Най-добрият град за живеене в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-добрият град за живеене в България
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2658 пъти
Кой е най-добрият град за живеене у нас като вземете напредвид работни места, здравеопазване, начин на живот, забавление и др?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 910107b8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   В момента живея във Варна и е много добре, Пловдив също препоръчвам.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 645c700c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Велико Търново.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ba59960b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Бургас, Стара Загора, Варна, а от по-малките Петрич, Сандански, Септември, Севлиево, Садово, Смядово. Пловдив му е хубав само стария град, извън него е зле, Стара Загора, Варна и Бургас са по-чисти и красиви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9ab9982264
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Не е зле коментиращите да се аргументират, защото съдейки по отговорите бъркат "добротата" за живот с добри туристически дестинации. Моите уважения към Търново, може да е красив планински град, ама от гл.т. на работа... За какво ти е тази планина и тази крепост, като няма какво да работиш или ако работиш за 600 лв? А такива като Смядово, Садово няма да ги коментирам. Ако си английски пенсионер с 2000 паунда пенсия може би. Та там едва ли има дори и училище, което може да даде адекватна подготовка на децата ти. Нека не подхождаме само от романтична гл.т., а и малко прагматично и рационално все пак. И на мен ми е приятно да гледам красиви гледки, но затова са измислили туризма.

За мен един град, за да е добър за живот, планините и моретата не са толкова определящи, макар да са добре дошли. Има много по-важни критерии като възможности за работа, ниво на заплати, колко е скъпо, възможности за забавления, добри болници, добри училища, добри пътища, трафик, колко време се губи в път до работа, колко е чист въздуха, колко приятни са хората като цяло, климата и др.

За съжаление в България такива градове реално няма. София, Варна, Бургас - мерси, но за заплати от 1000-1200 лв, Варна и Бургас дори и толкова не са, а наеми по 600 и страхотна скъпотия... Ако си бизнесмес или мутра, да, ама за обикновен човек...

Ако си в малко градче да речем пенсионер с независими доходи, тогава не си зависим от работа, нямаш малки деца да ти трябват добри училища примерно, но там пък един нормален път нямаш, болница нямаш. За един аспирин минаваш през километричен лунен пейзаж, за да се докопаш до първото градче.

Жалко, за съжаление. В България да се говори за добър град за живеене, е все едно да се избира най-бял негър.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b9245289c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   №5 добре си оплюл цяла България, обаче каква полза за автора от твоя изблик на "обич" към род и родина?
Автора пита за градовете в България и дори те да нямат перфектните условия, които ти си изброил /макар да не знам в света да има град който да отговаря на всичките ти условия накуп/ все пак е възможно да се направи някаква класация кой град е по добър от другите български.
Аз примерно избрах Бургас, закупих си жилище с много добра локация и перфектен изглед. Вярно заплатите не удрят тавана но то заплащането си зависи от уменията знанията и квалификацията. Има добри и близки дестинации за забавления, добри пътища, приемлив трафик, климата ми харесва най-много, в Бургас рядко е студено, почти не вали сняг и много рядко има силен вятър в сравнение с Варна Бургас печели сравнението на климата. Здравеопазването в последните години също се подобри като се навъдиха и повече болници между които конкуренция.
Все пак моля №5 да каже кой град в света отговаря на всичките му изисквания стана ми интересно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 48a014090e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление н5 най-лошото е че обичаме страната си а не правим нищо по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9ab9982264
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   6, споко, пич, просто споделих мнението си. Форумите не са ли за това? Ако някой смята, че не му е полезно, моля да не взима под внимание коментара ми. И се извинявам, ако съм обидил някой патриот, но и на мен не ми е приятно да живея в кочина. Най ми е лесно да си бия камшика, нашите от 20 г. живеят в чужбина, още утре мога да тръгна, но това ли е начина?

А да, забравих и престъпността като важен критерий.

За мен примерно Мелбърн и Сидни са най-добри за живеене. Имаш стандарт, възможности, климат, ниска престъпност, уреденост, забавления, природа, здраве, боразование, какво ти душа сака. Не съм ходил лично там, но съм чел и съм се интересувал доста за там, а и хора, живеещи там са ми споделяли.

Като изключим климата Виена, Цюрих, Женева, Копенхаген...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7b0e1d8148
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   В София е най-адекватно положението. Не казвам, че е розово, но в сравнение с останалата част на страната, тук имаш най-добри възможности за живот и развитие.
Иначе от романтична гледна точка, харесвам много от по-малките градове, обичам да ги посещавам, но не бих живял там. Карлово, Калофер, Сопот, Девин, Велинград...все красиви планински места, с хубави хора, но за работни места, здравеопазване, начин на живот, забавление...забрави.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5df5c261bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   <8> "За мен примерно Мелбърн и Сидни са най-добри за живеене. Имаш стандарт, възможности, климат, ниска престъпност, уреденост, забавления, природа, здраве, боразование, какво ти душа сака. Не съм ходил лично там, но съм чел и съм се интересувал доста за там, а и хора, живеещи там са ми споделяли."

За мен пък мъжете правят най-хубавите св*рки. Не ми е правил мъж сви*ка, но съм чел и съм се интересувал, а и хора на които са им правили са ми споделяли ;))))


Сериозно:

К'ъф стандарт те гони приАтелю. Отиваш там с един гол задник и лош английски и к'во ? Метач или мияч най-много да станеш. И като те налазят едни стандарти .... направо рай ;)

По темата:

Най-добрия град е този в който имаш жилище , работа и приятели. На един свестен човек повече не му трябва ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: eaaf8b0fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10, елементарно разсъждаваш. Работата, приятелите, жилището са важни, но в момента, в който ги постигнеш, започваш да изпитваш потребност от други неща. Човек никога не спира да иска. Прочети за пирамидата на Маслоу.

Мен точно това ми е "проблема". Изкарвам добре, имам жилище, приятели и вече търся нещо повече. Примерно мне ме дразнят дупките, примерно казвам. Ако нямах пари за хляб, те щяха да са ми последния дерт. Но когато си си надвил на масрафа, това започва да ти боде очите повече. Просто го давам като пример, въпросът е принципен.

Аз ако отида в Мелбърн, пак ще съм добре, но ще мине време докато се утвърдя. А тк вече съм се утвърдил с годините и не ми се почва пак отначало и да плюя на тия години труд. Това е единственото, което ме спира. Но усещам, че след време желанието ми ново предизвикателство ще надделее над желанието ми за сигурност.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e48d691c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Добрич

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5d39a3e662
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Страхотен коментар Номер 5
Аз много харесвах Бургас.Върнах се там след дълги години в скитане по различни държави с идеята да си закупя жилище и за се кротна и какво заварих...
Пълен хаос,30 годишни таратайки.непомръднали ат 10 г., а хората няма къде да паркират.
Дърветата облепени с некролози на хора починали преди 25.г., реклами на отпушване на канали и ремонти на покриви на всеки стълб.
Всяко гаражче-фризьорски салон,ключар,железничар,ветеринар...
Никакъв ред и контрол!
Не го помня така, а колко пъти печели титла "най-добър град за живеене в България"

А за автора бих отговорил-Варна или Пловдив

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 645c700c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От 3 до 5: Аз съм от Търново, не пиша от името на турист. Работа има. Заплатите са ниски - както навсякъде другаде в България, а автора пита за България.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b9245289c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Хм Мелбърн! То и един циганин клошар твърдял че кашкавала е много хубаво нещо, когато го попитали ти ял ли си, от къде знаеш, той отговорил, абе аз не съм ял, ама братчеда като беше в затвора видял надзирателя да яде много вкусно изглеждало.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5df5c261bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   (11) "Изкарвам добре, имам жилище, приятели и вече търся нещо повече. "

Пропусна секси гаджето, което те чака в къщи всяка вечер по секси бельо, сервирала вечеря на свещи ;))

Авторът иска наготово да му кажем кой е най-добрия град и после да се пренесе там, да се устрои и да си живурка. Ами не става така приятелю.

Ако трябва да съм сериозен няма само добър или само лош град за живеене. На един не му понася големия град, на друг селото. За всеки е различно.
Ако си супер богат можеш да живееш добре във всеки град.
Ако си супер беден е същото т. е. можеш да си мизерстваш във всеки град.
За средната класа - сам можеш да си направиш извода ;))

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 204eb7275a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Асеновград.
А каквото се усети като липса го има в Пловдив, който е на 25 мин. с влак или рейс, и на още по-малко с кола.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1ca3536e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Каспичан.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9ab9982264
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   8/10 нещо се засегна и го прие лично, че започна да обижда и напада. Колкото и да не ти се вярва, има и успешни хора, приятелю. Не е необходимо да завиждаш и да подхождаш с ирония, че ме чакало секси гадже вкъщи. Вземи използвай енергията си в нещо ползовтворно, че и ти да успеeш, вместо да я хабиш за завист.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0be71256f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Реално погледнато у нас като природа навсякъде е хубаво, страната ни е прекрасна и имаме идеални условия за всичко. До тук обаче свършва всичко хубаво. Ако гледаме по отношение на възможности за работа, тогава София е номер 1 и все едно е друга държава. По отношение на образование и здравеопазване положението е почти същото, с уговорката, че още няколко града предлагат също не лоши възможности. От тук нататък започват негативите и те са ужасно мръсният въздух, ужасният трафик и факта, че градът е жестоко пренаселен. От другата страна стои останалата провинция, която, ако махнем отчасти Пловдив и може би Варна ( макар че градът става все по-зле и по-зле ) си е дълбока провинция. Градовете са полу-обезлюдени, заплатите ниски, улиците мръсни и разбити, а възможностите за развитие са почти нулеви. Да, работа има, но заплатите са 600-800 лева, като за Северозапада май и това е мит. Айде, плащай ипотека или наем на нормален апартамент с подобна заплата.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 92bddadb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Благоевград!

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d359421fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз харесвам Бургас заради морето. Също Русе-има страхотен център и хората са приятни. От планинските градове Ловеч, Карлово, Сандански и Смолян. София и Пловдив са ок. Варна е добре заради морето, но хората ми се струват малко надути. Плевен определено не ми харесва, няма планина, море, нищо, хората масово са простаци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker