За вас толкова ли е важен външния вид? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За вас толкова ли е важен външния вид?
преди: 13 години, 22 дни, прочетена 6656 пъти
Здравейте! Преди време публикувах една друга моя история в този сайт и получих доста сотйностни съвети, благодаря и на всички, които ще прочетат това...
Историята ми е следната - отвратена съм от света и хорота!

Малко депресивно започвам, извинявам се...
Не знам дали имам проблем, по-скоро света има проблем с мен.. На 20г. съм, нормално момиче, без особени претенции за интелигентност и външен вид. Просто една от всички. Въпросът е там, че последно време качих около 10 килограма и всички непрестанно ми повтарят колко съм дебела, как трябва да отслабна и т. н. Сега ще си кажете : " ебаси слона " :)) знам аз. Дори семейството ми ми налага някакви странни неща за мен - например сядаме да обядваме и се почва - защо не минеш на диета и т. н. Аз съм висока и килограмите не знам до колко ми личат, но не в това е проблема. Изградих си това мнение още когато бях по-малка, тежах 50 кг. и всички ми казваха, че изглеждам перфектно.. Въпреки това пак си бях аз... без значение във вида, мисленето ми беше:
За мен не е важно човек колко килограма е, а колко си тежи на мястото.

За мен не е важно каква прическа ще си направя днес, защото няма нищо по-хувабо от естествената ти коса, която пада над раменете ти.

За мен няма никакво значение дали ще изляза със или без грим, защото и със и без грим пак съм си аз... Само дето има визуална заблуда в единия случай.

Няма никакво значение дали ще се кача на 10 см. токове(никога не съм го правила, не чак такива) или ще изляза с любимите си маратонки и ще мога цял ден да се разходя спокойно...

Не ме вълнува, че съседката прилича на фолк тупалка и откъдето и да мине, всички от мъжки пол мислят как ще я опънат... Не й завиждам, по-скоро ми е смешна...
Аз съм далеч от всичко това... В моя ИЗМИСЛЕН свят има любов, въпреки това, че имам излишни килограми. В моя свят има нежност, въпреки това, че не изглеждам като Дженифър Лопес. В моя свят има истински хора, а навън, дали ги има?

Знам какво ще ме посъветвате- отслабни промени се, млада си, и т. н. репертоара го знам. Ма моля ви се :))
Сега искам аз да ви посъветвам нещо- ако срещнете човек с толкова красиво сърце, че това му личи от първата ваша среща - веднага се постарайте да го спечелите... защото те са малко, наистина малко...
Това е моята история, надявам се да не съм ви отегчила...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 21 дни
hash: f93bf140ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила не знам дали съм права, но ти сама се изолираш от външния свят. Красотата винаги е имала предимство, това трябва да ти е ясно и не виждам нищо лошо в това. Всяка (или поне всяка 2) жена се старае да изглежда добре като използва дали красиви черти на лицето, тялото и т. н. Направи го и ти, облечи се добре, сложи лек, приятен грим и най-важното усмивката, излез със самочувствие и виж как хората ще гледат с други очи на теб независимо дали имаш 10 излишни кг. Няма как да стане целия свят да се приобщи към твоя - ти трябва да се приобщиш към общия. Успех! :)

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: f8133f9e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи зависи много.... Първо, за съжаление или не - но непроменим факт - жените биваме избирани според външността и така както ти няма да тръгнеш с някой безработен беден нехранимайко, така и никой нормален средностатистически българин не иска да има каца за приятелка.
Друг е въпросът, че претенциите на тези средностатистически българи са страшно нереалистични, а самите те не могат да предложат много, освен един гол...
Зависи - ако си била 90 кила и сега си 100, имаш проблем, чисто здравословно, но ако си нормална по телосложение - носиш да кажем вместо дънки 27 номер, сега номер 29 или 30 - какво толкова?

Аз имах такъв проблем... напълнях от стрес по университета, дипломни работи... проблеми... много се засегнах, че всички уж най-добри приятели и роднини не ме питаха как съм, а само почваха и свършваха с килограмите. Казвам им - добре, ще отслабна и искам да поговоря за времето например, те пак продължават с натякванията си.
Приятелят ми, който реално беше засегнат от промяната, беше до мен. До мен бяха и хора, на които нищо не бях дала и нищо не бях помагала - точно хората, за които най-много бях правила, не спряха да натякват и да ме мачкат.
Последното беше на по-миналата Нова година, когато вуйна ми ме нарече едва ли не свиня, защото на нова година съм яла - а съм над 176 см., тогава бях 68 кг...
Отслабнах до 63-64, но бавно и славно.
Днес например правих 5 часа фитнес, ей така - за удоволствието. Докторът във фитнеса, който ми направи в началото чек ми е казал да не правя диети, просто трябва да сваля мазнинки, а това става с много тренировка... и го правя. Но никой не ме нагроби и обиди, а това са НЕПОЗНАТИ ХОРА.
Съветвам те да си отслабнеш, но за себе си, не за другите.
Сега ще видиш, кой ти е желаел доброто и кой се кефи на твоето нещастие и използва това, за да те смачка...
... хората са ужасни!

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: e5292e80b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не, в никакъв случай не си ме отегчила. Прочетох внимателно всичко, което си написала и ще ти отговоря напълно искрено. Момиче съм, на твоите години. За мен външният вид е адски важен. След самочувствието, което излъчва даден човек и поведението му. А те са навързани, защото не са много хората, които са грозни и са със супер голямо самочувствие...
Разбира се това е за мен. Но не всички са като мен. Аз си имам 3 приятелки и сме нещо като в "Секса и града"-всичко си споделяме, всякакви пикантерии. За 2 от тях външният вид е без значение. За едната важно е отношението, според другата финансовото състояние... Така че хора всякакви. Има ценители на вътрешната красота и те не са малко трябва да ти кажа.
Мисля, че не са малко и хората с чисти сърца като твоето. Но това не се разбира лесно. На челото ти не пише "аз съм с чисто и красиво сърце". Следователно хората няма как да знаят. Докато външната красота се забелязва веднага на момента, затова повечето хора нея гледат.
За килограмите ти ако те са проблем, опетай се да ги свалиш. Ако не се харесвай каквато си-това е важното сама да се харесваш, за да те харесват и другите. Пък и 10 кила не са много. С подходящите дрехи оптически можеш да ги прикриеш.
Мисля, че в грима и прическата няма нищо лошо. Хубаво е да изглеждаме различно най-малко за самите себе си.
Токовете, които ти така не харесваш, правят чудеса-освен по висок, изглеждаш по-строен.
Всеки сам си решава какво да носи и как да изглежда, но за да привлечеш някой към сърцето си, за да иска да те опознае, трябва да го заинтригуваш външно. Поне това е моето мнение.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: d55d9dd83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке: Има го това за което говориш, вярвай в него и ще го намериш, аз успях, мислех и сега мисля като теб. Не ми пука за фръцлите, на който ако им изтриеш грима ще извикаш от ужас. Те търсят баткото с скъпата кола да ги унижава, а не като теб любовта.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: edabf94747
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей!

Не си комплексарка, това е най - важното. Знаеш коя си, харесваш се, приемаш се каквато си. Шапки долу пред такива хора! Освен това няколко килца отгоре не те правят "грозна". Със и без тях ти пак можеш да си имаш хубаво лице, готина усмивка, добро държание с хората. Гримове и токчета аз също не ползвам. Имам самочувствие, че си имам естествена красота, а токовете само ми причиняват болки в краката - за какво са ми? Един човек, който е вътрешно уравновесен и в мир със себе си, той няма проблеми в общуването, стига да попадне на свестни хора, а не на простаци. Но, ти свестни хора в измисления свят няма да намериш, защото там има само духове. Излез в реалния. Ще срещнеш идиоти бол, но и истински хора, с които ще се оцените взаимно. Успех!

Борония

 
  ...


...
преди: 13 години, 21 дни
hash: d87a68d889
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   аз съм висока колкото номер 2, спортувам, но се боря с килограмите си. сега съм на 70.
на 60 изглеждам грозно слаба, имам малко по-едра структура.
не знам как е номер 2, но за мен нейните килограми са си супер.
аз лично ходя на аеробика и се храня разделно..
но само 2-3 пъти седмично..
що се отнася до темата:
Външният вид има значение -факт. Дори и най-съвършеният мъж на земята да те оцени и да се влюби в теб, все ще ти е неконфортно.
Според мен има дебели жени, които уж не им пука, но няма такава, на която да не й тежи..
за себе си мога да кажа същото..
прекалено много глупаци има, които все ще ти намекнат.
в такива случаи не знам как да реагирам.
когато ми кажат че съм напълняла и е така, съм безмълвна.
разбирам те напълно.
и аз така се позатварям вътре в себе си, комплекс ми е....
не слушай никого - всеки има комплекси било заради това, или нещо друго..
родител няма да те критикува за лошо.. за роднини - не гарантирам.
пиши и успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: 900aac6a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   До №2 -"......с някой безработен беден нехранимайко..." - само не разбрах защо според теб човек /особено в днешно време/ ако е беден и безработен /каквито са много хора/ са нехранимайковци!? Явно и за празноглавка като теб нещата не са многа ясни. Една жена.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: f887d83b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Въпросът е ти как се възприемаш, ако ти тежи и се чувстваш некомфортно има начини да свалиш килограмите, щом си ги качила рязко, така можеш и да ги свалиш. Предполагам, че не се тъпчеш с вафли, чипс и кола в безкрайно зяпане на турски помии пред екрана. Има много идиоти без работа /"Щото 400 лева не са пари, брато, пък и моруците снасят"/, които са висококвалифицирани в одумване и даване на мнения за всичко - без значение дали са компетентни или не. Нека такива тикви да не са твоята компания, колкото хора - толкова и вкусове, има достатъчно личности, за които външният вид е важен, но не най. Само не се затваряй в себе си, виждам, че не си комплексирана. Игнорирай дрънкалниците на глупости - начини много - и се радвай на живота.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: cf208198aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   евала на авторката и се вазхищавам на номер 7 истински хора

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: e176cd0d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   не си свиня.... ти сама се обиждаш по този начин.. аз съм на 13 и аз напалнях с около 10 килограма но после отслабнах с 12 само и единствено защото хората са лоши.... постоянно ми се подиграваха а аз тайно плаках ... но сега гледам по друг начин на нещата... за сажаление за да имаш ''приятели'' и партниор който да те цени и обича първо се налага да го привлечеш с външния си вид за да го заинтересоваш и той 1ак тогава ще иска да те опознае... знам че съм малка но наистина това е начинът... успех.. !! :)


беки ....

 
  ...

...
преди: 13 години, 20 дни
hash: d87a68d889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   подкрепям номер 7, аз съм жена, и приятелят ми в момента е в затруднено положение.. нима трябва да го зарежа?

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 698eceab2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке - расъжденията ти са абсолютно правилни. Поздравления, най-после един млад човек, който мисли мъдро. По-важна е душата и характера на човека, отколкото външността. Младостта и красотата са до време.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 20 дни
hash: e5292e80b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   КРАСОТАТА Е НАЙ-ВАЖНА. НЕ Е ВАЖНО КОЛКО СИ УМЕН И ДАЛИ СИ ТЪП, НИТО КОЛКО СИ ДОБЪР, ИЛИ СИ ЛОШ ВСИЧКО Е ОТНОСИТЕЛНО КАКВО ЗНАЧИ ТЪП, УМЕН, ЛОШ, ДОБЪР??? ИЛИ СИ КРАСИВ ИЛИ СИ ГРОЗЕН ТВА Е!
нарочно го пиша за да дразна, иначе въобще не го мисля:D

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 4fadd0016f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   браво на номер 7 ВЕЛИКА си казаго перфектно

 
  ...
преди: 13 години, 11 дни
hash: f15d62ca77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Много ще страдаш, авторке. И не заради възгледите ти, аз ги приемам, а заради това, че си твърде крайна. Отричаш тотално външния вид, но забравяш, че душата на човек е отражение и на външността му, както и обратното разбира се.
Тук никой не говори да залиташ в крайност, но все пак си жена, а жените от векове се грижим за себе си. Това е тайнството да си жена.
Ако не харесваш грим, ОК не слагай но се грижи за кожата си, за поддържаните вежди, за меките устни. За косата и за тялото важи същото. Това изразява самоуважението ти, това как се отнасяш към теб самата, а ти не се уважаваш. Ако не ми вярваш виж какво си написала в началото:
"На 20г. съм, нормално момиче, без особени претенции за интелигентност и външен вид. Просто една от всички"
Нито интелигентна, нито хубава? Ти осъзнаваш ли колко се подценяваш, а колко повече можеш?
Затворила си се в себе си заради това, че си си внушила, че не можеш да изглеждаш и да се чувстваш добре. Може да ти е повтаряно от ранно детство или в тинейджърските години и това да ти е насаждало комплекси.
Сега звучиш като ревящо дете, като не ме харесва света, понеже аз не се харесвам, тогава той трябва да се промени.
Просто трябва да се погледнеш с други очи.
Не е задължително добре изглеждащите жени да приличат на чалга звезди повярвай ми :)

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f93bf140ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   За мен в важен, доколкото на мен да ми харесва. Не ме интересува мнението на другите. Един човек трябва да ме привлича за да мога да бъда интимно с него.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9e6f7cfe08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Статийката много ми хареса, но виждам че е от доста време и не знам дали някой ще отрази коментара ми...
само, че напоследък и аз мисля по тази тема и според мен не е нужно да приличаш на някой супер модел, защото красотата е малко относително нещо. Има много супер модели които аз лично изобщо не харесвам. И все пак външният вид е важен до толкова до колкото да не отблъскваш с него Мисля, че трябва човек да е спретнат, чист, да не изглежда нечистоплътен, дори и да не носи скъпи дрехи е достатъчно да се облича с вкус, да не изглежда смешно, да излъчва позитивизъм и да се чувства добре в кожата си. Когато човек обича някой, той набляга на хубавите черти и вижда най-вече тях, другите ги оставя на заден план.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1dc00284ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравейте!
Аз съм МОМЧЕ на 14 и сигурно нямам право да ви се меся но аз самия мисля, че външният вид е много важен но погледнат от друга гледна точка зависи от това дали човека е чист и спретнат и дали има вкус.
Защото много лошо впечатление прави мръсен и зле ухаещ човек независимо дали е висок, красив, умен и. т. н Но най-важна е душата и интелигентността, защото един човек можа да стане красив лесно но не и интелигентен има приятелки който са с малко наднормено тегло но по характер са уникални няма какво да кажа по въпроса освен БЪДИ СЕБЕ СИ И НЕ СЕ ПРОМЕНЯЙ НИКОГА НИКОГА НИКОГА не се променяй аз бях страхотен но заради тъпото чуждо мнение се промених дори като личност но всичко се подреди и сега съм 178 см 70 кг и мисля че не съм толкова дебел но това не е важно, защото мога да правя шпагат XD.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 366c423358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Уж не било важно как изглеждаме, ама май не е съвсем така в реалния живот..
Вчера приятелка ми каза "Не се впрягай! Има мъже, които харесват жени като теб, с повечко кг... "
Успокояваше ме уж...
Но не ме поглеждат... Не и с очите на мъж, който желае жена... Иначе съм лъчезарна, засмяна, контактна, казват ми го, но... не ме искат като жена!
Веднъж ме заговори мъж, показа ми, че ме иска и ми стана кофти, защото и аз така... ми не го харесах визуално... Стори ми се адски кльощав... "Ще го смачкам ако... ", си помислих...
Но истината е, че външността си е важна!
Каквото и да си говорим, така е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker