Интересно ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Интересно ми е
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1035 пъти
Интересно ми е какъв съвет бихте ми дали. Зна че тук едва ли има психолози и т. н. , но винаги съм се чудел на приказките им за позитивно мислене. Аз винаги съм бил с такова. Всеки мой познат може да го потвърди и не веднъж съм чувал да ми казват че съм голям оптимист. Не върви обаче и това е, и то не е да си го внушавам или да цивря че нямам пари за телефон или подобна глупост. При мен нещата са на едро. Като ученик въпреки че бях пълен отличник, не успях да продължа с висше образование по финансови причини, защото трябваше да помагам на родителите си. За жени няма какво и да говоря, отне ми няколко опита да разбера че дори да даваш всичко за един човек, накрая ти се изсира отгоре, с извинение. И когато с много усилия изградих някаква кариера, макар и силно казано, така си продължава всичко. Имах известни здравословни проблеми които преодолях с много усилия и воля, и в момента когато се чувствах много по добре и силен, се наложи операция на мои роднина за която дори не ми достигат спестяванията. Е хайде сега някой да ми каже внушавам ли си го това или е реално нещастие? И все съм такъв на дядовци помагам да пресекат като ми викнат, това да направя онова да помогна такъв характер съм, и накрая се откъм прее.... страна. И като почнат позитивно мислене, живота се обръщал и т. н. Е кога ще се обърне, той половината мина... в позитивно мислене.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: ffdfb3b4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Що пък да няма психолози???
И какво лошо в позитивното мислене?
Кое мислиш че е по-добре - да не би негативното?
Проблем не виждам да имаш.... както и си кръстил историята "интересно ми е". И понеже не ти достигали спестяванията поради операция на роднина, това нещастие ли е? Млади момко, спестяванията не достигат на не 1 или 2, хора с по 30 години стаж взимат по няма и 200 лв пенсия, така че твойто е чисто хленчене... осъзнай го!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1232354df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е въпроса дали си оптимист, а какви програми си заприходил в подсъзнанието. Ти реално няма как да ги (осъ)знаеш, точно защото са подъсънателни.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3683dccd65
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз позитивно мислене не видях много в твоите писания, видях само, че ходиш да помагаш на някакви хора и после се чувстваш кофти, че нещата в твоя живот не се получават. Виж, може да помагаш на хората колкото искаш, но няма някакъв таен механизъм, който да ти оправя събитията в живота, щото помагаш. Т. е. не очаквай благодарност от живота. Няма Бог или карма, а дори и да има - те са неперсонални, не се интересуват от отделния човек.

Номер 3 е прав, че по отношение на събитията в живота ти, те може да са закодирани в подсъзнанието ти, като под закодирани разбирай много дълбоки емоционални и телесни модели, които си наследил по родова линия или си придобил като много малък, още преди да добиеш самосъзнание като отделна личност.

Всъщност, цялата Вселена е ментална, всичко е мисъл, но твоите малки мисли са много малки, за да променят почти каквото и да е. Единственото, което със сигурност можеш да промениш с мислите си, е твоето собствено поведение. Ако не ти се получава с нещо, виж защо и виж какво можеш да направиш, за да започне да ти се получава. Човеците имаме метасъзнание - мисли за самите ни мисли. Т. е. започвай да се осъзнаваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: d9b8f4989a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Позитивното мислене е полезно за превъзмогване на трудностите в живота, но не е особено полезно за справянето с тях. За второто е нужно рационално мислене, защото животът е такъв.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1d9b47524f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо, това че нямаш висше в днешно време не е важно, защото днес важни са реалните умения.
А това, че си преодолял здравословни проблеми си е супер позитивно нещо, защото си ги ПРЕОДОЛЯЛ. Никой не е застрахован от такива проблеми и никой не може да планира или предвиди кога ще му се случат - всеки от нас може да бъде изненадан във всеки един момент със здравословни проблеми.

Щом си преминал тези неща не е късно днес да започнеш да живееш за себе! Макар и малко по малко.
Иначе много хора от най - различни възрасти си нямат половинка. За приятелка те съветвам да си търсиш жена, която е преминала през подобни на твоите неща или поне да има като твоя характер и интереси. Често хората правят грешката да се сближават с хора, които са крайно различни от тях по характер и начин на мислене и с времето просто се нараняват един-друг. То затова и е пълно с толкова озлобени мъже и жени.

Също така избягвай такива като номер2 (или по - негативни от тях).
Според мен трябва да вярваш на тези, които са ти казали, че живота се обръща. За теб може да не се обърне тази година (а може и да се). Може примерно след 5 години. Но ще стане.
Просто гледай всеки ден да си доставяш поне по малко удоволствие на душата чрез неща, които ти харесва да правиш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 47838bc164
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора съм, 2, 3 и 4 не знам за какво хленчене и вселени ми говорите. Аз съм най нормален човек който просто му се случват поредица от гадни неща, пак казвам не си го внушавам аз, за какви кодове и щуротии ми говорите, само констатирам фактите. Иначе ми е ясно че помагайки на другите не трябва да очаквам нищо, разбрах отдавна че няма такава зависимост. Виждам как добри хора страдат а гаднярите си гледат кефа, виждам как добри и свесни и мъже и жени са сами, а наркоманите и бандитите са предпочитани... мили хора не мисля че проблема е в моето мислене, а в мисленето на огромен брой хора в тая държава. Пълно объркване в ценностите и разбиранията за правилно и неправилно. така де расъждавам само :)))

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: e834dcca06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виж човек, не лошо да си добър. Но е лошо да си наивен. Според мен ти си наивен.
Който прецениш, че не заслужава твоята помощ - ами не му помагай!
Сега, на най - близките си роднини много ясно, че ще помогнеш, но на някви познати там, дето никакви не са ти - те на практика само паразитират върху теб.
Просто се научи на такива хора да казваш спокойно, но твърдо Не.
от номер6.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker