Селски туризъм, "детокс" от цивилизацията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Селски туризъм, "детокс" от цивилизацията
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1052 пъти
Някой ходил ли е сам на хижа или на някакъв селски хотел, далеч от цивилизацията, за да се откъсне от интернет, социални медии, телевизия, новини и тн? Идеята ми е, че искам да отида на някакво такова спокойно място, за да се откъсна от цивилизацията за малко, и ми е интересно дали други хора са ходили и ако са - да споделят преживяването си, да споделят къде са ходили и тн. Бих искал нещо като планинска хижа, почти да няма хора, но да има ядене. Просто не ми се излиза за храна. Искам нещо в планината и някоя баба да прави мекици и чай сутрин например, а за вечеря боб или леща. Общо-взето след като баба ми и дядо ми на село си заминаха (Бог да ги прости) не съм стъпвал на село и подобна среда ми е залипсвала. Всякакви други гледни точки и мнения също са добре дошли!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9cb910e346
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм си селянин и да те светна - има интернет даже и в гората.
Това с хижата не знам как си го представяш - или трябва да идете голяма организирана група или да се присламчиш към някоя. Не знам дали ти е ясно как се пробива път през снега и се отоплява хижа за сам човек (особено пък ако искаш и топла вода) ама от сега да то кажа - за един човек никой няма да ти направи подготовка, освен ако не извадиш сериозна сума.

Най добре виж някой познат или приятел дето има къща на село и се разберете да идете за Събота и Неделя.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: da50c2cb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм малко по дърт от тебе и си имам една ей такава къща на село до която ходя сам да подържам защото и аз като теб имам спомени там. В началото си мислех, че това всъщност е добра идея - да се откъснеш от интернет и прочие глупости. И сега, след вече толкова години, когато реално погледнато видях за колко работа и пот става дума, за да подържаш една стара къща, става ясно, че нещата далеч не са толкова романтични както си ги представяш ти сега, седнал в удобното си столче, на топличко, дето всичко ти е в града и можеш да идеш я на кръчме , я на кино или където там ходиш.

Начинът по който се изразяваш, да имало еди кво си , шото господичното го мързи дори да иде да си вземе храна, а иска някой да му сервира в леглото домашни мекици като на баба, говори, че ти си завършен консуматор. Тази работа дето си я замислил, да се откъснеш от нета, нема да ти помогне. Много вероятно е след 4 часа да почнеш да трепериш за нетчето, да си видиш суратчето , да си видиш вайбърчето и т.н. И да стиснеш зъби за ден, два колкото да си докажеш пред себе си, че "това е чудесно разведряване", една чудесна история която да разказваш пред приятелчетата си.

Такъв тип промяна и "пътуване", да се откъснеш от лудницата, всъщност е вътрешно пътуване, не физическо такова. А ти си много далеч от това.

Един ден, ако събереш достатъчно мъжество и реставрираш къщата на баба си и на дядо си, подържаш я така, както те биха искали, оправиш нещата така, че дядо ти да ги хареса, подържаш двора и насадиш цветя които на пролет да цъфнат, така, че баба ти да се трогне, ако ги види, тогава ще разбереш, че нещата не се въртят около твоя личен кеф. И това което не си могъл да направиш тогава за тях, докато са били живи, го правиш сега. Защото това е всичко което можеш да направиш сега. Никой не може да върне времето назад. Но ако направиш поне това сега, ще получиш някакво удовлетворение. Такова каквото наистина търсиш, но не знаеш как и къде да намериш.

П.С. Ще ти разкажа и една малка история, с малко адаптация за твоя случай - опитай се да направиш мекици. В началото няма да се получат и ти ще се смееш на себе си и ще се чудиш как ли баба ти би се смяла докато гледа жалките ти опити. И когато евентуално се научиш да ги правиш както трябва, да ги "бухнеш", и ги докараш до златист цвят, и ги намажеш с масло, и завиеш с престилка, да "дръпнат", така както по всяка вероятност тя ги е правила, ще се чувстваш горд от себе си. Защото тя би се гордяла с теб - внукът превърнал се в мъж който се научи да прави мекици заради спомените с нея. И когато опиташ от тези мекици, ще си спомянш за вкуса който имаха нейните мекици. И ще съжалиш, че тя не може да ги опита сега. И тогава ще осъзнаеш, че работата изобщо не е в мекиците. И че въпроса ти не би трябвало да бъде "къде да отида, че да ми правят мекици", а "какво мога да направя за малкото ми истински близки хора, докато все още мога".

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 428ce4771f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "почти да няма хора, но да има ядене." иди някъде на морето ;) сега там е точно така ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 56b9da8a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери си една баба да те осинови и готово. :)

За Родопите съм чувал от колеги, че са си наемали къща и там собственичката (рабирай симпатична баба родопчанка) им късала от градината си картофи и им готвела пататник за жълти стотинки. Но това беше през лятото. Зимата не знам как е. Но чак да няма хора - малко прекаляваш. Кой ще ти носи храна от града само за теб?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 121f32dd0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторе - не обръщай внимание на злобните коментари. Има много къщи за гости в планинските райони и хазаите предлагат традиционна кухня. Аз лично скоро ходих в Къща за гости Гаджакови в Девин - на няколко километра от града, гледката е невероятна. Докато аз бях там беше почти празно и почти не видях хора. Страхотна почивка беше.

Има доста други такива и в по-отдалечени райони. Просто потърси в сайтовете за настаняване.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8cb366cf60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Зима няма вече. В България и мечките не спят зимен сън.
Хижите над Карлово са подходящи.
Ако е натрупал сняг ще те озори. Но той вече се стопи.
хижи Хубавец, Балкански рози, Равнец.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f9437460d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Аз съм М33, софиянец с произход село, живял съм винаги в София. Аз напълно те разбирам какво искаш - ти искаш спокойствие, тишина, малко да помислиш за живота си т.н. Не искаш "вайбърчета", нито "да подържаш старата къща".
Според мен след като искаш да има храна, няма да е напълно изолирано, по-скоро малко хотелче, хижа или почивна станция. Аз също това искам, малко ми е гадно как хората ще го възприемат като ме гледат, че съм сам.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8ca1a92732
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами ние точно по тази причина си купихме една стара къщичка в едно изолирано селце в Балкана и сега като ни дойде повече от животът в София и имаме повече от 2 почивни дни на куп, палим колата и там. Мир, тишина, спокойствие, само ти и природата! Никакъв интернет, никакъв трафик, никаква кабелна телевизия. Нищо! Даже баба ми като беше по-млада по цяло лято изкарваше там. Каза, че и е супер така, занимава си се с нещо по двора, беше се сприятелила с няколкото баби останали в селото и така от края на май та чак до септември. Е, вече не го прави, че и станаха повече годинките, та нашите не я пускат сама, ама всяко лято ходи с нашите за поне седмица или две. А и е много готино да идеш там с приятели, хем не ти е скучно, че както казах, в селото всички са на към 70-80, хем е по-различно от традиционното обикаляне по барове и дискотеки, което ни е втръснало на всички. И най-забавното е, че можеш да си купиш такава къщичка съвсем евтино, а ходенето по такива места прави чудеса за нервите. За 1 седмица се чувстваш все едни си почивал много дълго.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 11d78283bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   ж на 30г. съм
Номер1 е прав, че интернет има буквално навсякъде тук в Бг, което е супер, защото винаги може да си потрябва..
Мен лично наличието на интернет не ми пречи, защото не съм пристрастена :) Но пък редовно ми се опъват нервите от мазните съседи и съседки, които постоянно готвят някакви супер миризливи гнусни манджи. А и са вечно любопитни.

Имам наследствена къща на село от баба ми и си ходя там - с голям двор, съседи никакви, самото село си е пусто, е има си малка циганска махала, и тук там някой възрастен човек, но не са в моя край. Излизам и си вървя по улиците - жива душа няма, направо е като друга вселена. Супер яко ми действа.
Защо ти е да има някой да ти готви, след като искаш спокойствие?! Повечето хора сте прекалено вманиачени по манджите.. Ти не се ли сещаш, че тази/този, дето ще ти готви, ще иска да ѝ/му обърнеш внимание, малко поне мохабетче да направиш, а може да се окаже някой/я, дето само чака някой като тебе, щото от 7 месеца не си е приказвал/а с никой.. (помисли!)
Просто си напазарувай някакви неща от магазина -примерно хляб, сирене и лютеница и си готов. Е и някаква луканка примерно, или друго месо, което няма нужда да се готви или прави там нещо, ако ядеш месо де. И си отивай на твоето си село.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 17c125abb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, авторе! Разбирам какво търсиш. Не обръщай внимание на кудкудякането в първите коментари. Не пишеш откъде си, но ще ти препоръчам някъде в Родопите да намериш някое семейно хотелче или къща за гости. Има и на други места, потърси в нета. Идеята за хижа е чудесна, но не е това, което искаш в момента. Пиши после!

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a4a57caec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм ходила с мъжа ми в къща за гости в с.Ягодина в Родопите.Беше много хубаво-красива природа,спокойствие,можехме и сами да си готвим,но и в съседните къщи готвеха жени само да си поръчаш.Така опитахме различни родопски ястия и си правихме всеки ден разходки около селото.Беше наистина освежаващо,разтоварващо и зареждащо.

Виж в нета -пълно е с къщи за гости предлагащи селски туризъм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker