А сега накъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

А сега накъде?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1186 пъти
Здравейте на всички,
не можах да избера подходяща категория за моята история, защото тя някак се отнася за всичките. От доста време, да не казвам години се чувствам просто на дъното и все повече потъвам без да зная какво да направя и как да изляза от това положение. На 29 години съм, от Пловдив, живея все още при баща ми, от няколко месеца не работя, нямам приятели, приятелка, не съм и имал, имам сериозни проблеми с теглото, към 156кг, не владея езици, завърших само средно образование и след това трябваше да започна работа веднага и да помагам на баща ми и чичо ми, който се разболя по това време и на неговото семейство. И така излетяха годините, най-ценните години и се озовах на 29 без нищо и в много лошо положение. Истината е, че правих много опити да си намеря приятели, среда, да завържа запознанства, дори се престраших на няколко срещи да отида, но резултата от всичко това е подигравки, отхвърляне и пак подигравки. Хората просто странят от мен, не ме приемат, отхвърлят ме, гледат ме странно, на работа със закъснение разбирам, че са ми се подигравали. Идват нови колеги и след 10 минути чувам как си уговарят събиране след работа, а мен никой не кани, нищо, че съм там от няколко месеца. Нямам здравословни проблеми към момента, от дете съм пълен и ме спукваха от унижения в училище и това ме смачка психически и може би заради това все още пълнея, въпреки режими и тренировки. Липсата на социален живот направо ме убива, вече се чувствам стар и не вярвам, че толкова бързо минаха тези години и не се случи нищо хубаво и ползотворно. Младежи около мен учат, с висше са, изглеждат добре, обличат се добре, харесвани са, имат приятели, звънят им, и просто не знам какво се обърка при мен? Чувствам се като някой клошар, като някой много прост човек с когото никой не желае да общува. Всичко ли е заради външния вид? Или е защото нямам образование? Или какво? Не пуша, не пия. Слушам хубава музика, чета и т. н., но просто никой не ме желае в обкръжението си, а хората по-улиците ме гледат ужасно, непознати се държат грубо. Имам чувството, че съм извънземен и в тоя град никой не ме желае.
Имам огромно желание да замина за чужбина и да работя и уча там, макар и да не знам какво, имам много интереси, но не знам откъде да започна, след като всичко е на нулата и под нулата. Как да се подготвя, какво да подготвя, години ли ще ми трябват за да замина, мога ли до другата година да го направя?
Искам семейство, жена, деца, но все си мисля, че това е невъзможно да ми се случи..
Мечтата ми беше да бъда пилот, но това е много скъпо образование и много часове учене, а през това време кой ще/щеше да гледа семейството ми? За това сега вече е късно, нали?
Ще се радвам и ще съм благодарен на съвети, защото просто не знам накъде да поема, а и може би не се виждам отстрани какъв съм и кой съм и какво впечатление правя, а съм сигурен, че целият проблем е в мен, не в хората.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: bf5d56816d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така, на 29 съм но при мен е обратния проблем - не мога да кача килограми, като анорексик съм. Нямах приятели, но вече имам 2-ма. Не се отказвай. Пак не съм в идеално положение, но щом и аз успях да завърша 2 приятелства, значи стават чудеса. И аз съм на 29 и съм нямал гадже, но тази година платих на проститутка и макар че се изложих леко (бях на успокоителни заради стреса от първия път, но това успокои и пениса ми хаха), то не съжалявам. Сега не съм девствен, от Тиндър излизах нялколко пъти с момичета но и аз искам приятелка.

Най-добрия ми съвет е да се запишеш на фитнес и плуване.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9153664228
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз като пих антидепресант изведнъж светът изглеждаше весел, радостен дори. Сигурен ли си че не си биполярен или нямаш депресия?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 665aa513d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не трябва да мислиш лошо за себе си, че имаш високо тегло не те прави нещо по-малко от другите, не си мисли, че другите те коментират и не мисли какво мислят те за теб, мисли положително за себе си, не се подценявай. Простто не се намират несно приятели, дори да си с високо тегли, няма пречки за нищо, но е по-добре да отслабнеш малко, може да ходиш на фитнес, а не се знае, може да срещнеш някоя жена там...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e4aeb77651
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо бе авторе се опитваш да мечтаеш за жена и дете, за заминаване в чужбина, ами кой ще се грижи за роднините ти.
Ей това се наричат отровни родители! Да вменят на детето си че след завършване на средно образование то е длъжно да се грижи за тях и за роднините.
първата ти работа авторе е да спреш с досегашния си начин на живот и да започнеш да мислиш за себе си и да се грижиш за себе си. После седни и размисли какво точно искаш да правиш с живота си /професионално/ и започни да работиш върху тях, а жената и децата ще дойдат сами когато им дойде времето.
Ако решиш да продължиш да се грижиш за вашите ще и останеш пилот на РКГ /ръчна количка с гумено колело/.
Разбира се човек в живота си има отговорност към родители и роднини, но това се случва когато те са много възрастни пенсионери, на 19г да започнеш да се грижиш за възрастни роднини си е самоубийство.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 00aea95f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пич, не го приемай навътре, нищо чак толкова лошо не се е случило. Не ти го пиша, просто, за да ти повдигна духа, а защото наистина е така и ще ти кажа защо.
Първо, не пиеш и не пушиш, предполагам и се държиш културно. Ами, у нас такива хора се възприемат като "задръстени". За да си вървежен, трябва да си прост, неук, нахален и нагъл. Не, че няма и свестни хора, но е доста по-трудно да откриеш такава среда.
Второ - приятелите. Аз съм съвсем малко по-голям от теб и в последните 7-8 години също почти останах без приятели. Двама от най-добрите ми приятели просто решиха, че нямат нужда от мен. Единият вероятно, защото не исках да се наливам с него до зори по разни мазни кръчми. Както ти казах по-горе - пиенето е важно, за да те приемат, просто защото някои хора друго не правят. Колкото до колегите - почти навсякъде е така. Не само се говори и злослови, а и се правят мръсотии. Не само при теб е така. Даже, ако не са ти правили мръсно, си късметлия. Още си на 29, тепърва влизаш в по-съзнателна възраст. Радвай се на живота, отделяй време за хобита и т.н. Аз така правя и се чувствам чудесно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d5c9a2a5dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти някак си си се жертвал заради чичо ти и баща ти, а не е трябвало. Сега не е късно. Запиши да учиш висше образование задочно. Започни да спортуваш по малко, но редовно. И като влезеш във форма и светът, и самочувствието ти ще са други. Ще си намериш и жена. Не се отказвай, имаш всички възможности. И не допускай пак грешката да се жертваш заради някой друг. Действай и ще успееш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6b0464f050
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз на 28 заминах за Англия. Спокойно, животът е така устроен, че обстоятелствата ще те закарат където ти е мястото. Аз преди 3 г. дори не съм си помислял да имам дете, а преди 7 г. започнах работата, която съм си представял, че ще работя. В училище бях от няколкото смотаняка и докато другите си разказваха кой на коя дискотека е бил, кой колко се е напил и кой коя е чукал, аз се криех в тоалетните, бягах от часове не заради ученето, а заради отношението към мен и така и не разбрах и до момента какво е да си приет в група, какво е да си групов играч и всичко свързано с групови отношения. За това сега се чувствам вълк единак, но ми е хубаво със себе си. Всичко, което ни се поднася като трудност е за наше добро. Ще видиш, че рано или късно по необясним начин ще ти се наредят нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ec4fd6f7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Възможно е хората да не те приемат заради теглото ти. Грозно, но факт. Остави лицемерните обяснения за вътрешна красота и дрън-дрън. Външният вид е много важен, а още по-важно е твоето здраве. На първо място се погрижи за себе си - ще се чувстваш много по-добре, самочувствието ти ще се покачи, мирогледът ти ще се промени. Разгледай форумите на BB-Team, където има безброй съвети и тренировки. Ако имаш въпроси - питай, има кой да ти помогне. Ако няма с какво да компенсираш недостатъци във външния вид (някакъв страхотен талант и очарование примерно), трябва да извлечеш максималното от това, което ти е дала природата.
Освен това, както вече са казали, не си длъжен да жертваш себе си заради родители и роднини! Обърни специално внимание на това! Едно е да помагаш, съвсем друго да пропилееш живота си за тях.
Мисля, че за момента най-важното е да се изнесеш и да се погрижиш за наднорменото си тегло.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8e9a3533e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aми вече си с нaй-голямaтa крaчкa нaпред-осъзнaвaш липсите, искaш промянa и щр я имaш!
Бил си впрегнaт кaто мaгaре зa семейните нужди... ползвaли сa те, бaщa ти, чичо ти и т. н. Нямaш и никогa не си имaл зaдължения към тях, но сa ти ги втълпили и сa те ползвaли. Хубaвото поне е, че си рaзвил чувство зa отговорност и дисциплинa, мaкaр и не по прaвилният нaчин, зaщото ето, нямaш никaкви социaлни умения.
Че си дебел-дебел си, товa е думaтa и ще я ползвaм по преднaзнaчение. Aми ще остлaбнеш! Кг. не ти пречaт зa приятелствa, но зa връзкa дa, по-лошото е зa собственото ти здрaве.
1- зaпочни кaквaто и дa е рaботa, дa си незaвисим зa себе си, a и сред хорa
2- прегледaй и помисли зa някой курс, техник, нещо с компютри... кaквото ти допaдa, инaче можеш и дa учиш висше
3- потърси групи зa тaнци-дa, нищо, че си дебел, имa и зa тaкивa именно зa отслaбвaне, пък и позитивнaтa енергия с която ще се зaреждaш тaм, ще си струвa дори и дa не смъкнеш знaчително кг.
4- предлaгaй ТИ излизaне зa кaфе, рaзходкa, кино нa бъдещите колеги, от курс, от тaнци и т. н.
5- веднaгa щом се почувствaш мaлко сигурен в себе си-излез нa квaртирa и дa се опрaвят тези които сa се възползвaли до сегa от теб!!! Нямaш зaдължения към тях, още повече, че сa открaднaли години от твоят живот в своя ползa!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fe379ea8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от Автора

Искам да Благодаря на всички за отговорите. Само колко точно виждате ситуацията.
Преди два месеца някъде се замислих много сериозно за миналите години и досегашния живот и просто осъзнах, че съм бил сляп какво се случва. Много ми стана тежко и все още ми е тежко за най-хубавите години, които пропилях живеейки ЧУЖД живот и оправяйки чужди проблеми и дългове на хора, които цял живот не са си мръднали пръста да си оправят положението и така ме вързаха и управляваха чрез вина и набиване на чувство за неспособност. Осъзнах, че за тях е било изгодно да продължавам да дебелея, да няма никой около мен, да нямам живот и да съм нещастен, само и само за да им принадлежа....
Пречели са ми когато исках да уча английски и ме принудиха да се отпиша от курса на който се бях записал с мои средства, защото на баща ми нямало да му стигнат за ремонт на колата.
Не искам да съм от хората, които ще обвиняват цял живот родителите си, и ще положа усилия да се променя, но и не отричам факта, че те ме направиха това, което съм вмомента. От 4-ри годишен ме бият, унижават и обиждат и израснах, към момента - един неспособен човек, комплексиран, а навън света е много жесток с такива хора и се завърта един кръг.
Не мисля, че имам депресия или други разстройства, просто все се питам след поредното отхвърляне, какво не ми е наред и се чувствам много самотно, когато виждам как живота си тече пред очите ми, а аз не живея и толкова години съм бил "сварена жаба" (синдрома на сварената жаба).
Да, смятам, че съм културен и възпитан човек, от което го отнасям винаги.
Заговарям хората, примерно в работата, каня на кино и на кафе, на планина, но замълчават, отбягват, трият във фейсбук и от две години листата ми с приятели стои между 2 и 5 човека, от което много ме е срам.
Не съм някой аутсайдер, който си стои вкъщи само, напротив излизам, но все сам, ходя на кино, на кафе, когато имам време, но навсякъде хората ме отбягват и гледат гадно. Знам, че се дължи на килограмите, няма значение, че си изкъпан, чист, с одеколон, изгладени дрехи.
Голям почитател съм на Страхил Иванов, знам и този сайт BB-team и мисля да следвам режим и този път да не се отказвам.
Просто от тази точка на която се намирам вмомента ми изглежда толкова невъзможно да се откача от всички разходи и дългове и да успея да замина, да се отделя..

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8e9a3533e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Aвторе, н 10 съм. Aми можеш нaпример зa нaчaло дa се поизучиш дори домaшно зa помощник готвaч и лятото дa си биеш кaмшикa към морето с нaстaнявaне и хрaнa в някой хотел или ресторaнт. Тaм кг. ти дори юе сa лек нaмек зa добрa хрaнa :)
Тaкa ще имaш нужният отскок с рaботa и някои спестявaния. A междувременно и понрaй готвене ще се нaучиш дa се хрaниш прaвилно и полезно. Стрaхотно е, че не хрaниш негaтивни чувствa към родaтa си, не зaрaди тях, a зa теб, нямa дa си тровиш душaтa.
Имaш цялaтa есен и зимa нa рaзположение дa проучвaш ресторaнтьорскa кухня и дa потърсиш рaботa.
A догодинa по товa време живот и здрaве вече ще знaеш кaкво друго искaш дa изучиш, пък може и готвaч дa ти хaресa, ще имaш сгънaт някой лев. Ще имaш и нови колеги в новa средa, може пък тaм дa създaдеш приятелствa и кой знaе, може дори и приятелкa дa си нaмериш.
Но е вaжно дa тръгнеш нaнякъде!
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e4a89d40e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Първо, Авторе, ще те посъветвам да се изнесеш от вкъщи. Много не ти трябва - за начало е ОК една стая някъде в голям град.
Второ, не те съветвам да ходиш поне за сега в чужбина, защото ако психически имаш проблеми ще се сринеш още повече. Освен това теглото ти ще е проблем и за търсене на работа, но и за пътуване и изобщо.
Няма да те лъжа. Теглото ти е проблем номер 1 за хората. На дебелите хора се преписват качества като ленност и липса на дисциплина. Не е вярно, сам го знаеш, но хората без да искат имат тези предубеждения, а като мъж ако работиш физическа работа ще е много трудно да си намериш такава. Не мисля, че можеш и като готвач да работиш, защото се стои много дълго прав. С две думи теглото ти ще е проблем за много работодатели.

Всеки е имал проблеми с теглото някога. Моят съпруг беше 120 кг., а аз също имах излишни 10 кг., а сега съм бременна и получавам непрекъснато комплименти, че нито съм подута, нито съм дебела и много хора дори не виждат, че съм бременна, макар че съм в края на 7 местец, а мъжът ми отслабна 20 кг. без да е по-дисциплиниран от преди. Нашата тайна е начинът на хранене. Спорт и двамата не правим!

Ще ти кажа какъв ти е проблемът - не липсата на дисциплина, а това, че си под непрекъснат стрес и ядеш НЕПРАВИЛНО. Не ти казвам да пазиш диета и да броиш калории, защото няма да ти помогне дългосрочно
Можеш да отслабнеш много лесно и без проблеми ако ограничиш секрецията на инсулин в кръвта. Ти си задължително с някаква степен на инсулинова резистентност (преддиабет) при това тегло - изпитваш непрекъснат и чест глад, дебелееш много бързо от храна, която при другите хора не води до такъв резултат и дори ядеш по-малко от тях. Дебелите хора сте болни и затова сте дебели, не обратното! Първо идва болестта. При теб още в детството/като бебе чрез неправилно хранене са те направили инсулиново резистентен, а може би и имаш ген за това (ако и твоите роднини са толкова дебели).
Освен това най-вероятно страдаш от проблеми със щитовидната жлеза (хипофункция) и имаш затлъстял черен дроб. Нямаш в момента симптоми, защото си още млад, но реално си обречен да умреш под 50-55 г. възраст най-вероятно от сърдечно заболяване, но може и от рак (40% от раковите заболявания в САЩ са доказано заради наднормено тегло).

Как ще отслабнеш лесно и ще си щадиш здравето?
Спри следните храни ВЕДНАГА и РАДИКАЛНО

- ЗАХАР и всичко подсладено с мед дори. Забрави за захар, фруктоза, захароза, захарен сироп, мед
- ХЛЯБ и всичко от пшеница
- ЦАРЕВИЦА
- КАРТОФИ и всички видове ряпа
- БОБ, ГРАХ
- ОРИЗ
-АЛКОХОЛ дори в малки количества
-СОКОВЕ, включително фрешове, всякакви безалкохолни и компоти, сиропи

Общо взето спираш всичко захарно и богато на нишесте

Ограничаваш плодовете до 1 порция на ден и по-малко. Противно на пропагандата, плодовете не са много полезни за нас, освен касис, боровинките, ягодите и отчасти костилковите. Имат огромни количества захароза и най-лошото фруктоза. Последната води до затлъстяване на черния дроб. 1 ябълка съдържа 40-60 гр. захари, но ако не можеш без плодове - 1 порция на ден като десерт е ОК

КАКВО ДА ЯДЕШ без ограничения

- месо, включително тлъсто и пиле с кожа
- риба, тлъста риба
- ЗЕЛЕНЧУЦИ и зелени салати (3/4 от чинията ти)
- Яйца
- зряло сирене и кашкавал
- за готвене се ползват мас и масло, а за салати зехтин, Овкусяваш зеленчуците си с масло!

Умерено също сирене, мляко, кисело мляко и ядки БЕЗ фастъци и нахут (те не са ядки, а вид грахово)

Също не се яде по-често от 2-3 пъти на ден. Не се яде без глад. Не се пести от солта. Можеш да пиеш колкото си искаш вода с лимон и малко сол. Лимони се ядат на корем. Пий всяка сутрин 1 лъжичка ябълков оцет с вода. Полезно е за чревната среда и увеличава инсулиновата ти сензитивност, с което намалява глада.


Какви са ефектите - първо изхвърляш огромно количество вода, защото си изразходваш въглехидратните резерви при ниско въглехидратното хранене. Човек с нормално тегло има около 400 гр. въглехидратен резерв в черен дроб и 200 гр. в мускулите. 1 гр. задържа 4 мл. вода, защото тялото си е съхранило тази вода, която е нужна при горенето на въглехидратите за храна. Общо 1ва седмица един НОРМАЛЕН човек сваля 3-5 кг. само вода. Твоето тяло ще бърза да изхвърли огромни количества вода и ще ти олекне веднага на ставите, на колената.
След това тялото ще си възвърне част от водата, но ще почне да гори изключитлено мазнини от храната и от съхранените за енергия в условията на излишък от въглехидрати. Ще се повиши и инсулиновата ти чувствителност - тоест ще намалее гладът и няма да пълнееш толкова в бъдеще, но за това са нужни месеци, години дори ниско въглехидратно хранене.
Ще си изчисиш черния дроб и най-важното - ще гориш своите собствени мазнини за енергия без да чувстваш глад.
Като не чувстваш глад ще пропускаш хранения и с тов ще засилиш отслабването. Без да броиш калории и без да теглиш храната си ще отслабваш много бързо.

Можеш и да гладуваш периодично - тоест да не ядеш 12 часа поне на веднъж. Лесно е - примерно ядеш само 2 пъти на ден в 12 и в 18 часа и въ ввремето между 18 и 12 ч. на другия ден тялото ти ще гори своите си мазнини..

Ако съм те заинтригувала търси в Интернет следните понятия

„Ниско въглехидратна и богата на мазнини диета, войнишка диета, Палео начин на живот и хранене“

На английски „ LCHF, warrior diet, Paleo diet"

P. S. Toзи начин на хранене е много любим особено при мъжете атлети, защото се яде много месо, яйца ЦЕЛИ и вкусна риба, зеленчуци на корем и не се чувства глад. Войнишката диета е този начин на хранене плюс периодичното гладуване, което ти описах накрая - да имаш периоди от поне 12 часа без храна. Войнишката диета е открита от руските ВВС за повишаване на концентрацията и контролиране на теглото на пилотите. Американските тюлени я практикуват, за да научат телата си да горят мазнини за енергия и така да имат нужда от по-малко провизии при акции, дори без провизии - тялото се научава да гори изключително своите мазнини и можеш да си поне 3 дни без храна БЕЗ ДА НАМАЛЯВА ТРУДОСПОСОБНОСТТА, което е много интересно за армията. Повишава се концентрацията.

Крайна мярка е операцията на стомаха или балон в стомаха, но е жалко да оперираш здрав орган, когато проблемите са другъде. Все пак това е решило проблемите на много хора.


И да, трябва да се изнесеш от вашите. Твоите хора те използват и товарят психически. Също са те направили болен още от дете. Не знам дали е нарочно или неосъзнато, но майка ти и баби са те направили дебел с храната, която са ти давали. Още като бебе и малко дете си бил хранен и захранван грешно. Гените също играят голяма роля, но най-вече с храна са те правили зависим и болен. Не си виновен за затлъстяването си щом е още от детство, а възрастните са те направили болен.
Те искат да те държат един вид като домашен роб/животно. Мъж на 29 г. и са те принудили да спреш курс по език. Смятай колко е голяма властта им към теб.
Махкай се от там ама още вчера!
Тези хора те тормозят и от това също дебелееш, защото непрекъснато си под въздействие на хормона на стреса - кортизол, който руши мускулите ти и те води до подуване.
И да, липсват ти приятели дори във фейсбук заради теглото и външен вид...Време е да видиш истината. И жена не можеш да си намериш така, защото дейстивтелно хората мислят, че нямаш дисциплина, ленен и бавен и така нататък. Отслабни обаче най-вече за себе си, защото е глупаво да се отказваш от дълъг живот заради такава тъпотия и да умираш млад, а другите да живеят 40-50 г. по-дълго. Не си заслужава просто.

Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 97402bf5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе, отслабва се само при съчетаването на спорт и правилно хранене. Казвам го от опит. Започни да спортуваш дори и вкъщи. Вземи си колело или гири и започвай. Другото, което можеш да правиш е да се качваш пеша по стълби всеки ден примерно по десет етажа. Ще успееш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker