Имам усещането че пропилявам живота си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам усещането че пропилявам живота си.
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 823 пъти
Здравейте,
отскоро ме налягат мрачни мисли макар че съм само на 26.
Работя по специалността си, но преди време я избрах по - скоро спрямо това какво мога да си позволя финансово, а не какво ме влече и сега се чувствам адски неудовлетворена. Работата ми е отговорна и стресова, зле заплатена - в целия сектор е така не само при нас, а освен това тези административни глупости са ми толкова скучни, че буквално всеки ден в офиса е мъчение. Лошото е, че нямам кой знае какви опции за преквалификация. Тъй като не живея сама и средствата не достигат въпреки, че и двамата работим отскоро започнах да мисля за допълнителен източник на доход. Първо реших да пробвам с уроци по чужд език. Пуснах обяява на няколко места, единственият заинтересован беше някакъв мъж, който ми пишешее в 12 посреднощ във вайбър. След това пробвах с онлайн магаЗин за преоценени дрехи - въпреки многото ми усилия засега и там нищо. От ден на ден всичко поскъпва, а аз дълбоко в себе си знам, че имам качества за нещо повече от бачкатор за еднаа заплата, която свършва още преди края на месеца въпреки че нито имам кредити, нито пуша, нито излизам по ресторанти. Това ли е живота? Как по дяволите се изкарват пари у нас ако не си богаташ, връзкар, курва или ИТ специалист? В личния си живот съм удовлетворена, но този професионален застой просто ме убива!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 46d337e78c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи поне какво си завършила , за да получиш адекватен съвет. Какви други умения имаш ?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: be0758a323
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички мислим, че заслужаваме повече отколкото получаваме.
Пазарът на труда е много точен. В крайна сметка едно нещо струва точно толкова, колкото някой е готов да извади за него. Ако не намираш работодател, който е готов да извади повече за кадър като теб, то очевидно като кадър струваш точно толкова, колкото получаваш.
Да, ако беше учила друго, ако това, ако онова, да, но изборите които правим през жизнения си път ни определят като качества. По-просто казано, ако на младини си карала полекичка и не си се напрягала с някаква мижава специалност, то това говори какъв човек си и колко от себе си си готова да вложиш. Това, че си се променила ми го обяснявай на шапката. Всички като ги опре се променят, и теб, и тези, които на младини са вложили повече от теб, разликата е, че и сега ще вложат повече от теб.
Съжалявам, не може всички да са победители. Животът не е детската градина, където всички печелихме.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 04707f36f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Свързваш смисъла на живота със социален успех и пари, а това е проблем, защото... алчността няма край, винаги ще искаш повече.
Просто, намери това, което те кара да се чувстваш добре, без да пречиш на някого, разбира се. Пари ти трябват, колкото да оцеляваш, ако си сам. За да правиш нещата, които обичаш, да ги наречем хобита, сега... зависи колко скъпи са тези хобита, но е въпрос на приоритети да заделяш пари за нещата, които харесваш (разбира се, ако нямаш деца или за някого да се
грижиш).
Смяташ, че можеш повече от това да работиш за заплата? Значи ще можеш и да измислиш как.
Между другото, не знам защо хората смятат, че е много лошо да работят за заплата? Това, че заплатите са ниски, не значи, че тези работи са нисши или ненужни. Учителите са на заплата, лекарите са на заплата...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1bf8fb675a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е задължително да ке преквалифицираш за да си търсиш това работа. По-скоро ходи по интервюта и търси работа а те ке тръшка за това, че в бранша заплатите са ниски, за това, че трябва да ечишэи тогава да търсиш. Азминистратива работа можеш да вършиш във всяка фирма и вършат хора от оптично образование до специализирано инженерно. Колко хора ка учили и работят това, което ка учили. Мисля, че фокусът ти е друг.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bafc365347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А защо просто не се опиташ да видиш положителното в цялата ситуация? Все пак имаш поводи да се гордееш с постиженията си. Колко хора се срещат напоследък, които да работят по специалността си? Заплатата ти, въпреки и не голяма, предполагам, е нормална заплата за 26-годишен човек. За добро или за лошо, както ти сама каза, в България, ако не си богаташ, връзкар, к*рва или IT-специалист, се израства бавно. Не знам дали забелязваш, че около 90% от хората на най-високопоставените и най-доходоносни длъжности, са на или над средна възраст. Разбирам желанието ти да се развиваш и това е много хубаво, но чак да те налягат "мрачни мисли" при положение, че не си гладна, жадна, имаш си работа и си взимаш заплата, няма смисъл. Не бъди черногледа.
Иначе човек, който знае добре чужд език, може да работи почти във всякаква сфера в днешно време. Ако наистина се чувстваш крайно неудовлетворена, просто смени работата. Потърси нещо по-доходоносно дори и да не е точно по специалността.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2c390196a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз само искам да попитам номер2 едно нещо, и то е дали води активен полов живот понастоящем...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 21c9f3a8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Странно нещо е животът. Аз съм удовлетворен в професионалния си живот (в ИТ работя), но абсолютно неудовлетворен в личния.... Като до известна степен неудовлетвореността в личния произлиза от удовлетвореността в професионалния живот...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker