Какво значи да си човек в днешно време? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво значи да си човек в днешно време?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2291 пъти
Всички сме хора родени от майка, дарени с живот който да изживеем, да се преборим и оцеляваме по пътя към собственото си щастие и бъдеще.
Надарени с неповторими качества от всички други видове на земята, ние хората сме уникални сами по себе си.
Можем да чувстваме, можем да обмисляме, можем да разсъждаваме, притежаваме емоции които ни отличават от животните.
За съжаление обаче в последно време около себе си виждам все по-малко и малко хора, хора по термин и дефиниция, сами определящи се по принцип като такива, но като човешко поведение, отношение, държание, такива не виждам...
Какво доведе обществото от хора да забрави своите човешки качества отличаващи ни като такива, освирепя в егоцентризма си и наглостта си, всеки счита себе си за нещо по висше от останалите....
Всеки започна да обижда другите, да използва слабостите им за своя сила, да се подиграва на хората за здравословни проблеми, да счита емоциите и болката им за слабост която буди единствено съжаление в тях.... Колко жалко...
Не е слаб човек който показва своите емоции, няма нищо срамно дори човек да плаче когато го боли, всеки за нещо го боли, но едни прикриват емоциите си зад маски играейки си на щастливи, другата част пък са хората които са едни и същи и вътрешно и външно, когато човек го боли, си личи дори по лицето му.
Но как да определиш човешката болка като слабост? Нима болката като емоционално състояние не е вид зов за помощ към останалите? Нима случайно хората имат нужда да споделят с другите за да им олекне?
Кога се превърнахме в толкова безчувствени от камък хора, че да сме слепи за болката на другите която всъщност изпитваме и ние самите на моменти?
И защо чуждата болка е слабост, а собствената не е?
Знам едно със сигурност, за да сме хора, е нужно да се държим като такива, когато видим, че някой човек има нужда от помощ, дълг на добрия човек е да подаде ръка за помощ, дълг е да помогнеш на слабия, защото именно това ще ни направи хора!
Не успявам да подмина човек с количка с физически затруднения без да му дам някой лев, не мога да подмина стара жена от български произход дори, да гледам как рови в контейнера за боклук за парче хляб, не мога да подмина едно гладно животно, без да видя тъжните му с надежда гледащи очи към мен за малко милост и човечност.... Не мога да се откажа да съм човек като по-голяма част от обществото, и не, чуждата болка и емоции за мен не са слабост, за мен това са най-искренните изляти чувства, било то в сълзи, или в думи идващи от дълбините на човешката душа.
Как един плачещ човек да е слаб? Нима сълзите са слабост? Нима не са присъщи за хората? Нима вие не плачете, че намирате това за нещо като ексремен прецедент?
До днес в живота си все помагах на хората с пълни шепи, и макар днес да останах сам, пак не мога да откажа да помогна на някой, пак ще го изслушам, пак ще съм му опора, пак ще забравя себе си за да видя някой човек щастлив, а след това вероятно пак да гледам как съм забравен в собствената си болка, която да определят те този път като моя слабост...
Храниш едно куче 3 дена, то те помни цял живот, помагаш на един човек 3 години, а той те забравя за 3 дни...
Ето толкова хора сме станали днес!
От всичките хора на които помогнах, днес не остана никой, но няма да забравя една случка.
Когато си купувах закуски преди време, имаше едно куче без един крак, виждах тъгата и болката в очите му, виждах как ме моли за помощ без да говори, просто две очи които казваха всичко, а днес гледам хора в очите и виждам само злоба и завист, надменно его и високомерие, подлост, наглост, нечовечност....
Та това куче си го храних постоянно, веднага погледа му се променяше, все едно ми се усмихваше и благодареше, че съм човек, че съм се сетил за него.
Един ден, реших да мина на пряко между блоковете, и бях заобграден от над 20 улични кучета.
Казах си край, ще ме разкъсат!
В този миг зад мен дойде едно куче без един крак, изръмжа към всичките други кучета, и в миг всички потеглиха в другата посока!
Това как един път от човек не видях?
Как едно животно ме трогна много повече от толкова други хора на които аз съм подавал ръка?
Изправих много хора като им подадох ръка, казах мили думи за да ги накарам да се чувстват по- добре, по-щастливи.... Направих ги силни.... За да може днес те да тъпчат мен...
Хора? Дали? ....
Що за човек е човек който не прави света по-добър?
Що за човек е човек който забравя най-близките си?
Що за човек е човек захвърлил безпощадно човека бил години до него, и като крепостни стени го е пазил от злото? За да дойде ден в който да срути тези крепостни стени, да повали своя рицар борейки се за нея с цената на живота си дори, да го стъпче и без да гледа назад да не го помни?
Що за човек е онзи който не вижда болката в чуждите очи, и не изпитва състрадание към това? Що за човек е този който не само, че не вижда болката в очите на другите, а я определя като порок?
Страхувай се от онзи който ти говори докато се усмихва, но не и от онзи който със сълзи на очи изрича думи от най-дълбокото кътче на своето сърце. И не, това не е слабост, това е човечност!
Аз съм виждал как плачат и хора, виждал съм как плачат и животни, сълзите никога не са били тяхната слабост, те са били техния зов за помощ!
И тежко на онзи който разбира протегнатата към него ръка като нещо лошо, защото живота е странно място, може да дойде ден в който когато подадете ръка и вие ръка към някой, да останете неразбрани.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 031e8df4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, чета ти историята и някаква мисъл изплува в съзнанието ми, която ме кара да се замисля дали всичко, което пишеш е истина. Дали мисията ти е била да се представиш в най-добра светлина като рядко срещан характер днес или наистина си това което си споделил. Толкова много си помагал и на хора и на кучета, а казваш, че днес си останал сам. Как е възможно човек с такива качества като твоите, всеотдаен, да не бъде забелязан от нито една жена или мъж, които да те оценят. Нима нямаш никакви приятели, нима си без жена до себе си! И като помагаш материално толкова много, какъв ти е дохода та това не се отразява на твоето материално благополучие. Бих искал това което си споделил да е така, но нещо ме кара да се съмнявам.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 01637ed50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много хубаво е, че мислиш и действаш така. И си напълно прав за това, което си написал. За отговора... прочети Ботев и ще видиш как българите не са се променили особено... Може, обаче, да правиш добро и на себе си. Даже първо прави добро на себе си и тогава прави на другите. Така е, животните са по-добри в много случаи. И е добре да попрочетеш Библията, Йеремия, мисля. Там имаше такава мисъл-Не прави добро на врага си, да не би да ти надделее. Защото ти ще получиш двойно зло за доброто, което си му направил... ' цитирам по памет. Та мисълта ми е, че не на всеки човек трябва да правиш добро.
Пожелавам ти да не си сам, а с човек, който те цени и обича.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5c6f3c6ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Какви рицари, какви кучета... Пич стегни се.
Храниш кучето три дена, получаваш инфаркт и след три дена те е изръфало.
Човешките отношения са малко по-сложни от: Аз ти давам кокал, ти ми слугуваш цял живот.
"За съжаление обаче в последно време около себе си виждам все по-малко и малко хора, хора по термин и дефиниция" - В последно време? Явно гледаш отскоро.
Хората не са добри, светът не е честен, никой не е длъжен да ти помага. Ти решаваш, какъв човек искаш да бъдеш и какво да правиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c6b67bcb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те най - гадните хора точно са били някакви такива, дето им е била отказвана помощ и нужната подкрепа, когато са имали нужда, и в същото време е имало някой, дето допълнително да ги мачка психически.
Та, в един момент са успяли да изплуват, ама са си станали озлобени такива, още овълчени им казват.

Иначе подозирам, че гадже те е оставила или нещо такова. Еми какво да ти кажа - просто продължи напред. И не прави непоискано добро.. поне не и на хора.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a86ced6531
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Автора ме докосна - равносметката в моя живот е следната - сестра ми беше убита от човешко същество, ДА- човешко същество, което оцени живота й в някакви си хартийки (хартийки, наричани още ПАРИ - без реална стойност...). Кой нормален съпруг може да убие жена си, за да вземе застраховка живот?! Кажи ми, авторе! В какъв свят живеем?!
Как да намеря смисъл да продължа да живея, като вече всичко ми се вижда един голям красив балон, който е създаден, за да прикрива мръсотията, която се крие зад него - и един ден този балон ще се спука и... ще разбереш колко отвратително е да се живее на Земя, която не мога да оприлича на нищо друго освен на АД!!!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3524062d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Говориш така все едно е имало време в миналото, когато е било по-добре от сега. Игнорираш недостатъците му и наблягаш само на кусурите на настоящето. Какво хубаво постигаш с това мислене?
Правиш добро, но това не означава, че някой е длъжен да ти отговори със същото, не означава и че ти си добър. И другите са хора точно колкото теб. Етикетите, които им лепиш не са тяхната същност, а само много повърхностното впечатление, което си си създал от тях.
Няма как да живеем в перфектен свят, когато ние не сме перфектни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 42f8b31c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брат, така ни проектират, така ни зомбират и ни превръщат в чудовища, разбираш ли за какво говоря Новия световен ред, това идва от евреите, елементарното правило Разделяй и Владей. Старо, но ефикасно във всички епохи. Защо мислиш че малоумниците са винаги СРЕЩУ нещо, ето ти реални доказателства дори в този сайт-мъже срещу жени, майки срещу хора неискащи деца, хетеросексуални срещу хомосексуални, религия срещу друга религия, раса срещу друга раса, привърженици на някоя си партия срещу друга, привърженици на отбор срещу друг отбор, нетърпимост към чуждо мнение, злоба, завист, насилие... Това е изкуствено създадено и целта е постигната при МАЛОУМНИЦИТЕ, да има скандал, хляб и зрелища! Грозно! Радвам се на това, че все повече хора като теб осъзнават истината, а тя е именно да се приемем каквито сме, да спрем безумните кавги помежду си и да премахнем източника им! Медиите също допринасят за тази грозна картина, те са манипулирани много отдавна! Всъщност всеки има избор, има и мозък, който да се опита да използва, ти си достигнал до някои истини, поздравявам те! Както и всички хора като теб, радвам се и че ставаме все повече!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 155d3e0e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Колко истинско и колко красиво...
Автора описва изключително прецизно същината на истинския живот...
Браво!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 928886b543
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да умееш да влизаш в положение и да не съдиш действията на някой, ако не си запознат с предисторията и фактите, да вярваш в човек, а не в неговите постижения от сорта на дипломи, апартаменти коли и социално положение и никокога, ама никога да не съдиш по външен вид или поведение, без да си осъществил контакт. За мен е много тъжно, че повечето хора са далече от тези неща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 1
Човек и сред много хора може да се чувства сам :)
В крайна сметка един ден и сам напуска този свят.
Защо хората биха обърнали гръб на подобен човек?
Ти наистина ли в България живееш? Или просто задаваш въпроси на които знаеш отговора?
Хората са се превърнали като стадо овце, ако едната поеме в една посока, другите я следват, нищо че това е грешния път, и стой и ти викай на онази която не е объркала пътя, нали е сама, а другите повече :)
Има доста философски заложби в напиосания текст, трябва човек малко да вникне, а не да го чете като сутрешния вестник :)
Хубава вечер.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Хората не са добри, света не е честен"
Само по тези думи човек може да осъзнае правотата на написаното.
Що за човек е човек който не се опитва да прави света по-добър бе написано на една дървена греда в една ковачница, а филма се казва "небесно царство"
Уместно нали? :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 2
Прав си !
Не бях се замислял над нещата по този начин.
Дори хора като Ботев и Левски, много отдавна са описали човешкия вид.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От автора
Скъпи читатели, мога ли любезно да ви помоля да вложите и малко сърце в това което пишете, а не само да се чудите как и какво да критикувате.
Написаните неща са същинската истина за света в който живеем, друг е въпроса, че този свят се харесва на много хора и вероятно това е причината да им е малко по-трудно да осъзнаят написаното.
Не поставям етикети на никой, не посочвам имена или личности, цитирам житейски реални преживявания като пример, но в крайна сметка срещам ето такива отделни коментари, считащи написаното за повъхностно...
Повърхностни хора не пишат подобни теми, само това бих могъл да кажа, пишат ги хора гледащи на света не като на това което е, а хора които искат да е нещо по-добро, вероятно от там идват разминаванията ни.
Да чакам помощ?
Не, аз не чакам помощ, само казвам, че хората които най-много се раздават за другите, рано или късно остават сами, защото света е пълен с "тарикати" които добре умеят да използват подобни хора за личните си изгоди и интереси.
И ако чаках нещо в замяна, то това кото съм сторил нямаше да се нарича добро.
Дали съм добър човек не знам, предпочитам другите да го определят, но докато го определят, нека се погледнат в огледалото те самите колко по-добри са.
Благодаря.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора до номер 5
Много съжалявам за това което си преживял, моите най-искренни съболезнования.
Отнели са ти скъп човек, човек който познаваш от както се помниш, няма думи с които да намаля болката ти, само искам да знаеш, че ти съчувствам с цялото си сърце.
Кой нормален би сторил това? НИКОЙ!
Точно това исках да опиша с горепосочените думи, че забравяме да сме хора в името на личните си изгоди и интереси, но както винаги едни разбират, други не.
Който носи добра душа, има зла съдба, не е случайна фраза казана от старите хора, но дори тази фраза би била разбрана само от дадени хора, защото ако се загледаме само в коментарите тук на тази статия, видно от дистанция си личи кой пише със сърцето си, защото знае какво е болка, и кой просто си пише механично, колкото да изкаже своите съмнения или негативизъм.
Има господ, и ако на този свят е нямало справедливост за този ПАРАЗИТ, то един ден ще има божия!
Тя е още с теб, макар и душевно, и винаги ще е с теб, защото ти е в сърцето.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d84dc556bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Някога като ме ядосат казвам : "Човек се ражда сам и умира сам и останалото са подробности".
Но реално тази меланхоличност и драматизъм, ако си по-възрастен, не е добре да се демонстрира показно. Най-вероятно си красив и вътрешно и външно, което те прави по-чувствителен и от жена даже. Истината за Балканите е следната, 80% процента мислят за жени/мъже и пари.
Останалите 20% за всичко останало. И в повечето държави е така, просто в някои от тях успяват да манипулират населението по-добре и да ги дресират по-добре отколкото по нашите ширини. Има държави в който жените се обиждат да ги черпиш кафе дори, има и България.
А най-близо до истината е както казва в някои филми, всичко е 50/50, или ези или тура, както с парите, жените, така и с живота.
This is how the world works!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9af3d35280
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Кажи сега, това с 20те кучета вярно ли е или си го измисли?
Получаваш бонус точки ако отговориш честно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dd6c0c9819
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   В материален аспект светът никога не е бил по-добро място за живеене от днес - по-добро здравно обслужване, по-добра хигиена, по-голям достъп до храна, питейна вода, медикаменти и т. н. В чисто морален план не смятам, че нещата са стояли по-различно в миналото. Според мен, проблемът ни е, че имаме прекалено много време за мислене. В миналото мнозинството от хора са били принудени да работят от мрак до мрак, за да си осигурят прехраната. Имали са много малко свободно време, живеели са в тежки условия, и са умеели да оценяват редките моменти на удоволствие. Всичките истории за разврат, похот, алчност, лакомия и т. н. в миналото са идвали от аристократите, които са разполагали с прекалено много свободно време. Иначе, отново според мен, човекът не е добър по природа. В природата няма такова нещо като "добро". "Добро" е онова нещо, което ти помага да оцелееш. На най-първичното си ниво ние сме програмирани да се стремим към оцеляване, точно като всеки друг жив организъм. Всичко останало отвъд този стремеж към оцеляване(желание да водиш живот, отдаден на удоволствия или в името на някаква кауза), е страничен ефект от неестествено развитият ни мозък. Истината е, че животът е изключително прост и повърхностен, но ние, хората, сме обречени постоянно да търсим някаква дълбочина и скрит смисъл. "Да си човек в днешно време" е най-странното и неестествено нещо, което някога е съществувало на тази планета. Да си човек означа да си жив организъм, а да си жив организъм означава да оцеляваш. Да оцелееш като индивид, да оцелеем като вид, и т. н. Кое ти дава по-големи шансове да оцелееш? Силата. Силата се изразява в интелект, знания, пари, власт и т. н. Тези неща те правят по-адаптивен към промените в обществото. Ето ти ти отговора какво значи да си човек.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5460bba851
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   От истината може да те заболи, но ще ти кажа какво мисля. Да всичко това е много хубаво, описал си перфектния човек, но щом си сам, значи имаш и негативна страна. Вместо да насочиш енергията си в това да се развиваш ти се изкарваш едва ли не перфектния човек, който е нещастна жертва в този несправедлив свят. Нещо не се връзват нещата. Монетата има две страни. Животът е едно приключение пълно с изпитания за смелост, толерантност и психическа издръжливост, той дава на силните награда, а на слабите урок. Пълно е с добри и лоши хора и това е от както света и хората съществуват. Само тези, които са се отказали да разберат играта на живота мислят, че той е несправедлив.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bd88bc8f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19ти коментар е прав за това, което казва с изключение на заключението: 'щом си сам, значи имаш и негативна страна'. Истината е, че всеки има негативна страна.

Проблема на автора е, че е прекалено наивен човек. Хубаво е да се прави добро, но човек трябва да се научи да умее да преценя кога го използват/смятат да го използват.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3ac01a7e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Само някой тотално непознаващ природата, психиката и поведението на кучетата, вълците, чакалите, хиените и прочее хищници, живеещи в глутници, може да измисли подобна глупост. Абсолютно невъзможно е самотно, непринадлежащо на групата, че и сакато, при това, животно, да се наложи над глутница, която си има йерархия, която се спазва безусловно и строго определена територия, която се защитава от нашественици, и не само че няма как да им се репчи насреща и да ги прогони, по-скоро водачът- алфа-мъжкарят би го разкъсал на място. Кучетата са умни и предани на човека животни, но да им приписваме човешки качества и действия, е много наивно, несериозно и даже глупаво. Това го твърдя, като човек, отгледал и обичал през живота си, не малко кучета. Имайки предвид истинността на тази случка, можем да си направим изводи и доколко е искрен авторът и в останалата част от историята си, а и заядливостта, която демонстрира, репликирайки на всеки коментиращ, с различно мнение от неговото е показателен за "перфектността, добросърдечието и великодушието му. Отделно стилът и манталитетът му страшно много ми напомнят на един автор на скорошна история, но засега няма да разкривам съмненията си. Благодаря за вниманието.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6f47c4a93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Мощен и здрав коментар на номер 9. Неудобен и реален, ако съдим по оценката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 031e8df4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   До Номер 21. Абсолютно съм съгласен с мнението ти относно правдоподобността на историята на автора. Не само когато говори за кучетата-как едно сакато куче ще изплаши цяла кучешка глутница, ами и за повечето неща които пише. Колко благороден и отзивчив е към страдащите, раздава се наляво и надясно и за цялата тази добрина той е сам и неоценен от никого. Как не е срещнал един съвестен нормален мъж или жена да го оцени за да не е сам. О не, такива хора от неговата хуманно-морална класа в големия град няма, той е единствения. Този мъж обича да се фука, вижте ме кой съм аз, до каква морална висота съм стигнал, няма друг като мен. Човека обича да се самоизтъква и да бъде хвален от всички. Прав си Н. 21, той не обича да се пишат негативни коментари към историята му. Или хвалба или нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1b8ab5b362
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   авторе, дали светът ни харесва или не, няма никакво значение, земята не се върти около нас. той е такъв и толкова. така че оплакванията колко са лоши хората не вършат работа.
от мрънкане и негативизъм полза няма, затова по-добре си насочи енергията и усилията в по-градивна посока като например да намериш хора, с които ти е приятно, имате сходни разбирания и занимания, насочи се към учене, спорт, изкуство, туризъм, спорт или каквото там те влече.
за кучетата вече достатъчно изкоментираха, за да се спирам и аз :-) ще допълня само, че ако търсиш доживотна и безусловна привързаност у хората без особени усилия от твоя страна, няма как да стане. трябва грубо казано, да даваш и да получаваш, но на правилните за теб хора, а тях трябва да ги откриеш. ей върху такива неща се фокусирай, а света го остави, той така или иначе слабо се интересува дали го харесваш ;-)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   От автора
Дали съм си измислил това?
Дори не смятам да отговарям на това.
Всеки има правото да вярва или да не вярва.
Всеки има правото да изкаже мнение по всеки въпрос, стига думите му да са в правилния ред и тон.
Щом се съмнавате в написаното, и то не отговаря на вашите принципи, смятам, че просто можехте да пропуснете статията, а не да търсите под вола теле.
За жалост това е съвременния българин, във всяко нещо направено добро или казано, той ще търси негативното, защото единствените позитивни интелигентни мисли са единствено неговите.
Това отношение бе описано и в горепосочения текст, но гледам, че доста хора са се хванали за частица от написаното за кучетата, колко жалко...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5f24dac0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Автора, ако приемем, че това което си написал е истина, определено имаш изначално грешна представа за помагането и раздаването. Ти не се раздаваш, а даваш нещо в залог, с очакването да ти се върне, както правят заложните къщи, само валутата е друга. Тези неща не работят по този начин. Гледам, че в коментар 13, се мъчиш предварително да обориш това което съм написал, но безуспешно. Факта, че си изписал толкова много, говори, че има някакво разочерование в теб, което е породено от несбъднатите очаквания, а те от своя страна, нямаше да съществуват, ако действително правеше истинско добро, иначе казано, правиш го, забравяш го, и не очакваш нищо в замяна, от човека на който си го направил. Сега ще ти кажа при мен как работят тия работи, когато помогна на някой, не го правя защото така трябва, или защото тава било задължение на всички добри хора, а защото на мен самият ми харесва да помагам, така получавам удовлетворение от самия процес. Затова после, не се чудя, как може да има тарикати, как може да помагам, а на мен, да не ми помагат, защо светът е толкова несправедлив към добрите и т. н...


Както ти написах по-горе, имаш изначално грешна представа за даването на помощ и опора. На мен няма да ми повярваш, в това съм сигурен, ще ме бутнеш в някоя графа, негативен, мнителен, не изпитал болка и т. н... Но ако имаш възможност, срещни се с някой, който наистина дава от сърце, без очаквания, за нещо в замяна, малко комуникация с такъв Човек, може да ти пречупи виждането за живота и големия, лош свят.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e7bdf0bcaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Думата човечност е неточна и подвеждаща. Защото за човека са характерни не само състраданието, милостта, човеколюбието, милосърдието, добротата, снизходителността, благородството и т. н., а също и жестокостта, омразата, простотията и всичко, което се смята за лошо. Това е човечността - съвкупност от различия, които се проявяват в различна степен в зависимост от средата и много други фактори. Неприемането на тази комплексност, като факт, води до такива фрустрации, като на автора. Съгласен съм с предния коментар - доброто се прави за лично удовлетворение, а не за създаване на длъжници и благодарници. Първото води до щастие, а второто до разочарование. освен това човек не може да огрее навсякъде. затова е добре да използва отличителната част от човечността си - разумът, и да намери подходящи хора, на които да памага. Защото подпомагането на простотията води до увеличаването ѝ.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3ac01a7e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До 27, грешите, бъркате "човечен" с "човешки".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 921f03e456
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Типичният човек в днешно време, дори пред човешката болка и искренност, той търси съмнението и критиката.
Ваше право е да вярвате или не вярвате на написаното,
ваше право е да пишете или не пишете по някоя статия,
но е хубаво когато човек го прави, да не е толкова мехнично и роботизирано, а с малко сърце и душа, защото все пак срещу вас стои човек.
И подобен тип хора не се фукат, фукат се тези които ги критикуват, че тяхното е пресилено поведение в думи.
Твърде много "хора" виждаме в днешни дни, и те не знаят, че не са достойнои за това понятие.
Не прави чест на много хора написаното от тях, всеки тук е да сподели какво му тежи, но съм сигурен, че ако статията беше на някоя момиче свързана със секс, щяхте да сте много дейни и позитивни :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 031e8df4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   № 25. Думи от автора:
"Дали съм си измислил това? "
"Дори не смятам да отговарям на това. "
Ами няма да отговориш защото ще станеш смешен. Искаш на всичко да ти се вярва безрезервно, ама не знаеш как да напишеш една правдоподобна история. От написаното за кучетата си личи, че историята ти е измислена. Един по-дълбоко разсъждаващ човек няма да даде такъв пример като за кучетата. Дори деца няма да ти повярват на примера. Главната ти мисъл да напишеш такава история е да се самоизтъкваш колко си над масата. Понеже някои посетители се съмняват в меродавността на историята ти, както и аз, ти веднага се дразниш.
"Направих ги силни.... За да може днес те да тъпчат мен... "
Това вече е върха на лицемерието ти. Как може от толкова хора на които си помагал никой да не остане благодарен, а днес да те "тъпчат" Дори една от бабите търсили храна в контейнерите не ти ли остана благодарна. Само едно куче без един крак те гледаше милозливо и с очакване. Ами в това жестоко време днес в България кажи ни какъв доход имаш та можеш да помагаш на толкова закъсали душици. Собствен процъфтяващ бизнес ли имаш та можеш да си позволиш такава щедрост?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d9bce7ecb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Житейският ми опит през годините е показал, че всеки който не е устремен към материалното е човечен. Когато имаш стремежи да си купуваш Гъзарска техника, коли, телефони, скъпи дрехи и пр. няма как да не си поне малко алчен и егоистичен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 031e8df4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   " И подобен тип хора не се фукат, фукат се тези които ги критикуват... "
Брей, с какво ние които те критикуваме се фукаме? Я дай един два примера. Ние не казваме като теб колко духовно и морално превъзхождаме другите, (пардон всички хора), а само ти показваме къде ти се превъзнасяш, което не е вярно.
Н. 21. Аз също знам манталитета и стила на автора и знам точно кой е той, но ако ви го разкрия няма да публикуват коментара ми. Даже мога да ви покажа историите които е писал. Абе той иска за всичко което е написал да го възхваляваме като най-проницателния и интелигентен мъж, който няма равен на себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker