Свръхчувствителен и емоционално нестабилен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Свръхчувствителен и емоционално нестабилен
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1350 пъти
Здравейте! Не бях сигурна към коя категория трябва да отнеса темата, за това избрах "други". Става въпрос за нестабилната психика на моя приятел. Аз съм на 23, а той на 21. Заедно сме от близо 2 години и всичко е наред до момента, в който психиката му отново се срине. В един момент е щастлив, мил и добър, а в следващия агресивен и нервен. Нужни са му точно няколко секунди, за да превключи между настроенията. Когато е в добро настроение е изключително спокоен и любвеобилен. Всички хора в обкръжението му са прекрасни и обича всеки, докато не му "щракне" нещо отново. Тогава се изнервя, търси повод да се скара и дори да се сбие с някой. Всяко малко нещо го изкарва извън нерви, бил се е дори с непознати, за абсолютно незначителни неща. По същия начин се държи и с майка си и сестра си - както ги обича и прегръща изведнъж вече не иска да го докосват и да му говорят, обижда и постепенно спокойният му тон става груб. Понякога докато сме заедно да започва да нервничи и изведнъж просто ме пита "Ти изневеряваш ли ми? ". Свръхчувствителен е и всяка по-груба дума го засяга, започва да се чувства обиден. Случвало се два или може би три пъти да избухне в сълзи по някаква причина, за която колкото и да го разпитвам не споделя. Изгониха го от предишната му работа, защото се държеше грубо и агресивно към шефовете и колегите си. Студент е и някои от преподавателите го заплашват, че няма да му дадат заверка заради грубо отношение. Реших, да поговоря с майка му за този негов проблем. Попитах я от кога е нестабилен психически и тя каза, че когато е бил 12 годишен баща му е починал и от тогава агресията се превърнала в негова защитна реакция към заобикалящия го свят. Разказа ми как на моменти се затварял в себе си, не говорел просто плачел, а в следващия момент ставал агресивен и обиждал всеки около себе си. Попитах я дали са го водили на психолог или психиатър, но тя отрече. Каза, че не са знаели как ще реагира тъй като е бил малък. Замислих се дали да не му предложа да отидем сега, но ме е страх от реакцията му. Никога не знам в какво настроение ще бъде, дали ще остане спокоен или ще стане нервен. Мислите ли, че бих могла да му помогна? Дали можем да се справим заедно с този проблем, който той дори не осъзнава? И ако мислите, че можем, дайте ми съвет как да го постигна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 21e1b351c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нарича се шизофрения! Решавай сега!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 15e5ac537c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Със сигурност е заради баща му. Трябва да се преодолее и поговорете с приятелят ти, че знаеш за баща ти и че желаеш да му помогнеш, опитай се да му обясниш за всичко и защо това негово отношение не трябва да продължава и т. н, за психолог е мисля. Ако не е за, ще ви насочат накъде.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 465cac878a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   прилича на биполярно разстройство....
успех в начинанието!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8437623667
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно, че той не се чувства добре и има проблем. Начинът да му се помогне е с много любов и разбиране и разбира се професионална помощ. За целта му обясни, че психологът не е само за лудите (те най-често не могат да се излекуват), а за да помогне на човек да осъзнае къде точно се крие проблемът, да осъзнае несъзнаваното и чрез някаква терапия да се реши проблема. Като цяло изобщо не е срамно да се ходи на психолог, има хора които си ходят постоянно просто, за да се справят по-лесно със стреса, ежедневните неприятности и да опознаят и разберат себе си. Но и приятелят ти трябва да иска и да вярва, че може да се пребори с това.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5615ffc354
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма какво да го обеждаваш - поставяш ултиматум.
Или отиваме на психолог и се опитваме да е справим с проблемите, за да живеем спокойно, или аз съм до тук, защото ме е страх от агресията и не искам да обвързвам живота си и живота на близките си а нея.
Най-вероятно ще ти откаже. Тръгни си и му дай седмица да го усмивки.
Ако до седмица не сте тръгнали на психолог - отказвай се.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a31864b644
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   https://youtu.be/esPRsT-lmw8

Моля те прегледай този клип. Един от най-реномираните световни психиатри обяснява как душевните отклонения всъщност представляват мозъчни изменения, провокирани от (забележи) психотравми в детството и юношеството. Направете му SPECT сканиране на мозъка и се допитайте до невролог, психиатър и психолог.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6566a806a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо искам да засвидетелствам адмирации и възхищението си към младата дама, споделила тази история! Мила, Вие сте загрижена, всеотдайна и добра! Но, мога да Ви бъда майка и съветът ми към Вас е много прецизно и честно към самата Вас, да прецените, дали си заслужава тази борба, която се подготвяте да водите и мислите ли, че имате общо бъдеще с това момче? ! Тежко ще е, гарантирам Ви, да не изпуснете най-добрите си години за създаване на семейство, деца и професионална реализация, фокусирана в цел, която е загубена кауза по дефолт!? И то, при положение, че собствената майка на любимия Ви неглижира проблема и бяга от него... Моля Ви, помислете, струва ли си да зачеркнете Вашия живот, да! Вие сте благородна, но какво от това? ...
Подкрепям номер 3, аз също мисля, че е ви лярно разстройство, номер 1 да не се изживява като психиатър - няма никакви индикации за шизофрения.
Но, въпреки всичко психичните болести имат свойството да измъчват не само пострадалия от тях, но и семейството и обкръжението му, така че мила, или се оттеглете докато е възможно, или се примирете, че жертвате себе си, незнайно и напълно излишно - не само, че никой няма да Ви е благодарен, няма да забележат, дори. Помислете за себе си!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 545dee0d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен силно изразено биполярно разстройство или начална фаза на параноидна шизофрения. Възрастта му е като по учебник.
Потърсете добър психиатър. Положението няма да става по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker