Законът за казармата е готов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Законът за казармата е готов
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1869 пъти
Търся мнения, коментaри по въпросa със доброволнaтa кaзaрмa. Струвa ли си? кaкви знaния ще получa? кaквa дисциплинa ще рaзвия вътре в кaзaрмaтa? нa кaкво ще ме учaт? нa кaкво сa ви учили вaс във зaдължителнaтa кaзaрмa? Ще получa ли шaнс зa рaзвитие във "кaчвaнето нa чин, рaнк? могa ли сa се откaжa aко нещо не ми хaресa? ще се чувaли моятa думa, когaто взимaме решения? И тaкa дрaги ми сънaродници помогнете нa млaдия човек дa вземе решение! И моля ви не си нaлaгaйте вaшето мнение пряко все пaк млaд съм учa се прaвя и ще прaвя грешки Здрaве желaем!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: cc8a80d5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам ама, при това което са ми разправяли баща ми, чичо ми, разни братовчеди и тн. казармата до известна степен е губене на време.
Плюсовете за баща ми са били, че там се е научил да кара камион и е взел книжка. Тоест излезнал е с някаква квалификация и знания.
Обаче чичо ми е копаел разни тунели и простотии, и накрая нищо. Те са от по- старите набори и са служили 2 години в казармата. И за тези 2 години поне половината от тях са били изпълнени с простотии и неща които изобщо не ти трябват. Баща ми е от свиленградко, а са го пратили чак в София, и две години не се е виждал с родителите си- адна от простотиите.
Повечето ми роднини там са се научили да пият и пушат. Имало е разни хомосексуалисти и лабилни хора, които са били гаврени вътре.
Чичо ми редовно е бягал за алкохол, старшината редовно го е виждал и му е искал половината бутилки за да не го наказва. Тоест тотална корупция на всякакво ниво.
Имам един колега бивш старшина и не знам си какъв военен, ама тоя човек не може да си върже обувките, а на времето е издавал заповеди. Некомпетентен, една книга не е прочел през живота си, никаква обща култура и като цяло селски тарикат- знае само как да те използва и да се мазни ако има нужда от нещо.
Но като цяло съм за някакъв вид обучение.
-Да сглобяваш и разглобяваш различен тип огнестрелни оръжия, да се учиш на стрелба и някакъв тип самозащита, боен спорт на някакво ниво.
-ОФП- Обща физическа подготовка. Да бягаш, скачаш, да се набираш, да правиш лицеви, да не се измаряш изкачвайки някоя планина, да бягаш на дълги разстояния с екипировка и тн.
- Ориентиране и първа помощ. Ако се озовеш в някоя гора, да можеш да намериш маршрута обратно. Да познаваш кои растения са ядливи, които отровни, да знаеш как да си запалиш огън и да се ориентираш кое е север кое юг. Ако твой другар е ранен да знаеш как да направиш турникет, да му окажеш първа помощ и тн.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 381eabd782
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не слушай пенсионерите, дето ще тръгнат да ти обясняват колко готина е казармата и как са станали големите мъже. Там е пълна гавра. Замисли се кой отива в казармата доброволно. Кой нормален човек ще се забие в някакво поделение с идеята да го учат как да убива, стреля и командори слабите и незащитените?

Хората са го казали - акъл под шапка не вирее.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b7429468b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Казармата е абсолютна тъпня.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0d9a39fd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   И преди е могло да я пропуснат ако учат редовно, та... имайки предвид как всеки вече ”учи”, единствените, които ще влизат в казармата са ромите, но пък те са тарикати, ще си измислят някаква болест, нещо... и пак няма да има армия.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0d9a39fd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И още нещо. Мариус Куркински е бил в казарма, около две години. Е, прекрасен актьор е, но за мъж... не знам.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c310bc55e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не мисля, че има какво да научиш от вече ходилите в казарма, защото разликата между задължителна и доброволна е огромна. Повечето едно време са приемали казармата за тежест, време което трябва да изтърпят без да получават доходи без да гушкат жена си, без да са на уютно под на мама грижите и време в което са ги карали да копаят в студ и пек безмислени за тях окопи и тунели /не са схванали логиката на действието/.
Това, което предлагат сега е нещо съвсем различно и когато то е доброволно, съответно няма да има хомосексуалисти и лабилни хора, няма да има гаврене, няма да има и учители по пушене и пиене и алкохолни ексцесии, няма да ги има и на мама глезльовците. Ще се запишат само хора, които имат желание и им е интересно и искат да участват в евентуална защита на България.
На какво точно ще те учат никой няма да ти издаде, но от казарма ако човек има желание се учи на работа в екип, под дисциплина се има предвид да се научиш на отговорност, да се грижиш сам за себе си, да се переш и да си гладиш, да ставаш в 5.30 сутирин без да мънкаш и ревеш, да си избръснат гладко и спретнат всеки ден и много други развиващи личността неща, отделно работа с бойна техника и бойни стратегии, първа помощ, орентиране и подобни най вероятно. Но това са само предположения иначе никой не знае точно какво са замислили.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bc3a221872
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично се научих да боравя с различни оръжия,по стрелкова и огнева подготовка имам нелоши резултати.Кой знае,както вървят нещата е хубаво човек да има тези познание и умения,току виж един ден му потрябвали.Аз честно казано с радост бих ги използвал ако имям подходящ по моите разбирания обект.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 13dd56a15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте мен ме притеснява едно нещо, имам здравословен проблем (психически) и пия лекарства за да съм в добро състояние, освен това са ми минавали през ума мисли за самоубийство или други черни натрапчиви мисли и въпросът ми е, възможно ли е при тези проблеми, които имам да вляза в казарма ? Страхувам се, че може здравето и психиката ми да се влошат. Българин съм.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 421f9805b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   4, никой не я пропускаше - служеше след следването и се минаваше през Школа за запасни офицери, ШЗО, което е място за хора с достатъчно мозък.
Казармата си е много полезно място, особено за мамините синчета, които сега са се навъдили. Трябва да е задължителна, защото е безобразие да нямаш нинакави навици за нищо, ред, дисциплина. Извращенията, за които се говори ги е имало, но не в мащаби, за които се намеква. То като гледам тези извращения оттогава, днес са си направо задължителни и даже се борят да ги приемат като нормални. Тъй че проблемът не е там, а на друго място.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0d9a39fd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 9 от 4

Мой приятел е учил, а после е заминал в чужбина да продължи, това през 2004-та, до 2007-ма е бил тук, а после е заминал. Точно се е отървал по негови думи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0bd0052f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 9

"Трябва да е задължителна, защото е безобразие да нямаш нинакави навици за нищо, ред, дисциплина. "

Научваш се, как да се свиеш в ъгъла и да скимтиш, като наритано псе, защото някакви архаични идеи, дават правото на някакъв непознат, да ти крещи по 16 часа на ден, да те кара да слугуваш и да се правиш на маймуна по команда.

"То като гледам тези извращения оттогава, днес са си направо задължителни и даже се борят да ги приемат като нормални. "

Кое е по извратено? Да те натисна в ъгъла някакви върли селянета, да те пребият и изнасилят или да си гей и да спиш с друг гей? Ако трябва, да ги сравним, кое намираш, за по-грешно?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 42ef892f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Задължителната казарма ме научи на 3 неща. Да ям таратор, да си лягам по навик в 10 без 10 и да обиждам с няколко много грозни израза. А, четвъртото което разбрах чрез нея е колко зле е българската младеж. Нейното съкращение е ЗЧП-злоба, чалга и простотия. В следващите 5 години от излизането ми от там се възстановявах психически и нагаждах към света защото бях забравил какво представлява той. Мисля, че някои от бъговете са за цял живот. Дисциплина-няма и следа от нея. Точно като излязох и се възстанових, почнах да грабя с пълни шепи от това което ми беше отнемано със сила-свободата. И тогава влязох в другата крайност. Не пожелавам на никоя страна да има младеж, какъвто пример бях аз. Подобен ефект се случи и със страните излезли от комунизмът след разпадането му. Анархия, хаос, безобразия, криво разбрана свобода. Аз вярвам също, че съществува космически закон, който задължителната казарма го нарушава и затова всички страни в които има принудителна или така наречената задължителна казарма са винаги в блатото, и обратното, където казармата е доброволна професия, тоест там няма отнемане на свободна човешка воля, на тези страни им върви по всички показатели и най-важното с което се отличават-хората в тях са добре. Това е предимно западът и демократичният свят. Мисля, че за космосът няма значение дали някаква обществена система вкарва масово и престъпно хората в концлагери или в това което нарича тя задължителна казарма. За хората може второто да е оправдано, но за космосът няма особена разлика и той показва на тия страни, че това не е правилно, като ги раздрусва постоянно и не има дава да са щастливи. Какво смята тъпият хомосапиенс по въпросът му е през оная работа на космосът. Важното е, че е налице отнемане на свободната воля на хора от други хора, а това е проблем. Никой няма право да го прави. Колкото до армията. Нали не мислиш, че няма как да упражняваш професия в която работата ти е да ругаеш, викаш, обиждаш за щяло и нещяло, мачкаш психически тия под тебе, шамариш и в същото време да съхраниш човешките си качества? Много вярна е приказката, че няма бивша проститутка, бивш полицаи, а аз бих добавил и бивш военен. Казармата в момента прилича на това което офицерите там причиняваха на душите на младите хора насилствено - потрошени стъкла, окъртена и тънеща в пустош. Това чака всичко и всеки, който посяга на свободната воля на човекът, особено ако има алтернатива на това да посегне, и особено, ако обстоятелствата не го налагат с особена сила. Диктаторите-примерите за чистата проба нарушители на закона на свободната воля на човекът. Затова и винаги най-позорно свършващите индивиди.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 491fbdcd02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От aвторa: Отново получих сaмо от 2-мa човекa горе-долу полезнa информaция зa, което им блaгодaря! другите зaщо си нaпрaвих те трудa дa мислите, пишите коментaри, кaто в тях нямa информaциятa от която се нуждaя.... кaкто и дa е ще трябвa явно нa място дa отидa и дa питaм. Тaм ще ми кaжaт едно кaто влязa ще бъде друго след товa сaм ще си бъдa виновен aйде със здрaве

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e25da0d452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не съм ходил в казармата, но от всичките ми познати, които са ходили, никой не е очарован. Даже нямало патрони да стрелят. Само метели, копаели окопи и пак ги заравяли. Безсмислена работа и губене на време.

Когато човек чуе за казарма очаква: Да сглобяваш и разглобяваш различен тип огнестрелни оръжия, да се учиш на стрелба и някакъв тип самозащита, боен спорт на някакво ниво.
-ОФП- Обща физическа подготовка. Да бягаш, скачаш, да се набираш, да правиш лицеви, да не се измаряш изкачвайки някоя планина, да бягаш на дълги разстояния с екипировка и тн.
- Ориентиране и първа помощ. Ако се озовеш в някоя гора, да можеш да намериш маршрута обратно. Да познаваш кои растения са ядливи, които отровни, да знаеш как да си запалиш огън и да се ориентираш кое е север кое юг. Ако твой другар е ранен да знаеш как да направиш турникет, да му окажеш първа помощ и т.н.

Всички тези неща съм ги научил без да ходя в казарма. Има си курсове за боравене с оръжие и често ходя на стрелбище. Обща физическа подготовка - има си фитнес и лостове. Преди ходех на фитнес, но сега предимно лостове. Ориентиране - има хиляди сайтове и видеоклипове за ориентиране, триангулация с компас, разчитане на карти и т.н. Всеки знае как да открие полярната звезда и знае, че слънцето наобяд е на юг. Освен това има книги за ядивни растения и оцеляване и хиляди видеоклипове. А как да запалиш огън може да се научиш за 5 минути - брезова кора, сухи клонки и запалка. Ние още от деца знаехме как се пали и си правехме огнища да печем домашни наденици или риба, когато ходехме за риба. Палене на огън с триене е много трудно и хаби повече калории, отколкото например да си направиш прост заслон, който да те пази що годе от дъжд, вятър и студ. Има дори курсове по оцеляване, ако все пак искаш да пробваш всичко на живо. А за превързване на рани изкарай курс на БЧК. Аз го карах, когато карах шофьорските курсове и дори си пазя книжката с техниките за първа помощ, която ни дадоха оттам и я препрочитам отвреме на време, за да си припомням.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8cc4393123
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Учудвам, че млад човек има интерес към доброволна казарма. Не съм служил, но за мен това е пълна загуба на време и качества. Разбира се някои казват как се става мъж там и дрън дрън.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 421f9805b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   10, говоря ти за преди 1989 и началото на 90-те, когато си беше задължителна военна служба, макар и намалена впоследствие на 1 г. за висшисти и 1 и половина за другите.Т.е за казармата, когато беше казарма, а не подобие на отбиване на военна служба. За след това до 2007, когато отпада мога само да предполагам какъв метър се е минавал.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c773b2f017
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Има си причина някои хора да мразят казармата - обикновено това са тези, които не са се справяли много добре там - физически или психически слаби, или с твърде голямо его, или от семейство, където хуманитарните идеи са били на почит. Ще се учудиш обаче, колко много хора остават с добри спомени от нея, независимо от лошите неща, коиото са им се случили там. За мен нещата стоят така - това е организация, свързана с войната и като такава се базира на дисциплината. Не е идеална, разбира се, но именно идеите за лична свобода там не се приемат, защото иначе кой би тръгнал на война? Американските военни имат една поговорка - ние защитаваме демокрацията, но не я практикуваме, отнася се за всяка армия по света. Съгласен съм, че откакто обедня държавата подготовката не е на ниво, но съм бил и свидетел и участник, как след като така и така си там, можеш да използваш времето за себе си - спорт, кросове, лост, четене. Ще имаш конфликти с другите, но как ще излизаш от тях зависи от теб или от началника. Научиш ли правилата, животът там не е труден, особено ако дадеш да се разбере, че не си безгръбначно. В изцяло мъжка компания ценностите са други, уважават се стабилните хора, мразят мрънкалниците и подлизурковците, и ако много им писне от някой, вътрешно си го поставят на място. От там излизат приятели за цял живот. Не е идеално място, нито е супер, просто е различно, и колкото ти взема, толкова ти и дава. Обикновено се усеща по-тежко, защото нямаш възможността да си тръгнеш когато ти писне, и си длъжен да се подчиняваш на тези над теб, но това е нещо, с което няма как да се пребориш, приемаш го и подължаваш нататък. Доста хора тук казват, че било загубено време. Такова е за тези, които са си го направили такова. Не виждам разликата между година в казармата и година безработен, освен че можеш да се разхождаш насам - натам, ползата за личното ти израстване е никаква ако не се занимаваш с нещо, което да те развива, а ако наистина го искаш, можеш да го правиш ш в казармата - книги, интернет, и така натататък.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ca17dcdd0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Да не си ЛУД!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0eae40813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Седнали са тука да ти обясняват за казармата хора, които не са ходили в нея и жени, които и пък идея си нямат, но пък една чула, а другата имала чичо старшина... Не знам дали ще получиш добър съвет в този сайт. само един -двама ми струва, че са наясно...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fc26178688
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Юни влизaм решил съм го. A дaли е грешкa ще се рaзбере. Но зa 1 годинa не мисля, че ще изгубя нещо кой знaе кaкво зaтовa ще се пробвaм в кaзaрмaтa aйде със здрaве

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f38a8163cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не мога да кажа, че ме интересува. Вече съм минал възрастта за казарма, а и няма да ме пуснат поради медицински проблеми така или иначе.

Максимата, че казармата прави от момчетата мъже е чиста аналогия за соца: и тогава си е имало деградация, но просто хората са я крили и налагали друго. Ако си леке, старшината няма да те промени - ще си пак леке в секундата, когато напуснеш.

Дисциплина се учи на две места: вкъщи и сам в чужбина. Ако родителите ти не успеят да те научат на нещо качествено, най-добре е да те забият в чужда страна, където си напълно сам. Аз така се научих на всичко: пране, шиене, пазаруване, готвене, чистене, хигиена, бюджет, всичко. Така е, не мога да разглобя АК47. Мога обаче да боравя, целя с, стрелям и разглабям Glock. Между дюдюнката в бараката и неволята, познай кое те учи по-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 11bf2a5176
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Ако нямаш желание да се промениш като човек. ДвАЕсе казарми от по 2 години да изкараш, пак нема да стане нищо от тебе.
По-скоро да е задължителна за тези които искат да стават полицаи и пожарникари. И това да учат там. И за скаути да ги учат. Да бъде по-скоро нещо като висше. И като го завършиш това висше "Казарма". Ще кандидатстваш за войник в армията, за полицай, за пожарникар. Това е. Аз ли трябва да уча хората как да го измислят? Тва казармата не трябва да е насила. Какво? Насила учиш човек да бъде по професия войник и да служи в армията?
Мен на такова ми бие.
И ако си страхлив и несигурен по природа, какво? Пращат те в казармата, мислят си че си станал готов вече за войник, след като 2 години ставаш рано в 5 часа и си оправяш леглото перфектно и зареждаш пистолетите там и други оръжия и пращат те на полето да се стреляш и биеш и ти там блокираш представи си и те елиминира някой противник и готово. Край. Казармата е полезна, казармата те прави мъж. Пълна лъжа комунистическа.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: be8d615153
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Казармата ще прекрати котирането на мухльовци и нежни натури. Да, твърдо за нея!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4209a22561
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Аз пък съм на абсолютно обратното мнение. Служих в парашутните полкове в Пловдив и Сливен . Счупвахме се от стрелби. Снайпери ,картечници , РПГта , пистолети , гранати и експлозиви(истински). Надишах се на сяра и ушите ми се продухаха за цял живот напред. Тия дето не са го изпитвали и играят кънтър страйк си мислят, че е нещо яко. По стрелбите обаче съм виждал избити очи от снайпери и разкъсани уши от влажни барутни осколки. Изобщо не знаете какво си пожелавате. Още на първата седмица ще се чудите в какъв ад сте се набутали. И това ще е само подготовката ви за истинска война . Това е капан . Искат да ви набутат на фронта . Само че няма да се биете за България . Не ! Ще убивате хора , за да си зареждат угоените американци автомобилите с кървав петрол.
Това ли искате наистина ?
Промиха ви (най вече Холивудската пропаганда) с видео игри , екшън филми и насилие , за да направят от вас инвалиди - ветерани , просещи по улицата.
Случайно един ден се запознах с едно момче във влака. Беше от ония с гръмнатата цистерна с уран в Ирак. Косата му беше окапала , имаше над 200 рани и над 10 операции по тялото. Единия му крак беше отписан. Отиваше в София на преглед . Каза че са го освидетелствали за "тротоарна травма " и щял да взема 115 лв. пенсия ДОЖИВОТ. Момче на 21... Авторе отиди го питай дали кънтър страйк му е любимата игра.

Проблема при такива като вас , които се впечатлявате от оръжия и тем подобни дрънкулки, че сте разглезени , не можете да понасяте отговорностите в живота и искате да изпъкнете с нещо. Не се чувствате мъже. Искате да важите . Ама как да ви се получи,като живота е труден и трябва малко да се страда. Демек , хем искате да страдате , хем ви е страх от живота.
Затова съм ЗА казармата , но НЕ на войната. В казармата други се грижат за вашето страдание. Има кой да носи отговорност за вас. После има кой да плюете . Кой да ви е виновен.
Съгласен съм че извращенията са се случвали . Случвали са се и върху мен. Затова трябва да е доброволно. Но и целта й не трябва да е война. По - скоро курс по оцеляване в природата със солидна физическа подготовка , далеч от цивилизацията. Трябва хората да се обучават как да се спасяват един друг , как да си помагат в климатични и екологични бедствия. Трябва да е нещо като практическо училище в живота . Курс по оцеляване, морал и гражданска защита.

Смея да твърдя че за мен казармата беше такова училище. Толкова тактики сме направили по Родопите .Спали сме само с едно платнище със седмици. Бягали сме по 10-30 км през ден. Лазили сме насред полето в преспите сняг . И най важното , създадохме приятелства , истински мъжки приятелства до живот! Бяхме част от народа , от обществото ...

Сега децата ни растат в помия и глезотия и незнаят накъде да поемат Научени са само да мразят всичко и всички и да търсят вината в другите...и да искат от живота , без да го разбират.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 421f9805b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До автора: коментарът на №18 е много добър, всичко е казано там.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d36464222a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Зaтовa имaм желaние дa влязa зa дa се променя към по-добро. Дa се зaпознaя със сaмия себе си. Искaм дa видя дaли ще ми издържи психикaтa, дaли физическото нaтовaрвaне и отговорносттa, която ще ми дaдът ще се спрaвя. Но все пaк отивaм със положително мислене и ще се опитaм и със чисто съзнaние! Блaгодaря нa всички, които коментирaхa и се опитaхa дa ми дaдът някaквa светлинa върху въпросите ми!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c773b2f017
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   абе 24, какъв комунизъм те бие по главата? ! Няма държава без армия в света, и във всяка армия си има дисциплина и обучение - според възможностите на съответната държава да си финансира упражнението. Като не си наясно, не лъжи автора. 30 години минаха, те още комунисти сънуват, голям страх, голямо нещо! Тия същите комунисти електрифицираха и образоваха държавата, старите не умираха по улиците, а училищата по малките населени места и сега можеш да ги видиш - “демократично запустели“. Срещу едното право да се пътува навън и да си купиш кола 15 употреба от запад загубихме важни неща като здравеопазване, социална система и образование...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 657244e28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   До 30. Само да ти кажа, че умните хора бяха избити от комунистите, които имаха едва второ отделение.
Училища, университети, армия, електричество, производство, заводи и прочие е имало и преди Бай Тошо.
Отишал Бай Тошо у рая и видял Цар Борис.
- Борисе, глей кви заводи, кви ТКЗС-та, ко нещо напраих.
Борис му се засмял и му казал.
-Тошо, тези заводи ги построи с поколението което Аз възпитах, виж поколението което ти възпита какво прави в момента.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c310bc55e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   31 Твърдиш ли че си прост и потомник на глупави хора? Щом ти и вашите не сте избити, да си вадим извод, че сте от простите.
Колко от изброените от теб неща като количество е имало през 1943 и колко през 1989? Колко от населените места са били електрифицирани през 1943? Колко хора от населението са имали достъп до течаща вода в домовете си?
Личи си за 43 години какво е построил народа и за последните 30 с колко се е променила бг с една проста разходка из държавата по тертокласните пътища /построени от комунисти/.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 381eabd782
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   @32

не съм 31, но ти счупи тъпомера. Колко населени места били електрифицирани през 43 г. и колко през 89 г. Аз пък те питам колко души са имали мобилен телефон и кола през 89 г. и колко сега. Демек домкрацията е дала на хората телефони и коли. За технически прогрес чувал ли си или за теб всичко се свежда до комунизъм/демокрация?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c310bc55e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   "Аз пък те питам колко души са имали мобилен телефон и кола през 89 г. "
Отговор:
Ами много повече от онези през 1943г
Сега сериозно можеш ли да сравниш техния прогрес и ползата за всеки член от населението и прогреса през последните 30г. Да не говорим за осигуряването на работни места за цялото бг население, ами през последните 30г дори не могат да поддържат третокласните пътища които онези за същото време са успели да построят.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0eae40813a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   до 31
Преди да говориш за избитите от комунистите /не ги защитавам, просто съм обективен/, поогледай историята преди това - Законът за защита на държавата и неговите допълнения, избиването на политически инакомислещи - масовите гробове на Български интелектуалци - Христо Ясенов, Гео Милев, Йосиф Хербст... Списъкът е дълъг... Млади хора, разстреляни само защото имат други идеи - работническия младежки съюз, Ястребино - цели семейства с децата, въстанието 1923 година... депортацията на евреите от Македония към концлагерите по време на съюза с Германия. как мислиш, при една смяна на властта днес няма ли пострадалите от предишната да търсят реванш ако могат? Любимият ти цар Борис е подписвал смъртните присъди - Никола Вапцаров, и още стотици... Определено са дали мотивация на тези с втория клас. Същите тези недоучили направиха България промишлена държава, ликвидираха неграмотността, въведоха системата на здравеопазването в училищата и детските градини. Не са били идеални, разбира се, но само да отричаш едното и само да величаеш другото не е зряло. В тази връзка и по темата на автора - и по царско време, и след това на войниците се е гледало с уважение, не е била лесна службата.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e123099a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   От 31.
Човек, виж само разликата между Източна и Западна Европа, дори и между Источна и Западна Германия. Там където е имало комунизъм, винаги е било мизерия.
Говориш ми за ТКЗСта и заводи, но заводи и то в много по-голям мащаб е имало и продължава да има и в западните държави.
След 44-та голяма част от населението дори и не иска да работи в ТКЗС, но го подтикват с репресии, отново. Да не говорим, че Бай Тошо има 3 фалита. Дори и 46та година има огромна криза и държавата е в колапс, щото продължава да храни разни "братушки" и подобни.
Поразрови се из архивите, да видиш как най-големите герои на България, участвали в балканските, ПСВ и ВСВ и защитавали България са били убити от разни шумкари, които през войната са се криели по храстите.
Доклад на Югов след 44-та гласи, че за редица високи длъжности спира да се изисква диплома или изпит, просто защото всички кадърни и опитни са ги опандизили, и на тяхно място са оставили неграмотните.
Още берем плодовете на комунизЪмЪ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0a9544d12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Общо взето, както са ти обяснили по-горе, научаваш се да боравиш с оръжие и се повишава физическата подготовка.
Но аз, например, изкарах лека казарма, защото знаех езици и ме използваха да првеждам разни телеграми. Общо взето пълна тъпня.
Най-важното, на което искат да те научат е, че трябва да си затваряш устата и да се подчиняваш безпрекословно на по-висшестоящите от теб, без значение, че са толкова тъпи, че не могат да четат.
Откъдето и да го погледнем - обслужваш една машина за убиване.
Ако толкова искаш да се учиш на дисциплина и каляване на волята вземи се занимавай с боен спорт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker