава. може да иска да опази природата от замърсяване. може да обича да си търка обувките за да си купува нови с всичките пари които има. може би - изобщо не е твоя работа да гледаш кой какви пари има и какви курсове кара!? аз като имам книжка от 6 години и си купих колело на цена какво съм?... (спести ми отговора)

тая бабка дето я гледаш 25 години... на колко е? 60-70? знаеш ли какво е било времето когато тя е била млада и как е възпитана? или искаш и тя да е като Пинк, или дори Лейди Гага и да ходи с гъши пера в главата за да оцениш колко се 'до-гражда'? когато си пенсионер в държава с осезаемо липсваща социална политика, дните ти просто си текат и се чудиш какво да се правиш. прическата и доброто настроение остават на малко по-заден план.

ти от 2005 си се променил 100 пъти за добро - значи тогава си бил 100 пъти по-зле? значи ли, че сега си 100 пъти по-зле от 2017? предполагам... не разбрах какво си си оправил, но е ясно, че си развил точно едно от най-деградивните хорски качества - безразборното хейтърство, с примеси от предрасъдъци и щипка безпочвени критики. преди да погледнеш света през твоята изкривена призма, погледни и себе си...

М.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: b60fa47cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Не виждам какво биха те дразнили тези хора, ако ти самият се чувстваше добре и беше доволен от себе си и от живота си.Струва ми се че искаш, сравнявайки се с тях да изтъкнеш ти колко си по-напред и колко си по-успял.Човек който се чувства добре не изпитва нужда да се сравнява с другите, а продължава да се развива и да си гледа собствения живот.Ако лично с нещо не са те засегнали, не виждам какво има да им се дразниш. А и тези хора може да си харесват живота такъв какъвто е и да не искат да го променят.Това че на теб не ти харесва и трябва някой да си сменя прическите и дрехите на 2 дена и да живее според твоите разбирания, хич не говори добро за теб.Не си център на вселената и не си толкова над другите, колкото искаш да се изкараш.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0b01f2063b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Как може авторът да е толкова млад човек и толкова духовно беден и ограничен в същото време. Човече, струва ми се че имаш страшни комплекси за избиване.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e6629bf2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Колко различни хора сме всички! Чак се изумявам... Може би аз ще се възхитя на тази същата бабка.. за нещо добро, което е направила, докато ти я плюеш, че не е градивна. Мисля, че трябва да обръщаш внимание и на малките неща.
Всичко останало, което имах да напиша, вече ти го написаха :)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: eb1431f068
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Авторе, има още поне триста пъти да се промениш, преди да израснеш. Не знам как за пет години си се променил 100 пъти и какво имаш предвид, но аз за десет години след завършването на висшето си образование родих две деца, завърших две специализации, карам трета, защитих дисертацията си, написах 50 статии и 2 книги, започнах втора магистратура, усъвършенствах английския си език и т. н. Не говоря за материалните неща, които също умножих. Промених се много, станах по-мъдра, уравновесена, позитивна, радвам се на малките неща в живота. Щастлива съм. Намирам по нещо красиво у почти всеки човек. И сигурна съм тази стара дама има какво да ми разкажи и за какво да й се възхитя. Нищо, че е е една и също прическа от 25 години, а аз си ги променям през 4-5 месеца. А ти как израсна 100 пъти за 5 години? Какво направи? Зарадва ли някой? Дари ли нещо? Дари ли живот? Излекува ли някой?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 13e2389d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Много ми хареса тази история! Има голяма житейска истина в нея, макар че не бива да съдим така сурово и надменно, бих казал, обикновените човеци, защото просто такава им е кармата! Е, ако някой може да се измъкне от гадния коловоз, чест и слава за него, ама това е много трудно бе, хора! Не виждате ли какви са ни заплатите и пенсиите и за какво самоусъвършенстване може да иде реч, когато огромното болшинство са затгрижени как да оцелеят ФИЗИЧЕСКИ!!! Така че авторът в едно не е прав- целта на саморазвитието и възвисяването на индивида не е само да се откроиш от тълпата, ами и да помогнеш по някакъв начин на това затъващо общество!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker