Негативизмът на хората! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Негативизмът на хората!
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1134 пъти
Случвало ли ви се е да вярвате в нещо силно и да правите всичко по силите си, за да постигнете желаната цел. И колкото повече хъс и оптимизъм имате, толкова повече се появяват хора, които са скептично настроени... А когато тава са най близките ви хора? Много е тежко, когато вместо кураж получавате апатия, безразличие или мрачни прогнози.
Знам, че не е възможно всички да са усмихнати и щастливи, но когато вие сте, това дразни околните.
В днешните дни, вече е много трудно, да намерите близък човек, който да е съпричастен към вашето щастие или мъка. За щастието е още по-трудно. Имаше една поговорка "Всички врим в казана, но когато някой надигне глава и се опита да излезе, другите започват да го дърпат обратно там"
Някой ще ми каже, забрави за хората, не бива да ти пука за тях... да, но когато обичаш хората около себе си и не можеш просто с лека ръка да се откажеш от тях? Когато виждаш страданието им и разбираш причините, те да са така мрачни и подтиснати, но не може да направиш нищо, за да промениш мирогледа им. Когато забелязваш как споделените от теб думи, рикошират в стените на егоизмът им и понякога те убиват. И все пак, когато имаш успех или някакво постижение или късмет или любов или нещо друго, което си постигнал със много жертви, труд и постоянство, винаги ще се намери някой, който да се усъмни в почтеността на успеха ти. Не случайно всеки ден слушаме, ожесточените критики към политиците, медиите, по известните личности в Бг. и др. Защо по голяма част от българите асоциират думата -" Успех" с порочни практики. Често ние българите одумваме богатите си комшии, дразним се от различното и от напредъка на другите, но не разбираме едно просто нещо... всеки плаща определена цена за това, което има или няма. По - лесно е да стоиш на едно място и да критикуваш, хората които не правят нищо, няма за какво да бъдат критикувани, но тежко и горко на този който върви...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5b7b0d90e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е, за съжаление. Завист и негативност. Но има и добри и свестни хора. Все някога ще срещнеш някой от тях. А сега разчитай на себе си. Не обръщай внимание на другите хора, дори и да са ти близки.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6539329d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, аз от 3-4 години насам вече си наложих да не се кося толкова за това, защото ми писна да ме дърпат в казана.

Просто взех решение (което изобщо не беше просто) доста от тези близки хора вече да не са ми близки хора.
Сама реши какво искаш за себе си: с тях в казана или извън казана, но без тях.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5f3c7c6079
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако се влияеш от нечия апатия, значи просто не си убеден/а в това, което искаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4ea0ba7f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много от хората вече са такива за съжаление. Но все пак трябва да вървим напред и да вярваме в мечтите си, без значение колко откачени се струват за хората.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 471d4db89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много говориш, прави си каквото си правиш, постигайки си успехите и не търси ничие благоговение. А за успеха на известните и богатите, особено в България има какво да се каже да, малцина са сбъднали американската мечта почвайки от нулата, просто парашутистите са много. Първа работа директор, не се случва лесно по света, но в България какви хора, на какви позиции има нямам думи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e531bb4930
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо свързваме успехът с порочни практики ли? Спомни си кои са най-успелите по света и у нас, а после си помисли дали точно тези са най-напористите, целеустремените, умните, адаптивните и прочее. И кажи за кого от тях би си пъхнал ръката в огъня, че парите му са с чист произход, не е получавал разни куфарчета навремето и въобще просто е бил упорит и целеустремен. Защото и аз съм упорит като магаре, ама още не съм си купил да речем някой завод само със следване на целта ми в този живот. Как онези го правят и то преди да достигнат 30-годишна възраст? Помисли и ще си отговориш!

А за другото: зависи какво искаш. Ако кажеш, че искаш да станеш най-добрия от сега практикуващите в твоята област, бих те подкрепил и окуражил (това си зависи от теб), но ако ми излезеш с твърдението, че смяташ да станеш най-известния певец в България за всички времена да речем, ще ти се изсмея. При толкова участници в музикални конкурси и в конкуренцията на хора като покойния Емил Димитров не те виждам. Има и други цели, които не бих приел за осъществими. Та много зависи от това какво си решил, че искаш. Колкото е по-трудно изпълнима целта, толкова по-малко вероятно е ти (или някой друг) да си достатъчно упорит и квалифициран за изпълняването й. Ти или който и да било друг човек, впрочем! Не приемай всяка критика като насочена към теб - почти всеки би чул същото в подобна ситуация. Малко са тези, които изглеждат способни на определени неща. Иначе колко му е да кажа на детето си "Да, миличко, ти ще успееш да станеш извънземен, когато порастнеш (приемаме, че това му е целта в настоящия момент)! " Но каква полза да те окуражавам, ако очаквам да си разбиеш главата в стената? Та после да се чувствам и аз виновен за евентуалния ти провал? И въобще кой обича да говори потенциални неистини?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker