От 11 г. търгувам форекс и нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

От 11 г. търгувам форекс и нищо
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2198 пъти
Нека някой запознат да сподели и ме посъветва.

Познавате ли въобще някой, който печели от това дългосрочно? Аз такъв не съм видял, нито на живо, нито по форумите съм срещал такъв. Казват, че 1-2% печелили, а аз не познавам и не съм чул дори и за 1 такъв.

Бях голям фен на Ивайло Груев, голяма работа, в Ню Йорк работил, книги пишел, а прогнозите му абсолютно никога не се сбъдваха, ама иначе пост фактум винаги имаше обяснение защо така се случило, коя вълна как се развила. Но предварително никога не познаваше. Даже в един период, нарочно играех точно обратното на това, което прогнозира и това беше единствения период, когато печелех, но после нещо се загуби този човек - от срам ли от какво, не знам. А и той си продаде книгите и вече не беше нужно да зарибява.

После някакви брокери от Карол, от не знам си какви, уж винаги познаваха, аз така и не видях тяхна прогноза да се сбъдва.

Започнах да си мисля, че за да печелиш или трябва да имаш вътрешна информация, или трябва да имаш знания свише. Няма как да знаеш бъдещето с който и да е индикатор или анализ.

От 2008 г. търгувам и до сега не съм излязъл дори на нула. Навсякъде повтарят как ако си бил упорит, след години щял да си почнеш да печелиш. Ами аз съм търгувал на демо, с истински пари, изчел всички популярни книги, вкл. и на английски, изгледал почти всички видеа в тубата по темата, посетил съм не знам колко семинара на живо и уебинари и нищо.

Всеки казва, трябвали години. Ама кажете правилната стратегия, че тогава говорете колко години трябвали. Аз като не знам правилната стратегия, и 100 г. да го правя, тя стратегията печеливша няма да стане. Повтарят ми някакви вълни на Елиът, пробвал съм на новини, с фундаментален анализ, с комбинация от индикатори, с какво ли не и съм отделял месеци и години на всяко нещо и нищо не работи. Айде ако аз не го правя както трябва, те нали са професионалисти, те защо никога не познават?

Наскоро се замислих и вече съм сигурен, че нещата са манипулирани. Отговорете си как работи всичко. Значи, аз ако съм посредник, купувам евро/долар от единия, продавам ги на другия и печеля от спреда. Ако купувачите и продавачите да равни, всичко е точно. Но какво става ако едните са повече. Ами разликата я, продавам или купувам от по-голям световен посредник, с по-малък спред и така печеля от разликата в спредовете. Да, обаче ако всички поредници, прехвърлят поръчките на по-големия, те на още по-големия и т.н., в крайна сметка цялата световна позиция се поема от 10-те световни банки, които въртят целия обем световен форекс. ТОва са Дойче банк, Джей Пи Морган, Голдман Сакс, Барклейс и няколко други. Та въпросът е какво става ако при тях купувачите и продавачите не са равни, а то би било съвпадение ако са.

Значи те остават на позиции за милиарди долари. Всеки ден се търгуват 4 трилиона долара форекс. Вие как си представяте Дойче банк да остане на позиция от 300 млрд долара примерно и да не се изкуши да манипулира пазара? Тама вече не говорим за спред, а за позиция. Ами нали дори и минимално движение срещу тях, ще ги фалира за секунди.

Освен това кой определя новите котировки, които се сменят всяка секунда? Пак те. И вие как мислите, ако купувачите са повече от продавачите, респ. Дойче банк са продали повече отколкото са купили, в каква посока ще определят новата котировка? Ами надолу, защото няма логика да са продали и после да си ги купуват на по-висока цена. Но това означава, че повечето в случая купувачите губят. Затова и мнозинството участници губят дългосрочно, защото те в повечето сделки се оказват от губещата страна, понеже мнозинството трябва да губи. Иначе ще губи посредника.

И така като се замислих, няма как глобално посредника да печели само от спреда. Посредника печели директно от участниците, а не от сделките помежду им.

В този ерд на мисли се опитах да разработя стратегия на база тези манипулации, които се виждат много лесно, но проблема е, че се виждат пост фактум и трудно могат да се прогнозират предварително. Има и доста книги и материали по въпроса, но така и не намерих нещо, което работи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 088a02bc9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз търгувам на форекс с малки суми от няколко месеца, предимно с валути. Какво правя е следното: отварям една и съща позиция два пъти. На сел и бай, така нареченото "хеджинг". Когато тръгне нанякъде, в последствие затварям това, което ще стане на минус. Прочети за хеджа, намалява ти риска от загуба, защото следиш тренда на момента. Направих 7 хиляди за 3 седмици. Другото важно е, сложи в акаунта си по- висока сума, защото, когато някоя прогноза не тръгне в правилната посока, все някога ще си обърне посоката и ще тръгне на профит. Но ако имаш малка сума в аканта си, шансът да изразходи всичките ти пари е по- голяма. Ще ти дам пример: имах първоначални 10 хиляди в акаунта. Отворих usd/try с 5 лота на позиция бай. Толкова изпуснах момента, че станах на -6000. Ако имах в акаунта си 5000, щеше да се самозатвори позицията и да съм на 0. Понеже имах повече в акаунта си от минус 6000, след 2 дни тръгна нагоре, в последствие го затворих на -900, но пак високата сума в акаунта даде време на движението. Друго, използвай НФП деня в Америка, според който им се определя икономиката. Играй със златото тогава. Профита, който направих от 1 нфп ден, беше колкото за 2те други седмици взети заедно. Трето, никой не печели дългосрочно от трейдване, това си е чисто казино, правиш някакви суми и си обирай пешкира.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3bb9c2425f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Линда Рашке започва да печели след 11-та година.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 196b505270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1, каква е логиката да отваряш 2 срещуположни позиции и да затваряш едната, когато получи сигнал, а не направо да си отвориш съответната позиция, когато получиш сигнала? Така само се набутваш с излишен спред.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ad335ec9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ето идея - защо не изкараш образование по финанси/математика/компютърни науки, или някаква комбинация от трите, не стажуваш в относителна фирма/институция и не пробваш пак?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 196b505270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, какво означава относителна фирма? Иначе по образование съм финансист и това работя от години, но мисля да се преквалифицирам на програмист.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: afb54cc333
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие с кои брокери търгувате? Откакто ЕС регулаторите орязаха левъриджа на 1:30 се отказах напълно. Иначе, до средата на 2018 имах солидни печалби, но ги постигах с минутни сделки и задължително гарантиран стоп лос въппреки по-високия спред. Общо взето, валутите се движат в една определена посока (тренд) всеки ден. Т.е. напр. ако до 12 часа на обед доларът тръгне да се качва спрямо еврото, то общата тенденция за следобеда е подобна, въпреки минутните колебания в обратна посока. Отварям само лонг или шорт позиции в зависимост накъде е тръгнал пазара. Много трябва да се внимава и в кръглите часове, тогава най-добре да нямате отворени позиции,защото има много резки скокове, които са пагубни при висок левъридж. Познавам човек, който правеше доста пари от такива сделки - слага автоматичен ордер за всеки кръгъл час без 2-3 минути. Гарантиран стоп-лос минимирайки загубата и затваря автоматично при първата голяма волатилност в едната или другата посока. 50 подобни сделки са на загуба (поне на спреда), но от една единствена в правилната посока избива всичко многократно. А подобни резки скокове от поне едни 50 пипса в рамките на 10 секунди се наблюдават поне няколко пъти седмично. При левъридж 400 правиш едни 100% спокойно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5067126b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е те тея пичове с онлайн уроците, книгите и прогнозите печелят баш от тях, а не от форекса :) При това - напълно безрисково! А България за съжаление се е напълнила с глупави и мързеливи хора, които си мислят, че ще седнат на форекса и веднага ще започнат да печелят, само някой да им снесе "ноу-хауто" срещу 2-3 хилядарки...
Единственият човек, който познавам да печели от това, е скалпер, играе с малки суми, но с рамо 1:500. Прави 200-300 лв. на месец, повечето от които си ги тегли, но върви устойчиво напред.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 785678e732
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 3
Защото не вярвам на сигнали и "прогнози". Виждам накъде тръгва и затварям съответно позицията, която ще стане на загуба. Уча се от човек, който има 200 хиляди в акаунта си точно с хедж техниката. Времето ще покаже

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fd4c0bfc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз живея в чужбина и познавам лично човек, който не само че е печелил, но дори е спечелил много пари по този начин. Става дума за хиляди евро. Също така е губил големи суми, но най-вече в началото, говоря ти за преди 5-6 години. Започнал е съвсем млад да се занимава с това, още на 18 години. Дори няма завършено висше, в момента учи за компютърен специалист, а е вече почти на 26. Семейството му не се занимава с такъв вид бизнес, доколкото ми е разказвал. Дори не са някакви богаташи, нормални хора. Имали са някакъв дребен бизнес. Моят познат изкарва 2-3 курса за да се научи на основното и почва да печели. Буквално за 2-3 години прави сума ти пари. А дори не е финансист. Отначало съвсем се отнесъл и почнал да харчи за щяло и нещяло, пропилял много пари за глупости, след това направил няколко грешки и загубил наведнъж 250 хиляди евро. Та като се съвзел от шока, започнал да я кара по-разумно и да мисли в дългосрочен план. Затова сега почти не се занимава с трейдинг, защото му е ясно че много се печели, но и много се губи, а и нищо не е гарантирано. Почнал висше, а и се е заел със собствен бизнес. За книги не ми е говорил, само за курсове, ама нали ти казвам, най-много 3 курса да е изкарал.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b6afe64b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   и на мен ми стана интересно какво е 'относителна фирма'

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bcd3713d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе, пич, не се занимавай с глупости. Аз съм минал през това и ти казвам, че не можеш да печелиш. Бях се надъхал, обаче бях към 7000$ на минус, тогава в алпари.ру преди да фалира заради отвързването на швейцарския франк. Много стрес за нищо, но започнах да хитрувам с два акаунта когато излизат Nonfarm Payrolls с ръчно отваряне на ордерите 1-2 мин преди новината, един buy в единия акаунт без sl и един sell пак без sl в другия с по 400$ във всеки акаунт и 1 lot с 400:1 левъридж. Единия гори веднага, но другия затваряш ръчно с поне профит, като извадиш 400 от другия си поне 1000$ чиста печалба. Така правих няколко пъти поне докато стигна на нула и после спрях. Пълна простотия.
След това започнах с крипто търгуване, още по-голяма простотия, макар да ми беше вързало с големия скок. от 3000 лв. в биткойни по 1000$ бях направил около 40 000$, след това е ясно - пазара почна да пада, ама не излизах, защото мислех, че 100к за биткойн е реално и излязох чак преди 1 година с около 10 000 лв. в крайна сметка и спрях и с това да се занимавам.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 595f81ce32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хора, нали ако един спечели, друг трябва да е на загуба. Игра с нулева сума. От форекс се печели само от комисиони!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 86a8beb640
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Естествено всичко се контролира от световните банки и те не го и крият. Как смяташ, че се поддържат ниските лихвени проценти? Нали вливат "ликвидност" когато си решат, т.е. манипулират валутата си както си решат. Реално погледнато - след 2008 няма свободен пазар и всичко се дирижира отгоре, политически. Който е играл тая игра до 2008, играл... Шансовете ти след 2008 са доста малки.

Принципно да залагаш на валути според мен е най-нерентабилното. Играта е на американската стокова борса и големите компании там. Повечето от тях имат сериозен гръб. Примерно централната банка на Швейцария здраво купува Епъл. И като казвам, здраво, значи здраво... Т.е. идеята е да разбереш какво правят големите и да ги копираш, защото те реално надуват балона. Другото - големите компании имат финанси да си изкупуват наобратно акциите, което ги повишава. Единственият проблем в тая игра е кога да се изтеглиш, за да не повториш 2008... Щото нали знаеш като играеш казиното, не се брои колко си направил до сега, а след като осребриш чиповете. Има хора които следват разни схеми и правят консистентно пари. Примерно виж Gregory Mannarino. Но не е за лаици, и човека прекарва сигурно повече от 12 часа в тая работа...

В тези менажирани пазари, няма как да стане като преди - инвестираш някъде пари дългосрочно и те си се трупат. Дори и просто един влог да откриеш. В днешно време е направено така, че само финансовите акули виреят, другите духат супата. И за това естествено се говори в Щатите, но само с констатиране, проблемите не се решават.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3bb9c2425f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   В тоя сайт няма да получиш компетентен отговор. Форекса е много специфична дейност и иска 100% отдаденост. Има си специализирани форуми,там питай. Печели се, обаче не е за повърхностни хора.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: aceb79ae5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз търгувам от 7 години и печалбите ми са общо над 200 000 евро. Имал съм клипчета в интернет, които изтрих, защото подтикват хората да търгуват и губят, а във форекса загубите (както и печалбите) са огромни. Сега да ви дам няколко съвета. Съвет 1 - запишете се на курс при професионалисти. В България например Варчев организира такива. Аз съм ходил преди години в Лондон на трейдинг курсове при едни от най-великите и добри трейдъри за който платих 9000 GBP. Ходил съм и на курс в Ню Йорк, който беше малко по-евтин - 4500 $. Форекса е пазар, като всеки един друг. Място където търгувате Вие - с вашия капитал, който е скромен, място където търгува примерно и една банка с нейния капитал, а той е огромен - милиарди долари. За да спечелим ние трябва да изгубят те, а те никога няма да изгубят по една проста причина. Те движат пазара, те осигуряват ликвидността. Мнозина трейдъри правят една кардинална грешка - влизат на Форекс пазара без всякаква идея какво трябва да се случи, за да спечелим ние. За да вземеш и 1 евро в джоба си, то това евто трябва да излезе от нечий друг джоб. И тъй като човешката психика е една и съща и защото всички сме чели общодостъпните файлове по трейдинг се случва едно и също нещо. Всички трейдъри натрупват позиции в една посока. В Лондон и Ню Йорк където съм бил и съм го виждал, големите маркет мейкъри, банките имат професионални трейдъри. Те разбира се като банки са доставчик на ликвидност на посредниците, т. е. на вашите платформи. С други думи - банковите трейдъри виждат абсолютно всичко ВИЗУАЛНО - къде са стоп лосовете Ви. Тези момчета (и дами) имат всеки ден една задача, която е да "пораздрусат" пазара и да ви оберат. Те вземат под внимание 2-3 инструмента, които са в основата на 90% от търговията на трейдърите - говорим разбира се за EUR/USD двойката, която е 1/3 от световната търговия, говорим за USD/JPY, която е около 14% и с големи условности GBP USD. След като паричния поток е в тези инструменти какво се случва? Най-вече около големи новини и около прозорците затваряне в Азия-отваряне в Лондон, отваряне на Щатите и затваряне в Европа тези банкови институции поглежат къде са позициите примерно 70% от трейдърите сме Long на EUR USD - следва един силен спайк надолу от порядъка на 30-40 пипса и сме аут от пазара, ако сме нахални може да се изроди и до 100, 200, колкото трябва, за да ни вземат парите с ударен стоп лос или марджин кол. За да печелиш от Форекс първо трябва да застанеш настрани от стадото!!! Стадото е жертвата. Като бях дете имаше един филм Карате Кид, сещате ли се какво каза учителя на хлапето? Даниел Сан, вървиш по път... вървиш отляво - всичко е наред, вървиш отдясно - всичко е наред, вървиш по среда - рано или късно премазан като грозде. Съвет 1 - веднага премахнете EUR USD, USD JPY и GBP USD от вашите инструменти. Съвет 2 - ако ще търгувате валути само в европейската сесия и винагидвойка в която единия член е "заспал", т. е. няма новини. С други думи съчетание на европейска валута с някоя от океания - EUR NZD, EUR AUD. Може и AUD CHF, NZD CHF или трейд на AUD NZD, където изобщо няма новини, няма паричен поток и чифта изобщо не е обект на манипулации от банките.
Съвет 3 - USD CAD не бива да се търгува, нито преди, нито по време на Лондон, а пък по време на Щатската сесия - абсолютно никога. USD CAD е северноамериканския евро-долар, а на всичкото отгоре им се засичат и новините, в Щатите са най-големите банки, ако разгънете чарта на тази довйка ще видите колосално много опашки, т. е. това са манипулациите на пазара.
Съвет 4 - изобщо не търгувайте валути! Нито в Лондон, нито в Ню Йорк трейдърите го правят. Те търгуват, но неща от типа на AUD NZD и то в съвсем малки обеми, нещо от сорта на 5-10% от целия им трейд. Те знаят, че другото се манипулира, знаят и от кого, просто са про-та и стоят настрани.
Съвет 5 - започнете да търгувате индекси като Dow Jones, SP 500, Nasdaq, FTSE, Dax, Nikkei. При индексите тези банкови манипулации не важат. Защо? Защото това е спот пазар. Реален пазар отразяващ реални купени акции или продадени ако пада. SP 500 например комбинира движението на акциите на 500 най-големи щатски компании. За да "събориш" SP 500 със спайк трябва да изманипулираш цените на акциите на Chevron примерно, на General Electric, но не е възможно това. Защото говорим за инвеститори, които купуват и задържат, т. е. това, че цената паднала няма да ги накара да продадат. Същото важи за златото. Gold е най-старото нещо, което се търгува. И то е реален спот пазар. Ето, централните банки на Русия и Китай купуват. Ако искаш шорти златото срещу централните банки, бори се с тях? Няма такъв луд маркет мейкър, или ако има - той отдавна е фалирал. Това е. КУРСОВЕ КУРСОВЕ

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3bb9c2425f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Между другото- Ивайло Груев не е трейдър, а разказвач на приказки и продавач на обещания. По едно време всячески рекламираше една пирамида, която завлече доста хора.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6fe4171164
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   влезни в тоя сайт

forexrobotnation.com

има всичко което ти трябва

платени ботове(100-300 долара) които правят 5-10 процента на МЕСЕЦ

сигнали по 35 долара на месец, за които не ти трябва да следиш графиките по цял ден, а просто да си на компютъра да направиш сделката когато ти пратят сигнала по инстаграм - 15 процента на месец

има и трейдинг стратегии - пробвай ги

дефакто в форекса проблема не е дали ще печелиш а дали имаш пари(20-30к еуро) да печелиш 10 проента на месец с риск 1 процент на сделка

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bf2af4bb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Значи няколко неща да кажа:

1) Тия дето се правят на разбирачи и все не познават не разбираш ли какво правят (работят)? Осигуряват шарани за рибарите. Т.е. будали, които слушат прогнозите им и наливат.

2) Демо-игрите на посредниците не си ли разбрал още защо са? Получават безплатни борсови анализатори. Отзад (като собственици на системата) виждат всеки един колко успешно прогнозира и му ползват без пари залозите. За него са демо-измислени числа, а те ги пренасят на живо с истински пари.

3) Мислил ли си за толкова години, ако вложеното време и мозъчна енергия ги беше насочил към нещо по-просто и практично - сигурно тристаен апартамент щеше да имаш. А не дълбоки познания за жаргонни изрази и случки с числа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker