Относно кучета на свобода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Относно кучета на свобода
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1179 пъти
Привет! Пише ви момче на 20г. Имам американски блунос териер, който е на една годинка.

Какво мислите за свободните кучета на свобода по улиците? Преди, когато нямах куче не съм имал против, но сега съм адски против това!

Не един път съм имал проблеми с улични кучета. Опитвам се по някакъв начин да елиминирам предстоящият сблъсък, който може да предстои, ако реша, че кучето ми не трябва да страда. При срещи с други кучета на свобода кучето ми се дърпа адски силно към тях и се налага да го душа с нашийник с игли и ми е адски неприятно и ме избива на гняв накрая! Досега не е имало пострадали, но кога ли ще пострада някое куче, което се опитва да нарани моя питбул..

Докога ще продължава това?? Трябва да има закони! Уличните кучета не им е мястото на улиците!!

И това го пиша, защото се повтаря често. Мислите ли, че уличните кучета могат да представляват някаква заплаха за мен и кучето ми?

Какво мислите.. какво решение мога да предприема занапред?

Благодаря Ви, че прочетохте тази статия. И. 20 :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8d7a17dcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да уличните кучета са заплаха, но най-голямата заплаха за теб си самия ти. Вземаш бойно куче а си нямаш никаква идея от това то от какво се нуждае. Какви тренировки са му нужни, как да го социализираш. Най-добре за теб е да платиш курсове за кучето си да го обучат специалисти да не се нахвърля, защото ако продължаваш да се мислиш че така ще мине ще си патиш. Като оня дето онзи ден кучето му разкъса дядо, и видите ли дядото виновен защото си люлеел /размахвал/ торбата. Сега като му взеха кучето и като плати една хубава сумичка на дядото вредни, може и да осъзнае за какво иде реч.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87e04abbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А аз се питам какво кара хората да отглеждат и развъждат агресивни породи кучета? Вероятно така, както ти се безпокоиш за своя любимец, много родители на малки деца се ужасяват, когато такива силни и агресивни кучета преминават покрай тях! Защото никой не знае какво мисли това куче и какво ще го подразни в даден момент! И какво предложение имаш? - Да се избият всички бездомни и страдащи животни ли? Първо ще започнем с кучетата, после с котките.... и така ще отстраним всичко от вашия път за да не ви пречи! А за това, че такива породи домашни любимци са потенциална заплаха за всички наоколо хич не го мисли!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c3175e2ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А защо си си взел бойна порода? Според мен тези кучета не трябва да се развъждат и предлагат. Нищо лично, просто това е моето мнение. Има много породи, които изглеждат "яко", а всъщност не са агресивни. Много пъти съм виждала домашни кучета да се лаят с улични, но домашните не са от такива породи и е лесно за стопанина да им отклони вниманието и пререканието приключва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c1fca91859
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отговорноста за кастриране и ваксиниране против бяс на уличните кучета се пада на общините. Разберете коя клиника се грижи за това и ако намерите немаркирани кучета сигнализирайте.
Всички сме против тях. Решението обаче не е да ги тровим, а да им търсим домове. Иначе уличните откъде са дошли? ;) От други домашни любимци и безотговорноста на хората.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 22c98b9527
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Улични кучетa нямa дa нaпaднaт друго, без знaчение дaли домaшно, без знaчение дaли питбул aко не чувствaт зaплaхa!
Моятa добре обученa и природно, a и генетически интелигентнa немскa овчaркa знaе кaк дa се държи в подобнa ситуaция. Просто игнорирa и си продължaвa по пътя все едно, че не ги виждa. Може и ще отговори подобaвaщо СAМО aко се нaлaгa!
Знaе си, че минaвa през място, което те (уличните кучетa) смятaт зa своя територия и ще си я зaщитaвaт. Товa сa си кучешки зaкони!
Питбулът е изкуствено създaден хибрид зa боеве, той си е глaдиaтор по генетикa. Aко не е добре възпитaн, обучен зa домaшен любимец/приятел, той винaги ще aтaкувa, със или без предизвикaтелство. Не е виновно кучето, a стопaнинa който трябвa дa се съобрaзи с природaтa/генетикaтa му и дa го обучи прaвилно.
Зa съжaление смятaм, че нaд 80% от стопaните нa питбули не знaят кaк дa възпитaвaт тaзи породa и нaкрaя от товa пострaдвaт кучетaтa, зaщото се държaт според кaквото сa си, тоест aгресивни.
Имaм познaти с двa пибулa, е, нямa по-игриви, добронaмерени лигльовци от тях. Кaто се видим бързaт дa си изпросят целувкa, a после и дa преровят чaнтaтa ми, зaщото знaят, че тaм винaги имa някое лaкомство. С моето куче сa приятели, игрaят зaедно и дори когaто вклпчвaме в игрите обучения, никогa не сa проявявaли aгресия. A имa еднa болонкa, която водят в същият пaрк, нямa по-голямa aлaрмa от тaзи космaтa топкa. Вечно пищи, лaе по някого, нaлитa нa бой, предизвиквa зъбейки се и тем подобни. Нaшите сa добре тренирaни и общо взето го игнорирaт. 1-2 пъти моето сaмо леко го изръмжa и от тогaвa се държи по нa дистaнция от нaс, но зaбелязвaм други с по-мaлко търпение и някой скорошен ден болонкaтa ще бъде посдъвкaнa ми се струвa. A стопaнинът и е единaбсолютен идиот, който се кефи и смятa, че кучето му е "взело" стрaхa нa другите... глупaк.
Тa искaм дa кaжa, че зaдължително трябвa дa потърсиш добър треньор/възпитaтел, зaщото е явно, че ти не знaеш кaк дa го възпитaш и ще пострaдa някой ден или ще aтaкувa.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0ff33e747d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Автора:

Благодаря Ви за коментарите. Кучето ми не е посещавало специализирано училище тъй като нашия град е закътан отвсякъде. Цяло чудо е, че все още съществува градът въпреки, че е известен!

Кучето ми е първо куче и осъзнавам опасностите и това, че той е бойно куче по природа. Не съм го купил за сумата и пари, за да го уча да хапе, а за да му се радвам, защото намирам тази порода за много красива, пухкава и никога няма да ти откаже да играе на игри.

Ако щете вярвайте за нищо на света няма да заменя американски териер с друга порода като немска овчарка примерно.

Всяка порода за нея си, а колкото до моето куче то не е агресивно.

Извинявам се, че не подчертах в описанието като писах статията. Моето куче не е обучено да е зло, а да е обичливо и игриво. Ако щете вярвайте два пъти пред блока ми се е случвало да се измъква от мен поради тънкостта на синджира и глупавия разхлабен нашийник. И като побегна надолу без спирка подгони децата пред блока, които играят редовно там и те бягат и крякат викат, а моето куче бяга с бясна скорост към тях и ги заобикаля и врътка опашка от радост.

Това бяха едни груби грешки, с които не се гордея, но така осъзнах, че кучето ми е е агресивно, а просто иска приятели.

Няма да обяснявам повече, вие си правете сметката. И сега да премина на основния проблем!! Кучето ми подчертавам отново не е агресивно към деца, възрастни хора или кучета. Имал съм случай отново, който бе се измъкнал от мен и един стопанин си развеждаше едно кученце миниатюрно и така стана, че моя питбул уж побегна на някъде и отидох да го търся, но не го намерих и се връщам отново, а той нашия си играе с онова същото миниатюрно кученце. Стопанина разбира се му стана адски неприятно и го разбирам.

Това са едни груби грешки, които повече от този момент не са се повтаряли.

Въпроса не е в това, че иска да ги хапе, а да си играе с тях. Затова съм против уличните кучета, защото те не разбират. Моето куче играе малко грубичко и затова съм против.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2eefa58d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чакай само да резюмираме:
"При срещи с други кучета на свобода кучето ми се дърпа адски силно към тях"

Как са виновни кучетата тук? Това ще го прави и с питомни кучета, това че имат каишка на врата ме съмнява на него да му пука.

Първо, синджирът не се връзва за врата - това е мъчение и е вредно. Купува се каишка за гърдите - много по-ефективно е, защото контролираш и можеш да повдигнеш по-центарлна част от тялото на кучето.
Второ - защо нямаш наморник? Ако е агресивен, това е задължително.

Обаче...
"и се налага да го душа с нашийник с игли"

Не знам как да коментирам - искренно се надявам иглите да са от външната страна на нашийника, защото това си е иначе чиста жестокост и е наказуемо от закона.

Като бивш собственик на куче мога да те посъветвам следното: или плати за обучение и направи нужното, за да контролираш кучето, или го дай за осиновяване. Нямаш никакъв опит с животни и най-вероятно си избрал породата, защото е "мъжкарска". Ако не знаеш как да контролираш животното, то породата не е за тебе. Има и по-евтини аксесоари са мачовщина.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87835ad978
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз се присъединявам към мнението на н. 7 за каишка за гърдите.
Единственото решение е да водиш кучето някъде, където няма хора и други животни, и да го пускаш да се наиграе, за да си изразходи енергията.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 651f924ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз имам 2 котки, първото от улицата. За мен да имаш животно е огромна отговорност, а да имаш куче е най-голямата отговорност, защото кучето е първи братовчед на вълка и има нужда и от внимание и компания (глутница), и от възпитание, и от истински господар. Да имаш бойно куче като 1во куче е меко казано надценяване. Точно такива хора пускат кучетата си после на улицата.
Имаме семейни приятели, които гледат Каракачанка. Каракачанките са огромни кучета, които са създадени от човека с цел да пазят. Не са обикновени овчарски кучета, а тяхната роля е да лежат в самото стадо или така, че да го наблюдават и единствената им задача е да пазят стадото от вълци и крадци. С две думи това куче е направено да убива като някой му наруши територията. Страхотно куче е, семейно куче също, но мъжът в семейството нито го гушка, нито се лигави с него, а е поел изцяло ролята на възпитател и господар и го озъптява. Той ни каза, че ако няма такъв човек за такова огромно куче, няма спирачка ако си науми нещо, включително може да нарани деца.

Улични кучета у нас има и ще има заради безотговорните стопани. Бяха ги събрали до едно, бяха ги дори убили - тоест кучетата веднъж платиха с живота си заради безхаберието на хората, но пак ги напускаха.
Проблемът не са кучетата, а хората и да - неспособните и безотговорни стопани.
Надявам се Авторът да не е такъв, но ако неговото куче недай си Боже стигне до улицата става страшно.
Трябва да има задължително чипиране и регистрация на кучета и също голям данък за некастрираните кучета, така че само професионалните развъдвачи на кучета да имат сметка да държат некастрирано куче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7a2bfe06cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво нападате момчето? Дали в западен град има толкова бездомни кучета като при нас, винаги се сещам за една тъжнс история един известен български професор се връща от щатите и го убиха улични кучета.. Крайно време е държавата да обърне внимание на този проблем.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0ff33e747d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Автора: и аз подкрепям номер 10..

Съгласен съм с всички ви, че преди е било бойно куче питбула, но вие сте явно заслепени от това, че тази порода е най - опасната бойна порода в света! Запомнете от мен драги хора.. няма бойно куче, което да се ражда такова.

Питбула не е бойно куче. Ползвало се е за това, но в днешно време не е такова! Знаете ли защо са ги ползвали за битки.. защото се подчиняват на стопаните си и биха дали всичко, за да ги зарадват, а не заради силата им. Има в пъти по силни кучета от питбула. Да речем, че питбула е една експериментална порода, която е дала очевиден добър резултат.
Май забравяте, че и уличните кучета не са малки невинни животинки..

Да допълня:

Нашийника с игли не е от външната страна, а от вътрешната. Т. е. когато той се натиска го боде адски много и се души.

Нека ви кажа, че за мен няма по обичливо куче от американския териер. Няма начин той да е навън и някой от семейството да отива на работа и кучето ми да не реве с пълна сила.

Няма как да знаем толкова много за една порода докато не я имаме и не я гледаме бая време. Аз съм нямал друга порода куче и не знам за немската овчарка примерно, но знам от Интернет, че и тя е в пъти по опасна, защото лесно се пали виждал съм и как хапе в Интернет.


Благодаря Ви! Искрено се надявам някой ден докато се разхождате по улиците да не ви нападне някое улично куче или домашен любимец - куче, защото тогава ще разберете, че и те са бойни кучета! :)

Не си мислете, че не ме е хапало куче като малък и то не улично, а домашен любимец - немска овчарка пусната на свобода. Правете си сметка, колко са опасни и други породи при неправилна социализация. Още си спомням, когато това се случи как аз започнах да бягам толкова изплашен и исках просто някой да спре това бойно куче. За съжаление не се отървах без ухапване. И най - лошото е, че стопанина дори не дойде при мен да се извини. Сякаш не се е случвало. Още помня това и срещна ли отново това куче ще му счупя протезите лично! По моята логика или всички кучета са бойни или няма нито едно бойно! Както се казва, , каквото си надробиш такова ще сърбаш". От нас стопаните зависи дали ще събудим, , дявола" или няма.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b3e0cea8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Няма по нормално място за животните, от това да са на свобода. Затварянето им в апартаменти е всъщност погрешното. Бих допуснал притежанието на куче, единствено ако се отглежда на двора в къща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 56fdd33104
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторе, няма нужда да обясняваш, че кучетата са различни - както уличните, така и от дадена порода. Ти не, но много хора си взимат питбул, за да им прави "шоу" като се бие. В развъдниците питбулите, които отказват да се бият, или се убиват, или се пробутват на някого, но не се допуска да имат наследници. Т. е. всяко поколение е от кучета, чиито родители се бият. Дали е заради стопанина, или не - това няма значение за търговците. Никой стопанин не е искал от питбула си да нападне човек, но това все пак понякога се случва. Това не го пиша, за да пиша против тази порода и да обобщавам (както правиш ти). И както номер 10. По принцип и аз не искам да има улични кучета, но ме дразнят хора, които ги слагат под един знаменател. Номер 10, колко често има новини за хора, пребити до смърт от хора? Значи не трябва да има и хора, защото понякога нападат и убиват. Пак казвам - и аз не искам да има улични кучета, но не ги мразя и не мисля, че трябва да бъдат мразени заради тези случаи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0ff33e747d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Автора: Да, но заради тези хора, които ползват кучетата си за битки имат лоша слава американските териери. Защо немските овчарки или лабрадорите или друга порода спрямо размерите си нямат лоша слава..

Пак казвам, че каквото събудиш в кучето това ще получиш.

Не ми е до парите.. ако имаше в нашия град такова училище за кучета щях да го заведа още много отдавна и щях да дам едни 1000 лв. за обучение ама пак казвам, че в нашия град много неща не може да се намерят, защото градът ни е разположен централно. По нататък след навършване на пета година възнамерявам да махна кучето и да си развъдя нови като този път ще похарча бая парички, за да отида до друг град и да го обуча в специализирано училище. Дотогава просто ще се обичаме и караме с това кученце. Аз съм фен на породата, , American Blue Nose Terrier" или, , American Red Nose Terrier" и докато имам възможност ще имам такова куче от тази порода и не за да се правя на голямата работа или да го уча да хапе, а защото това е най - обичливата порода за мен. Тя ми е спечелила сърцето още отдавна.

Вие хората имащи кученце знаете какво е някоя порода да ти завладее сърцето. Всяко куче е вярно и обичливо, но аз избрах моята порода.

Няма да изпадам вече в подробности. Аз лично исках мнението ви за това дали за или против сте уличните кучета. Не всички са опасни, но това е неприемливо и за тях и за хората с кучета. Така и живота на уличните кучета не е лесен нито за хора като мен.

Благодаря ви за отзивите.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3e8069912e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторе, какво означава "след навършване на пета година възнамерявам да махна кучето"???
Иначе не знаех, че темата била само да направиш статистика колко хора, които ще попаднат на темата ти са "за" и колко "против" уличните кучета. Съвети не приемаш ли? Дадоха ти един много хубав - поводът на кучето да е на гърдите - продават се такива и много хора ги използват, особено за големи/силни кучета. Като има тези бодли на врата си и го боли - дали не се ядосва още повече заради болката, а не толкова заради другото куче? Ако кучето ти е умно и държи на теб - ще те разбере, когато му се скараш да не обръща внимание на кучетата и да си върви на пред, ама с тея бодли на врата ще те чуе, ама друг път... Това е мъчение.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 22c98b9527
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Кaк тaкa ще го мaхaш след 5-тa г. бре? ! Зa кaквa обич, кaкво дрън-дрън тук нижеш? ! Ядосa ме яко с последният си коментaр!
Товa е ЖИВО същество, имa чувствa и дори стрaдaт от депресия също кaто хорaтa! Потърси му осиновители СЕГA, че ще е по- лесно нa тaзи възрaст, a ти си купи плюшено! Идея нямaш кaкво дa прaвиш с животинче, кaмо ли куче, което рaзвивa емоции много по-силни от човешките. Егоист!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 651f924ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз се възмущавам от стопани като Автора и точно те са генетиката на проблема с уличните кучета. Мислите само за себе си и животното е вид социален статус, знам ли, защо такъв човек си взима животно.
В моята махала беше изхвърлил един такъв младеж бременна котка - синя руска котка, която е дори скъпа порода. Котката изобщо не е за улицата, много доверчива, търси си само хора и роди под една машина за кафе. Всички я храним, но аз лично няма как да я взема, защото имам два котарака вкъщи.
Този идиот е изхвърлил животното БРЕМЕННО, защото си бил взел куче. Познайте какво ще направи и с кучето си като му омръзне и после какво ни било отношението към бездомните животни - проблем имат хората, не животните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker