Имам празен поглед! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам празен поглед!
преди: 5 години, 17 дни, прочетена 1761 пъти
Здравейте! Наистина не знам какво да правя. Прочетох, че празен поглед се наблюдава при хора с шизофрения, депресия, Алцхаймер и подобни! Тогава бях наистина много ядосан, погледнах един приятел и той каза, че погледа ми бил празен като на психопат. Не съм психопат, нямам липса на емпатия. Но шизофренията, Алцхаймер... Доста ме тревожат. Направих тест с една маска, беше позитивен! Беше интернет тест, но все пак... Трябва ли да се видя с психолог или психиатър? Наистина не искам да си прекарам живота в лудницата, но не искам да съм заплаха за другите... Има ли някакви хапчета против шизофрения или нещо такова, защото тя ме плаши най-много. Оттогава все имам чувството, че страдам от нея - дори имам болки в главата. Но вече казах защо ме е страх да отида на психолог - не искам да ме вържат. Възможно ли е да си внушавам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 16 дни
hash: dd18a342f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опиши ми чувствата и мислите си, а не задавай въпроси за нещо, което е очевидно, че не може да видим тук.

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 2c5154dad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен този ти приятел не ти е истински приятел. Не знам на колко години си, но предполагам, че щом си се вкарал в такъв филм си и сравнително малък, най-много на 20 някъде, или може би си супер чувствителен човек. Или и двете неща.
Ще ти кажа, че трябва да се настроиш психически да не се връзваш на негативни дефиниции насочени към теб, а също и по принцип. Всички имаме някакви комплекси, но доста хора ги избиват като набиват нови на тези, в които усетят някаква емоционална слабост или нестабилност - това е усетил в теб този твой 'приятел' и се е възползвал.
Вместо да си правиш разни измислени тестове започни да разсъждаваш върху това защо се ядосваш в конкретна ситуация, анализирай всяка своя емоция, която изпитваш в този момент и си помисли не можеш ли просто да започнеш да приемаш по-спокойно нещата...
Развивай емоционалната си интелигентност.

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 8cec674922
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Внушаваш си. Всеки понякога гледа с празен поглед, особено в случай, че е ядосан/тъжен/замислен. Нормално е. Имам приятел, който докарва поглед на психопат докато е ядосан. Кротък е, никога не е налитал на бой, обикновено се ядосва и си тръгва преди да е станало наистина грозно. Когато човек е ядосан, погледът му се изменя.
Шизофренията не е просто празен поглед, много по-сериозно е. Обикновено се характеризира с налудничави мисли, халюцинации, параноя, чуване на гласове. Всички тези фактори влияят на психиката. Болните могат да общуват с несъществуващи лица, които пък да ги ядосват или радват. За шизофреникът е донякъде естествено да се засмее без причина, да се развика без причина, да си запушва ушите, да върти недоволно глава. Подчертавам, без причина. Нещо се случва в главата им, но това нещо не се случва в реалността. Ако си седиш и се засмееш, защото си се сетил за някаква история, не си луд. Странен- може би, но не и луд. Ако се ядосаш по средата на разговор, без да са те провокирали, не си луд... може да си нервен, може да си с кофти характер, но не си луд. Не е лошо, ако вярваш в митове и легенди, в религия, в магии, стига да е в рамките на нормалното. Не е лошо, ако понякога се замисляш и това те разсейва от задълженията ти. Всеки понякога забива на едно място, взира се в точка и си мисли разни неща. Между другото, много голям процент от хората си говорят сами, когато няма никой наоколо, но почти никой не си го признава. Едно е да си говориш сам от скука, за да чуваш говор, а съвсем друго да говориш и някой несъществуващ да ти отговаря. Основната разлика между шизофрениците и другите хора е, че другите хора имат постоянна връзка с реалността. Шизофрениците вярват в неща, които не са истина и вярват толкова силно, че не могат да бъдат разубедени. Много нормални хора са склонни да вярват във врачки, извънземни и каквото още се сетиш, но те не са обсебени от тази мисъл и чуват противоположните аргументи без да реагират сякаш си част от конспирация. При шизофрениците убедеността е в много висока степен, често са параноични.
Пример: Ако шизофреник усети остра миризма, може да реши, че го обгазяват и да си измисли виновник за това. После този виновник ще бъде част от конспирация, той наговаря минувачите, наговаря шофьорите, наговаря продавачите. В следващия момент се оказва, че всички се опитват да го убият, вървейки по плана на виновник №1.
Шизофрениците имат смяна на весели и тъжни епизоди. Тревожни са, нервни са, не се държат адекватно. Обикновено нямат празен поглед, но имат странен поглед, защото чуват и виждат неща, които не съществуват наистина. Зависи и от степента на шизофрения, но това е характерното.
Шизофренията не е напълно лечима, но е контролирана. Има медикаменти, които се наричат антипсихотични. Те премахват налудничавите мисли, халюцинациите и гласовете, човек може да живее напълно нормално. Желателно е да се избягват професии с много емоционално натоварване, но шизофрениците са работоспособни. Редки са случаите в днешно време, когато шизофрениците стоят затворени с години в болница и животът им е провален завинаги. Ако заболяването е напреднало и шизофреникът е в доста тежък епизод, тогава престоят в психиатричното е почти задължителен, но в останалите случаи хората си пият лекарствата и живеят нормално. Надали си шизофреник, просто си се наплашил и си започнал да си втълпяваш глупости. Има разлика между психиатър и психолог, ти не си за психиатър. Психолозите помагат повече за душевни проблеми. Те не пишат рецепти, не са лекари. Задават насочващи въпроси и са полезни само в случай, че сам искаш да си помогнеш. Психиатрите са лекари, те вече пишат рецепти и се занимават с по-сериозни проблеми в психиката на човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 15 дни
hash: 619c9ee51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш хипохондрия! Прочети за нея, образовай се и не си внушавай! Вредно е за здравето - МНОГО!!!

 
  ...
преди: 5 години, 15 дни
hash: 670ff156c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хей, хей, хей. Не се паникьосвай! Празният поглед може да е вследствие и от други фактори. А колкото до това с маската, мисля, че се сещам за какво ми говориш. За една въртяща се златна маска ако не се лъжа. Първо, това е просто тъп интернет тест, който не може да докаже нищо, защото по тази логика и аз, и още мнозина хорица сме шизофреници

 
  ...


...
преди: 5 години, 15 дни
hash: d1d2d96b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спокойно, говори ти психолог.

Не знам какъв е този тест, който си минал, но това нищо не показва. "Психотестовете" в интернет с лопата да ги ринеш, те не са индикатор за каквото и да е.

Диагностиката на състояния като шизофрения, липса на емпатия и подобни са за психиатър. Само така, чрез стандартизирани тестове под професионално наблюдение може да се правят изводи. Всичко останало е глупост - задъхан съм, значи съм астматик.

Митът, че психиатърът ще те затвори в лудницата е глупост на Холивуд. Освен ако не докажат пред съда, че ти не си способен да функционираш в обществото, те нямат никакво право да те задържат. Хората в лудницата са случаи с тежки симптоми - дълбока умствена изостаналост, доказана опастност за обществото, т. н. Освен ако не се подпалваш с бензин и не тичаш на 4 крака след коли, психиатрите няма да те затварят никъде.

Има си лекарства за шизофрения, има си медикаменти и за други състояния. Извън областта ми е, затова се обърни към личния лекар за направление или потърси частен офис. Никой няма да ти откаже помощ, под Хипократова клетва са. Както казах, няма нужда от паника.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 14 дни
hash: 4432758eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо се успокой! То ако с интернет можеха да се поставят точни диагнози, 90% от лекарите щяха да са безработни. В интернет е пълно с всякакви тестове, кой от кой по-нереален. Ако толкова се страхуваш, че имаш проблем запиши си час за психолог. Психолозите не заговарят в лудница! Това са специалисти, които просто те изслушват ако имаш някакъв проблем и ти дават насоки как да го решиш. Нещо като най-добър приятел, но с доста повече опит. За това няма нищо страшно или срамно да поговориш с такъв специалист. 90% съм сигурна, че изобщо нямаш никакъв сериозен проблем, да не говорим за шизофрения, но така си се шашнал покрай всичко изчетено в нета, че си готов да повярваш, че си пълно куку. Колкото до болките в главата, от толкова много самовнушение, че нещо не ти е наред, нищо чудно да почувстваш съвсем истинска болка! Както ти е написал и някой преди мен, може да имаш и хипохондрия. Това са здрави хора, които обаче си внушават, че са болни от всякакви тежки и нелечими болести и докарват до лудост докторите с настояванията си да им се назначи лечение и категорично отказват да повярват, че са здрави като се аргументират с различни симптоми, които уж имат. Точна като твоята болка в главата. За това те съветвам да си запишеш поне един час за психолог и да бъдеш честен с него. Шизофрения нямаш, но най-вероятно имаш хипохондрия, което не е опасно, но е доста неприятно.

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 35e5fa89b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря за коментарите! Бяха полезни, май наистина съм се панирал напразно. Всичко е наред, за всеки случай ще посетя психолог. Отново ви благодаря! Приятен ден! :)
До 5: Да, за златната маска е.
До 2, 3 и 6: Благодаря за детайлите отговори, много ми помогнаха!
До 4: Ами, не. Поне затова мога да те уверя:D

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: 35e5fa89b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Също, до 1: Щях, но явно съм чист:D Съжалявам, че ти изгубих времето, твърде късно проверих. Но щеше да получиш детайлен отговор за моето състояние. Отново, съжалявам:/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker