Демографското бъдеще на Европа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Демографското бъдеще на Европа
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1202 пъти
От доста време мисля за това, но едва сега реших да пусна тема. От моите пътувания по Европа (Париж, Амстердам, Барселона) съм с впечатлението, че Европа става все по-шарена етнически (особено Париж и не говоря за туристите). На места даже имам чувството, че европейците са малцинство. Според вас това ли е бъдещето на континента - наистина да стане Еврабия или Афро-Европа? Това добре ли е според вас? Според мен не е много добре и няма да се запази стандарта и начина на живот. Ще се разделят обществата на расов и етнически принцип и ще има конфликти. Но може и да греша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0fbbd711fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че грешиш с възгледите си за бъдещето. Да Европа изглежда по начина който описваш, но Европа възпитава или поне се опитва да възпитава децата и младежите си на толеранс към етноси и раси и на повечето въобще не им прави впечатление расата или етноса, а оценят човека според неговите качества.
Вярно че мюсюлманчета родени в Европа понякога се възпитават в семействата си по неправилен начин, но това отдавна е рядкост, децата виждат как живеят съучениците им и на тях им се живее по подобен начин.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 6c8ecb6fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен ако в скоро време не се промени политиката - Европа, или поне Западна Европа ще се превърне в едно огромно гето.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9a7ca54e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бъдещето е, че ще има само една раса, която ще е смесица от всички.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fab3113a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 3: Кой го е решил това, питал ли е хората дали го искат? Хората от европеидна раса сега са 8-9% от населението на Света, а и гените им са рецесивни. Ако всички раси сега се смесят, "белите" просто ще изчезнат и въобще няма да си личи, че някога ги е имало на планетата. За това ли има толкова много порно на бели жени с черни? И каква е идеята - да се намалят междуетническите и междурасови конфликти ли? Че то и сега най-големите войни стават все в рамките на една раса, а понякога и в рамките на една нация (граждански войни).

до 1: Хах... на теория звучи добре, но реалността не е точно такава. Има огромни гета в цяла Европа (Малмьо, Моленбек и тн.), където има деца дето даже не говорят местния език. Както в България много циганчета не говорят български, но поне го разбират долу-горе (ние все пак имаме стотици години история с циганите, докато в Западна Европа едва от 50-60 години приемат преселници).

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37fa57bfb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не, не грешиш. Силите които искат да установят Новия Световен Ред създадоха този проблем. Колкото по-объркани са етносите в Европа, без еднородно единство, толкова по-лесно тези сили ще могат да контролират населението. Това е тяхната идея за световно господство. Нали знаеш политическата истина практикувана от Англия от векове: "Разделяй и владей". Лошо време ни очаква. Но виж има държави, които са се усетили и си затварят границите за мигрантите. Първа това направи Унгария, последваха я Полша, Словакия и Чехия. Дори и Австрия се обяви срещу тази изкуствено създадена масова миграция. Само българските политици с охолство приемат мигранти, ами както им заповяда Брюксел-диктатора. Не зная на колко си години, но щом си видял с очите си тези промени значи не си политически сляп. Дано повече хора прогледнат политически.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a714cc11b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това е целта... Целта е да затрият белите. Нищо от това, което се случва, не е случайно, всичко е замислено отпреди мнооооого години..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: cd26790766
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " Това добре ли е според вас?"

След толкоз обиколки трябва да ти е станало ясно, че никой не те пита. Това е политика прокарвана от големите етажи. Принципно, това е естествен развой на Либерализма. От него тръгна и Феминизма, поради което западните страни вече не се възпроизвеждат (т.е. разбиха семейството) и се нуждаят от импорт на хора. Като цяло, крайната идея е глобализъм - една раса, едно супер правителство, една парична система, една религия. Викаха му навремето Нов Световен Ред по "конспирационните теории" (макар че изразът идва директно от изказване на Буш-баща...). Днес е реалност, само остава да видим крайната му фаза. С това можеш да си обясниш и що толкоз плюят Тръмп, той е националист, и за разлика от всичките му останали пороци, с тоя конкретно не могат да се примирят... Според мен лично, ще се лее кръв... Това което създават е бомба със закъснител.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f7b53a5fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Белите хора в Европа стават все по-малко не само заради имиграцията, тя по-скоро е следствие от нещо друго - изключително ниската раждаемост на белите. Колкото по-богат истават белите европейци, толкова по-малко деца правят или изобщо не искат деца. Знаете ли с колко германци, австрийци, шведи, холандци и финландци съм говорил, които са интелигентни, културни, но не искат да имат изобщо деца или в най-добрия случай искат едно?! Е, как искате да има ръст на бялото население в такъв случай?! А, статистиките са убийствени.
Ето малко данни, за да не говоря празни приказки.

Население на държавата през 1965 г. и сега.
Швеция
1965 - 7.7 милиона
2019 - 10 милиона - леко увеличение, благодарение на имиграцията най-вече

Австрия
1965 - 7.3 милиона
2019 - 8.7 милиона - по-зле от Швеция дори и пак лекото увеличение е благодарение на имигрантите.

Германия
1965 - 76 милиона ако съберем населението на ФРГ и ГДР
2019 - 82 милиона - мижаво увеличение благодарение на миграцията

България
1965 - 8.2 милиона
2019 - едвам го докарваме до 7 милиона - намаляваме, както и много други източноевропейски държави

А сега два примера да видите какво става в Близкия изток и Африка!

Сирия
1965 - 5.3 милиона
2019 - 18.5 милиона, а преди войната през 2010 - 21 милиона!!!

Нигерия
1965 - 50 милиона
2019 - 200 милиона

И какво излиза, докато за последните 50 години, европейските държави едва успяват да си увеличат населението с някакви мижави 10-20% макс, а някои като България и Румъния дори намаляват, то в Африка и Близкия изток, въпреки мизерията правят бебета като за световно и много от тези страни са се увеличили по население не с 10-20%, а с 400% и повече!
Е, колеги, това са фактите. Сега помислете, ще започнат ли българите, германците, шведите и унгарците да правят по 4-5-6 деца като сирийците и нигерийците?! Едва ли. Тогава какво се чудите, че намаляваме.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e3b606914a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Много интересни мнения има, но явно някой хора си вярват доста. Винаги е хубаво преди да твърдим "Европа вече е черна, мюсюлманите ни завладяха, Испания пак е на Арабия" и т.н., да отворим една статистика. Ще си позволя да дам линкове;
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europe
Както виждате, повечето страни нямат повече от 30% мюсюлмани. А ако вие сте стигнали и по-далеч, ще видите, че пише, че мюсюлманите заемат около 5% от населението на ЕС. Проблемът ви обаче може и да е с негрите? Добре тогава;
https://qz.com/1236213/europes-black-population-has-increased-by-at-least-a-million-over-the-last-decade/
Да, явно черните са наводнили Европа, но пак си остават малцинство. Както и да е, време е най-накрая да погледнете от другата страна. Имаме по-важни проблеми от малцинствата, надигат се крайни правителства, които представляват проблем. В България също имаме "патриоти", но за щастие политиката ни още не е наводнена от тях. Сега, освен политическите вълнения, ние трябва да помогнем за оправянето на Сирия, за да може така омразните бежанци да се завърнат по домовете си, където ужасяващата диктатура ще е минало. Но и това може да не ви засяга, колкото скъпата икономика на България. Или може би... Всичко в България, от образование до здравеопазване.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 39b48a917e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Автора:

Ще дам обяснение.

Европа има демографски срив. Средната възраст за държавите в Европа е 40 години. Къде повече, къде по-малко. Най-старо е местното население във Германия, 46 години средна възраст за нацията. Това е разбира се катастрофално, защото показва че от 80 милиона души, половината население от 46 години нагоре, а другата е от 46 години на доло. Да имаш 40 милиона души на възраст от 1 ден до 46 години, а останалите 40 милиона да са от 46 години на горе, това е зле.

Причините за демографският срив на местно ниво във Европа заслужават друга тема, ако решиш да пуснеш. Всъщност, не е само населението на Европа което е застаряващо. Този феномен се вижда и във САЩ, Канада, Южна Корея, Австралия, както и Япония, като Япония и Германия са двете държави със най-застаряващо население. Япония е единствената държава която е избрала да не става мулти-културна за допълнително развитие на пазара, както и поддръжка на възрастовата калкулация - работна сила. Вместо това, тази държава / система е решила да намали населението си със една трета, като застаряващото население се очаква да се поддържа в много отношения от роботи в близко бъдеще. Интересно е още че във супермаркетите има повече видове памперси за възрастни, отколкото памперси за новородени.

Та с фокус за имигрантите във Западните страни за които говориш, много от тях се заселват не само защото търсят повече възможности и по-висок стандарт, а и защото държавите / системите ги пускат за да бъдат работна сила която да покрива нуждите на застаряващото население на системата. В крайна сметка, бивайки система която е базирана на идеята 'работиш, получаваш пенсия', трябва да има хора които да работят за поддръжката и функционирането на системата - механизъм, и които да плащат данъци за да се поддържа същият този стандарт на живот, а може би и повече. Това вклучва и други фактори и услуги.

Имигрантите или тези от други страни хич не са пуснати по случайност, а включително присъстват и поради съвсем друга причина и тя е ориентирана към капиталистическата перспектива.

Нови култури или общества които имат определени вкусови навици и/или традиции, създават бизнеси и развиват вътрешният пазар на страната. Това е защото който търси - намира. Който има бизнес нюх и знае че някой търси нещо конкретно, иновира и създава бизнес. Прави печалба и печели от това че предлага това което този индивид или група хора търсят. Било то продукти или услуги. По същият начин съществуват хилядите полски магазини и във UK. Има хора със определени вкусови навици - има магазини които да предлагат това и които да въртят парите из пазара, да дават работа на себе си или на други, да плащат данъци. Имигрантите самите изграждат и работни места, плащат данъци - идеално е за капитализма. Това е и идеята, чрез импортиране на други хора с различни култури, да се развие вътрешният пазар чрез иновации и нови продукти - услуги. На капитализъм комунист няма как да те научи.

Другото нещо е че идеята за етнос и идентичност са неща които са конструктивни.

Както писах в друга тема, чисти хора или хора имащи абсолютно еднакви гени - няма. Ако хората не разнообразяват гените си, предоставят по-благоприятна среда за вируси и болести. Другата причина поради която се разнообразява населението е че може и поколение/я да минат, все някои ще се оплодят и омешат. Изграждането на обща идентичност също ще помогне за това. Ето например, хора каквито й да са по цвят / религия / раса, все са 'британци' или така биват научени. Човек има нужда от принадлежност към нещо и да се идентифицира със него. Ако не го направят системите и не дадат на населението обща идентичност, тогава няма да имат общо и това ще е зле за системата. Същото важи и за ЕС, наричайки се всички ни Европейци, изграждайки обща идентичност чрез различни методи на интеграция. Във Франция пък нямат система за броене на 'бели, черни, червени, жълти' и прочие. Всички се водят французи. Конституцията за идентичност из населението е проектирана така че да не се дискриминира уж, а да може да се изгради по-ефективна идентичност за родените там. Идентичността е променлива. Етноса - също. Културата, езика, писмеността, вярата или отказа от нея са променливи, както стила на обличане или стила музика ако ще.

Западният свят се променя и това е неизбежно. Населението изчезва, било чрез това че не прави деца, било чрез омешване със други раси (раса е също конструирана идентичност целяща по-лесно идентифициране на геноми - расата е една и това е човек, защото кръвта на черен може да спаси твоят живот, както и твоите органи могат да спасят някой със дръпнати очи).

Както й да е. Това че изчезваме не е нещо лошо, а е норма. При все, това са културни идентичности. Какво мислиш е станало със египтяните или пък със римляните ? Да не би всичките тези хора които са били египтяни или римляни избити ? Не, просто населението се е омешило със други хора, в последствие изменяйки било то културни навици, религиозни, включително и идентичности и самоопределения, било то 'аз съм римлянин или египтянин'. Това важи и за ацтеки, маи, хуни, франки, викинги, саксонци, англи и прочие. Едни се омешвали за да създадат нещо друго. Вярно, във миналото е било насилствено, във 21-ви век обаче се прави поради нужда / съзнателно и или целенасочено.

При все, населението на света продължава да расте. Въпроса е до колко може да расте и какво би станало ако планетата се пренасели. Причините поради които на едни места се раждат повече хора, а на други не се раждат са социо-културни, технологични и прочие, и са пряко обвързани със степента на развитие на тези географски региони. За това има за всяка държава / система - кофициент или още наречен Human Development Index (Индекс на човешкото развитие). Колкото по-образовано е населението, толкова по-продуктивно е. Времето в което живеем и степента на изискванията от него ограничават до голяма степен възможностите за изграждане на семейство във по-ранни години, защото хората искат и стабилност. Други фактори са това че много хора просто не искат да имат деца по ред причини. Ценностната система също се променя, повлияна от еволюцията на начина на живот.

Както й да е. В края на краищата - имиграцията е нещо което е базирано на експириментална основа и калкулация. Компаниите също работят на този принцип - тест и проба.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fab3113a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9, ами те тези крайни правителства се надигат заради етническата подмяна на континента...

Ето изказване на бившия специалния представител на ООН по въпросите на миграцията Питър Съдърленд:

https://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

превод: "Европейският съюз трябва да подкопава етническата хомогенност на държавите-членки".

8, а питал ли си ги защо не искат да имат деца? Днешната западна култура е насочена срещу децата. Казват на жените да са "независими и силни" и да не се превръщат в "заплодени крави" и тн. На мъжете казват "бъдете MGTOW (Men Going Their Own Way), т.е. не си давайте парите по жени, семейства и деца, ами си ги пазете да си купите готин мотор". Интелигентните хора имат отделен казус за това да не желаят да имат деца - там казусът е по-скоро личностен, отколкото културен, но отново е повлиян от културата.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e03a500b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Демографскито бъдеще на България е че няма такова. Не мислете европейците, към които не се числите!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c4a5783cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   до 10: Пишеш как идентичностите и езиците били конструирани - съгласен съм, но те са конструирани на реална база. Етносът и расата са природно "конструирани", в течение на хиляди години еволюция. Затова мога като видя човек да преценя с известна увереност от коя народност е (българин и швед се различават доста лесно например, да не говорим за още по-генетически раздалечени етноси). Освен това етносите и расите имат реални биологически разлики: например има заболявания и особености, които са типични само за определена раса или дори определен етнос, например муковисцидозата е разпространена почти ексклузивно сред северноевропейците, таласемията е при хората от средиземноморието, 99% от местните индианци в Америките имат лактозна нетолерантност, и така нататък. Освен това расата е фактор при трансплантацията на органи (съвсем наскоро излезе изследване, че афро-американци получили черен дроб от други афро-американци го възприемат по-добре, отколкото ако донорът е от друга раса). Тоест, има реални генетически различия между расите и етносите, които не са конструирани. Или тоест, конструирани са, но тоаа е било в течение на хилядолетия, даже милиони години еволюция. Да, хората сме еволюирали на различни места и може би затова сме различни (макар тази теория да не обяснява всички етноси), но защо това да е проблем?

Интересно защо Япония е решила да не възприеме мултикултурализма, а да намали населението си и да разчита на автоматизация (въпреки, че и тя е капиталистическа), но европейските държави не могат да направят същото и са решили да заменят етническия състав на населението си и културата си?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d0da0e3386
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Капитализма или глобализма може да има нужда от това да вкарва хора,които да са добри консуматори на стоки и услуги...за да забогатяват още корпорациите.
Но за чий им е на местните народи да им идва някаква биомаса с чужда култура,традиции,религия и всичко каквото се сетиш ...и на всичкото отгоре с липса на желание да работят и да се интегрират.А такива мързелаци,които само ядят,с.р.т и правят деца.С какво тия хора ще подобрят облика и развитието на страните в които се кютнат.Смятат,че ще ги направят европейци ли?Че то не въпрос само да върви икономиката,а наоколо да става миш-маш с разни разнообразни етнически елементи.
С просто око се вижда,че някои европейски градове са си сменили изцяло етническия облик.Ами тогава какво добро ги чака тия европейски държави?...Нищо добро не я чака Европа с това ,което се случва.Вместо да ги върнат кой от където е изпълзял те ги гледат и ги търпят-пълно безумие е това.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e8524ba84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Примитивното и дивото, винаги надживява облагороденото! Това е природен закон, доказан на практика. Нищо не остана от европейските ценности, джендарията надделя над християнските ценности, семейството се обезсмисли, направо се изроди, а деца се раждат само в истински семейства. Не може Европа да признава еднополовите бракове и да иска да има деца, няма как да стане. Единствената им надежда е, мигрантите да им решат проблема, но няма да е в полза на християните, мюсюлманите ще завладеят Европа без война, защото те имат по 5-6 деца. Оставиш ли едно лозе в тросъка, той го унищожава. Това става сега с Европа, в това число и с България!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker