Коли на дизел: защо новите идват по-скъпи от бензиновите, а старите - обратно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Коли на дизел: защо новите идват по-скъпи от бензиновите, а старите - обратно
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 871 пъти
Здравейте. Смятам да подменя автомобила и оглеждам оферти - както чисто нови, така и употребявани. Прави ми впечатление че при новите с дизелов двигател идват с по няколко хил. по-скъпи (при едно ниво на оборудване, еднаква или близка мощност), докато за коли на по 7-8 години е точно обратно. Някой има ли идея защо е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: e8631d6e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При новите - дизелите са по-скъпи, защото са по-икономични особено съвременните и си избиват парите. Даже самите дилъри обикновено те питат какъв годишен пробег мислиш да правиш и ако ще правиш голям пробег, те съветват да е дизел. Ето давам ти конкретен пример с Мондеото (това съм отворил в аутодата). 203 коня бензин ти дава разход 10,2 градско по каталог (знам, че не е точно, но въпросът е принципен), извънградско 5,6. А 210 коня дизел дават разход 5,6 градско и 4,3 извънградско. При положение че - забележи - дизела ти дава по-добро ускорение - 7,9 сек до 100 км/ч, а бензина 8,7. Значи при градско разхода ти е почти наполовина. Ако правиш по 10 000 км на година, това са 460 л спестени на година, което си около 1000 лв. При по-голям пробег дори и повече. Сега то е относително колко километра и дали извънградск или градско ще въртиш, но става въпрос, че ще спестяваш примерно едни 1000 лв на година, с които за 3 г. да речем ще си избиеш парите разликата в цената, а следващите 3-4 г. ще са ти далавера. Казвам примерно. Разбира се, ако ще правиш малък пробег, ти излиза по-евтино да си на бензин. Няма смисъл да плащаш едни пари, които после я ги избиеш, я не.

Колкото до колите на старо, в момента пазара е залят с такива, защото на запад искат да се оттърват от тях заради скандала с дизела и ги носят тука. На пазарен принцип - високо предлагане, по-ниска цена.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 35d9f07f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 добре го е обяснил. А като цяло дизелите втора употреба са по-евтини, понеже идват у нас смазани от каране. Почти няма дизел, който да е на под 500 хил. км. Това, което пишат по обявите 130-150 хил. км. са пълна измислица. Отделно, бензиновите версии са много по-малко на пазара. Всеки може да си направи елементарен тест и да провери колко бройки се продават от определен модел и година и какво е съотношението между дизел и бензин. Дизелът е в пъти повече. Лично аз съветвам дизел втора ръка да не се взема, освен ако не е на реални километри, които да са доказуеми от официалният дилър на марката ( такива почти няма ). На сервизни книжки не вярвайте, те са пълен фалшификат! Дизелът има доста скъпи възли, които ако се наложи да ремонтирате, ще платите колата още веднъж, че и отгоре. Само една дюза струва около 1 000 лева и нагоре, а те са обикновено 4 и е добре да се сменят всичките заедно. Някои се рециклират, но това не е като новото. Турбото и то е около 1 000 лева, пак може да се рециклира, но пак не е като новото. Съединител с демпферен маховик започва от 1 000 лева нагоре и това са само частите. Горивната помпа и тя е над 1 000 лева нова. Иначе, сравнен с атмосферен бензинов двигател върви повече и по-добре, и е по-икономичен.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f5ff83fe36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В продължение на първия ще ти кажа, че след определен пробег обслужването на дизелите е по-скъпо. Затова са и по-евтини втора ръка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 06e4cb7cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото новите дизели трябва да отговарят на завишени екологични изисквания и за разлика от по-рано контролиращите органи знаят и могат да проверяват, а не се доверяват само на производителите. За да им допуснат въобще моделите до пазара всичко се проверява. Това означава, че производителите трябва да инвестират в по-скъпи и по-сложни технологии за пречистване на газовете, което се отразява на продажната цена. А от старите дизели, които са забранени в Германия всеки иска да се отърве и цената им пада.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker