Защо ние българите се заливаме един друг с толкова злоба и омраза? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо ние българите се заливаме един друг с толкова злоба и омраза?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2397 пъти
Здравейте всички,

Докато чета разни неща в българското интернет пространство съм буквално шокиран от масираната злоба и омраза, която се излива по повод и без повод.
Ето няколко примера. Да започнем от http://spodeli.net. Момиче пита как може да пътува ако не знае чужд език и половината отговори са от сорта на - ами стани проститутка, намери си спонсор и други подобни. На много от темите има отговори от сорта ами като си толкова прост, заслужил си го, така ти се пада и др. подобни. Самият факт, че отговорите под която и да е тема обикновено са примерно номерирани като 1, 4, 7, 10, 11, 12, 18, вместо 1, 2, 3, 4, 5 и т.н. само по себе си говори колко коментари са били отхвърлени заради нецензурно съдържание.

Същото е положението по каквито и да е теми в различни български сайтове. Излиза новина като "Български пътешественици ограбени в Еквадор" относно обира на пътешественичката Ваня Апостолова и приятеля й, които обикалят света и Ваня пише и в пресата си и в блога си за пътешествията си по света и вместо съчувствие следва коментар: "Да бе мирно седяло,не би чудо видяло. С какви пари тези гнусни комунистически чеда обикалят света. Бой по кратуните и ф остата." Правописът съм го запазил оригинален, нарочно, за да видите неграмотността на анонимния злобар, който е решил, че едни млади хора, нямащи нищо общо с комунизма са комунистически чеда.
Днес прочетох статия наследниците на Франсоа Митеран и рали-пилота Карлос Сайнц са студенти на наш професор в Мадрид с видео след материала, в което интелигентен наш имигрант в Мадрид, Христо Костов разказва как е стигнал до университетска кариера в Испания, как не е забравил корените си, пише за македонски фалшификации на нашата история и че дъщеря му на 3 или 4 годинки вече изучава български народни танци и бълг. език в местно българско училище и отдолу коментарите започват така:
"продал родината си за пари, специалист по индианци, отвратителен безмозъчен безродник" и следващ коментар - "кой го ебе за успехите в мизерния животец на този капут?" И това за човек, който явно се стреми да запази българщината у себе си и детето си. Представете си какви щяха да са коментарите ако беше казал България не ме интересува, децата ми не знаят български и няма да ги уча или нещо от сорта.

И накрая за десерт последен пример, статията "Гимнастичката Цвети с уникален жест към професор Габровски, който спаси живота й", в която се описва как гимнастичката Цветелина Стоянова е била спасена от неврохируга от Пирогов преди две години след падане от 6-ия етаж, го е изненадала за рождения му ден с уникална торта. Вместо положителни емоции, новината провокира първият коментар да бъде "да бе, поредната курва, някой да я е накарал да скача, или ако скача, така да скача, че да няма отърване, помиярка". Аз съм без думи след подобен идиотски коментар!

Така мога да давам примери до безкрай, но мисля, че няма нужда, защото и сами ги виждате ежедневно. Затова се чудя, защо по дяволите злобеем и се мразим толкова много ние българите?! И да, разбирам до някъде злобните коментари към политици или спортисти, които публично обявяват, че ще се състезават за друга държава, корумпирани професори, българи в чужбина, които се отричат от България и т.н. но, наистина не разбирам защо ние обикновените българи се държим така един към друг, като върли врагове и защо не можем да се зарадваме на това, че на една българска гимнастичка са й спасили живота или че българин преподава на внуците на испански и френски политици, примерно?! Защо, когато тук някой търси помощ или иска отговор на въпрос трябва да бъде смазан със злоба и омраза?!
Не ми казвайте, че е защото сме бедни. И кубинците да кажем са по-бедни от нас, но не се държат така един към друг.

Та, въпросът ми е, защо изливаме толкова злоба и омраза един към друг и има ли начин да да се промени това и повече българи да станат по-позитивни и състрадателни? Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 04d91bf269
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Труден въпрос. Може би защото това е народопсихологията ни, не знам. Аз също съм българин, но винаги се държа мило и съм приятелски настроен към хората. Определям се като миролюбив човек и не обичам да се карам с никого :)

М20

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7aa76d6926
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди много се ядосвах на тази омраза, но после ми дойде на ума, че този яд не ме прави по-добра от онези, които ръсят злоба във всяко изречение. Сега ми е само тъжно. Вярно е, всеки носи последствията от действията си, но да го кажеш на човек, който се терзае, не е приятно за него и не му помага. Спрях да се интересувам от чуждите постъпки, интересуват ме повече причините на хората, намирам ги за далеч по-важни за анализ и разбиране.
Към въпросът ти ще отговоря с една поговорка- на чужд гръб и сто тояги са малко. Не, масово не можем да направим промяна. Всеки е способен да промени себе си, но не и другите. Това пак е нещо. Надявам се следващото поколение, моите деца и техните връстници, да бъдат по-добри от нас.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: edcb890eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Абе не че няма и малко истина в тези коментари, поне в някои де. Друг е въпроса, че се казват по много долен начин. Има и хора, които откровено си го заслужават. Но има и такива, които са добронамерени, но стават жертва на хора, имащи за цел просто да си излеят злобата, без значение дали са провокирани.

Но е факт, че в другите държави го няма това нещо. Дори остави запада. В една Турция например, която всички сега ще я оплюят, че били мюсюлмани, терористи, фанатици, ограничени и не знам си какви, обаче там като отидох беше супер по-различно. Отивам в магазин примерно и очаквам по традиция продавачката да ми сопне. Нищо подобно - хората са любезни, отговарят ти,като питаш, показват ти, питат те как си, що си. Някои ще кажат от куртоазия и лицемерие. Ами не знам, но изглеждат доста непринудени. ако е така, значи са доста добри актьори всички. а дори и да е така, пак е по-добре отколкото да те питат как може да си толкова прост, че да не знаеш.

Питаш нещо случайни хора, оставят си работата да ти обяснят и да те упътят. Дори веднъж тук в България един румънец си беше оставил колата в сервиз и се беше изгубил и не можеше д си я намери. Явно го сиктирдосали няколко българи и не можеше да повярва, че му помагам. Понеже аз се обадих в сервиза по телефона и ги помолих да пратят човек да го вземе, понеже не говори български и се загубил. И той беше адски очуден и каза, че не съм българин според него. Това си е нормално за другите държави, но нас и румънците ни научили що за стока сме. Когато той каза, че не съм българин, на мне стана адски неудобно, защото ми светна лампата, че и сред чужденците ни се "славата".

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 000e19b5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Защо ние българите се заливаме един друг с толкова злоба и омраза?

Защото истината никога не е приятна за слушане.

ДА не мислиш, че другите нации не са така ?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 359e54206e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Забелязал съм, че начинът на писане е еднакъв в различни новинарски сайтове.Тези неща се бълват от платени говеда. Напиши "фабрика за тролове" в google , и виж за какво става на въпрос. Също така почти всяко новинарско заглавиe започва с думи като меле,драма ,ужас ,шок и тн. Много рядко има някакви добри новини, и те естествено биват омазани. Все пак пеевски и компания контролират повечето новинарски сайтове, т.е. очаквай само fake news, манипулации и тролене. Целта е да се унищожи образование , култура, морал, и въобще всичко човешко.А тези неща които четеш са един от многото инструменти на олигархичните уроди да съсипят и разпарчетосат държавата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d7c04caf89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Когато виждаме как управляващите продават България, как редовият българин да бъде позитивен? Народа живее в мизерия, и всяка новина, че някой е успял или забогатял буди съмнения и недоверие, че всичко е постигнато по честен път. Колко софиянци са се замисляли, как живеят хората в провинцията, след като цялата икономика на България се съсредоточи в София? По селата старите хора не смеят да замръкнат, по цяла нощ не могат да заспят, защото не са сигурни дали няма да бъдат нападнати от идиоти, каква добродетел те мъчи? Докато всеки мисли само за себе си и мисли само как да преживее, отчуждението ще става все по осезаемо! Ситият не вярва на гладният и на онеправданият!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9da7bfeee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   На мен ми прави впечатление, че тези коментари са масово в интернет, тоест анонимен си и никой не знае кой пише тези неща. Това им дава смелост да бъдат колкото си искат долни и брутални. Но на живо тия хора няма да има тази смелост да ги кажат нещата, както ги казват в интернет. Аз лично спрях да чета коментари под статии, именно заради този ужас. Казваш си, толкова ли са зли и безсърдечни хората, че дори за някакъв хубав повод са длъжни да си излеят злобата и жлъчта. Но това само говори какво носят те вътре в себе си. Ако един човек носи позитивни неща, ще излизат и позитивни неща от него, ако е претъкан със злоба и омраза, няма как да излезе нещо различно. А защо в интернет- ами много е просто, ако един такъв човек започне в обществото да се държи така, няма да има голям толеранс към него и хората ще го намразят и отбягват. А както казах в интернет не знаят кой е и има свобода да си избълва злобицата. И аз се потрисам как например за някаква трагедия, започват някакви дебелашки шеги, гнусни подмятания и т. н. Но по-добре недейте да четете такива коментари, защото са много натоварващи, така и вие се омърсявате, четейки ги. Вие се старайте да сте по-добри и да не падате на нивото на тези хора.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c84efa2304
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Грешни изводи си си направил. 80%от пишещите в доста форуми са лумпени, но това са 20% от хората в реалността. И това не е злоба. Това е лошо възпитание, завист, проекции на собствени комплекси и т.н.т.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 730673df89
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Защото българите са бедни, нещастни и болни. Живеят в малки кутийки, в дългове, самота, мизерия, работа и у дома. Нещастници тотални, които си избиват нещастието тук като злобеят.. затова. Щастливите хора са добри и не се заяждат. Злобния човек има много проблеми и душевна болка. Аз такива не ги отразявам, дори им се смея...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d1464f279b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз този тип българи наричам социалистически старчоци, само злоба изливат щото на тях нищо друго не им е останало (разбираемо) . Това са типа хора които когато гледат нещо за България по телевизията псуват че никога няма да се оправи. То като дойде новото поколение ще ви оправи , спокойно...

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: edcb890eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Номер 8 е много прав. Повечето във форумите са утайката на обществото, докато свестните хора по-рядко влизат там, точно защото отдавна са се отчаяли от простотията в тях. И затова по форумите оставаш с впечатлението, че едва ли не всички българи са утайки. Тези утайки не че ги няма, но не са чак толкова голям процент, колкото са по форумите.

Обяснението ми е, че за утайките форумите са най-лесно достъпни. В реалния живот вероятно много от тях са изолирани, точно защото на хората им е писнало от тях, а форума е лесно достъпен, при това и анонимен и задръжките падат още повече. И всичко, което не са успели да го излеят навън в реалния живот, го изливат по форумите.

От една страна това е добре, че да си изливат помията в нета, а не в реалния живот, където някой може да пострада. По форумите поне си знаеш, че са идиоти и не би трябвало да се палиш толкова.

Не само по форумите, а като цяло нета е поле за изява на глупостта, много повече от на полезността. Вземи сайтовете за запознанства - само курви, курвари, проститутки. Никой нормален човек, търсещ нормална връзка не влиза вече там.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b3b5b7fa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да оставим настрана интернет общуването, навън, в реалния живот, има много неосъзнати хора, а това е единственият фактор за наличието на лоши качества, вкл. злобата и проявите й. Няма нищо философско, просто - неосъзнатост. Мнозинството е съставеноно от - роби, роботи и вампири. Да не се тълкува буквално, мисля, че е ясно, но да кажа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8829d7a86d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   <10> Тук теми основно пуска "новото поколение" според мен. Ако то ще оправя света .... не знам ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 005cf63cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   И аз това се питам! ЕЖЕДНЕВНО това се питам! Само виж злобата в този сайт! Злоба, завист, нищожност! Това е българина! И като някой ни го каже, вече става трол?... Тук нищо свястно не може да пробие поради тази причина. И не е защото сме бедни. Ти си взел думите от устата ми. И аз винаги съм казвала, че и кубинците са бедни, ама са позитивни хора. Това е до нагласа. И не е вярно, че сме бедни. Изобщо не сме бедни, не се връзвайте на тези митове - всеки завършва, всеки с абитуриентски, всеки с бал, кръчмите пълни. Била съм в Третия свят и бъкел си нямате представа бедност какво е. Който е беден, скача на бунт. Щом българите си траят, не са бедни. Или просто са малоумници, бездарни, ялови и мерзки. Кой уби Ботев? Кой предаде Бенковски? Много обичат героите си, ама Левски с две заптиета го пуснали към София. Кой прати Вапцаров на разстрел? Има ли нация, дето така убива писатели и поети, и ги захвърля в бедност? Къде са ни сега певците, талантите, писателите, учените, интелектуалците, режисьорите, елита?... Щото тъпите американци имат Чомски, а впиянчените руснаци имат Дугин. Никога не сме имали нищо подобно! Вижте само съседна Сърбия, иначе много плюем сърбите. Рускините били такива, сърбите онакива, македонците и те незнам какви си, западът и евроценностите онакива, дебелите били такива, лудите онакива, гейовете незнам що си, жените били меркантилни, и само едно, като кречетала: джендърите, Инстанбулската конвенция, Сорос, чалгата, турските сапунки, и БХК. Абе не си ли виждате проблемите, как сте затънали до гуша в лайната, колко сте прости, низки, мързеливи, злобни, пошли, дъщерите ви и синовете ви няма да коментирам, как живеете в бедност, престъпност! Мутрите ви газят, циганите ви обират и насилват, всеки чиновник се гаври с вас, а великата ви нация един свестен певец не може да извъди, нивото стига до Криско, Андреа, и Сузанита, само дето певците ви окрали всички останали певци по света. Плюем политиците, ами нищо не правим!.... И защо ги плюем? Ние сме като тях! Политиците са като народа си. Знаете ли защо плюем Бойко? Щото, за съжаление, е най-свестният ни политик! Да, една мутра и бандит!... Това е. Толкова сме груби, гадни, като видим някой слаб, и му се нахвърляме, било пълно момче или момиче, даваме рушвети на ленивите си даскалки в училище, щото не учим, третираме психичноболните и пълните като нещо долно, да не говорим на какво ниво са ни клиниките, болници, сиропиталища! Всеки чиновник се гаври с нас. Не ставащите за нищо отпрашиха в чужбина по магистрали и да мият задници, а ние си повтаряме как те били каймака на обществото ни. Само изливане на комплекси. Една сервитьорка получава повече от един доцент. Ама те и преподавателите ни и доцентите ни на едно ниско ниво! 53 ВУЗ -а! Само низки, долни човечета, всичко се туря под килима, тихо, тайно, провинциализъм! Толкова лишена от емоционалност и откритост нация! При това фашизирана, навсякъде по света младите хора комунисти, тука фашисти. Рускините били курви, ами не, рускините са поддържани, а българките целият Запад ги знае какво са. Българските мъже едни путьовци с претенции, мухльовци, мутрички, неуважаващи жените, не могат и един цент да изкарат, ама много знаят иначе. В училищата и Вуз-вете смачкват способните и креативни млади хора, знам за какво говоря. И ако някой ми каже, че и аз злобея, не злобея. Болно ми е! Болно!... Всеки тарикат е с кола - не завиждам! - и кара като луд, а аз нямам пари да купя на майка си лекарства, човек с три висши!... И да, авторе, прав си. Знаеш ли какво забелязах? Всичките ми познати и приятели са злобни и завистливи!... Когато имам успехи, ме мразят, ругаят, почват да злобеят, менторстват, пускат едни коментари, от злоба и завист, защото съм хубава, умна и способна, в училище ме пребиваха, после в университета каквито лайна се изляха отгоре ми от състуденти и преподаватели, не ти е да знаеш! Само защото бях различна, открита, способна. И не си давах сметка сред какви хора съм, с какъв манталитет! Да, навсякъде има такива хора, но тук са в излишък! Дори приятелите на родителите ми, на сестра ми, роднините ми, колегите им - така злобеят, така интриганстват, а толкова сме им помагали!... И нито аз, нито семейството ми сме видяли добро от някого. Накрая, бях изумена, когато разбрах, че съм била болна от РАК, щото съм била наказана заради грехове, щото съм била лош човек. Не можело да си бил горд, трябвало да си бил смирен, да се снишаваш, така ти дрънкат навсякъде. И да не искаш много, ама всички искат и ламтят. Приятелките ми са толкова злобни, че дори не могат да се направят, че се радват на някой мой успех. Злоба до гроба.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 962a2e218a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Защото половината нация си мисли, че Бай Ганьо е наръчник, а не критика!
Защото простащината е лесна!

Леко ти е, когато си простак. Някой учил, постигнал нещо - той е глупав, че си е дал зор. Някой помогнал на друг човек - той е глупав, че си е губил времето. Все пак, чувал съм от стари хора, да казват на внуците си "Направи добро, изяш *****!". Защото е лесно, да нараниш някого с думи - тогава "оставяш следа". Ако всикчи са глупави, "жени", грозно, неможещи, "правещи се на голяма работа", "родоостъпнци" и прочие ... То тогава простакът е спокоен. За него е важно, да е по-добър от другите. Простакът няма нужда от развитие. Все пак е перфектен, нали?

Истината е, че е от простотия.

И най-лошото е, че не осъждаме простащината, а я приемаме за най-нормалното нещо на света.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5f11eadd5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   номер 14,

Колко истина и болка има в думите ти... Надявам се да се излекуваш от рака и да намериш нормално място където да бъдеш себе си и да живееш нормално сред нормални хора.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9688befd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   14, като сложиш розовите очила (например като се вклюбиш) и всичко става розово - всички стават добри обичат се, помагат си, включително и на теб, абе въобще - приказка!
Като сложиш черните очила обаче, започваш да "виждаш" нещата такива, каквито ти ги виждаш в момента.

Е, кое е вярното?

След натрупването на известен житейски опит разбираш, че нито розовата, нито черната версия на реалността е действителната. Точно обратното - човек има склонността да се задълбава в посокота, към която и без това е тръгнал по някаква причина... Т.е. и тръгналият в розовата посока, и тръгналият в черната, често в един момент губят всякаква връзка с реалността.

Не забравяй и друго - човек волно или неволно събира някаква среда около себе си. Това че е събрал екип от ентусиазирани специалисти около себе си и заедно вършат велики дела, съвсем не означава, че всички хора в България са такива (макар че на него точно така му изглежда). Както и обратното - това че се обградил с някакви злобни и завиждащи индивиди, не означава че всички са като тях.

Хайде сега, по навик, кажи ми, че и моят коментар е изпълнен със злоба и завист към тебе, до гроба? :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 005cf63cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Номер 14,
Номер 16, благодаря ти за думите! Вече съм добре, живея що-годе нормално ! Личи си, че си МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК! Да, и аз се надявам на същото, което и ти, след Време! Пожелавам ти го и на тебе, както и на авторът на статията. Макар че, от тази нация няма до остане нищо до 60 години...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 98546f7a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   17, недей, няма смисъл. Трябва всичко да е черно, мрачно, песимистично. Ако съзреш и най-малката светлинка, нарушаваш нечий душевен комфорт...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 77a334e30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   От номер 16 до номер 14 ( колко смешно звучи само ),
Скъпа номер 14, радвам се да чуя че си по добре. Надявам се че си се отървала от приятелките - злобарки, като се замисля и почти всички от моите приятели са такива, особено на тези на които съм помогнал с нещо. Относно нашата нация, се променила много, и то все за лошо, но има и много качествени хора. Ще поживеем ще видим.
Поздрави
Р

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 37b394b9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Заради отвратителната злоба, която се лее в и тернет аз смятам , че трябва да се премахне възможността за коментиране във новинарските сайтове, а Фейсбук да бъде заставен да затегне цензурата над троловете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3061565763
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Защо обобщаваш за всички българи? В твоите примери злоба и омраза сеят точно определени индивиди.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 466f7e2c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До 22

Ти така смяташ, ама една статия, където всички се псуват като каруцари, привлича поне 20 път повече хора, а голяма част от тях, ще презаредят страницата поне десетина пъти, за да видят коментарите.
Статия с 2000 гледания, поради огромният брой реклами (понякога, повече от 10) - са не повеч от 10 лева.
Сега, на статията, говореща за помощ и национализъм, има 95000 гледания, 3/4 от които са на едни и същи хора, презаредили страницата по 70 пъти, за да гледат и пишат коментари.
Това са пари за сайта - 2 такива статии, заедно с още 25-30, които пак геерират приходи, са всичко, от което този сайт има нужда. Цензурата е, колкото да не ги погне някоя комисия, или някой "буден гражданин" (по-скоро човек, търсещ бърза печалба от обезщетение), да не реши, че ще ги съди. Нищо, че сигурно са отговорни за поне 50 побоя, защото ако имаш зъб на някой, най-лесно е, да напсуваш 300 човека, да постнеш адреса на този някой с думите "Който дойде, ще го утрепа от бой" ... Ама тея коментари не ги махат, защото генерират още десетки хиляди презареждания. Все пак, къде са 50 лева, къде е някой, да бъде пребит от хулигани, защото някой му постнал личните данни.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 37b394b9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   От българина по-злобно племе няма. Видяхте ли какво стана във Варна?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8624b78dc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   А може би монетата има и друга страна... Може би това е естествено следствие от социалната несправедливост, нещо неприемливо за един европейски народ.
Номер 14, казваш "Всеки тарикат е с кола... А аз нямам пари да купя на майка си лекарства" - представи си сега един такъв "тарикат" да ти каже, че сама си си виновна, че нямаш пари - как ще се почувстваш, злоба и завист ли ще е това, или справедлив гняв?
И може би много "успели" прекаляват с параноята, че всички им завиждат и т. н. Не сте ли се замисляли, че това може да не е заради това, което сте постигнали или имате, а заради надменното и пренебрежителното поведение?

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 44c0ca60a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От автора - Благодаря за интересните мнения на всички включили се. И аз стигам до извода, че просто някои хора си избиват комплексите със злобни коментари, а определени сайтове оставят подобни мнения, защото те наистина генерират много по-голям интерес от едно културно мнение. Само не мога да се съглася с номер 27 за това, че едва ли не успелите предизвикват тази злоба. Не може да се злорадства за една гимнастичка, примерно, че не e умряла. Какво надменно отношение е проявила тя към коментиращия злобар? !

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3d58fe36bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Проблемът идва основно от факта, че у нас децата се отглеждат от родителите до живот и не получават самостоятелност. Има много хора гонещи 50-те, на които родителите все още помагат. Да не говорим, че на още повече родителите намират работа, купуват и обзавеждат жилища и т.н. Когато човек израсне в такава среда, той става неуверено в себе си. Започва да работи, където са го "оправили" и всичко друго за него е невъзможно, трудно, нечестно и т.н. Не, че няма и изключения, но все още масата хора, особено в провинцията си живеят по този модел. А и като цяло ценностите, моралът и вярата ни са за съжаление на много ниско ниво. Народ, който няма вяра в Бога е загубен! Всеки може да си направи елементарен тест: кажете на десетина човека, че имате малко по-сериозен проблем със старата си кола и помолете за съвет. Повече от половината ще ви кажат да я продадете, т.е. да набутате някой друг. Мен лично са ме лъгали и то супер нагло хора, които съм имал за приятели. Да не казвам най-добри приятели. Истината е, че не сме читав народ. Ако бяхме такъв, досега щяхме да сме си подредили държавата и да вървим напред, а ние сме точно обратното - стоим на опашката и разликата с останалите става все по-голяма и все по-голяма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3c00dccef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От 27 до 28: Не всички "успешни" имат надменно поведение, но просто това е една от лошите ни "национални черти", т.е. повечето са така.
Лошите коментари за гимнастичката Цвети бяха вероятно защото се предполага, че сама е скочила, такива коментари би имало под всяка новина за (опит за) самоубийство. Разбира се, че това си е злоба и не съм визирала тия коментари за този случай изобщо.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b19ac21198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   До автора:

Здравей,

Причината е липса на възпитание и "ниска емоционална интелигентност".

Т. е. не малко българи са с манталитета на "селяндури" (тук не искам да обиждам селяните, понеже имам редица роднини на село, които са изключително културни и искрени хора, но имам предвид най-мръсното и долно просташко поведение което може да си представиш).

Други пък може да са възпитани, но някои теми ги "удрят в емоциите" и почват да избиват на омраза и обиди. Това са хора с "ниска емоционална интелигентност", които не могат да си въздържат чувствата и да се аргументират правилно (а май бая българи са и такива).

Вярвай или не - в този форум пишат и доста депресирани хора или пълни простаци, които четат за проблемите на хората само за да им се подиграват и да се радват че са по-добре от тях. Загубеняци!

Примерно аз винаги се опитвам да се държа културно и уважително спрямо хората независимо дали в реалния живот или в интернет, но ако решат да се ебават с мен мога да ги направя на 2 стотинки (много хора са ми казвали, че когато храня и обиждам такива хора, обиждам много жестоко), но винаги започвам с хубавото и не се смея на проблемите на хората, а искам да помогна.

Но да - както хората по-горе са ти го написали, в БГ форумите ще срещнеш много жалки екземпляри, които се правят на отворени във форумите, а в реалния живот са мишки и жалкари, тъй че не се учудвай.

Поздрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker