Подиграват ми се, че съм малък - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подиграват ми се, че съм малък
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1187 пъти
Здравейте,

Почти на 21 години съм. Млада възраст е знам, но все пак имам един проблем. Подиграват ми се, че съм малък. Да, в действителност не изглеждам като 21-годишен, а по-млад. Брадата ми е рядка, лицето ми е миловидно, но какво от това. Та проблемът ми е, че всеки път, когато споря по дадена тема с някой по-голям от мен (а те обикновено дори не са кой знае колко големи) и им изкажа добре аргументирано мнение, техният единствен обратен, , аргумент'' са изказвания от сорта на:, , първо се научи да се бръснеш и тогава ми говори. '', или, , излез от пубертета и тогава давай акъл''. Това ме дразни наистина много. Намирам такива хора, които се захващат с възрастта, когато няма какво друго да кажат за много незрели и комплексирани. Това клише, че трябва да уважаваш по-възрастните по дефиниция само защото са по-възрастни е много вреден начин на мислене. Масовият убиец Чарлс Менсън е много по-възрастен от мен. Трябва ли да го уважавам заради това? Има хора по-малки от мен, а вече са милионери. Има и възрастни, от които не става нищо. Уважението се постига чрез заслуги, а не защото имаш по-голямо ЕГН от другите хора. Не е ли така? Как да игнорирам такива хора? Дайте ми съвети. И моля ви не ми пишете, че съм малък и не разбирам някои неща и тем подобни. Такива хора слушам всеки ден.

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 5d045f6fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знаеш ли, жена на 30 съм и години наред имах същите теразания като теб. И ако щеш вярвай, все още се намират някои, които да ми казват 'абеее малка си още' все в разни такива моменти, в които са останали без аргумент срещу мен, или по - скоро затова, че аз не желая да 'запея тяхната песен'. Как да игнорираш такива хора ли - просто не трябва да ти пука от думите им, незвисимо какви са те! Изслушваш различното мнение от твоето, и въпреки поредното изказване за брадата ти спокойно и уверено се усмихваш и казваш:'окей, всеки си има мнение'. Успееш ли да се настроиш да не ти пука от тях ще си ги обезоръжил! Сега усещат, че ти пука и това им дава психическо превъзходство.
Друго нещо - наистина недей да се включваш да даваш акъли и съвети там, където нямаш полза за себе си. Смей се на ум и си гледай себе си :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ef4757c566
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доколкото виждам трудно търпиш каквато и да било критика.
Да, уважението се полага според заслуги, не просто ей така.
Но и допусни, че все пак има хора, които са живели повече от теб и имат житейски опит. Не говоря за тези с по година или две по-големи от теб. Живота учи.
Сравнението с Менсън е неуместно. Не казвам, че всички възрастни са прави и никога не грешат. Напротив. Или че няма глупави сред тях. Но ти явно спориш предимно с млади като теб. Дори си написал да не ти се казва, че си малък.
Не си малък, а млад. Не казвам, че си глупав, но някои неща тепърва ще ги учиш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 10831244dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Както го каза хора без аргумент, той и Сталин никой не е слушал аргументите му.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a58cd080d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е, прав си, малък! :) Майтапа настрана, но като не знаем точно какви са разговорите, има вероятност наистина мнението ти по даден въпрос да не е съвсем правилно, защото не си съобразил всичко поради липса на житейски опит. За някои неща може да си прав, за други - не. Не бъди инат, научи се да превъзмогваш егото си, да преценяваш обективно, и да признаваш поне на себе си, когато не си прав.

Игнорирането на такива хора става с... игнориране. :) Кофти, ако са колеги, може да се наложи да сменяш работа. Ако са познати и приятели - търсиш други, които са подходящи, което може и да не е лесно, и да останеш в социална изолация. Сигурно забелязваш, че много от хората правят компромис и се събират с простаци, само и само да имат компания.

Уважение в обществото трябва да има, за да се избягват конфликти - уважаваш доката отсрещния не докаже, че не заслужава уважение (като твоя пример със серийния убиец). А който има заслуги - уважаваш още повече.

Младоликостта е предимство в дъргосрочен план, радвай се на това! Остава ти само да усвоиш някакви двигателно-умствени-духовни практики за контрол на телесните функции, от рода на йогата, и на старини ще бъдеш младолик, здрав и пъргав столетник. :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3eea3355e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо, да не ти пука, защото след 10 години ще си мечтаеш да те взимат за по-млад. Второ, ако наистина това им е единствения аргумент в полза на тяхното мнение, тези хора за по-незрели и от теб. И трето, за да те взимат на сериозно, дръж се сериозно. Да, лицето си няма как да състариш, обаче избягвай да се държиш и да изглеждаш като хлапе. Ако се обличаш и се държиш като 15-годишен, е нормално е никой да не те взима на сериозно. И да, прав си, ЕГН не е причината да уважаваш някого повече или по-малко, но не минавай и в другата крайност така типична за повечето млади хора, а именно "аз знам всички, аз мога всичко, а тия пенсии-нищо не разбират. " Да, дядо ти може да не разбира от модерни технологии, например, обаче това не значи, че трябва да подценяваме знанията и опитът на хората от предишните поколения. И от тях има какво да се научи. За това се дръж като зрял човек без нито да се имаш за нещо повече от по-възрастните, нито пък да се държиш несериозно. Истината е по средата. Предполагам, че си го чувал това милион пъти, но е вярно. А колкото до възрастта, тя е само цифра и е доста относително нещо. Сега на теб хората на около 30 сигурно ти изглеждат стари, обаче питай някой на 60 и ще чуеш от него, че днешните 30-годишни се държат като деца, несериозни са и нищо не разбират от живота. За това леко и без крайности, защото винаги ще има някой по-млад от теб, но и винаги ще има (добре, де стига да не живееш до 120 :)) и някой по-възрастен и твоята цел е да уважаваш и едните и другите. Нито младостта, нито старостта са порок, защото и ти ще остарееш, но и тези от предишното поколение са били на 21.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 05cccaf956
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Добре, голям си и всичко разбираш и знаеш. Сега доволен ли си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e1b4bd1d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха, имах го този "проблем" когато бях на 18-20, изглеждах много по-малък, обаче сега когато съм на 30 това е страшен плюс.
Хората на 35 са сбръчкани, смачкани и изглеждат вече стари в голямата си част, а аз изглеждам на 18 г и младея здраво. Връстниците ми до 18 г. момичета изглеждат като дядки, а аз си излизам с тях без проблем.
Имам приятел на 50 , който изглежда на под 30 и спи с различни супер мацки всяка седмица, точно щото изглежда млад, е.. има и пари де.
Това ще стане огромно предимство за теб, само не забравяй да водиш здравословен живот, тогава ще изглеждаш и ще се чувстваш млад и на 50. Аз не пия, не пуша, спортувам и ти казвам - ще бъдеш топ в селдващите 20-30 г. :Д

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 856fc910c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хубаво се посмях, авторе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker