Някои приятни и неприятни истини за САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Някои приятни и неприятни истини за САЩ
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1989 пъти
Знам, че много хора искат да се установят в Америка, най-вече по младите. Америка, страната на неограничените възможности, мечтата на всеки авантюрист за бързо забогатяване. Няма нищо лошо в този стремеж, но дали мечтите на всеки ще се сбъднат. Човек трябва да има ясна представа за своите възможности в Америка. Ако имаш технически знания и можеш да ги демонстрираш имаш шанс да успееш някак си. Зависи какво смятате за успех. Ако мислите да ставате милионери за кратко време по-добре забравете за такава мечта. Такъв късмет не спохожда всеки човек. Но ако имате знанията и просто искате една средно платена работа възможно е да успеете. Няма да сте богат, но ще живеете като средния американец или малко под неговото ниво. Но има едно неприятно нещо, ако живеете в по-голям или голям град където има повече работа там и наемите са много високи. Едностаен апартамент с другите разноски по него-вода, ток, гас мислете към $1500 на месец минимум. Ако намерите съквартиран тогава нещата стават малко по-лесно. За сам човек е трудно да спести пари за собствено жилище. А трябва да имаш и кола която също има разноски. Накрая излиза, че ставаш роб на себе си. Живота се промени много в последно време в негативен смисъл. Трябва много упоритост и силна воля за да движиш напред. Но могат да се случат и много непредвидими неща, аксидент, заболяване и други подобни, така, че човек трябва много сериозно да гледа на живота си ако е сам и без близки хора. Нека всеки да си опита късмета щом толкова харесва Америка.
Сега искам да ви кажа нещо много неприятно за Америка. САЩ имат безработица, но още по-лощо е, че имат много бездомни хора. Аз живея в Калифорния и в някои county (окръзи) бездомните са в хиляди. Например в Orange county има 7,000 бездомни, в San Diego county има 8.000 бездомни, а в Los Angeles county има 60,000 бездомни. Само в града San Francisco има 9,784 бездомни. Това са официални данни и всеки който иска може сам да провери. Просто напишете на английски в Google: homeless people в посочените county и сами ще се уверите. Америка не е това за което много хора си мислят. Тя е в двете крайности, много богати и много бедни. Който е по средата може да каже, че е "успял". Сега да ви покажа хората с неограничените възможности.
1. Bezos собственик на компанията Amazon $ 110 милиарда.
2. Bill Gates $ 107 килиарда
3. Bernard Arnault $ 106 милиарда
Тези данни са дадени от списанието Forbes
Има и други милиардери и милионери но тези тримата са на върха. Според вас така ли трябва да бъде в най-силната държава да има толкова богати хора и в същото време толкова бездомни отчаяни хора. Кажете вие какво мислите. Модератори моля публикувайте споделеното от мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 09589f2ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам, че има цели градове от бездомници. По принцип в америка е голяма трагедия ако някой от семейството си изгуби работата. Имам познати, които са ми разказвали, че са се запознавали с хора които са били съвсем нормални хора умни хора, изведнъж оказали се на улицата.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4a6dd9e4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са пропаганди на американският империализъм за неограничените възможности. Не са малко хората дето се връщат от там с нереализирани планове. САЩ се бърка във вътрешната политика на целия свят и заблуждава хората.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 339d4b7817
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Вие оставете бездомниците, но за мен най-отвратителното е отношението на цялото общество - отгоре до долу към ветераните от войните по света, които САЩ водят. Същите тези хора, които с цената на живота, а може би и съвестта си, са защитавали "американския интерес".
Имаше един клип на групата Five Finger Death Punch - "Wrong Side Of Heaven" се казва. Много показателен по въпроса:
https://www.youtube.com/watch?v=o_l4Ab5FRwM

Другото нещо, което ме потриса са "демократизационните" войни, които палят и водят по целия свят, и чиято единствена задкулисна цел е заграбване на природните ресурси и главно нефта на съответната страна.
И знаете ли защо е толкова голямо това драпане за нефта? Преди години учените бяха изчислили, че ако спре експлоатацията на нефта като енергиен източник в промишлеността и транспорта, и човечеството премине изцяло на електричество, за целта по света ще трябва да се построят около 10 000 АЕЦ-а с характеристики като на най-мощните съвременни. Казано по друг начин - ако трябва да запазим енергийната консумация на човечеството, нефтът (поне за сега) е абсолютно незаменим като енергиен източник.

И третото нещо, което силно ме отвращава у "краварите" е, че (не без помощта на евреите...) са превърнали долара в най-голямата световна валута (в повечето случаи чрез политическо изнудване, военно насилие и т.н.), пачатат си хартийки колкото си искат, а целият останал свят им сърба инфлацията... На всичкото отгоре задлъжнялостта им е такава, че може да ви падне главата, заедно с шапката... Ето тука един много итересен сайт, който в реално време показва нарастването на външния дълг на Щатите, заедно с бюджетния им дефицит и много други стряскащи числа...:
https://www.usdebtclock.org/

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 87cfbe509d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние сме глухи и слепи, също нямаме познати и роднини в Америка и къде ли не из света. ;) Мерси за тирадата, още си харесвам Америка... "If you know what i mean" ;) Пак някой патрЕот, женомразец, хомофоб и всякаква друга изостанала паплач мразеща всичко ново, свободно и развито май се чуди как да си изпроси одобрение на омразата и тесногръдието.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ccba18d38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Не можах да разбера каква ти е целта с тази тема? Много наивно и плоско звучи особено за хора които изобщо не искат да ходят там .
За милиардерите пък бих казал couldn't care less
Нещо ми се струва , че си отишъл и си се разочаровал. Ама съм на мнение , че е хубаво да оставиш хората да се оправят сами и да се разочароват и те.
Непоискано мнение звучи тъпичко малко...сещаш ли се.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 05a32350b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе оправихме я България, че за САЩ почнахме да мислим. Тъп ли си, прост ли си, ако ще и милиони ей така от нищото да ти дават, пак няма да прокопсаш. Все ми е тая за САЩ, айде да си гледаме нашата паница.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8b294ef9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   "Според вас така ли трябва да бъде в най-силната държава да има толкова богати хора и в същото време толкова бездомни отчаяни хора."

Най-силата държава не е станала най-силната, защото е взимала от насила от едни, за да даде на други. Това беше комунизма.
Безоз и Гейтс са допринесли диретно над ТРИЛИОН долара за американската икономика. Фирмите им давата работа на над 800 000 души общо. А сега за:

"Ако мислите да ставате милионери за кратко време по-добре забравете за такава мечта. Такъв късмет не спохожда всеки човек. Но ако имате знанията и просто искате една средно платена работа възможно е да успеете. Няма да сте богат"

В коя държава, забогатяваш, без да си напънеш задника и да поемеш някакви рискове? Трябва да си голям късметлия, но сам казваш, че не "спохожда всеки". За разлика от много други страни по Света, можеш да водиш добър със сравнително посредствена работа, без особено големи умения.

Да, има бездомни, има и проблеми, но ги има навсякъде. В комунистичексите страни, нямаше бездомни, но имаше гулаг, където отиваха всички, които не предствляваха идеята за светло комунистичексо бъдеще.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 45237481ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Прочетете за мегаполисът Детроит. Всичко ще ви стане ясно...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 45237481ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Честно казано ние сега ги обсъждаме... какво ли не говорим за тях, НО истината е, че системата в САЩ е нож с две остриета, лесно се забогатява, но и лесно се фалира. Не случайно Детройт, от градът на неограничените възможности се срина до нивото на някоя бананова република.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8b294ef9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А и последният в списъка ти, дори не е американец. Но там обвинявай средната класа, която дава 4 цифрени суми за чанти и якета.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8ec211e2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Темата е безкрайна.
Много смешно звучи, че лесно се забогатява , ама и лесно се губело всичко. Никой в Америка не е богат. ....
И не е въпросът, какво ни интересува САЩ, да, трябва да ни интересува, защото политиката на американските корпорации влияе пряко и на политиката на България, поддържайки своите интереси чрез кучи синове, ама техни.

Имаше един клип на едно черно момче, от тия, Reaction Dimash, той беше така впечатлен от таланта на Димаш, че в един от записите, направо ми бръкна в здравето дето се вика, та той с такъв екстаз говореше и каза нещо от рода: "Аз съм прекарал целия си живот в гетото .... Пауза ..... И Димаш е като нещо извънземно за мен, Димаш, братко, обичам те"!

Та, първо Америка не е на американците, а на финансовите корпорации, разбирай банките.
Те управляват света, както някой по-горе пише наложили долара като основна разменна валута в света. Даже доларът не е американски, така го наричаме, но той не е американски. Америка просто е седалището на банкови корпорации.

И им се чудя и на акъла на нашите политици, дето крият заграбеното в офшорки.
Ще им вземат всичко, ако не се подчиняват на изискванията на големия брат. И това са наши пари, крадени от нашата Родина.
За какво мислите Борисов изпълнява всяка прищявка на американците.
Щото ще го оставят по бели гащи за един ден, не, за един час , време да го осведомят, че няма нищо в офшорките си.
И всичките ни политици са така.

И да, човек трябва да се интересува от световната политика.
Един от недостатъците на нашите политици е, че са юридически неграмотни.

И какво е това демокрация, ако ми остане време пак за кой ли път го пускам по разни форуми, какво е то демокрация според речник настолен за американските адвокати, ако го намеря някъде из нас ще го препиша.
Но демокрацията описана в разни колидж речници няма и грам съвпадение с това, дето ни промиват мозъците.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e8cad80865
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Подкрепям номер 5.
Това за което пишеш го има навсякъде. Да когато си първо поколоние емигрант е най-трудно. В България е същото плюс недостойно заплащане в доста области и по-ниско квалифицирани хора на управленчески позиции. Хубаво е всеки да има право да мечтае, опитва и сам да избере къде да живее.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 474b43d2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ако си решил да живееш в Калифорния (един от най-скъпите щати) или напр. баш в Манхатън, имаш квалификацията на касиер за McDonald's и възнамеряваш да харчиш като средния американец (кредитна карта, кола на изплащане), да - ще затънеш.

Ако нямаш студентски дългове, не искаш да харчиш като невидял, работиш поне нещо на средно ниво и не живееш в най-скъпите градове или щати, истината си е друга. Можеш спокойно да инвестираш в пенсионния си план, да живееш със съквартиранти в някое предградие и да живееш спокойно. Това за колата също не е закон, можеш да използваш транспосртната система. Не е най-надеждната, но се свиква.

Зависи от мястото и от човека, както и от жетвите, които си готов да направиш. Америка е огромна и това ѝ е хубавото: можеш да търсиш работа в големия пазар, дори и да не е най-престижната. Хубавото е, че за разлика от средния американец, един българин няма да е затънал в дълг от обучението и няма да е отворил няколко кредитни карти. Това не е малко предимство, най-малкото защото разполагаш със заплатата си. Но пак, зависи от индивида.

Благодаря за информацията, и аз имам Google, а и не е като американските медии да не мрънкат за обществените проблеми на САЩ по цял свят.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a094cb85fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Поредна изява на някой скучаещ дядо е тази тема.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6e2c3f93cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Сащ са страната, която промени света. Благодарение на Сащ имаме неща, които ги смятаме за даденост, като интернет и електричество.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed37fbdc65
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Тук парица е царица.
Тук винаги ще си имигрант от незнайна за тях държава.
Тук без здравна застраховка( а И с нея) се моли да не ти се наложи да се оперираш. По- добре мри.
Тук е по- евтино да идеш до Мексико да си купиш лекарствата.
Тук може да бачкаш неквалифициарана работа колкото да си плащаш детската градина на детето.
... имаш майчинство броени седмици.
... храната няма смисъл да я коментирам дори.
... масово българи се "женят/омъжват" за разни съмнителни субекти с американско гражданство само за да вземат зелена карта и после им шарят по 15-20 бона. Бизнес ...
Тук е така. В моите очи. Ще ме питате защо съм тук? Мъжът ми живее от много години в САЩ. Бачка като луд и винаги е на ръба с бизнеса. Аз дойдох наскоро и ... не съм очарована. Явно виждам само минусите и ... възможността да те застрелят пред Walmart...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a395055212
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   18, то къде да ги видиш тия плюсове? "Бачкам, за да бачкам"
Един комшия се изрази с много хубав израз" доброволен трудов лагер"
Вземайте се в ръце и се мащайте докато е време.
Ей това ако всички българи се приберат, ще създадем критична маса и ще го запалим тоз парламент най-накрая, че да си оправим държавицата, на която нищо й няма.
Просто ни излъгаха.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fc1a93d13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Според мен изложените статистически данни са крайно плоски, сухи и не защитаващи тезата против живота в САЩ. Обясни причинно- следствените връзки - с какво тая суха статистика показва, че животът в Америка е лош? Нима 10 000 в многомилионни градове като Сан Франциско/ Лос Анджелис/ Ню Йорк са голяма бройка? Та те са капка в морето, при положение, че във всеки един от тези мегаполиси живеят около и над 10 МИЛИОНА души. В София също има бездомници и клошари, както и във всеки един град по света, пък ако ще и да е Рая на земята. И какво означава 1500$ минимум, това при 8-часов работен ден (какъвто в Щатите надали има, защото там трудовата политика е доста по- сурова от европейските такива) са си под 10$/час, дори студентите по WAT програмата, дето ходят да работят за някакви си 4-5 месеца лятото, вземат повече пари, а работят най- нискоквалифицираната работа (повечето от тях дори не са и сервитьори, защото английският им е на мн ниско ниво). Още повече, че те са студенти на разменни начала и не плащат част от данъците, които всеки с работна виза и живеещ би трябвало да плаща - федерални, щатски, общински данъци, здравни застраховки, за кола и т. н. Дори квартирите им, които силно се съмнявам да са много удобни за дългосрочно пребиваване и да са в нормално състояние, са по 150-200 $ / седмица. Не съм живял в САЩ, на този етап от живота си не възнамерявам и да го направя, защото смятам, че животът там е твърде различен от европейския начин, камо ли от българската байганьовщина, не се имам за най- големия разбирач, интересувал съм се само от програмата Work and Travel от чисто любопитство и мисля, че от тази програма не биха могли да се направят чак такива главоломни спестявания, каквито се опитват да внушат от Usit Colors и др агенцийки, но това е друго. Ако ти вече си преминал студентските години и си зрял човек, който тепърва ще навлиза на кариерното поприще и ще трупа пари, то преди да заминеш където и да било в чужбина, не е ли необходимо първо да понаучиш езика на съответната държава на доста добро ниво (поне В2), да имаш някакво висше (макар и то да няма никаква стойност в съответната държава), пък и някоя квалификацийка нещо тъй- я за компютърни умения, я за предприемачество, курсове бол? Дали когато ти си заминал/а в чужбина си си представял/а, че ще почнеш още от чистачка да вземаш петцифрена заплата и това не е причината сега да плюеш гадната Америка, дето видиш ли животеца ти е взела? Спор няма - животът в САЩ и Канада е много суров и труден, Сизифов труд е да се установиш и да достигнеш някакъв нормален стандарт при смазващата данъчна система, но къде не е трудно? ! Нима в родната действителност процентът на работещите бедни е малък? Нима в България няма 1, 5-2 милиона българи работещи за около или дори под 610 лв. (минималната официално обявена заплата от 1. 01. 2020 г. )? За разлика от България обаче, на Запад има работещи институции и ако някой аргатин се реши на своеволието да експлоатира труда ти, можеш да му извикаш един куп ефективни проверки, които могат дори да сринат бизнеса му ако е по- малък заради неуредени трудови взаимоотношения с работниците. А в България ситуацията е „куче влачи рейс“- в обявата пише 40- часова работна седмица, осигурява те на 20 часа, плаща ти под масата колкото той си реши, същевременно на теб ти опъва каиша на 12 часа работен ден, а ти седиш и мълчиш не защото няма работа, а защото тамън се отървеш от единия феодал и хоп - попадаш на още по- голям изедник с неговите си коронни номера. Животът навсякъде е труден - и по света, и у нас. За да си осигуриш висок стандарт задължително условие е да имаш възможно най- високата степен на образованост (не че това ще ти гарантира успех, но със сигурност няма да ти навреди), да имаш качества (което се цени в цивилизования свят, за съжаление не много у нас, да не кажа хич), да имаш връзки(жизненоважно в България полезно в чужбина не и задължително). Ако хора без особени квалификации и добри езикови и компотърни познания, с неразвити „меки умения“ бягат от мизерията в България, за да чистят тоалетни/берат ягоди/вършат все нискоквалифицирана работа, много ясно че няма да живеят нормално, все ще се лишават от нещо важно за добър стандарт на живот. Нискоквалифицираният труд за съжаление е тежък, труден и недостойно заплатен навсякъде по света. Затова си иска упоритост, търпение, воля за постигането на нормален стандарт. А колкото до милионерството - това е толкова излишно консуматорско, комерсиално и обречено лутане в омагьосания кръг на болните амбиции, че цялото щастие на света се крие в парите и материалното презадоволяване с най- лъскавото и най- скъпото, че аз не мисля, че изобщо заслужава коментар. Днешният живот също е труден, натоварващ, понякога и непосилен. Важното е, че вече живеем в сравнително свободни времена, в които всеки има правото да разчита на трезвия си разум да се развива както, където, с каквото и с когото поиска и най- голямата пречка да отидеш на другия край на света е една виза, а не желязна завеса, облицована със смъртни заплахи за живота ти ако я прекрачиш, наложена от тотално неграмотни примати с психични отклонения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 603a7bf3a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Населението там е много глупаво. 25-годишна жена твърди, че Мадрид е столицата на Франция. Хората масово са дезинформирани и се забавляват много деградивно. И обикновено резултатът е като при номер 4. Неграмотна работа. Аз никога не съм стъпвал там и нямам намерение да стъпя. Имам приятел дето е бил четири години и плановете му се провалиха. Разказва страшно много за живота в САЩ. Населението е видеотено. По Източна Европа горе-долу се наблюдава същата картинка. Тенденциите идват отвъд океана.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0aa3288e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Някак си средния американец живее малко по-ок от средния българин, ако се има предвид, че средната класа изчезва и остават само много бедни и много богати навсякъде. Много милионери и много работещи бедни или потънали в задължения.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd0926e71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   За онези, които ги интересува само как да ядат, пазаруват и/или трупат пари САЩ са идеалната държава. За онези, които имат малко по-различни нужди тази държава е не по-добра от затвор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d52d2dff60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До №20.
Драги, много избързваш в твоите заключения за живота в щатите. Казваш, че не си живял в Америка, а от къде знаеш какви са условията. Правиш погрешни изводи и показваш доста липса на знания относно някои неща. Тези данни които съм цитирал аз не съм ги измислил, те са показани в медията. Но за теб и това не е достатъчно и затова ги наричаш плоски и сухи. Аз дадох данни за две county (окръга) и за един град. Прави разлика между окръг и град. Както например град Пловдив и пловдивски окръг не са едно и също нещо. И от къде разбра, че едва ли има 8 часов работен ден в щатите. Как мислиш тези хора които работят по фабриките колко часа работят на ден. Мисли малко. Ти дори не знаеш населението на най-големите градове в Сащ. Само Ню Йорк е 8,500,000 милиона, а Лос Анжелес е около 4.000.000. Сан Франциско дори няма милион, а е 885,000. Например Лос Анжелес е 4 милйона, но има много други градове около него, които не са Лос Анжелес, те си имат собствено управление. И как прецени, че аз плюя гадната Америка. Аз не плюя Америка, аз просто казвам какви са нещата тук. А и нямам причина да плюя Америка от към материална гледна точка. Ти не знаеш финансовото ми състояние, в това отношение не мога да се оплача, но съм много критичен на американската външна политика. Направи ми впечатление, че доста повъхностно, без преки наблюдения, говориш за Америка. Хайде със здраве.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4bac39c1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Неприятни истини за САЩ са, че може някой да те застреля, теб или твой близък.

Също така, пътуваш по два часа в едната посока до работа в големия град.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8793a4110
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Бях в Щатите преди години, пообиколих, говорих с хора...Не е моето място. Част от колегите ми бяха готови да си оставят паспортите на нашата граница и да не се върнат никога в България, бяха въодушевени. За мен беше скучно и бездуховно, предпочитам Европа с всичките и плюсове и минуси. Не ми харесва външната им политика, ако ги нямаше Русия и Китай да ги сдържат поне малко, щяха да правят още по-големи простотии по света...На онези, които я величаят искам да кажа, че всъщност огромната част от придобивките на цивилизацията са създадени от неамериканци, но системата им е такава, че наистина талантливите хора могат да просперират. В същото време работещият няма никаква правна защита - може да те уволнят на мига, защото така е решил шефа, здравеопазването им е идиотско, полицаят може да те гръмне безпричинно и да му се размине, негрите са затворена общност, мразеща белите, абе недостатъци може да се изброяват до утре. Всеки си решава какво иска от живота си. За мен Европа води като предпочитано място за живеене, много по-цивилизовано е от бруталния капитализъм на онези, макар че тук пък започнаха да залитат много в обратната посока:):) А който изка да разбере какво значи да работиш наистина , да иде на Изток :):)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker