До кога ще мога да живея по този начин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До кога ще мога да живея по този начин?
преди: 7 години, 20 дни, прочетена 1565 пъти
Здравейте!

Момиче на 17г.

Имам приятели, нямам проблеми при общуването с други хора. Съвсем малко съм притеснителна /което мисля, че е нормално/.
До колкото е възможно се опитвам да се справям със задачите си.

Та да ви разкажа какъв проблем имам.

Почти никога не ме приемат на сериозно.. Миньон съм, изглеждам с 3 години по-малка. Не съм доволна от външния си вид. Когато казах на мама, че ще работя, за да спестя пари за да променя някои неща в себе си отново седна да ми обяснява, че трябва да се харесвам и бла бла още куп банални думи.

Имах приятел, той знаеше за този мой проблем. Карали сме се много пъти, опитваше се да ме убеди в това, че съм красива. И накрая просто прекратих всичко, защото реших, че не го заслужавам. Все още не съм онова перфектно момиче, което искам да бъда. И все още, когато си харесам някой започвам да мисля "Стига си мислила глупости, той ли ще те погледне?".

Когато говоря с някого и ако сме застанали по-близко след 5 секунди леко се отдалечавам мислейки "Стой по-далече, скрий се възможно най-много, за да не ти вижда недостатъците".

Днес бяхме се събрали ученици от целия град. Едните бяха много красиви, други умни, трети и двете. Като ги види човек просто вижда, че са си интелигентни хора. А аз как изглеждах? Като най-тъпия човек на този свят.

Опитвам се възможно най-много да показвам, че ми пука ужасно много. Започвам да говоря много, казвам някаква глупост - излагам се. Не знам другите дали го приемат като излагация или нещо смешно, но аз се излагам пред себе си. После през целия ден мисля за това глупаво нещо, което съм направила/казала.

В училище - не се осмелявам да участвам в каквото и да е.

Казвам си "Не ми пука, изглеждам добре, не съм глупава.". Успявала съм да мисля по този начин не повече от 1 час.

Окей, щом не успявам да променя начина си на мислене, ще разреша проблемите. Стремя се да изглеждам по-добре, опитвам се да не изглеждам като идиот, но не успявам. Отново не се харесвам. Не се чувствам добре в това тяло, с този ум. Не ми харесва това коя съм аз.



И накрая все тъжна, все депресирана. Не знам вече какво да правя. Опитвам се и накрая - провал.

Това е така от 2-3 години. Моля, помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 19 дни
hash: ea51a664bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да повишиш самочувствието си. Трябва да знаеш, че можеш. Трябва да си убедена в това. Няма кой да те убеди в него, ако сама не се убедиш. Не мисли за това как те приемат другите. Те имат предразсъдъци обикновено. Не са повече от теб. Няма как да живееш лесно, ако не се убедиш, че не си глупава и неспособна.

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: 638dec1da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Малко преувеличаваш с комплексите ти. Първо - няма човек на земята, който да се харесва на 100%. И аз съм имала комплекси, особено заради теглото, но като се загледах в другите какви вампири и прасета са, рязко самочувствието ми се повиши, тъй че... споко. Свали си розовите очила и спри да мислиш, че другите са с нещо повече от теб.

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: 44d99bc01c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мило момиче, кой те е излъгал, че има перфектни хора? Няма нищо перфектно в този свят-нито хора, нито предмети, нито ситуации. И в това е привлекателността на света. Момичетата, които ти изглеждат перфектни са обработени с фотошоп по списания и снимки и са далеч от реалността. Тъкмо недостатъците ни правят чаровни, интересни и различни. Приеми външността си -такава, каквато си. Тялото ти още расте, то не е оформено. След година-две и това ще стане. Спортувай, танцивай, тазхождай се сред природата -това е което може да направиш за тялото си.
Колкото за говоренето, пак е същото-няма съвършени умове. Ако не ти харесва това, което говориш, научи някаолко заучени изрази за различни ситуации и ги пускай в употреба. Цитирай някой. Изобщо още растеш и не се задълбавай толкова. Радвай се на младостта си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 19 дни
hash: 5a4b7f30e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Mила, перфектни хора не съществуват. На теб просто ти е прекалено ниско самочувствието и от там идват всичките ти проблеми. Че за какво ти е да променяш външния си вид, не вярвам да си чак толкова грозна, а и какво от това, има толкова успели хора, както и такива с голямо самочувствие, но без никакъв външен вид.

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: c134b7bf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   2 - Пич, не си ги срещал... ще ти се завие свят, какви самовлюбени задници има, които си мисялт, че са богове.

 
  ...


...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 638dec1da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 2 до 5 - знам ги тея самовлюбените, като ги погледнеш какви вампири и вещици са... чудя се от къде им идва самочувствието, винаги е било загадка за мен :-D. Така че, авторке - погледни РЕАЛНО ситуацията и хората, които те заобикалят :-D постарай се да не бъдеш като тях, а бъди себе си. Скромността краси човека е казано... и е така :-). Поработи над себе си и там каквото те притеснява... и всичко ще е ОКЕЙ!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 14 дни
hash: a52bc94a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си красива.
Знам, че мислиш много негативно за себе си, но няма нужда да си перфектна. Изглеждаш ми отговорна и добра, това е достатъчно. Със сигурност твои близки и други хора мислят, че си най-малкото един прекрасен човек и заслужаваш да не се притесняваш от външността си.
Сподели на някой, има хора, които ще те разберат, но ти си просто едно обичано и добро момиче, което заслужава да се обикне такова, каквото е.
Обичай си, ти си специална и единствена :)

 
  ...
преди: 7 години, 12 дни
hash: 916f7a3dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   А преди да мислиш за "промяна" (предполагам хирургическа) защо не прочетеш за хората, които са минали през подобни промени? 80% от тях остават с ниско самочувствие и висока самокритика, въпреки "подобренията". Това не се разпространява, за да има балъци да си правят хирургически операции, но все пак има документални филми и изследвания по темата. Самочувствието е в мисленето, не в тялото.

 
  ...
преди: 7 години, 12 дни
hash: ab15e6400e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 0 Знам - бях дебел, но ми викаха, че съм "сладък". Бях на 16 тогава. 5 години и по 30 часа на седмица във фитнеса, по-късно - Имам супер тяло, но промених мисленето си и сега съм много самодоволен от себе си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker