Има ли оправия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Има ли оправия?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1261 пъти
Здравейте. Мене преди няколко години ме изкривиха от бой. В буквалният смисъл на думата. Няма да навлизам в подробности кой е крив и кой прав, и как стана, само ще кажа, че накрая се получи същата сцена като от Green street hooligans 1, където на финалният бой Бъвър се засили от далеко и скочи върху гръдният кош на вторият човек след Томи Хечър в Милуол, само, че на мене стана от към гърба. От тогава половината ми гръден кош е разкривен, тоест изританата страна е малко по-издадена напред от другата. Правих си ренгенови снимки, едни доктори ги гледаха казаха имало счупване други ги гледаха казаха нищо ми нямало. От тогава минаха години, болката изчезна, но изритана ми половина все още е по-издадена от другата и като се разваля времето изпитвам известни неразположения. Слагах си сгъната на две възглавница под издадената част и лягах така на леглото като тежестта се концентрираше върху издадената възглавница и така си деформирах обратно ребрата. Леко се пооправиха издадените части, обаче неразположението си остава, особено като се разваля времето. Вие имали ли сте подобни телесни повреди. Някакви идеи как мога да си реша този проблем така, че да се върна в състоянието от преди боя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 436d22ec22
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Според мен трябва да те видят специалисти в София - Александровска, Токуда, ВМА.
Тук не знам кой може да ти помогне.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: be5995b57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Плуване

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a9f597d812
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Пий нaтурaлен кaлций (виж кaк се извличa от яйчени черупки) и мaгнезий с витaмин Ц от био aптекa.
Но върви и нa лекaр зaдължително!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f470f26dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-добре не давайте съвети, ако нямате медицинско обеазование :) калцият, магнезият и витамин ц и други глупости, които ще изпишат още тук са безсмислени. Вероятно става въпрос за fracturae costae, които впоследствие са зараснали накриво. Мисля. , че единственият вариант е оперативно да се фрактурират отново и да зараснат правилно... много инвазивно. Може евентуално да има минимално подобрение от физиотерапия. Кортикостероиди също се ползват, но предвид страничните ефекти и това, че болката не персистира и е епизодична, определено няма смисъл

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cc556b30e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора: благодаря за съветите. Веднъж питах доктор за изправянето на деформацията, но той ми каза, че при толкова малка деформация няма притискане на органи, и не си струва да се чупят ребрата и зарастват наново и изправени. Според мен проблема е в нервите там. При тоя удар те сигурно са се разтегнали и от тогава като се разваля времето изпитвам известно неразположение. Това стана преди повече от пет години. А и съм чувал от хора преживели физически травми, че също като се разваля времето започва да ги наболява на мястото където е била травмата. Не знам на какво се дължи този ефект и дали може да се оправя.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 53b2f13365
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз си бях счупил 4 от 5 пръста на крака и като се разваля времето също ме наболява, не мисля, че е голям проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fff33fe456
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам, дали да препоръчвам или не моето решение.

На мен ми помогна за сходен проблем чекръкчия - човек без официално медицинско образование от род, в който се предава наместването на кости като потомствен занаят - това след 2 години напразно ходене по невролози и ортопеди. Родих се направо и не ми се и спомня вече, колко зле и колко отчаян бях преди това от постоянните болки.

Поемаш обаче риск - няма гаранция на кого ще попаднеш и дали няма да влоши положението и вместо да помогне да те осакати (пишман специалисти има много) - не всеки го може, така че, ако се решиш на подобна стъпка добре трябва да проучиш човека, на който ще се довериш - добрите чекръкчии в България за съжаление се броят на пръстите на едната ръка и хората като цяло ги знаят - след още поколение, две най-вероятно ще изчезне този занаят...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aea0d27d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Автора до 7-ми.
А този така наречен чакръкчия какви способи използва за да ти оправи проблема? Само с ръце ли работи или използва някакви инструменти. Малко е плашещо определението "наместване на кости", познато ми е от изразът "така ме биха че ми наместиха кокалите". Моето разбиране за чакръкчия е човек масажист който освобождава примерно защипани нерви, или облекчава шипове. Ти имаше ли деформация?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 639c0d662b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   7 към автора. Работи само с ръце. Да, имах видима деформация. Разбирам притисненията ти, защото и на мен не бяха чужди, но не мога да те успокоя - риск винаги има и има и много псевдоспециалисти, които си изкарват с това хляба, но повече вредят, отколкото помагат. Просто ти казвам, че има и такъв вариант, а най-вероятно и други варианти - не трябва да се предаваш/примиряваш с болката и с идеята, че ще е за цял живот. Изборът към кого и дали да се обърнеш е личен, последствията при грешка също ще носиш сам - затова и не искам да те влияя или насочвам. Няма никаква гаранция, че каквото/който е помогнал на мен, ще помогне и на друг. Темата ме жегна, напомни за това, през което преминах и затова исках да ти кажа: НЕ се примирявай и НЕ спирай да търсиш решение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cc556b30e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора до 9-ти.
Благодаря. А той какво точно прави-чупи костите и ги намества да зарастват наново, или ги изкривява по някакъв начин така че да придобият правилна форма? Болезнена ли е процедурата и един път ли се ходи или е многократно?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker