Супер притеснителна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Супер притеснителна
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1047 пъти
Здравейте! Ще ви помоля за съвет как да съм по малко притеснителна. Когато ми се наложи да пробвам нещо на ново място или с нови хора / такива, които малко познавам изпитвам притеснение дали ще се изложа с нещо (например да припадна от притеснение), което ме тормози през цялото време и изглеждам мълчалива, нацупена и скучна. Предстои ми да се дипломирам и да започна да си търся работа и при тази мисъл пак ми изкачат в главата мисли за излагане (а от там за провал и отхвърляне от хората => че ще ме помислят за куку).
Всички тези неща ми се случват от последната година в университета (т. е тази година). Почти всеки ден се ядосвам на себе си и често ми се плаче от яд, че съм станала такава. Мисля си, че този страх ще продължи завинаги и ще си проваля живота, заради него. Ще съм супер благодарна някой да ми даде съвет как да стана по - положително мислеща и да не ми пука за мнението на другите и как да престана да си мисля, че мога да припадна от притеснение. Благодаря на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7fc6f2eee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Такива жени са по ценни за мъжете. Вече са рядкост. Има поговорка, скромността краси човека. Искаш да станеш нахална кифла ли? Такива са обикновено еднодневките и бърза дават фира. Пази си скромността, тя е ценност дадена от Бога!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eef9c747a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Явно си по - стеснителна просто. Аз не съм имала много такива притеснения, но помня че в университета редовно се излагах като се налагаше да стана пред целия курс и да прочета нещо. Направо си глътвах езика и не успявах да произнеса думите, започвах да треперя и имах леки тикове. Всички мълчаха и гледаха в земята, тотален срам! След години на работа ми се случи втори път, за щастие колегите ми не ме видяха в тази светлина. Просто не се справям добре пред хора. Така и не се промених. Установих че поведението ми е нормално и не се притеснявам само под високи дози адреналин. Тогава не трепвам. Но мога ли постоянно да съм така... не. Старая се да избягвам да говоря пред хора, работя си и това е.
До човек си е. Може би и ако имаш повече умения, опит, познати, това помага да не си такъва.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4af68eb205
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ходи на курс за ораторство. Там всички за това отиват

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2832fa1ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох, миличката. Все едно слушам себе си. Аз съм притеснителна от много време насам, просто всяко едно нещо ме притеснява ама зверски. Ако трябва да отида до магазина се притеснявам дали ще открия стоката която ми трябва, дали ще ме срещне някой познат, дали ако ходя за дадена дреха ще ми стане или не. Не питай. Няма ден в живота ми без притеснение. Родителите ми постоянно казват, че трябва да не ми пука, но това няма как да стане. На 22 години жена съм и нямам нито един работен ден в живота си, защото се притеснявам от колегите, притеснявам се как ще ми бъде работата, притеснявам се дали ще се справям. Наще ми се карат, че не работя заради това. Като станах на 18 по собствено желание отидох на психиатър който ми изписа антидепресанти и ги пия до ден днешен. Аз бях много зле, треперех, прирадах. С тези хапчета успяха всички тези неща да изчезнат. Сега като се притеснявам го усещам само вътрешно, но поне не си личи, а преди си личеше. Честно не знам какво да те посъветвам освен да се обърнеш към психиатър.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ae0e87e9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаш нужда от секс. После ще дойде и самочувствието.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a86f894db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Все едно аз съм го писала това, само, че аз съм на 19 и тази година завърших училище. Чувствам се по абсолютно същия начин, понякога дори искам да се самоубия заради това, че не мога да функционирам правилно. От социалната фобия не мога да контактувам нормално (освен с родителите си), не мога да имам приятели, защото никой не би проявил интерес към такава като мен, също и не мога (страх ме е) да си намеря работя. Непрекъснато мисля, че ще се изложа, ще бъда подигравана, одумвана, обиждана от това, което съм.
Аз съм млада и не знам колко още може да продължи това и до къде мога да стигна. Чувствам се като един парцал,който опропастява живота си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e707da13b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знаеш какво мислят другите.
Не ти трябва да знаеш.
Мисли положително.
На другите не им пука за теб, всеки е съсредоточен върху себе си.
Дори да кажеш нещо тъпо, пак не им пука.
Всичко бързо се забравя.
Мисли позитивно.
Действай.
Горе главата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker