Размисли и страсти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Размисли и страсти
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2322 пъти
Да взема да се представя, като за начало? Бройте ме като средностатистически 17-годишен хипстър, самоопределящ се като безнадежден романтик.

От няколко години си правя планове да кандидатствам с Философия през девет планини и един ламанш в десета, иначе казано - Англия. Средният ми успех, макар и не отличен, е доста над средното ниво и - вярвам - напълно достатъчен за кандидатстване по онези ширини. Що се отнася до таксите и така нататък, не съм богат - точно обратното, но бидейки последовател на кредото "Има ли желание, има и начин" смятам, че ще се оправя по някакъв начин с финансовата част. Работата е там, че има едно момиче. По точно, Момичето - конкретната запленяваща млада дама, с която най-добрият ми приятел ме запозна още в детска възраст, и която през всичките години на познанството ни не е напускала мислите ми. Ще прозвучи крайно драматично и преувеличено, но тя е единственото нещо, придаващо смисъл на живота ми, който никога не е бил особено приятен. Та, това Момиче, макар и да иска, е твърдо убедено, че не може да замине за чужбината. "Мисля реалистично", казва ми тя, всеки път, щом се опитам да я убедя да дойде с мен "Не мога да си го позволя, оставам тук". Ако трябва да се изразя кратко и ясно, без нея не отивам никъде. Проблемът е, че се чувствам неспособен да закотвя задните си части в наш'та мила родина. Не ме разбирайте погрешно, не мразя България, но... Първо, тук образованието е плачевно. Второ, обществената ситуация - цялата тази безумна и долна Бай Ганьовщина - ме обезнадеждава до безкрай. И най-същественото, моето Момиче изрично ми забрани да оставам заради нея, понеже, цитирам "Съвестта ми ще ме убие, ако извършиш подобна глупост". Просто не знам какво да правя. Иска ми се по някакъв начин да можех да уредя нещата, да създам условия, или знам ли какво - така че и двамата да заминем, пък след това всички да заживеят щастливо до края на дните си, или поне да остана, без тя да се чувства виновна. Обмислях възможността преднамерено да се проваля на изпитите, но... Има ли нужда да обяснявам? Такова действие би противоречало на принципите ми.

Вероятно повечето от вас ще си кажат "Абе, луд - не си проваляй бъдещето заради жена!". Вероятно и ще го напишат. Ама какво бъдеще, дами и господа, без тази моя муза? Както вече казах, аз съм безнадежден романтик. Презирам дълбоко стремежа към материално богатство. Винаги съм смятал парите за неестествени и излишни - в крайна сметка, не те придават стойност на нещата, а това колко действително важни са те за нас. Е, не се сещам за нищо по-важно от нея. Не мога да я оставя.

Кой да знае, че животът е такова сложно нещо... Прав е бил Буда, като е казал, че страданието е навсякъде и всичкото то произлиза от нашите собствени желания и стремежи. Там е работата, че тези желания не изглежда да подлежат на контрол под каквато и да било форма.
Ами, благодаря за вниманието. Лека нощ, дами и господа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: b3ebf3f80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Буда освен, че казал че има страдание, е казал че страданието има край и има път към този край.

По тази причина "Там е работата, че тези желания не изглежда да подлежат на контрол под каквато и да било форма. ", означава - "Аз не знам как как се справям с емоциите си", които идват и си отиват като вълните в окена.

Прочети повече за будизма, може да ти е от полза.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4a31ac872e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако ти кажа, че любовта е прекалено МЕЙНСТРИЙМ ще те откажа ли от момичето? А, да те питам според теб колко хора знят думата хипстър? Съветвам те да посетиш Failblog. org > Memebase... Макар че, и фейла е прекалено мейнстрийм :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2f9ea954c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбирам те защо искаш да напуснеш България. Аз също искам да се махна от тук, не да уча, а да работя. Наистина не трябва да пропускаш тази възможност, ако те приемат и можеш да заминеш. Но момичео е въпросът, няма да ти казвам да я оставиш или пък ако те обича да те чака, защото знам за какво говориш и че хич не е лестно. Имаш още време и направи всичко възможно да я накараш да дойде с теб, все ще успееш някак. Колкото и невъзможно да звучи, не се отказвай. Мисля, че тя някак си върешно иска да дойде, дори и да го отрича. Mary Jane!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 542c7ff314
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Или, или. Избирай. Пълно щастие няма, а и все пак, съдейки по начина ти на изразяване, разбирам, че си умно момче и би трябвало да имаш вече изградени приоритети. Животът е пълен с подобни дилеми, все по-често ще ти се налага да жертваш едно нещо заради друго. Прецени сам за себе си кое ти е по-важно към този момент - обучението или любовта. Колкото до музата - можеш да я намериш навсякъде, не само в определен човек. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b984051cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Преди години, моята бивша приятелка искаше да следваме заедно в чужбина. Аз, в началото не исках (както сега твоята приятелка ), но на края се съгласих. И кво стана? Два дни преди да заминем, тя се отказа и не искаше да дойде. И не дойде. Аз, низ кво ли не минах, докато се уредя да замина. Тогава беше голяма криза, минах низ ад, а тя се отказа. Просто така, внезапно. Така и не разбрах за кво. Ядосах се, естествено и заминах сам. Сега след много години, всеоще съм си тук, в чужбина, работя, доволен съм много. А моята бивша приятелка... просто не мога да повярвам кво се случи с нея, мъж пияница, живее в цигански квартал, под наем, безработна... момче следвай мечтите си. Живота е пред теб. Ще имаш още много гаджета, докато намериш истинската жена. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker