Събиране на капачки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Събиране на капачки
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1361 пъти
Здравейте, ученичка съм в голямо училище и скоро има общ съвет м/у учители и ученици, на който искам да предложа идеята в училище да събираме капачки. До сега търсих някаква кауза, която да подкрепим, но не намерих. Търсих и дали може да се предадат някъде и да се вземат пари срещу тях, но пак нищо не намерих, та въпросът ми е дали знаете за някаква активна кампания или нещо такова, където в случай, че идеята бъде одобрена, да предаваме събраните капачки.
Благодаря за отделеното време и приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: dbb0976c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж това:
ideainaction.net/kapachki-v-deystvie-kauza-bez-kray
Или напиши в Гугъл капачки събиране благотворителност

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 2b8b612fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре си се сетила. Потърси сайта на фондация "Идея в действие", събират капачки, с парите от които купуват ел. уреди за деца от домовете.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 95e5bdb3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Капачките са най-големият грабеж. Ето каква е аритметиката с прости сметки.
-За да се изкарат 200-300 лв от капчаки, е необходимо да се изпие "минерална" вода за над 100 хил. лева!!!
Ако редовните пиячи на "минерална" вода поне веднъж седмично не си купуват вода в шишенце, а пият чешмата, си направете сметката, за каква сума става на въпрос, когато вместо капачки, събурат парите, с които иначе биха си купили от бутилираната вода. Ако 100 човека да го правят... , ами 200...??? !!!
Толкова е елементарно. Не събирайте капачки, а просто веднъж седмично пийте от чешмата.
Себестойността на тази "минерална" вода, като се вземе предвид - транспорта, концесията, съхранението и продажбата и, е не повече от 5-7 ст. за ШИШЕНЦЕ... А на каква цена я продават? Близо 1 лев!!! Сами си направете сметката за печалбите в този сектор. Този, който трябва да помага на различни каузи са тези олигарси, които я бутилират, а не учениците, които ще подарят хиляди левове.
Знаете ли на каква цена изкупуват млякото от хората по малките населени места? 50-60 стотинки! Грижите и разходите покрай животните са безкрайни, а това е единствената алтернатива да оцеляват хората по селата. НО учи, при тази система, нещо изкарано без пари и реализирано за 5 ст. е по-високо ценено от нещо изкарвано с огромни разходи и робски труд.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 02a296153a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Тази идея не е нова има доста организации които събират капачки, най популярната мисля че беше за набавяне на инвалидни колички. Принципно не съм фен на точно тоя продукт за събиране за дарения от ученици, аз събирам капачки понеже съм колекционер на капачки, но по наблюденията ми често някои ученици се нахъсват в началото, като на игра да събират и в един момент започват да си купуват напитки само заради капачката, което е глупост, могат просто да дарят парите за напитката директно за каузата и така все едно са събрали 1000 капачки. Като направиш твоята кампания разясни им този момент, да не си купуват напитки само заради капачката. Цената на една капачка е наистина малка, нищожна дори. Събирайте капачките в туби от минерална вода, по вид и цвят. Пластмасовото пръстенче на бутилката което остава от капачката когато се отвори също би могло да се продаде със същата пластмаса на капачките. Това което аз ти предлагам е да не се ограничите до капачките, има още много неща които могат да се предават, например хартия, от едно училище излиза страшно много хартия, алуминиевите кенчета очевидно са от алуминий който е 4 лева килото, въобще направи един проект за разделно събиране на отпадъците и предаването им за вторични суровини, всяко нещо което хвърляш в кофата струва някаква стойност, в схемата можете да въвлечете и училищните лавки, които също да събират пластмасови и железни капачки хартия и кенчета.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5d13a97396
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ха,ний на работа вече месеци наред събираме и носим капачки,и продължава все още това събиране...вече са се събрали 2 големи буркана,туршиени с цветни разнородни капачки.И аз до миналата година събирах там и предавах на два пъти събраното от мен, ма накрая се отказах и спрях да ги събирам, и вече като си взема шише с вода от магазина и го изпия,като стане време да го хвърлям, направо с капачката го изхвърлям, просто щото не ми се събира вече...А тез капачки се събират за малките бебета,за болницата там, не знам за какво точно, но за тях...А иначе да-представи си само колко много капачки трябва да събереш и предадеш, за да вземеш пари от тая работа(едни 100лв да речем, за по-голяма сума пък направо е абсурд и да се мисли!...). Не е много голям май смисъла от това,но...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker