Кучета - не издържам вече шума! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучета - не издържам вече шума!
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1166 пъти
Здравейте!
Преди 17 години се преместих да живея в едно тихо местенце край Търново. Продадох всичко, което имах, оставих родния град и купих къща в изолирано място, в една изоставена вилна зона край Търново. По природа съм интровертен, обичам много тишината, обичам да слушам природата, птиците. СЪздадох градина, с овошки, с парник и се чувствам много щастлив с детето и съпругата ми.

Но преди около 5 години започна да се случва нещо - съседи, които не живеят постоянно, си докараха кучета. Нямам нищо против, обичам животните, аз самият имам котки.
Една съседка събра постепенно към 18 кучета в двора си, които денем и нощем вият, направо адско е! Тя си живее в града, на нея не ѝ пука дали кучетата ѝ пречат на някого.

На съседът под мен кучката му се окучи, сега има 5 които вдигат страхотна шумотевица денем и нощем, а са точно срещу прозореца ми.

Опитах всички възможни начини - говорих със съседите - те пет пари не дават, че кучетата им пречат на други, защото идват веднъж-два пъти седмично хвърлят им някой хляб и си отиват в града. А това, че съседа им не може да спи от кучетата им не ги засяга... Писах жалби до община, дори стигнах до омбудсмана. Идваха, гледаха и казват - щом са в частна собственост нямаме право да ги пипаме.

Пак казвам, обичам животните. Ако е някой друг още преди години да е решил проблема за един ден, с малко отрова или пушка. Но аз не мога да го направя.

Проблемът ми е, че не мога да спя, това се превърна в болестно състояние, по една седмица не мога, ставам подпухнал, отслабнах, заприличал съм на сянка. Сега зимата е горе-долу добре, защото спя на затворен прозорец, но не смея да си помисля за лятото, когато прозореца е отворен и ще слушам лай по цяла нощ...

Моля помогнете някак, дайте идея какво да сторя. Мястото е прекрасно, толкова е хубаво с градината, а вече ми е дори неприятно да излизам навън, заради този непрекъснат лай.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5d3c7309e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тапи за уши?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: df2ab335fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И тук идва онзи момент, поради който много нямам тотална омраза към организации от рода на PETA, 4 лапи и подобни - Пусни оплакване, как "милите животники страдат и са малтретирани, от лошата и луда жена" и гледай, как и ги отнемат.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 95ef637471
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Човече, съчувствам ти. И аз много обичам животните, ходя по кучкарници като доброволец, храня тези на улицата. Но това не е нормално. Окучило се кучето на съседа - за кастрация не е ли чувал? Заради такива малоумници има бездомни кучета по улиците.
Това, което прави съседката ти, не е добре и за животните. Държи ги затворени и гладни. Поговори с някоя организация от рода на "Четири лапи", може да успеят да ти помогнат. Моля те, не посягай към отрова или оръжие. Животните не са виновни, а малоумните собственици.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e1d46d7970
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В същност идеята на н2 никак не е лоша... можеш да пуснеш сигнал, че само 1-2 в седмицата идват стопаните, само в това време са хранени кучетата, не ги разхождат т. н. То не е и лъжа де, нали това казваш.
Също можеш да направиш 2-3 дневно видео с постоянният лай, шум т. н. и из новинарските сайтове докато някой ти обърне внимание.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e13a90bdcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   антифриз или отрова за мишки ще свърши работа. остави тази работа с жалбите, знаеш ли кой ще ти обърне внимание? точно никой. а и дори да я глобят, какво от това? мога да се хвана на бас, че кучетата не са регистрирани и не плаща данък за тях, но за съжаление законните опции са малко.
вземи нещата в свои ръце, още повече че е изолирано място, няма как да има свидетели

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 165ba9bca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте, аз съм автора.
Опитах вече с организации за защита на животните, дори ги водих - тази, кучкарката не си дава кучетата. В същото време, от време на време избягва някое куче от нейните и като го видя, направо ми се свива сърцето - ходещ скелет! И това е така години наред! Нощем вият от глад горките.

Има по принцип правилник, в който се казва, че ако кучетата пречат на другите, не са ваксинирани и кастрирани се отнемат. Но само на хартия. Писах до кметове, до правителства, до който се сетите. Когато дойдоха от общината с кучкарите, казаха, че можели да приберат... но само кучета от улицата. В частен имот нямали право. И не можели да докажат, че са нейни, за да я глобят. Интересно, ако имота вместо с кучета, беше пълен с канабис дали пак така щяха да ми кажат? Или ако в съседния имот беше вилата на кмета?

Ако е за убиване - преди години един съсед изтрови всичките ѝ кучета, защото освен шума около имота на тази жена се носи непоносима смрад, както казах към 18 кучета бяха. А наоколо има хора с вили и явно някой не е издържал. Аз поне съм на половин километър от нея та поне смрадта не се усеща. Та след като измряха, имаше тишина около година, докато се развъдиха наново. Че на всичкото отгоре обвини мен, заради жалба в полицията, която бях пускал години по-рано - отново без резултат.

Как е възможно човек да цени животното повече, отколкото съседа си? По едно време мислех даже да се махам от тука, но нямам друг дом. А толкова труд и средства съм хвърлил в него, всичко съм правил с двете си ръце, 17 години са това! Наистина не знам какво да правя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 20c34b4838
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ужасно е наистина. Моите съседи имат само едно куче и ме дразни като лае вечер, а твоето е направо кошмар.
По- горните съвети за 4 лапи са добър вариант. Пробвай и пиши какво си постигнал.
Дано се променят нещата

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 36bc8851b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ох, човек, не знам какво да ти кажа. Аз имам доста подобен проблем с куче, ама съм си виновен и жена ми за капак, че и позволих. В голям град сме, краен квартал с къщи, имахме си куче но сестра ми и мойта го побъркаха с някакви меса и взе да вие по поровина нощ-не да е гладно. И другите от улицата като почнат да вият и лаят-не може да се спи. Преди време се замота по улиците и белята стана, за жалост, не съм му желал смъртта. После жена ми домъкна друго псе, жал и било, не знам-кво си, докато беше малко, иди-дойди, ама порасна, взе да си копае при оградата и се мае и то из улиците на квартала. И като залае-и другите след него. Ама най често пред прозорците на къщата ни. На туй отгоре това е женско и ще ми роди 4-5 псенца, та да се чудя кво да ги правя, че са ми малко грижите.
А жена ми сладурана-спи си сладко и дълбоко. Аз се въртя из леглото, пуша по кутия от невъзможност да заспя.
Може да си вземеш саламчета в джоба и каишка и като видиш някое от псетата на съседката ти на улицата, го примами, вържи го и викай тогава кучкарите. Като дойдат, им го сервирай на тепсия-на улицата. Или през ношта и копай дупки при основата на градината и псетата сами ще си излизат едно по едно. Де да знам.
Като дойде пролет се махам, отивам на вилата поне за уикенда, че не се трае..
Имам и съм имал котка-е не съм имал проблеми. Като малък имах болонка и после йорки също. Всичко по-голямо и високо от кокер шпаньол бих го гръмнал с кеф ама... нямам сили и кураж.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 165ba9bca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Привет. Писах вече на 4 лапи. Отговора беше - пращат ме в Областна дирекция по безопасност на храните. А нали точно тях водих и те ми казаха, че в най-добрия случай можели да дадат предписания на собствениците как да кастрират и гледат животните. ПРЕДПИСАНИЯ? ! Че мен какво ме греят техните предписания, след като кучетата ще продължат да лаят денем и нощем!? ! В крайна сметка 4 лапи казаха "ние като неправителствена организация нямаме правомощията на контролен орган" и толкоз. С други думи - оправяй се както можеш.
Ама иначе не пропуснаха да кажат "Искаме да напомним, че убиването на кучета не е „краен вариант”, а престъпление! Надяваме се всеки, които извърши убийство да бъде наказан според Закона за жестокостта си. "

Само дето не споменаха, когато кучетата убиват или разболяват хора какво е наказанието???

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 95ef637471
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Опитай да се свържеш и с Господари на ефира. Те обръщат внимание на подобни проблеми. Обясни им как лудата мъчи животните. Като се разчуе по телевизията може и да стане нещо.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ea430cfd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами тая е някаква луда, не очаквай разбиране. нито пък на някой оран му пука. Просто направи дупка в оградата и ги пусни. И после нека кучкарите ги приберат. Другият вариант е уви антифриз. Човешкият животе по-важен от кучешкия, а тук става дума за психическо оцеляване.
Каква държава сме щом си в този Параграф 22 и такива съседи откачалки са недосегаеми. У нас нормалният не е защитен, но лудия - охохохо.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 43a086417c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе човек. Кой знае колко прасета изяждаш в месеца, а те даже са безполезни хищници, които могат всеки момент да те изядът пък на теб ти е жал. Не ги слушай тези изроди които ти казват да не ги пипаш. Те са не струват повече от прасетата, но ги пазим а прасетата убиваме.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker