Имаше една шега навремето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имаше една шега навремето
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1044 пъти
Имаше една шега навремето за България, че към които и да се присъединим, не след дълго, те се оказват губещите...

Ние сме нещо като детектор за губещата страна, защото в модерната ни история, не е имало случай да се присъединим към печелеща страна.... През световните войни бяхме с Германия - загубихме. После бяхме със СССР и комунизма - загубихме. Сега сме със запада... успяхме ли, най-накрая да "улучим"... надали. Западният свят е в най-окаяното си положение от векове.... Естествено много в тази държава не го знаят, защото разчитат на това което им поднесат платените медии (както между другото бяха платени и по комунизма, както знаем, нищо кой знае какво в тая държава не се промени 89-та).

Но хората на запад си го знаят, нещата не вървят добре. От конфликтите между демократи и републиканци в САЩ, брекзит в Англия, жълтите жилетки във Франция, Меркел която втръсна дори на покорните Германци... До финансовите кризи, печатането на пари, и намесата на централните банки в частния сектор (чрез купуване на корпоративни акции, "спасяване" на компании, облекчаване от данъци, позволяване на монополи...). Дори в youtube, краят на запада се превръща в популярна тема:

https://www.youtube.com/watch?v=v9ohrBhhN4k

Какво е нивото на деградация в България всичко го виждаме. Почти не се спазва правилника за движение. Всеки ден има някакви инциденти, за щастие не всички свършват фатално. Подрастващото поколение няма базови обноски, като това да се премести, за да се разминеш с него на улицата... Та дори не само то. Вчера чаках на един банкомат, две персони - мъж и жена да се наобясняват. Свършиха си работата, но пак не се сетиха да се отместят. Стоя до банкомата на две крачки и ги гледам - тотално не минава ток, че някой друг иска да го ползва. Стоят си и си лафят... И това са хора на към 45-50 години... Елементарната култура се е загубила, и то на хора които се предполага, че са я имали някога.

Как мислите, колко време остава преди тотален социален колапс? Както знаем от Римската империя, тези неща могат да продължават доста дълго, докато се изпапа всичко, и най-вече докато не се появи външна (или вътрешна) сила която да сложи край на цялото фиаско. Що се отнася до запада, има налични и двете. Външната сила е най-вече Китай, с Русия като военен съюзник. Двете към момента се допълват, тъй като Русия има слаба икономика, а Китай е слаба военно. Но и отвътре Европа не изглежда добре, с прогнози до 2030 децата мюсюлманчета да са повече от християнчета (или по-скоро атеистчета, защото вече християнството е просто дума).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker