Родителите на мъжа ми ни използват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Родителите на мъжа ми ни използват
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1635 пъти
Имам много голям проблем. Много обичам приятелят си, не сме подписали но живеем заедно от година. Той е много мил и грижовен и аз много държа на него, но неговата баба също живее с нас. Нейната пенсия е около 300лв, не знам за какво си я харчи, но той гледа да не взема пари за нищо от нея, нито за храна, за сметки... неговата заплата е към 1000лв, моята към 600. Родителите му живеят в София, т. е на бабата дъщерята с мъжа и. Всеки месец са тук, ядат, пият и не оставят една стотинка. Около коледните празници карат по 20 дни у нас и повече, цялата къща се отоплява на ток и моята заплата върви почти цялата за сметките. Понякога и сестра му идва с децата и и тя е същата муфтаджийка. Изяждат всичко което е в хладилника до шушка и ако ние или бабичката не купим нищо ново чак тогава си пазаруват те и в общи линии сами си го изяждат преди да си заминат. Бабчето е много щастливо, че децата и са около нея, постоянно е на телефона и ги дрънка да дойдат пак. спят в стаята до нашата, вечер заспиват след нас, блъскат тропат, смеят се и хич не им пука. Приятелят ми чат пат им прави по някоя забележка но те не го отразяват. Дори и в собствената ни спалня постоянно влизат за да ползвали компютъра. Нямам никакво лично пространство, портфейлите ни супер много страдат, той казва че не може да си позволи квартира и категорично го отхвърля като вариант. Освен това твърди, че те са му родители и не може да ги изгони. Сега пак е зима, кухнята с "трапезарията" ни е долу където се намира и на бабата леглото, по цял ден се издува електрическия радиатор, готви се на ток... опитвам се да му обясня как се чувствам, по всякакви начини се пробвах, ревах, пищях, седнах да говоря спокойно и той ми казва "Да така е, Е и?? Не искам да го напускам но вече се замислям... дайте ми съвет, моля ви. Той казва че аз не съм понасяла никой друг освен себе си и ако това било моята майка нямало да създавам такива проблеми. Днес пак дойдоха от София и по телефона го питали дали ни се яде омлет за обяд и го питали колко яйца имаме, за да знаят дали ще стигнат и евентуално да купят някое... Помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5855a2dee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спрете да се хващате със скъсаняци и ще ви свършат проблемите от този род! Жена съм и не мога да разбера как изобщо някоя би се съгласила на такова нещо.. мазохизъм. Зарязвай го тоя и бягай с 300. Цял живот ли ще издържаш такива? Поведението им говори, че са много прости хора. Бягай и не се връщай.
Жени, намерете си мъже с дом, кола и работа! Не се забърквайте с разни глупаци!
Кенди

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b6b3d4012a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аман от навлеци... Ако нямате деца, според мен го зарежи. Никога няма да се промени, такива като него цял живот се въртят и угаждат на родата си.
Мъж на 25, до скоро използван като такси и общ работник от родата на приятелката си(бившата вече). В началото и угаждах, че се сърдеше, ама после осъзнах, всъщност колко съм глупав.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed974f7e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   До колото разбирам, не осъзнавяш, че сте бедни и трябва да можете да изчислявате доходите си, със сигурност е доста по евтино да нахраниш веднъж месечно свекъра и свекървата и да плащаш тока на бабата зимата от колкото да плащаш наем. Всъщност и да си под наем пак ще ти идват на гости и пак ще трябва да слагаш маси. Такъв е животът или плащаш наем или живееш за малко по евтино в дома на роднини. Приеми че това което давате за храна и отопление е вашият наем, ако искаш седни пресметни колко давате и си го раздели на 12 месеца да видиш наема който плащате. Добре правиш като се правиш на луда при по дългия престой и не купуваш храна, за престоя през тази зима можеш да си направиш думата насаме с свекървата да споделиш че не заеш как ще отделите пари да платите тока за отоплението ан цялата къща, тя ако се сети сети да даде някой лев, ако не ще трябва да си платите "наема".
От друга страна отоплението на радиатор е доста скъпо, защо не помислите за по евтин вариант за бабата, климатик примерно.
Съветът на №1 не е лош, но тя забравя, че мъжът с дом, кола и работа няма да избере жена, която работи за "към 600лв" заплата, а той също като жените има право да избира и обикновенно избира жена на своето равнище. Не всички жени са "умна и красива", авторката ни най вероятно не е първа красавица, нито е гений с такава заплата. А жените с не много изявена красота и интелигентност трябва да приемат съдбата си, както и такива мъже разбира се. Както мъжа на авторката не може да си позволи неземна красавица с 10 хил месечен доход, така и авторката най-вероятно, не може да се докопа до мъж с богатство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a5ae6b6594
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жилището/къщата където сте на бабата ли е?
Защото ако е така, реално вие сте гостите там и бабата има правото да кани роднините си. Друг е въпросът защо вие плащате всички сметки и ги хрантутите. За това си виновна и ти, защото го позволяваш. И мъжът ти естествено - след като не може да се опълчи на майка си и баба си. Явно е мамино синче, свикнал майка му да го командва. Може просто да пазарувате и да си готвите само за вас или да им дадете касовите бележки от пазаруването - да ви платят тяхната част. С вашите ниски доходи няма как да си позволите да поемате всичко. Отделете си и една стая само за вас и я заключвайте.

Според мен обаче това са само краткосрочни мерки - изнасянето на квартира е от жизнена необходимост за запазването на връзката ви. С тези общо 1600 лева все ще успеете да вземете една гарсониера под наем.
Ако мъжът ти се противи, просто го зарязваш и намираш някой с високи доходи и апартамент. Такива лигльовци не стават за семейство.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 228f0afd22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хванала си се с мамино синче, което не смее да каже нищо на въпреки и да защити комфорта на жената до себе си. Разбирай, че при първия случай ще предпочете тях и техните нужди пред твоите, както вече и прави всъщност. Не казвам да им бие пълен игнор заради теб, а да намери баланс между двете страни, което той, очевидно, не смята дори за нужно. Той не вижда проблем, което е най-страшното.
Ако толкова не издържаш на това, постави въпроса ребром - или спира да им угажда за всичко, или си тръгваш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fca7a8be95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не знам как може мъж да има респект сам към себе си, ако след 30-така живее с маминка. Това НЕ Е НОРМАЛНО. Айде като си на 23-4-5, разбирам, прохождаш в света на капитализма, ама на 30 си имал поне едни пет години развитие след образованието, ако пък не си имал образование, то си имал 10 години работен стаж да се издигаш и да можеш да си позволиш заплата над 1000 лева.

Айде... ще приемем, че това е положението 1000 лева той - 600 лева ти.
Щом не живеете в София, значи наемите няма да са повече от 400 лева, със сметките 600. Остават ви едни хиляда, с които ще се справяте. Трудно, ама постижимо.

Мъжа ти е мъжка путка.

Аз се отделих в секундата като заплатата ми стана 1400 лева, в София, като съм плащал квартира, сметки, храна и всичко, при наличието на 3 стаен апартамент на майка ми.




Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8f89f7720e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, бях в твоето положение доста години! Съжалявам за пропиляното време! На моята половинка родителите бяха така- живеехме в един град, но те винаги бяха у дома- да минат да ни видят. С влизането у дома, тъщата първо отваряше хладилника и глееедаше ли гледаше.... Не се видяхме с пари! Един ден ми кипна, и когато дойдоха, отидох на магазина, напазарих като за световно и седнахме да се храним. Умишлено- почти не ядох. Когато приключихме, извадих касовата бележка и помолих да си разделим парите- те двама, и ние двама... Казах, че така ще бъде вече. На когото не му изнася- да се изнася... Жена ми се сърди няколко дни, но и мина. Вече идват на гости с покана, хладилникът не се отваря и се яде каквото се сложи на масата. Та- действай- иначе оправия няма!
м50

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 628568f1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Приятеля ти е прав за едно, ако са твоите родители нямаше да ти прави впечетление и е напълно нормално. Отностно съветите на номер едно тя е права проблема е, че в много случай които плаща той поръчва музиката тоест, ще си намериш някои с пари тои ще те побива чат пат ама понее няма да имаш финансови проблеми само физически и психически. Моя съвет е като доидат навляците всичко се прибира и готово няма храна няма пиене и да се научат а може и направо на тях да им кажеш, че вие не сте благотворително дружество. И кака ще живееете с 1000лв. ако излезети под наем. То наемете не са лев два.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3b43ceb40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   До номер 1, тя е по-скъсана от него, заплата й е почти двойно по-малка.
Авторке, как не ти е неудобно да занимаваш хората с 5 яйца? И да ти припомня, не те идват при теб, а ти си у тях, ти си гостенката. Не е твоя работа за какво си харчат хората парите. И вместо да имаш претенции, хвани се, изкарвай и ти 1000 лв като приятеля ти и си плащайте наема. За сега няма какво да се оплакваш, живееш безплатно при тия хора, не плащаш наем и правиш проблем за 5 яйца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 08026d13b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   № 9 , въпросът е принципен, а не до 5-те яйца, и какво означава думата "скъсана"? Май си липсвал/а от часовете в училище..

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed974f7e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Интересно защо обществото или по точно коментиращите не можете да приемете, че на света има бедни мъже, на които им прилягат жени от тяхната черга. На мъжете с 1000лв заплата им прилягат жените с 600-800лв заплата, на циганите от гетото им прилягат циганки от гето и т.н. Защо за бога все давате съвети жената да оставяла мъжа си, щом той не можел да й осигури стандарт равен на вашия? Ако някоя циганка от гетото се оплаче пак ли ще й дадете съвет да остави мъжа си сам в катуна и да иде да търси мъж с дом кола и заплата?
Не е ли логично, че на IT специалистът с 5хил заплата, не му приляга жена му да е перачка на хотелски и болнични чаршафи? Или и перачките да пратим да търсят мъже с високи заплати?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 595bf4e2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   12, донякъде се съгласявам, но с уточнението, че не е въпроса в заплатата, а в нивото. Защото примерно мед. сестрите в момента взимат 600-800 лв. Това означава ли, че ако си допаднат с някой ИТ специалист с 6 бона заплата, не трябва да се взимат, само защото в момента ситуацията на пазара на труда е такава? Ами след 10 г. може нещата да се обърнат, да се напълни с ИТ специалисти и те да работят за 1000 лв, а сестрите да са кът и да взимат по 2000 примерно.

Въпроса е в нивото, а не в заплатата, която не винаги е критерий за нивото. И въпреки всичко понякога има любов дори и без да са на едно ниво. Познавам лекар, женен за продавачка в месарница със средно образование и не съм забелязал да са нещастни или да си изневеряват, имат си и деца, и всичко. Мислиш ли, че лекаря не можеше да си намери някоя лекарка или поне сестра? Нито е сакат, нито е грозен. Ама ей го на - вече толкова години са си добре, за разлика от повечето му колеги, които си имат любовници, извънбрачни деца и разводи зад гърба си.

Така че пари, пари, ниво, ниво, ама и любов си требе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e77064f76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Той е дошъл с баба си у вас или ти живееш у тях без да плащаш наем? Ако е второто, не знам какво искаш, те са си вкъщи. Защо ти не си наемеш квартира и да си се срещате там с момчето? Защо го изискваш от него, той да не ти е попечител? Ти носиш отговорност за своя комфорт, не той

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed974f7e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   13 прекалено величаеш мед сестрите, а те са най обикновенни секретарки на лекар, те просто раздават хапчетата и слагат инжекции, които лекаря с неговия интелект е предписал, или просто подават скалпела на хирурга, когато той го поиска. Може в момента сестрите в бг да са кът, но виж нивото им на заплащане в Европа и ще осъзнаеш, че нивото на интелигентност доста често е свързано с заплащането.
А тези ти примери за "понякога", че било имало изключения на този свят, само потвърждават правилото, защото и като разказваш за изключенията пак слагаш нотка, че не били на едно ниво.
Да и царя ПОНЯКОГА може да бъде привлечен от слугиня, но ОБИКНОВЕННО се жени за принцеса. И да даваме кураж на момичета като авторката, че на света има разпределен за тях богаташ е меко казано нелепо.
Колкото до Любовта, второто изречение на авторката гласи че тя много обича приятеля си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ff458d6e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Абе хора, измествате фокуса на темата. Не става въпрос за ниво, бедни-богати, нито за 5-те яйца. Става въпрос, че едни хора на възраст, столичани, чакат на децата си да им сипят и да ги стоплят! И бабата да гледат! Потресаващо!
Авторке, нямаш работа с този мухльо и семейството му, бягай и се спасявай!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e6f9ef4d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Извинявай ама си си хванала боклук бягай. Може ли всичките ти пари да отиват за това друготе да живеят добре? Само майка на моя мъж е такава муфтаджийка. Един път ми го спретна тоя номер: прибираме от морето(щото тя не може да си хване автобус) много държеше да я закараме на пазар във Варна и така да се приберем в нашия град, съгласих се няма да откажа. Влизаме във спфия тя виак ама аз изхарчих парите на морето да ама моя не беше взел достатъчно пари и аз покрих ама Наще се ослушват. Обаче аз не съм вчерашна, “искам си парите до стотинка до 2дни, иначе аз ще си ги взема” (пък той знае че съм шматка и ще си ги взема по един или др начин) че говори с нея и втори път ми го направи тоя номер: тя има къща ама в гората Пт години я врънкаме да я продаде па да купим апартамент, обаче тя се прави на глуха. Така отарашиха къщата нищо не оставиха, врати, дрехи, козметика, прозорци, лични вещи, всичко Що дето е имало в къщата са го изнесли. Дойде си наща лятото и ни накара да я оставим в леля му, седя там до 1. 30 сутринта и тогава реши че ще се прибира да ама къщата е вътре в гората на стръмен баир, никой не е косил, няма влизане в имота. И ми вика Ее ще остана у вас, ааа не скъпа тая няма да я бъде, викам в нас няма място правим основен ремонт нямам къде да те сложа и както беше само за една вечер(настанихме я у леля му) остана 5дни там, жената беше полудяла... И моя мъж говори с нея такива изпълнени да няма, въпреки че тя продължава ама и той я сече много яко. Първата година като бяхме заедно си дойде за Коледа ама не казва на 23ти декември му звънни и вика аз съм на входа на Румъния на 24ти ще съм в България да ме посрещнете и искаше да караме Коледа с нея пък ние вече се бяхме уговорили с моето семейство и я зарязахме. Сори не се прави така, муфтаджийската.
Та щом мъжът ти не може да направи реална преценка, значи не ти трябва.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f181aed245
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Жени, защо живеете с мъже без брак? От една година сте заедно, и вече виждаш на какво ще си подложена, ако живееш с него 10 години. Той хем не ти предлага брак, хем не е стабилен и техните са му притурка. Но бил мил и добър. Я стига мазохизми!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2a6dbd6cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   15 А ти как разбра авторката колко е хубава и на какво ниво е? ;) Много ми е интересно. ;) Защото може и да е много хубава, да не е простовата, а типична отракана поддържана жена. Много интересно как по заплата го определи?! ;) Защото страшно много хора в някакъв момент от живота си по някаква причина работят за малко пари. Позната на майка ми прави по 10 000 месечно и ръководи цяла компания, но преди две години цъфна на слънчака на сергията за сладолед за 800 лева, защото главата й беше гръмнала и беше пред нервна криза. А да не говорим за хилядите висшисти в ганьовската държава, които току що са завършили и трябва да кретат на някой кирлив стаж за 600 лева. ;)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed974f7e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   16 Изглежда си човек без опит с такива отношения в живота. Тези столичани цял живот още докато синът им /приятеля на авторката/ е бил бебе са ходили при тази баба /тяхна майка/ точно както ходят сега, без да са мислили кой купува храната и кой плаща тока, така са свикнали с десетилетия, и днес те продължават да ходят при същата тази баба на гости и по същия начин не се замислят кой плаща. Тяхното мнение е че щом си плащат горивото от софия до там това е достатъчно. Много е трудно да накараш такива хора да се замислят за плащане и да свикнат да плащат нещо, което са ползвали с десетилетия безплатно. Дори повечето, ако им кажеш в лицето да дадът пари, биха се обидили. Възможно е и ако бабата чуе, че е искано пари за храна на дъщеря й така да ревне, че просто няма да се търпи.
Ако искаш виж в нета и по медии имаше оплаквания от такива семейства, че енергодружеството иска и ги съди да се плати тока на починалия им родител, а те щом била сметката на името на починалия, те не били длъжни да я платят било оскърбление за тях да се искат пари на името на родителя им и т.н., и това без значение, че те самите по време и след смъртта са ползвали ток в имота. Свикнали родителя с десетилетия да плаща всичко, те и след смъртта му макар да наследяват имота, отказват да плащат ток или данъци за същия.
Така че при авторката нещата някък е невъзможно, нито да ги накараш да плащат, нито да ги накараш да ходят за по малко време. Затова и в №3 посъветвах авторката да приема посрещането на тези "гости", като плащане на наем, защото съм наясно, че няма начин без огромни скандали и проблеми с мъжа си, да ги накара да си платят за престоя.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dc046d25a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Ако можеш да живееш така, продължавай, ако не вдигай гълъбите. Той няма да се промени. Ако останеш с него, това е живота който те очаква - вечно безпаричие и късане на нервите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker