Потегляне (шофьорски курс) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Потегляне (шофьорски курс)
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1807 пъти
Здравейте! Момиче съм. Ще помоля за съвет шофьорите във сайта.
Вече съм на над 20ти час (като се има предвид че инструктора почти винаги пише 2 часа кормуване, вместо 1, както караме) и още не мога да потеглям като хората. (гасна също).. е понякога се получава, понякога не, но като за двайстите часове се предполага че поне това трябва да го умея, много ми е гадно и имам чувството, че сгреших като се записах на тоя курс, не знам. А инструктора първите часове беше доста спокоен, сега само ми подвиква и от това започвам да се панирам и да греша още повече! Листовките ги взех, с теорията съм добре, но практиката ми е на нула и нямам възможност в момента да карам и с друг човек.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 74f7dfcf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи на някой да те води да се упражняваш

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 17e2595a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отпускай внимателно съединителя и подавай повечко газ. В началото и аз тръгвах трудно, но се свиква. Също така, ползвай удобни обувки, помага. Успех. :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e13dab203a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ох, това е толкова масово и нивото толкова е паднало, откакто няма полигон! Аз съм момиче и преди 2 години взех свидетелството за управление на МПС. Потеглях си и с предавките добре се справям и до днес, но имаше други неща, в които бях неуверена и според мен инструкторът ги неглижираше. Например не бях карала извънградско с него, а ти ще се увериш след време какви чудни пътища има, тесни и с големи завои, където разминаването е екшън тръпка. :D Според мен, понеже така и така си си дала парите вече, или вземи допълнителни часове с друг, или практикувай с някого, щом вземеш книжката. Тъй като си момиче и звучиш като самокритичен човек, надали имаш идиотската самоувереност на някои други екземпляри на пътя. Шофьорските курсове, сама виждаш, са станали толкова комерсиални, че се претупва услугата, което е и в разрез с твоите права като КЛИЕНТ на тази школа - че караш два пъти по-малко часове от регламентираните! Липсата на изпит или поне практика на полигон - потегляне на естакада, маневриране край конуси и гуми. Да те питам ли колко пъти си паркирала? Моят инструктор ме караше да паркирам с извит врат назад, напред, нагоре. А истината е, че ЕДИНСТВЕНО страничните огледала (освен парктроника, 360 камерата и други дивотии, които моята кола няма) ти помагат да прибереш колата плътно до бордюра, без да окепазиш своето или чуждо движимо имущество.
И противно на съветите на много хора те съветвам да НЕ се хвърляш в дълбокото и да караш по магистралата или в час пик градско още щом се видиш с книжка. С има-няма 30 часа човек е по-скоро опасен на пътя.

Успех и пиши как върви! :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9352fb2468
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спокойно, ще се научиш. А инструктора е там, за да те учи, а не за да мрънка - помоли го да отидете някъде, където няма коли и тренирайте тръгване. Тръгваш и спираш, тръгваш и спираш - все едно си в задръстване в София. Трябва да усетиш колата. Аз си карах шофьорските курсове с дизелова кола, на която й стига само да пуснеш съединителя и е тръгнала и си мислех, че съм перфектна - с инструктора тръгване, спиране, кръстовища, задръствания, паркирания - всичко точно. Взех книжка, качих се на семейните коли, които са едната на бензин, другата на бензин газ и са с 15 години по-стари от учебната и... всичките ми знания отидоха по дяволите - гаснеше ми на всяко кръстовище, баща ми ми се караше че не превключвам предавките на време, много пъти вкарвах трета вместо първа, или обратното - от трета първа, тъй като и скоростния лост не е същия като на учебната, не бях наясно с габаритите, на няколко пъти шах да я удара докато паркирам и просто бях в пълен ужас. Минаха две години и все още имам известни затруднения с тръгването, особено когато сменям колите - тъкмо свикна с едната и ми дадат другата и така. Всичко е до време, не се спичай.

Ж 20

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 94c1205f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Без натискане на педала на газта, колата няма да тръгне!
Дали с дизелов или бензинов двигател е учебния автомобил няма значение, понеже в момента се учиш.
Подаваш газ до степен да чуваш двигателя, че вече работи по-шумно или до 1500 оборота г/д (ако ги гледаш) и отпускаш съединителя бавно, това е цялата философия за един новак.
Тук сега в коментарите, може да почнат да ти обясняват, че не е нужно толкова газ, че дори може и без при дизелите, но това е за напреднали, а ти си новак. Ако искаш да потегляш всеки път нормално, без загасяне на автомобила и пресецвания, просто ПОДАВАЙ ДОСТАТЪЧНО ГАЗ!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 06fdbcd3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако имаш познат с кола, излезте на безопасно равно(може леко нанагорнище) място. Тренирай да усещаш кога съединителят ти започва да зацепва. Това е секрета. Така ще свикнеш и при потегляне на наклон. Научи се да можеш да задържаш колата на полусъединител в комбинация с газта и всичко ще ти стане лесно. Щом ти гасне, значи не подаваш газ, или забравяш ръчната дръпната. Ще свикнеш, не се отказвай, щом и циганите се научиха да карат, и ти ще можеш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 64a87e7ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз за първи път се качих на кола когато бях в 8 клас ма татко на жигулата. Угасих я 10 пъти и те разбирам как се чустваш. Сега нямам никакви проблеми. Ще се оправиш, трябва време...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0e533388df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Потегля плавно отпускайки съединителя. Или на полу-съединител. Важното е да има синхрон между двата крака. Моят инструктор казваше - момиче, повечето курсисти сякаш имат протези, не крака. Какво толкова сложно има.
Много ми се караше, но направи шофьор от мен.
Умението идва с практика.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c8c854b48a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Типично е за младите шофьори, не се притеснявай. Истината е, че хора с опит 10 години, също понякога си гасят колата в най-неподходящия момент. Случва се на всеки. Потегляй по-бавно, не бързай и не мисли излишно за това, че може да изгасиш колата. Колкото по-бавно вършиш тези неща, толкова по-бързо ще се научиш не само да ги правиш без да мислиш, но и да ги правиш като опитен шофьор за нормално време. Пък и винаги можеш да си вземеш кола автоматик и да не ти се налага да се притесняваш за тези работи. Важното е да караш безопасно, да си спазваш правилника и да не правиш глупости, с които да рискуваш своя живот и този на останалите в движението.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 070709166a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отпускаш съединителя. Някои коли тръгват и без газ. Ако не, следи двигателя. Като усетиш, че заглъхва, спираш да отпускаш съединителя и даваш малко газ. Успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0312b3cf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката съм и много благодаря на всички коментирали, ако не друго поне ми вдъхнахте кураж и имам надежда! Ии целта ми нее е просто да взема книжката ами искам да се науча преди да тръгна с кола някъде и то сама.. дори да взема книжката, за нищо на света няма да тръгна сама при положение че виждам как се справям в момента с оставащи около 7-8 часа. А инструктора ми се кара , че още първия час сме го били учили тва потегляне ,което реално е така ,но тогава за пръв път се качвах на шофьорското нещо и освен тогава потеляне не е учено освен на светофари и стопове ,таа да , просто ми е не естествено при толкова малко часове (30) да се допуска това нещо и часовете да намалят драстично , а с това се рискува толкова много.. както и да е , страшно много ви благодаря! :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d75d0c85e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей авторке, аз малко съм закъсняла за темата, но има още нещо което другите не са споменали. И аз постоянно гасях колата, учих се на дизел на курса, но после си купих бензин, е може би предполагаш каква комедия бях. Всеки лек баир нагоре и задавях автомобила. Но истината е да се научиш да усещаш колата. Карай в тиха атмосфера първоначално, без радио или отворени джамове. Когато колата иска да изгласне двигателя затихва няколко секунди, ако държиш съединител частично ще го усетиш леко да трепери. Какво да направиш колата за да не ти изгасне - натисни отново съединител до долу. Да разгледаме следната ситуация - потегляш от лек баир нагоре, подаваш газ и леко отпускаш съединител, но усещаш че колата затихва и почва да тресе аха ще изгасне, крак до долу върху съединител отново и натискаш спирачка за да не тръгнеш назад. И отново опитваш, но този път с повече газ - до 2 000 оборота може за потегляне на баир. На всеки му е било трудно това, баща ми например има над 20г стаж зад волана, но като се качи в моята кола се случва да я огаси на някое кръстовище защото скоростите са и по особени. Случва се, не е срамно, разбираемо е, но ако гасиш последователно едно след друго значи не си усвоила да усещаш съединител. А със него контролираш цялата кола, особено при паркиране където се налага страшна работа именно със съединителя, той е най-добрия ти приятел. Дано съвета ми и помогне, на мен това ми помогна да се науча да не гася автомобила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker