България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

България
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1541 пъти
Всеки човек иска да промени нещо в тази държава. Ама всеки, дори аз. България е много красива държава, но за жалост хората в нея не стават за нищо. Всеки иска промяна. Нищо няма да се постигне чрез статуси и коментари. Нужно е да се обединим и просто да си върнем свободата и правата, които ни се полагат. Не разбирам от политика, правителства, парламент и т. н... Но знам, че България е зле, даже много зле... Сигурно си казвате, че аз съм типичната хлапачка, която не разбира от нищо и говори празни глупости. Искам да кажа нещо на хейтърите отдолу в коментарите и въобще всички хейтъри в света...



(1. Не се обиждам от хора, които не познавам.
2. Само на 15 съм, но знам, че животът е труден и не всичко е котенца и кученца.. Аз съм зодия дева, умна съм и знам, че ако искам нещо ще го постигна.
3. Тъпото в България е, че никой не осъзнава истинският смисъл на думата живот. За жалост повечето хора не осъзнават, че са изкарали голям късмет да се родят точно в 21 век. Това е векът на промените и векът на новото. Даже бих го нарекла '' векът на технологиите и промяната''.
4. И последно нещо да добавя, ако искате промяна, борете се за нея. Крайно време е да спрем да си затварям очите. )


Моля редакторите да побликуват това, защото аз заслужавам да бъда чута!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4398295254
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей Авторке много добре написано от теб добре че са останали още Здраво мислещи млади пожелавам и ти да Участваш в Промяната която ще настъпи скоро Успех.М18

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 92f4172a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, вместо да променяш хората, погледни себе си и работи върху себе си. Другите не ги мисли!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d0baf02c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Промяната се случва постоянно авторе. Дори тук, сега и във всеки един момент всичко се променя. И хората, и средата. Може да не го осъзнаваме, но потокът тече. Важно е в какъв смисъл човек индивидуално разбира промяната. Тъй като за едни това е едно, а за други - второ. Държавата, която и да е държава по света, няма да съществува в една форма. Икономически сега сме зле, но причините са повече от разбираемото. Няма значение това за теб. Ти гледай себе си, собственото си развитие и собственото си осъзнаване на света. Не чакай други да ти помогнат или пък да станеш част от неосъзнатото общество. Масата, на което и да е общество, е маса без идентичност, без разум и без насоки. Тя приема формата на първичното, инстинктивното , които я обединяват и възпира собственото вътрешно умствено или духовно развитие на човека. Така ти не можеш да очакваш от тълпа или някакво движение да промените нещо или себе си. Вие ще променяте само повърхностно, облика и ще приличате на надут балон. За това авторе, не следвай, нито чужди наръки, нито чужди посоки, нито чужди правила. Не гледай на държавата като на нещо възвишено и не се опитвай да променяш, тъй като всеки който е започнал да применя другия - се е провалил. Няма да промениш хората, само насоки и повърхностни течения оплетени от ума ви, от нечии друг ум. Но не и от разум. Не от висша енергия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ce1d1d76bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 15 години, душичка, е страшно лесно да се бориш с вятърните мелници! Това е чудесна възраст - отговорностите ти са свързани само и единствено с ученето, нямаш никакви финансови обременености и именно заради това, "революции" се правят изключително лесно.

Нека ти отворя малко очите:
1. Агитираш за това, че промяна не се прави със статуси и коментари, а ти самата публикуваш статуси и очакваш коментари. Това е нелепо.
2. Правописът ти не е подходящ за водач на група за промяна.
3. Това, че си зодия Дева, не означава автоматично че си умна. Напротив - до определена степен си функционално неграмотна.
4. Така и не се разбира какво точно искаш да постигнеш, а уж си зодия Дева...
5. Глупаво е да молиш редактор да публикува мнението ти, с довода, че "заслужаваш да бъдеш чута". Всеки заслужава да бъде чут, ако има да каже нещо смислено. Твоята пледоария, обаче не носи много полезна информация за читателите.

Успех в живота ти пожелавам, душичка. Един ден, когато имаш деца и стане време да ги вкарваш в ада на българската образователна система, ела пак да ми поговориш как животът не е само котенца и кученца. Дано, разбира се, революциятат ти да е успяла дотогава...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5fcb2476ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Миличка, на 15 всеки вярва, че може да промени света! В което разбира се няма нищо лошо, защото ако на 15 нямаш мечти и цели, кога? На 85 ли?
Обаче да знаеш между реалността и мечтите има разлика. Няма да те разубеждавам. След няколко години сама ще разбереш. До тогава, мечтай, прави планове и се радвай на живота, сега ти е времето.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 243c2d054a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   5, евала ти бичим за търпеливото и деликатно обяснение. Аз нямам търпението да го кажа толкова деликатно. Аз бих го написал доста по-цветущо, но съзнавам, че авторчето няма да разбере нито моито, нито твоите думи. Не и сега. След още 15 г. може би.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b4157a69a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намери 5ти и 6ти са прави. Но пък се радваш за 21 век, това е заблуждение, но може и аз да съм демоде и да не виждам тази положителна промяна, за мен става все по зле, но това ще се види в близките 10-15 години със сигурност.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ab899fc0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Хора, какво толкова се нахвърлихте върху момичето, нещо обиди ли ви, какво?
Номер4, тези неща, които си ги изписала, казваш ли ги на твоите дечица, ама ей така точно.. Или на тях им обясняваш колко са умнички и всичко ще им се получи, а..

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5a5e3e23e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 5. Знам, че за да сбъдна своята мечта мечта или пък да осъществява своята цел не е нужно само желание, но също така труд и постоянство...


От автора

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9a4e90627d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И какво лошо е написала авторката? Къде е казала, че ще промени света или България и че вярва, че може да го направи сама? Това, че никой не може сам да промени света не пречи да живее и да действа по начин, по-който смята за правилен. Какво значение има, че другите няма да се променят, нали всеки отговаря за себе си?

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3131f03bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   5 получава медал за такт. И най-смелите ми опити за тактичност не са били толкова фини, за което евала. Това си е талант.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f90ca7538d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само не разбрах за какви права се бориш... Ние права имаме. Правата, които България предоставя, са типични за повечето демокрации. Можеш да притежаваш частна собственост - движимо и недвижимо имущество, фирми и така нататък. Имаш държавно здравеопазване, което ти гарантира, че дори да не можеш да извадиш няколко бона, пак ще се погрижат в определена степен за теб. Въобще, от гледна точка на права нещата в държавата са ок, даже много ок. Можеше да си в някоя ислямска република и като жена да нямаш право да шофираш или подобни ограничения.

Както по-горе ти казаха - промяната започва от теб самата. Ако искаш стандарта на живот в България да е по-висок, то ти самата трябва да се стремиш към висок стандарт на живот в България. Колкото по-голяма е средната класа, толкова повече се задвижва икономиката и се създава предпоставка за още по-голямо разширяване на средната класа. Т. е. скоростта на растеж на средната класа зависи от размера на средната класа.

Избягвай корупцията, също така. Аз досега не съм давал пари за корупция и се надявам и да не давам. Веднъж миинах на червено с колата и ме спряха полицаи. Викат ми "да пишем ли акт", и аз викам "ами по закон щом трябва ще пишем". Те ми викат "ами вие кажете дали трябва". Ха-ха. Просеше си някакви пари, ама му викам - пиши акт както си му е реда. Не ми се участва в корупционни шитни, дори и на по-дребно битово ниво.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 664f49524e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   9, и труд и постояноство не са достатъчни.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 732d35e0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Да споделяш (сподели.нет) в български форум болка си е чист вид мазохизъм! Не виждам смисъл, освен ако авторите не искат да бъдат критикувани.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 37376409ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   "Аз съм ЗОДИЯ дева, УМНА съм ...
Моля редакторите да пOбликуват..."

Аха...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2bdfe5b11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   По мое мнение някои от коментиралите в тази тема със сигурност ще допринесат за това авторката след някоя и друга година, като приключи с училището, просто да се изсели от България - я в Ирландия, я в Австралия..
'Браво', българи!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5a40800f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Честно казано като прочетох изявлението ти малко ми се прииска да те зашлевя. Толкова е нелепо една хлапачка да говори на зрял човек, колко е труден живота в България. Аз съм с 11 години по-голяма от теб и смятам, че между нас двете съм "усетила" живота в България една идея повече. Разбирам идеята ти, но в крайна сметка нищо не каза. Всеки може да стане и да ти посочи проблемите в България, но никой не става да посочи решението, както и ти. Не се преструвам, че го знам. Не съм зодия Дева.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 25d05ff836
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Силата е в младите. Дерзайте.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9cd2b9f4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   18, а защо смяташ, че 15 годишен/а не може да усети какви са проблемите в България? Особено ако е от бедно семейство. А и да не е, замисля се за тези неща, повечето млади не се замислят.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5a5e3e23e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторката:

Уха тук бях ''нападната'' по доста причини..
Номер 16... (от всичко написано явно си запомнил/а само, че съм зодия дева дева и, че съм сбъркала една дума. Окей

Номер 17. Щом стана голяма, със сигурност ще ходя и в други държави. Животът е прекалено кратък, за да стоя само в България.

Номер 20. Един нормален коментар.. Не съм бедна, но съм имала моменти, в които съм ходила с по 50 стотинки на училище и моменти, в които не съм могла да си купя всички учебници (както тази година). Израснала съм без баща, виждала съм го само като съм била малка. В момента дори не знам къде е, но и не искам да знам.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 92470ba2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Явно всеки, който ти симпатизира спада в категорията "нормален коментар". А тези от коментиращите, които не са те потупали по рамото за тази мисъл, която те е осенила са хейтъри. Типичен манталитет на 15 годишна. И нали щеше да ни оправяш държавата? После пък се оказва, че няма да стоиш само в България. Не си способна да водиш нормална дискусия, още не. Това, че си знаеш уроците по География или Биология не те прави умна. Или това, че си се замислила така за държавицата ни не те прави по извисена. Умният човек няма да се изправи пред тълпата и да каже Аз съм умен/а. Умният човек няма да каже "В България хората не стават за нищо". Умният човек не слага цял един народ под общ знаменател, при положение, че и ти си част от него.,но за себе си избърза да подчертаеш, че си умна. Вярвам, че има умни петнадесет годишни момичета, които в момента помагат на родителите си, мислят за бъдещето си и не си отварят устата на тема по която не са компетентни! Тази критика я приеми като съвет, тук всичко е анонимно, но в реалния свят ще бъдеш прегазена ако се изказваш неподготвена. Пожелавам ти всичко хубаво. Номер 18

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker