Защо повечето жени нямат логично мислене? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо повечето жени нямат логично мислене?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1934 пъти
Здравейте! Аз съм млад мъж на Х години. Живея и работя в чужбина. През година или две си идвам и в България по за един месец. Пътувам често с кола и на запад и в България когато си идвам на посещение. Много съм наблюдателен в живота и често се учудвам на поведението най-вече на жените. Не, че и мъжете не правят понякога необмислени неща, но при жените са много, много често и понякога се чудя дали те могат въобще да разсъждават логично. Ще ви дам няколко примера и вие сами преценете защо жените постъпват така. Някои от примерите които ще дам са ставали на запад, а други в България.
1. Влизам в супермаркет с количка и тръгвам между щандовете за да си взема това което искам да купя. Някъде по средата на пътеката стоят две жени също с колички една до друга (не една след друга) с лица срещу мен и си говорят. Пристигам до тях и искам да премина зад тях и давам изражение на лицето си и кимнах с глава за намерението ми да се придвижа зад тях. Те ме гледат, но въобще не се сещат да издърпат едната количка настрана за да премина. Трябваше да им кажа за да се сетят, че трябва да ми направят път да премина.
2. Също на паркинга, когато жената занесе покупките до колата си и ги сложи в багажника, оставя количката на съседното място за паркиране вместо да остави количката на определеното място за тях. Понякога разстоянието е само един метър по-настрани. Толкова ли е трудно жената да прецени, че там където е оставила количката е място за паркиране.
3. Когато движа с колата си по магистралите много често се случва следното: Ако лентите в едната посока са три, най-лявата лента е за най-голяма скорост, средната е за нормална скорост, а първата най-вдясно за най-малка скорост. Но какво често виждам, две коли се движат в средната и най-бързата лява лента една до друга, сякаш са се хванали за ръце и нито една от тях не избързва за да освободи място за задминаване. Трябва да им свиря с клаксона за да се сетят да се раздалечат една от друга и да мога да ги задмина. И винаги като се изравня с едната или с другата кола виждам, че шофьорите са жени.
4. Една жена спира колата си на червен светофар и след нея още няколко коли чакат да светне зеления светофар. По това време въпросната жена започва да говори по телефона с някого. В Калифорния е забранено когато шофираш да говориш по телефон. Светва зеления светофар и всички коли тръгват, но нашата "умница" въобще не мръдва с колата. Тя спира движението и на другите коли зад нея. Най-после идва полицай и я пита защо не движи напред с колата. Тя му отговаря: "Не мога да карам, сега говоря по телефона". Полицая се чуди на акъла й и със сигурност и е дал една голяма глоба.
5. Наша българка, ветеринарен Доктор, кара колата си в най-лявата, най-бърза лента, но с много малка скорост. Настига я полицай и я пита защо не кара в най-дясната най-бавна лента като не иска да кара със скоростта на нормалния трафик. Каквото и да му е отговорила полицая я глобява за неспазване на пътния трафик. Това ми го каза нейния съпруг смеейки се. Разбира се, че скоро след това те се разведоха.
6. Пак наша семейна българка, младо семейство, пишеше в един сайт как тяхно познато семейство им подарили календар с полуголи красавици и нейния съпруг го закачил на стената в домашния му офис зад компютъра пред очите му. Тя нямала нищо против това. Всеки път, когато той трябвало да напише някаква бележка късал от календара и написаното било или върху дупето на красавицата или върху гърдите й. И така всеки месец по една страница от календара изчезнала. Аз само се чудя този съпруг с домашен офис толкова ли е нямал един лев или едно евро за да си купи един бележник на който да пише бележките си. Явно авторката пише това за да ни впечатли, но историята й няма никаква логика. Точно в този случай мисля, че няма нормален Мъж, който няма да предпочете цял месец да гледа красавицата от календара, а ще къса страницата парче по парче до края.
Хайде, повече няма да пиша, но от казаното до тук сами може да прецените колко не логично мислят повечето жени.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 701df3b135
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това ще стане гореща тема за маса смотльовци, влизащи редовно тук.

А ти не се ли замисли, че жените в магазина не ти правят път, просто защото не им изглеждаш респектиращо?
На някои хора просто не им пука за правилата и не им се занимава да бъдат учитиви и мили с всеки.

Също така си мисля, че ти липсва женска ласка.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 167bf3ad02
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, чакай сега, уважаеми, ти описа няколко случки и си направи "логичния" извод, за повечето жени, че и мъже. Каква голяма база предостави за "научно" изседване, умрях от смях...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3dfe614a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че в случай 1 е толкова до логично мислене, колкото до досетливост и възпитание. Аз винаги гледам да дам път, но понякога се разсейвам и не се усещам. Правило ми е впечатление, обаче, как някои жени не дават път на другите, било то мъже или жени, така сякаш са някакви принцеси, а другите са им длъжни с нещо.
Случай 2 може да е по- скоро някакъв мързел или досада, за 3 и 5 не мога да предположа, а жената от случай 4 просто е идиотка. Тук не ти трябва шофьорска книжка за да го потвърдиш.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5740b165b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Масово са такива, но не жените, а хората, но май жените повече, не знам, но да и аз съм възмутена от това колко са мудни, недосетливи, и агресивни... каква е тази комбинация между мудност и агресия, не знам.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 91fe574076
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   от хормоните е приятел , свиквай !

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8d6e9db538
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Брато, мъж съм, ама ти си много спрял...М-Н-О-Г-О. Мацките харесват мъже като мен, които не мислят много, а не сухари като теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 96bd424d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много странни примери честно казано, които в повечето случаи дори нямат нищо общо с логиката, а по-скоро с възпитанието. Това че някой не спазва правилата за движение означава, че не му пука за правила и закони, а не, че този човек не може да мисли логично. Примерите ти по-скоро ме навеждат на мисълта, че всъщност ти имаш проблем с логиката, защото интерпретираш всичко като логично и нелогично, но само ти си знаеш защо. Това ми напомня за един колега от университета, който винаги правеше една и съща глупост в кафенетата. Примерно седим с него и идва сервитьорката. Аз си поръчвам кафе и кола, приятелката ми също, а той просто кимва на сервитьорката. Разбира се, сервитьорката нищо не разбира от това кимване и пак пита какво ще желае той, при което той или пак кимваше или ядосано й казваше - е, как какво, не е ли ясно, че давам знак, че и аз искам кафе с кола? ! Винаги съм недоумявал как може да е ясно това, но той твърдеше, че кимването било универсален знак и трябвало да е ясно. С други думи, за него, ти нямаш логика ако не му четеш мислите, че и той иска от същото в бара като приятелите си. Луда работа нали? Е, извинявай, ама и твоите примери звучат малко по този начин. А, иначе аз съм мъж на 35 години, но това не ми пречи да правя разлика между логични разсъждения и възпитание, незачитане на законите и т. н.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 06d1b21ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като точка 7 :

http://spodeli.net/6/story-137361.html

:))

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e081ccbb59
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Работя в банка и по цял ден обслужвам клиенти, ето сега ще ти дам три реални случая с клиенти мъже:
1. Цяла седмица уговаряме кредит с един клиент за рефинансиране на негов друг кредит в друга банка. Накрая го одобряват, подписваме, той си взема парите и погасява първия кредит. Минути след това ми казва „Значи сега не дължа нищо никъде нали? ”, казвам му е как, нали току що взе кредит от нас и той „А, така ли? ”...
2. Идва друг клиент, от разговпра ми става ясно, че има три бързи кредита и кредитни карти. Предлагам му да ги обедени всички и да ги закрие с един кредит от нас, чертая му всичко това на лист хартия. След около 30мин обяснения той ми казва „Не за какво ми е още един кредит много ще ми станат”, казвам не, един ще бъде и ще се закрият всички останали, той пак не разбира и си тръгва. След една седмица се връща и ми казва да кандидатстваме, защото днеска взелче разбрал какво съм предложила миналата седмица.
3. Около двадесет минути трябваше да обяснявам на един мъж защо в нашата банка не мога да му закрия сметката в банка в Испания.
4. Когато дадох договора за подпис на един клиент на двете места на които пише „Име и фамилия” той написа малкото име от едната страна на листа и фамилията си на другата.
5. Казвам на клиент да му направя онлайн банкиране и питам има ли мейл поща, а той ми казва да му го пратим на адреса в Х кое си село, зашото не живеел на адреса ло ЛК.
И още, и още.. По тая твоя логика и аз питам защо мъжете нямате логично мислене?
Въпроса ти е уникално тъо, защото интелекта зависи не пт пола, а от ред други неща. Продължавай да мислиш така и следващата ти тема ще е защо жените не ми обръщат внимание.

Една банкова служителка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6aa93fc7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Аз нямам наблюдения върху ВСИЧКИ мъже, че да изведа статистика. Наблюденията ми са почерпени от поведението на съпруга ми и на наши приятели и ще попитам автора каква логика вижда в следните мъжки постъпки:
- Какво може един човек да очаква като краен резултат, когато сложи в гореща фурна стъклен съд?
- А когато пусне в пералнята дънки с пирони в джобовете?
- Има ли логика в следното действие: да купиш 300 гр. домати в пластмасова кутийка за 4 лв., при положение, че в същия магазин доматите са по 1,20 килограма, но си ги слагаш сам в пликче?
- Защо трябва да купиш кола за 500 лв. и да пръснеш по ремонтите й още 5000 преди да я дадеш за скрап и да си доволен, че си взел от желязото 300 лв.?
- Кое е рационалното в избора да излезеш в дъжда със скъпи велурени обувки, за да не си "съсипеш" работните такива?
- Как да си обясня желязната логика в следното действие: да излееш вряща вода в балконските саксии?
- Какъв е смисълът на шведска маса да препълниш с връх чинията си с всичко, което видиш отпреде си и после да изхвърлиш две трети от храната, при положение, че никой не те е възрал да си вземеш онова, което ти е вкусно?
- Всеки ден наблюдавам как именно мъже в метрото стоят точно на вратите и всеки ги бута и блъска при слизане и качване, но до последната спирка те не помръдват. Много умно, а? Или пък адски адекватното поведение да си изсипеш пепелника през прозореца на движещата се кола? Или да тръгнеш на почивка без резервация в пик сезона? Не виждам смисъл да изреждам нататък. На такива малоумия съм се натъквала лично, затова ги споменавам. Не мисля, че липсата на логика е женско качество, нито пък мъжко. Има съобразителни и несъобразителни хора. Предвидливи и непредвидливи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5a86151650
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Да, 13, мъж съм, но съм съгласен, че такива примери могат да се дадат и за мъже, и за жени. За мен истината е малко по-различна и не опира до пола, а като цяло съм на мнение, че народа яко изпростя. Всеки Божи ден ходейки на работа се натъквам поне един идиот на пътя на разстояние от 10 км. Абсолютно всеки ден се намира някой да не спази предимство или да изпреварва като Шумахер от ляво и от дясно на зиг-заг, или да засича и какво ли не. Дори снощи видях една дама иначе елегантна на вид със скъпи дрехи и т.н. и вървеше буквално по средата на пътя на кръговото между колите в движение съвсем спокойно и изобщо не се притесняваше, че от двете и страни фучаха коли, свирещи и с клаксоните. Виждал съм и човек с джип как най-безцеремонно си паркира нарочно удрайки и избутвайки малката кола пред него, за да си отвори място, понеже е с големи тръби или както там се казват отпред и не може да си ожули колата за разлика от предната, която се одраска.

Това само на пътя, а в институции, банки и т.н. няма да говоря. Иначе в банките също има доволно много дебили както сред клиентите, така и сред служителите. Не визирам конкренто теб, но определено има хора, които не знаят за какво въобще са там и какво се иска от тях. Изобщо дебилизацията е повсеместна и потресаваща. Всеки ден се чудя къде съм попаднал и си мисля, че няма какво повече да ме изненада и през ден се намира нещо, което да ме изненада.

За банкова служителка мога да дам конкретен пример. Имах кредит, който изтеглих преди години на висока лихва, а от тогава лихвите паднаха тройно. Исках да ми понижат лихвта и ми каза, че трябвало да кандидадствам наново като нов кредит, съответна отново да мина нотариус, да платя наново всички такси, което не ми оттърваше, защото разходите бяха големи и не си струваше. Предложи ми да предоговоря текущия кредит и щели да ми смъкнат умопомрачителните 7 лв от вноската срещу само 200 лв такса за предоговаряне. В крайна сметка го рефинансирах от друга банка и докато се разделяхме като клиент и банка, тя ми каза, цитирам: "ще ти духнат и те (бел. ред. новата ми банка) под опашката, ще видиш ти". А преди това ми каза "не ми трябват твоите смешни 14 000 евро кредит, аз и без това никаква комисионна не взимам от теб, аз работя само с големи кредити, а новата ти банка за мен не е банка, от толкова малка лихва не печелят, а само да правят сечено на другите банки"

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 75f6a1901a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До коминтар 1,

Егати поведението. Без култура до къде я докарваме та чак и елементарни обноски да няма. Нищо чудно че страната затъва като само деградация на лице. Имам чувството че във страната останаха само тарикати, необразовани, непродуктивни и цинични хора достойни да се сравняват със диваци от третият свят.

Колкото до автора, не автори. Това е супер сексизъм. И във двата пола има хора които или имат или нямат логика. Ходенето на училище и правенето на упражнения, включително *уж* задължителните упражнения във къщи, които целят допълнително развитие са концентрирани именно върху това, да се развият качества докато се развива организма. Колкото по-млад е човек, толкова по-лесно абсорбира. Задачите по математика, кръстословици и тем подобни играят именно такава цел, да се развие логиката.

Различни фактори от обстановката и развитието на човек после определят дали човека е интровертен или екстровертен, логичен или интуитивен, мислещ или чувстващ, отстоятелен или възприемащ.

Всъщност комбинации различни.

Това което е публикувано като тема е глупост която няма общо с пола, както арогантността на първият коментар който ми развали настроението. Каква реклама само..

Чужбината носи пари но това е защото системата там е консистенция от баланс интелект и работнческа класа, така че много отиват само защото им е на готово като паразити.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0f0edeb909
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Прочитайки посочените примери, се убедих, че жените, а и много мъже, не само нямат логично мислене, а и не знаят какво точно представлява то.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 037fcada61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ти нещо по-добро за правене нямаш ли си.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5a86151650
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Казва се "логическо мислене", "логично" е малко по-различно.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b9bced0617
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Ти нямаш жена, нали?
Като прочетох "Разбира се, че скоро след това те се разведоха. " след пример номер 5 щях да падна. От къде се разбира? За теб е "логично", ако жена ти не е добър шофьор да се разведеш ли? Не си ли малко дребнав? !
Освен това логическото мислене е просто един от многото видове интелигентност. И в същността си представлява работа факти т. е. със стара информация, която някой вече е проверил. А присъщата за жените емоционална интелигентност се базира на предвиждането на ситуацията, на интуицията и представлява работа с нова информация, такава от бъдещето. Жените много по-успешно предвиждат (не казвам измислят) изхода от ситуацията и разчитат емоциите на хората.
На мен ми трябва 1мин. или 1 поглед да преценя дали даден човек е тъжен, болен, уморен, отегчен, замислен, притеснен и т. н. а единственото заключение на мъжа ми е "този днес не изглежда добре".
Защо логическата интелигентност да е по-ценна?
Така или иначе, мисля, че си припрян, нервен и дребнав. Аз живея в същия свят, но тези неща не ми правят никакво впечатление. Ако някой ми пречи - казвам си, не чакам на логическо мислене, съобразителност, възпитание, четене на мисли или др. да ми осигурят личен комфорт. И съответно без тези очаквания, трудно се разочаровам или изнервям на хората. Помисли си не е ли по-добре да си редовно щастлив, отколкото винаги прав?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker