Изгубих ли таланта си ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубих ли таланта си ?
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 898 пъти
Здравейте :)
Първо да спомена, че в заглавието съм използвала думата ‘талант’ от съображението, че това, което съм творяла и е било истински вдъхновено от живот на листа е било преди да добия някакви конкретни умения.
Случаят ми е следният-на 15 години съм. Рисувам през целия си съзнателен живот.. моята детска мечта беше да стана моден дизайнер и с нея изпълних цялото си детство. Наистина рисувах неща непосилни за дете, което не отдава почти цялата си енергия за игра в рисунките. След това мечтата ми бе изместена от ума ми, който ме убеждаваше, че трябва да променя насоката към нещо по-доходоносно, не толкова обезличаващо, индустриално и реално достижимо като например графичният дизайн, анимацията и архитектурата/като мое хоби/. Уча в училище със силно изучаване на изобразителното изкуство и по-конкретно рисуване. Може би до 14 ми година рисунките ми надминаваха и мойте очаквания след като ги завършвах. Рисувах това, което ми идваше отвътре и винаги щом ги погледнех накрая бях вътрешно горда за емоциите, който се забелязват в тях и крайния им резултат. Кандидатствайки в гимназията не бях ходила на никакви уроци.. гледах другите какво техники използват и унемях. Не знаех изобщо какво да правя, но накрая оценката ми бе отлична. Моята най-голяма сила стана натюрморта. Имах отлични оценки, участвах в много конкурси.. докато започна новата година. Имайки проблеми в личния си живот не бях рисувала дълго време. И ето, сякаш таланта ми изчезна. Творбите ми изглеждат несериозни, бездарни.. сякаш ги е правил човек без никакъв поглед към изкуството. Въображението ми се развива, ръцете ми не. Не излиза нищо от мен вече една година. А поглеждайки старите си рисунки.. вече не ме удвлетворяват, не ги смятам за добри.. не виждам нито себе си, нито чрез обективния си поглед-талант в тях. Питам се.. заблудих ли се, че това е моето призвание, че това е талантът ми само, защото го превърнах в навик? Може ли човек да изгуби своят талант?

Благодаря Ви, че прочетохте и се извинявам за обемния изказ.
Весели Празници! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 069708902b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Промяната е в теб като личност, душевност. Ти изразявайки себе си в картините и сега като се променяш е нормално не виждаш същото като преди.
С талант се ражда, не се придобива и не се губи нещо с което си се родил.
Може би си в момент на "пренастройки" вътрешни и за това още нямаш какво точно да изведеш на хартията/платното.
"Драскай" просто така, безразлично или пък "объркано" без смисъл което също има смисъл...просто не свиквай или не отвиквай да изкарваш "нещо" от вътре на вън.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 48f128f881
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Талантът не се губи, но трябва да се развива и надгражда. Нормално е предишни рисунки да ти изглеждат вече не дотам добри. Ти растеш и се променяш. Това, че не си рисувала 1 година, вече не е толкова добре и се опитай да си преодолееш личните проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker