Нещо като депресия или какво да правя с живота си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нещо като депресия или какво да правя с живота си
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1189 пъти
Здравейте! От доста време се чувствам зле психически. Нещата, които преди правех с удоволствие, сега ме натоварват и ме правят нещастен. Занимавам се с музика в свободното си време (няма да уточнявам какво точно) и преди 1 година това ме правеше толкова щастлив и пълноценен, но напоследък дори само мисълта да правя това ме съсипва и започвам да се самосъжалявам, защото виждам, че има хора, на които това им се отдава повече, по-добри са и на мен ми се отщява, защото винаги съм с една предварителна нагласа, че нещата просто няма да се получат. Знам, че от мен се иска повече усърдие, повече воля и вяра в мен самия. Това е един от най-големите ми проблеми - много съм самокритичен, винаги се съмнявам в себе си, все си мисля, че това, което правя може би не е правилно, защото "някой" ми е казал "нещо", което е предизвикало моето колебание, а това води до провал. Сигурно ще кажете - не се сравнявай с другите, но не е толкова лесно. И тук не говоря само за музиката, а като цяло за всичко, с което се захвана. Когата се захвана с нещо искам да съм перфектен или поне добър и да правя нещата както трябва, но когато не постигам желаните резултати се отчайвам, след което правя нещата с нежелание и впоследствие се отказвам. Да, тъпо е, знам. Искам да се променя, много искам и знам, че зависи изцяло от мен. Понякога имам периоди, в които съм доволен от свършената работа и от резултата, но когато следващия етап не ми се получи аз спирам, а знам че трябва да продължа, да не се отказвам. Така всички неща, които започвам не ги довършвам. Знам, че се изисква повече воля - опитвам се, наистина..
Само след няколко месеца ми предстои да направя едно от най-важните решения - да продължа образованието си, какво ще правя отсега нататък, с какво ще се занимавам, дали това което искам ми е по силите и дали наистина го искам... толкова много въпроси имам, а има толкова малко отговори. Ами какво ако направя грешния избор и след това съжалявам цял живот за това решение или разочаровам някои хора, които имат големи очаквания към мен - няма как да не ми пука. Много съм объркан, депресиран и ми е тежко, а когато бездействам (почивам си) се чувствам виновен, защото например съм можел да прекарам тези 2 часа в правенето на нещо полезно... дори сега изгубих около 30 минути да пиша за тъпите си проблеми вместо например да уча за изпити.
Ако сте стигнали дотук, съжалявам, че ви натоварих.
на 18 съм

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 350f34c39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е, всеки човек има периоди, в които е на кръстопът. Сега ти е такъв периода. За свиренето, пък и за всичко, което правиш, мога да ти кажа-забавлявай се докато го правиш. Не мисли за другите хора, нито пък, че трябва да е перфектно. Забавлявай се.
За ученето дори и да запишеш специалност, която после да решиш, че не харесваш, ще се прехвърлиш в друга или прекъснеш. Няма нищо фатално. Радвай се на живота.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4191a6d518
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хаха, приятелю, докато те четох не спрях да се усмихвам. На твоите години бях същия. Дори най-вероятно ако се разтърся из форумите бих намерил моя тема, сходна на тази.
Сега вече съм на 30 и да те успокоя не е толкова страшно да сбъркаш. Всеки греши, ние сме хора все пак, никой не е идеален. Да бъркаш е човешко, но да се учиш от грешките е много важно. Какво си унил, много преди тебе са изпадали в такива "беди", като твоята. Не си само ти изправен пред този избор. Всички ние, по-големите сме били на твоята възраст, с твоите проблеми и радости. радости, защото твоите години също си имат много луди премеждия. Наслади им се. Наслади се на всичко, което можеш от тези си млади години. Бъди разумен, не пропускай възможности, защото те се дават дарум - еднократно. Какви решения ще вземеш от тук нататъка си е твоя работа и никой не може да те спре. Ние сме тука на земята за малко и кой- как ще си извърви пътя си е негов проблем. Никой във форума не може и няма право да те съветва друго. Много от нас дето бяхме млади, сме взимали грешни решения, за много неща. Но и това отваря нови врати, има възможности във всеки един момент. Представи си ги като прашинки, те летят около нас и се полепват по нас. В някоя ситуация, на някой човек му се предоставя възможност. Дали някой го е определил или човека се е паднал на това място където е имало такава енергия за такива събития- е, никой не знае. Ама възможности има, хващай ги на момента и няма да се чувстваш гузно, че си изтървал нещо някога.
Виж сега, седни и си напиши на един лист черно на бяло за всяко едно нещо, което би искал да имаш в живота си(говоря ти за дългосрочни цели) и ги преследвай, пътищата до тях са много така, че не ги мисли. Дали ще минеш отляво или отдясно няма голямо значение. Важно е на финала дали си това, което искаш да си, а това дали ти е било ден, дали всичките ти чакри са се наредили и други такива, ги остави някой друг да ги бистри. Ти си гони твоята и по-малко се фокусирай върху малките пречки.
Те нещата сами няма да се наредят, от теб зависи. Ама ако мислиш с главата и даваш всичко от себе си, цялата Вселена ще е на твоя страна да ти се получи, така да знаеш! Имаш талант и акъл, не ги прахосвай!

Т30

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 814bccf69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Родителите ти май са били доста критични към теб като си израствал. Трябва да разбереш, че на всички хора по нещо им има :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cebbbba8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Какво да правя с живота си" е доста фундаментален въпрос. Откакто човек съществува този въпрос е неизменна част от неговата същност.
Истината е една - и аз не знам какво да правя със своя живот...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker