Толкова ли е необходима кола? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Толкова ли е необходима кола?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2501 пъти
Искам да питам, защо повечето хора смятат, че колата е задължителна, особено ако имаш деца или изкаш да отидеш някъде извън града, толкова ли е противен градския и извънградския трансопорт?
М, 21 г., студент

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: a97ca59bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Хубаво е човек да има кола особено ако ще пътува извън града. Ако човек живее в София където има метро може и без кола. Също и ако живее в малък град отново може без кола. Хората се оплакват масово че няма къде да паркират пък и много от паркингите са платени и ако на човек не му се върви винаги може да вземе градския бус или такси.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b8b136629b
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

2.   Утайката на обществото ползва обществен транспорт. Миризливи, невъзпитани, с лош външен вид са пътниците, както и деца, старци и клошари... Щом не ти прави впечатление каква е разликата между градски транспорт и личен - значи и ти си от изброените по-горе.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c93873ef46
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Зависи от нуждите - ако имаш деца определено е необходимост! Трябва да ги караш до детската, трябва да ходих до магазина зя пямперси и храни доста често :)
Ако си сам честно казано не ти трябва, можеш да си организираш транспорта и с таксита.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8a34580bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Не, ако не те притеснява да пътуваш с градския транспорт и партнорката ти не я притеснява, не е необходима. Много хора живеят и се справят и без кола.
Аз лично не бих живяла така. В София сме - не си представям да сме вързани да пътуваме само с градския транспорт и да пазаруваме само от най-близкия хипермаркет. Само идеята да мъкнем пълните торби от магазина по автобус и да чакаме по спирки. Да не говорим пък, че с кола стигам до работа за 10 мин, с градски транспорт отиват 40 с чакането. При някой, разбира се е обратното, особено ако имат връзка с метро между работата и вкъщи. Пробвала съм да ходя с градски транспорт до Витоша - първо биеш път до Хладилника, за съответния автобус, после се дръндиш 1 час, после те оставя насред квартала в подножието и трябва да катериш нагоре по баира още половин час между къщите, докато стигнеш до началото на туристическия маршрут. С деца не бих го направила. То и сами не искахме да повторим. А представи си, уикенда за да мръднеш от града навън, да ти трябва влак или автобус - това автоматично значи почти никакви излети и мини екскурзиики със семейството. А, ако се налага да обиколите за ограничено време дестинации в различни части на града? Ако през обедната почивка трябва да отидеш до някъде? Ако трябва да закараш болно дете/мъж/жена на лекар? Ако трябва да посрещнеш някой с багаж от някъде?Или ти да пътуваш с много багаж? Да, има и таксита, ама излиза доста солено ако се налага да ги ползваш често. Шофирането си е в крайна сметка удобство - дава ти независимост. Но може и без - определено може и много хора се справят - най-добре си прецени сам плюсовете и минусите.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 76c721a7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според мен всеки трябва сам да прецени дали му е необходима. Имаше наскоро подобна тема. Какво значение има какво казват хората? Сам си прецени. Когато имаш дете, пак ще си прецениш. Може да имате кола, но да я ползвате само когато имате голям багаж или трябва да пътувате във време, когато няма автобус. На детска градина/училище не виждам проблем да се ходи с градски транспорт. За много хора в България автомобила не е необходимост, а демонстриране на криво разбран "социален статус".

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff50f6304e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   До 2: Утайката на обществото (ни) е навсякъде, но най-вече по пътищата ни с личните си автомобили.. Иначе щеше ли да има толкова много катастрофи и жертви.. ?

https://nova.bg/news/view/2019/08/21/260409/евростат-българия-е-на-първо-място-в-ес-по-брой-загинали-при-катастрофи-с-коли

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fe4732ef43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има много фактори.

Кога НЕ ти трябва кола.

- Живееш до работното си място, или не ти отнема повече от 10-15 минути да стигнеш там, било с градски траспорт, колело или дори пеша. Това е важно - ако ти е 1 час пътя до работата, с автобуси и прочие, направо си е самоубийство.
- Нямаш малки деца или детксата градниа е на 5 минути пеша от вас.
- Имаш голям хранителен магазин, намиращ се на разстояние под 600-700 метра, или си с такъв маршрут, че имаш възможност да напазариш, да се качиш на градския и да се прибереш.
- Не птуваш често извън София и автобусите са ти напълно достатъчно.
- Ако пътуваш със самолет често, имаш лесен дстъп до метрото (400-500 метра максимум), където можеш, да тикаш 2 карети по 25 килограма, без да припаднеш. Ако се качиш на метрото, вече е лесно до летището.
- Имаш в близост парк (за мен лично е преоритет) за разходка и отдих, фитнес центрове или места, където се спортува (танци, карате, йога ... каквото и да е), кафенета, ресторанти и барове, а ако имаш деца ще искаш и детски площадки.
- Приятелите ти живеят наблизо - Това важи, ако се събирате често.
- Не искаш да караш евтина кола и не ти се занимава с подръжка. Да, за някой хора е подробност, но за други е много важно.

Ако покриваш повечето от тези, а тези, котио не покриваш са сравнително близо, спокойно можеш, да се оправиш и без кола. Ако имаш нужда от това, да закараш някого някъде, едно такси за 10-12 лева е много по-удачен и евтин вариант от това, да имаш автомобил, който ползваш 2 пъти в годината.

Аз лично съм на подобна вълна. Пеша ми е 12 минути пеша до работа, или 3 спирки с автобуса, така че освен ако не вали проливен дъж, отивам с колелото и ми отнема 5-6 минути. Метрото е до нас, така че мога да стигна до центъра, магазина е на 50 метра, а на 4-5 минути имам огромен парк, който се намира до фитнес зала. Нямам все още деца, но ако се "сдобия" с такива, детската градина я чувам всяка сутрин, защото е на 100 метра от нас. А и с кола извън града пътувам много рядко. Ако ми се приходи някъде, летището е на 20 минтуи с метро.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 86cb3ae56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Номер две, ако има такова нещо като отайка на обществото, то ти не си много далеч от нея

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 86cb3ae56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Всичко идва от егото и от правилата, които обществото ти налага, а обществото е сбирщина от малоумници. Никога не съм имал кола и не искам да имам. Имам си колело и много му се кефя, по цял ден си джиткам с него и съм супер щастлив. Когато ми трябва да пътувам някъде си използвам групите за споделени пътувания- Хем е по-евтино, хем те карат от точка до точка, хем се запознаваш с нови хора, което е безценно. :) Има проблем само в главите на плоскоумците. Ако един човек има здрав разум глупаците не могат да го отклонят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1e2df20559
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Щом питаш - ДА! Трябва ти, защото очевидно имаш проблем със самочувствието, който си мислиш, че ще решиш ако имаш кола. Едно време щяхме да кажем, че си комплексиран.

Реално в София колата е единствено пасив. Ако обаче си в някой малък град или село, то без кола си заникъде.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 08321631a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2 има още много да зрее ми се струва.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a2d4a2fa57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм на 21, М, София. Нямам кола и книжка. Посленото нещо, което искам да имам е кола. Имам само книжка за мотор, искарах я на 16, тогава карах 2 години и ми писна. Но аз съм асцоиален в момента.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d50a880577
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Колата си е голям бирник-застраховки, прегледи, винетки, поддръжка-един вид, не е лъжица за всяка уста! А и има хора, които не обичат да ходят на диви места-стига им обществения транспорт, защото е и по-евтин! И деца да има човек, ако градината е на 100-200 метра от блока, не виждам смисъл от кола, ако пък се налага преместване на багаж, за тази цел си има хамалски фирми-имат всякакъв вид транспорт-бусове, камиони, други! А цените им не са лоши-момчетата си вършат добре работата!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9e24c705b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Не съвсем.

Кола ти е нужна, ако живееш отдалечено и нямаш адекватна форма на транспорт, която да ти покрие нуждите. Живееш в някое село или предградие, автобусът е на всеки час и само до 7, тогава кола си трябва. Но ако живееш в града почти винаги си има алтернатива. И това с децата или пътуването извън града не знам как да го коментирам.
Аритметиката е проста: една евтина кола средно ще ти струва 2-3 бона (по-долен клас), после имаш технически преглед, застраховка, смяна на части, а после идват и редовните гориво и поправки, плюс винетките за извънградско. Тази сума се качва заедно с километрите, докато цената на колата спада. На фона на това, автобусен билет до столицата от Пловдив ти е около 22 лева (по-малко с БДЖ, ако ти се търпи това) на човек, а едно такси може да ти варира от 5 до примерно 10 кинта (при по-спешни случаи). Бая от гореспоменатите ще са нужни само за да се покрие дори началната цена на МПС-то.

Много хора казват, че колата е нужна, защото не могат сами да си организират времето. Тя е удобна, факт. Но нужна, невинаги.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bfb9e857c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 2, доказваш, че и простотията има радикалност. Иначе си прав за процент от мнението си.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 832a768c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Имам 2 деца на под 3 години, карам Опел Зафира и пак едвам им събираме багажа като тръгнем на почивка... За какъв междуградски транспорт говориш? !

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6c0b3a942d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Според мен в София не ти трябва. Аз имам с единствената цел да ми носи удоволствие. Луксозна кола е, радвам ѝ се. Имах свободни пари и исках да си направя кефа. Но и без нея никак няма да ми падне качеството на живот.
По цял свят в големите пренаселени градове хората се возят сградски транспорт и метро. Познавам хора, които живеят в Лондон, в Барселона и в Москва. Там никой почти не ползва кола.
Все пак да отбележа, че съм ерген. За семеен човек си трябва, но си още малък. Изобщо не си вкарвай филми, за студент на 21 години е напълно излишна според мен. Има жени, които избират мъжете по колата, но има и такива, на които не им пука. Ти прецени какви предпочиташ.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b8271c550e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   На простовати селянки като Номер 2 не обръщай внимание. Сигурен съм на 100% че е поредната комплексарка от провинцията, за която големия град е шок и и се струва невъзможно предвижването. Защото в дълбоката провинция, откъдето идва тя, няма дори един светофар.

А как ще те възприемат хората да не ти пука. И аз дълго време нямах кола, но сега имам. По-удобно е категорично, но и не е края на света ако нямам. По-голямата част от живота ми съм нямал.

За такива клеткници като номер 2 не им обръщай внимание. Очевидно е, че погледа и стига до съседното село. Ако беше поне ниско интелигентно ниво щеше да знае че кметовете на Ню Йорк, Лондон, Пекин и един куп световни столици ходят с метро и автобуси на работа. Като към тях добавим и кметове. Една от смислените причини да се неглижира българския градски транспорт е, че не е уреден, а не защото е лошо или ще си беден ако се качиш на него. Аз бих си хванал такси, именно защото не е редовен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b8b136629b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

21.   В грАДския транспорт пътуват наемни служители и работници (бачкатори), които "нямат" 10лв за такси, което да ги закара до работата, но пък задължително имат последен модел смартфон за поне 1000лв, т. нар. маркови дрешки и 6лв за цигари. Качват се в смрадливия автобус и отиват с наемен труд да изкарат малко пари, с които да си купят по-нов телефон и по-скъпи дрехи и дрънкулки... Купуват лукс със своята кръв и пот и с наследството на децата си. Работят, за да консумират и да харчат, не да инвестират.
Читави хора не се возят в обществен транспорт.
В градския, и 5-Джи да пуснат - пак същите получовеци и смръдльовци се возят...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4800ab3a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Оня ден имаше подобна тема. Ще се повторя, че като бивш каруцар из София, не разбирам как може някой да иска да се мори безплатно. Неслучайно шофьор е професия и то не много престижна. Да не говорим какъв кур е да си този, който не може да изпие една бира, защото после трябва да прибира компанията. Последните 2-3 години ми се случи да наема кола в чужбина - за обикаляне на селца из Италия и после Португалия. Сравнително евтино, а в същото време, ако имаш собствена кола, не мога да си представя да караш от и към България.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4ffbe39c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Зависи с какви пари разполагаш, авторе. Колата е голямо удобство, но и голям разход - винетки, каско, гражданска, губи ,масло ... Аз имам кола и не бих се лишила от нея, стига да имма възможност да я поддържам. Но ползвам и градския транспорт понякога, - не е болка за умирачка. Ако искаш да отидеш някъде извън града на пикник примерно, с кола е много по-удобно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 23bb3c0167
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Тук пишат предимно току-що завършили средното хора, които все още живеят с техните и нямат никакъв ангажимент за нищо - просто защото "тате носи, мама меси"... Тези млади хора щяха да знаят, че кола си трябва за да се пазарува с нея и да си докараш покупките вкъщи, но те не са наясно, защото техните са се погрижили за всичко - пазаруване, готвене, сервиране... трябва само да отидат да вечерат наготово... Нито пък им се е налагало да прекарат багаж от точка А до точка Б.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 23bb3c0167
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Просто коментиращите тук не са самостоятелни, а живеят с техните и не знаят, че да купуш само хляб, две млека и безалкохолно - ще ти откъсне ръцете докато донесеш торбата вкъщи...
Не забелязват целият цикъл: изкрарване на парите --> пазаруване --> доставка на продуктите вкъщи --> съхранение --> готвене и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ba7700132b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   21 - Ходи да се лекуваш! Това твоето е психопатия!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6b8d380479
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 4 го е обяснила много хубаво. Колата е нужна за спешни случаи и често е удобство при пътуване на дълги разстояния.

Номер 21 е груб/а, но има резон в тезата. Има го този момент с телефоните, дрехите, цигарите..., но е по-скоро въпрос на ценности. Въпреки това, не съм съгласна с термина ”наемен труд”, защото не всеки е инвеститор, производител или собственик. Обществото има нужда от т.нар. служители. Да изброявам ли, че служители са: лекарите, учителите, адвокатите, счетоводители, ИТ специалисти, журналисти, служителите на държавни, дипломатически и политически постове, дори шивачите и всякакви други занаятчии, които нямат собствен бизнес (защото държавата крепи само големите, а малкият бизнес е на самоиздръжка и на загуби), работят в производството, за да не ходиш гол и бос, номер 21 (и сме далеч от това машините да ни заместят)... Без т.нар наемен труд, обществото няма да функционира. Някои от тях работят частно, други за държавата, но това са професии, които винаги работят като ”наемен труд”, защото такава е системата. Няма нищо нередно в това... нередни са заплатите, ама това е друга тема.
А да, познавам лекари, учители, държавни служители и не са на по 25г., които нямат коли, познай как се предвиждат, и не са утайка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d8decdd743
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз съм на 28 години и от 18 годишен не съм слязъл от колата. От София съм. Честно казано вече хич не ми се кара кола. До гуша ми дойде. Като студент не рядко ползвах градски транспорт, но именно заради наличието на какви ли не смръдльовци и простаци предпочетох да си карам колата. Но вече все повече и повече си мисля, че май по-добре да потърпя в автобуса някаква смръдня отколкото да карам в час пик сред обезумели от нерви психари. С удоволствие бих карал колело или скутер, но честно казано ми се вижда доста опасно. Пък, ако пътуваш с какъвто и да било градски транспорт, когато не е час пик даже си е приятно. Дори може да седнеш и да си зяпаш през прозореца. Даже като гледам и в най-натоварените часове не малко автобуси, трамваи и тролеи се пълнят само за няколко спирки и после са полупразни.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 23bb3c0167
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Как ли биха изглеждали животни с издадени лични карти?
Качете се в градския транспорт и ще разберете!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b17cbd724e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   21, не си срещнал човека. Ще се чувстваш различен и позитивен.. като ти мине.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dab3cf6207
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Да допусна ли 21, че твоите служители (от коментара ти се подразбира, че имаш собствен бизнес) са "получовеци и смръдльовци"? Ти защо не им даваш по 10 лв. на ден извън заплатите за такси, че да не се излагат така? А след като презираш тези хора, които изкарват "с наемен труд малко пари", защо не направиш така, че нещастните наемници да имат достойно заплащане, което да им позволи разходите по една кола, че и те да станат "читави хора", които "не се возят в градски транспорт"?
Постът ти 21 е арогантен и циничен и зад него аз виждам една доста отблъскваща личност. Никога не бих работила за човек като теб.
В много западни европейски градове, които съм посещавала, по-заможните хора живеят в предградията. До работата си се придвижват основно с електрически влакове, защото това е най-бързият вариант. Ако гарата е по-далеч от дома, до нея пътуват с кола, оставят я на паркинга и продължават с влака до ситито. След 22 часа в Москва, където съм следвала, в метрото една голяма част от пътниците са мъже в безупречни костюми - това е бизнес класата, която се прибира от работа. Там разстоянията са чудовищни, а трафикът и задръстванията - пословични. А човекът е уморен и просто иска най-бързо да се прибере у дома.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b5b7ab40bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Кола, за да си носиш пликовете от магазина?! По-тъп виц не бях чувала. Нямам кола и си пазарувам без проблем. Естествено не мъкна покупки за един два месеца напред, нито пък два дена плюскам като за един два месеца напред. ;) Егати майтапите сте. Най-вероятно тлъсти такива щом хем ви трябва кола заради едната храна, хем изкарвате колата жизненоважна с аргумента, че.... е невъзможно да си напазаруваш ядене без кола. Само как звучи... Хахахаха

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f8a3664e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   И в понеделник е смрад в градския, интересно е защо?
Ако пътниците-получовеци се къпеха от неделя на неделя, значи понеделнишки не би трябвало да смърдят като говеда.. е да, ама НЕ!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9e5c320725
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Аз бих задала друг въпрос. От колко коли има нужда едно семейство? Честно казана ми писна от разни дришльовци, които не могат да карат да задръстват движението, и да замърсяват въздуха със скапаните се таралястници, не от необходимост а от глезотия, че видиш ли не могат да ползват градски транспорт. Иначе да, колата е необходимост, но всичко трябва да с мярка. Не може всеки да има кола, често и по две -три, или всяко семейство да има по 3-4 коли. В България за съжаление сме свидетели точно на това.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 72b85e8cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   в доста западноевропейски градове в метрото могат да се видят добре облечени хора, включително с костюми и куфарчета, които в никакъв случай не са бачкатори. Просто хората са практични и ако им е по-удобно с метрото, го ползват без да се интересуват кой какво ще каже. Иначе на много места трафикът е сериозен, улицте в центъра - тесни и с кола ще е много по-бавно. Коментарът по-горе беше доста просташки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6ad709db96
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   35, така е, на запад, гледат да им е практично, обаче тук ако нямаш кола, си втора ръка човек и много хора от кумова срама се принуждават да си купят макар и после да събира прах пред блока, само и само да не си умрат девствени. Тъжно, но факт.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8e94db90c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   32, вероятно визираш госпожата в номера 24 и 25.
Да ти кажа такива като нея често и 1 година не са живяли самостоятелно, а от дома на баща си директно са се изтръскали в дома на мъжа си. Масово са с наднормено тегло, паласки, шкембе, целулит и стрии.. И не защото са раждали, както обичат да се оправдават, а защото по цял ден все са седнали някъде - на работа седят, после в колата, после като се приберат бързат да се пльоснат пред тв да гледат поредното риалити..
От такива като нея може да се чуят къде-къде по-тъпи вицове, повярвай ми ;)

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c83743f849
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   В България някои хора ги тресат яки комплекси, както се вижда от определени коментари. А, в Западна Европа не е така. Тук, в Швейцария, където живея вече 9 години дори министрите, банкови служители, служители в ООН и много други с доста добри доходи ползват градски транспорт, защото е бързо, практично, а и евтино. А, колкото до спешните случаи, ами нали за това са спешни, защото се случват 1-2-3 пъти в годината. Ако ти трябва кола за да идеш бързо до болница или където и да е, можеш просто да вземеш такси 2-3 пъти в годината. И в крайна сметка, за какво община София вкарва толкова пари в метрото ако никой няма да го позлва? !

Това същото като с дрехите. Всеки селянин, на който родителите му имат поне квартален магазин сред панелките в Каспичан или Полски Тръмбеш държи да покаже колко е богат с маркови дрехи, парфюми, телефони и ланци. Именно затова, когато с баща ми гледахме веднъж изявление на президента на Фейсбук, Марк Зукърбърг, баща ми възкликна - тоя па, милиардер, а ми тръгнал по дънки и проста тениска! Как да му обясня, че човекът няма комплекси и от там нуждата да показва на сульо и пульо колко е богат? !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4134939f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   Аз пък нямам търпение да въведат закона старите коли да плащат в пъти по-висок данък, че ми писна да няма от къде даже да минеш от таралясници гробници! Всеки с по 2 коли, тип каруца пред разпадане, ама иначе срамно било на градския да се возиш.
Не, срамно е да караш гробница.
Ж21

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6c0b3a942d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Много са ми смешни индивиди като 21.
Имам БМВ 3 2015-та. Да кажем, че е луксозна кола. Добър съм в това, което правя, макар и като наемник и мога да си я позволя. И хора като въпросната дама не се возят в нея, ако ми покажат какви са всъщност. Взел съм си я единствено и само за да ми носи на мен удоволствие, фен съм на марката и грам не ми пука какво мислят останалите.
С кола до работам и отнема почти час, а с метрото съм за 20 минути. Та и аз като един получовек си ходя с градския на работа. Просто времето и нервите ми са ценни и предпочитам 20 минути да си чета книжка седейки, вместо да се нервя в задръстванията.
На среща с жена също не ходя с колата, поне в началото. Срещаме се някъде, пием по нещо, хапваме и така. Не че се крия, просто така се получава. Когато отивам директно от работа, съм без колата, мога да пия спокойно чаша-две вино. И установих, че като съм пеша, прекрасно филтрирам разни кухи лейки златотърсачки. Автомобилът го няма на снимки нито във Фейсбук, нито в Тиндър и само близките ми са наясно какво карам. Има много свестни момичета, на които им е все тая с какъв автомобил си.
Има и друго. Планетата не е за един ден. И чистотата на въздуха в София зависи от всеки един от нас. Знаем какви са проблемите с климата и как стават все по-сериозни. Когато шофирам излишно, ме дразни идеята, че допринасям и аз за това. Не съм някой екстремист, като ми трябва колата си я карам, но когато мога да стигна бързо и удобно някъде без нея, предпочитам да не я ползвам.
Авторе, имай предвид, че колата иска големи разходи за поддръжка. Ако не можеш да си ги позволиш, по-добре недей. Особено ако не ти трябва. Има хора, които ще те гледат наистина като втора ръка човек, но има и такива, на които не им дреме изобщо. Важното е ти как си го усещаш

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fe4732ef43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   " След 22 часа в Москва, където съм следвала, в метрото една голяма част от пътниците са мъже в безупречни костюми - това е бизнес класата, която се прибира от работа. "

Безнeс класата? Не бъркащ ли малко понятията?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: be9ab62fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   43, коригирам грешката си. Исках да кажа бизнесмените от по-голям калибър, които се задържат до късно в офисите си или са имали проточили се срещи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fe4732ef43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Пърч... Бизнес класата в Русия са хор с 800 квадрата къщи и лични шофьори. Метрото не го взимат, не защото е "под нивото им" а защото е опасно за хора в тяхната позиция, да се изложат на такъв риск.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 90ab017cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Лично на мен колата ми е необходима. Любимото ми хоби е свързано с пътуване, плюс още много други неща, за които е нужен автомобил.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f6cb45eba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Преценни сам авторе. А номер 2 е някоя дива селянка която сьс сигурност кара кола под 20к и никога няма да работи за заплата над 1000 лв :).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker