За мечтите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За мечтите
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1093 пъти
Здравейте. Мъж на 22 години, много скоро, живот и здраве, ще стана на 23. Наскоро писах една история в сайта - казва се "Имам чувството, че ще си умра сам".

Да кажем, че напоследък отново се чувствам доста енергичен, весел. Все едно съм студент в първи курс, търся приятелите и забавлението. Но в същото време се чувствам и доста по-разумен, по-улегнал и мислещ за бъдещето.

Но искам да използвам тази енергия в това да се развивам не само с висше образование и учение, тренировки и режими, и работа и доходи. От по-малък, както всеки може би, и аз съм имал мечти. С годините са ми хрумвали няколко идеи, с които мога да създам собствен бизнес. Дали малък, дали среден, или пък някой ден да прерасне в голям бизнес. Някои дребни неща леееко са ме "поспъвали" по пътя да започна да усъществявам тези мечти. Едно от нещата, което ме плаши е РАБОТОХОЛИЗМЪТ. Другото са парите. И двете променят хората до неузнаваемост.

Както и да е. Нарочно писах в началото заглавието на предната ми история - там описвах едно чувство на един кръговрат. Работата, от там доходите; учението, от там знанията и развитието на личността; тренировките и режимите и личното удовлетворение от тях. И в този затворен кръг, въпреки че има много весели моменти, приятели и т. н. някак си ми се размиват в съзнанието идеите за преследването на мечтите... или по-точно казано, точно коя да бъде, коя е най-реална, къде ще мога да успея и коя ще ме накара да съм щастлив и удовлетворен от нещо, което съм създал лично аз.

Интересно ми е. В сайта влизат хора, които са успели да осъществят мечтите си, или са по пътя към това. Какви са жертвите, за да ги постигнеш... Къде намираш мотивацията да продължаваш да ги гониш, въпреки "насрещния вятър", трудностите и колебанията... Какво правиш, за да продължаваш да ги гониш? Лепваш си снимка на града, в който искаш да живееш ли примерно (Мартин от сериала Под Прикритие, града е Рио де Жанейро)? Или пък гледаш един и същ филм, който ти е любим и те мотивира?

Просто имам енергията, имам и мотивацията. Надявам се да не ме разберете погрешно, но не искам цял живот да работя продавач, касиер, на стол в офис и т. н. Нищо няма да изгубя да опитам да създам нещо, което след време имам надеждата, че ще израсне в нещо по-голямо. Нещо, което хората да разпознават, да харесват и да ги прави щастливи, да прави и мен щастлив, защото няма по-хубаво чувство, от това на добре свършената работа.

Искам вашите разкази за осъществени мечти, за неосъществени такива, за начини на мотивация; за истории защо сте успели и защо не сте, там където сте искали да успеете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 179c398915
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не отлагай от днес за утре, защото така никога няма да започнеш. Освободи се от страха си. Постави си ясни цели, дори ако трябва си ги запиши някъде. И всеки ден прави нещо, с което да се приближаваш до желания резултат.
Надявам се да видиш коментара ми.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3235e9cbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мале колко мамини, женски приказки прочетох. Колко несигурност, колко бълвоч, колко клишета, колко рамки и колко посредственост....

Братле, живота е много прост. Просто се научи да приемаш това което идва към теб. Да си мъж е като да играеш тенис с машината за топки. Спираш да мечтаеш, вършиш нещо и посрещаш ударите. След време задобряваш в областа до толкова, че не само хората те ценят, не само имаш чувството, че вършиш нещо полезно за себе и за другите, но и това ти носи облаги. Трика е в това да намериш правилната област, но аз поне единствения начин който знам е да пробваш. Аз пробвам цял живот различни професии и чак сега на 36, я намерих. Смятам себе си за супер успешен след 2-3 години в областа Някои никога не я намират, но ти бъди умен и наблюдавай себе си в какво те бива. Недей гледа кое е печелившо, това пълната загуба на време.

Спри да мечтаеш, спри да си правиш списъци, спри да си слагаш снимки по шкафчетата. Просто живей! Това не означава разбира се да живееш ден за ден и да се напиваш всяка вечер. Просто си поставяй краткосрочни ЦЕЛИ, не дългосрочни МЕЧТИ. Хаби си енергията в практика, не в планове. И най важното радвай се когато не успяваш, така се става добър, проба-грешка. Айде успех и докладвай тука отвреме на време!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c6078c7682
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много ограничения брато, много посредственост. Още много, много ще се мъчиш докато станеш наистина зрял. Докато разбереш кой си и защо си тук на тази земя. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: b89afa4bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2: Много хубв съвет си му дал. Но как да се намери правилната област? Не можеш да учиш повече от 2 максимум 3 висши? А без подходящо образование, как ще се потопиш в работата, за да разбереш, че това е за теб? Как я намери?
Авторе, още си много млад, когато пораснеш, всичко ще си дойде на мястото. Просто не спирай да опитваш, не се отказвай да се движиш напред. За съжаление има някои неща, които трябва да просто да приемеш като например това, че всичко се променя, твоите интереси, мечти, приоритети. Ако искаш да опиташ нещо ново, срещни се с психотерапевт, психотерапията е път към себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d57b6dcf99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Но. 2 съм
До но. 4, не е вярно, че образованието ти позволява да се потопиш. Ако беше така всички завършили щяха да са добри в областа си. Всъщност се получава точно обратния ефект. Училищното/университетско образование ни вкарва в калъп, от който не произлиза нищо ново, съществено, иновативно и креативно. Освен ако не е консервативно образование като медицина, например си е пълна загуба на време.
Курсовете от друга страна са нещо друго. Доста от тях ти дават и пряка практическа насоченост. Затова и сега те са толкова актуални и гъвкаво решение да разберем до колко ни бива в областта.

Истината е, че пробвайки различни неща човек развива концентрация и внимателност. А обратно, ако човек се развива само в една област има опастност от развиване на паразитен автоматизъм, освен това факта, че сме добри в областа не значи че ни харесва и това е нашето призвание. Призвание означава да вършим нещата със страст, като в същото време сме трудно надминати от други и накрая сме полезни на другите. Тогава не ходим на работа за пари, не ходим за усъвършенстване. Не ходим дори щото хората ни казват евала. Ходим просто защото сме убедени, че работата ни дава смисъл на живота.

И отново се връщам на концентрацията. Моя личен опит се оказа, че всичките всичките работи които съм работил не са били напразни. Дори и да товаря тирове с трупи от горското, или пък да съм администратор на Майкрософт технологии. Всичко през което съм минал ми игради характера, на човека, който съм сега. Един мастър-план на всевишния(не съм набожен, споко) или там висшата сила над нас. И точно в един момент, хоп... то е пред теб, това което си търсил.

Но ти не го намираш и не бива да го търсиш. То те намира. Пак казвам- ти просто следваш пътя си за да станеш готов за него. В някои източни философии се нарича Дао. В други вярвания го наричат "инвариантност".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker