Случайна среща с гадателка... на улицата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Случайна среща с гадателка... на улицата
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 8771 пъти
Здравейте. Преди няколко часа ми се случи една наистина странна случка. Един приятел ми каза да споделя историята си тук поради тази причина. Трябва да призная, понякога мога да бъда голям кретен.

Живея в голям град и се връщах за вкъщи. Докато се разхождах минах по една доста населена уличка, близо до центъра. Изведнъж една млада жена от ромски произход ми каза нещо, но не я чух добре. Помислих, че ме пита колко е часа... но после започна да ми говори някои странни и верни неща. Седнахме на една пейка. В начало не и вярвах, но после си промених мнението на "неутрален".

Каза ми нещо свързано с кестенявата ми коса, че много хора около мен ми завиждат, че съм "чаровен красавец" (нейни думи), че бих имал хубава връзка с момиче с кестенява коса, че имам голям късмет.

Попита ме дали съм кръстен на някой роднина. Кръстен съм на дядо ми, а тя каза нещо свързано с буквите от името ми (които като че ли знаеше или налучка доста точно) и че съм прокълнат от раждането си. Спомена отново, че много хора ми завиждат. Че не ми върви в някои неща с които се захващам, особено в любовта.
До тук повечето наистина е вярно.

Наистина понякога се очудвам от късмета си, наистина не ми върви в онези неща, а момичето което може би харесвам наистина има кестенява коса (но не се познаваме, просто веднъж я видях на едно квартално събиране).

В следващия момент ме попита дали някой от семейството или роднина е претърпявал катастрофа. Отговорих и, че когато бях малък, аз, майка ми и баща ми катастрофирахме в една ограда. Тя каза, че съм късметлия и съм се отървал от смъртта. Но не споменах факта, че преди броени седмици самия аз щях да бъда жертвата в катастрофа, но тогава се разминах едва на 1-2 крачки.

Попита ме нещо за роднини в други градове, а когато и казах за тях спомена нещо че има проклятие над мен и нещо свързано с "гробна вода" (не съм сигурен дали така се казваше). Имаше още неща, които не мога да си спомня, но като цяло имаше доста странни съвпадения.

До тук добре. После ми каза за някакви гадни болести на стари години свързани с моето проклятие, за инвалидни колички че то е свързано с майка и дъщеря.
Дойде... майка и... Майка и дъщеря. Майката започна да ми предлага талисмани, които изглеждаха точно като семена... за 30 лв. Спомена нещо за 9 дена, а после да ги изхвърля в морето.

Сега вече наистина започнах да си мисля, че това е един от онези "обири". Макар че имах повече от 30 лв в себе си, казах че съм останал със стотинки. А те просто казаха, че имам пари, които си пазя за други цели... и все пак това звучеше точно като "обир", така че просто продължих с версията си че имам няколко лева на стотинки. Когато им казах, че бързам за вкъщи казаха само да не се лишавам от щастието и че съм имал късмет да попадна на тях, че Господ ни наблюдава.

За да не стигнете до заключението че съм стиснат, на два пъти оставих по 1 лв, понеже "другите хора оставят по 5 и 10 лв". В интерес на истината имах само едри и монети.

Може да съм пропуснал нещо, но беше общо взето това накратко. Чудно защо от всички минувачи спря точно мен? Още по-чудно е как позна всички тези неща. Вие как мислите? Случвало ли ви се е нещо такова? Може би добра актьорска игра или нещо друго? Или просто аз съм идиот...
Мерси на тези, които прочетоха това :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: e78a7f1f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всъщност не ти е казала нищо конкретно... на голям процент от хората им се е случвало да участват в каастрофа, а тя това дори не гоне познала, а те е питала за потвърждение. Видяла е, че си симпатяга и си е казала... колко процента от българските жени са с друг цвят на косата?

И естествено, че винаги има проклятие... нали трябва да си продадът талисманите или каквото е... Избрала те е, защото си изглеждал миличък и защото е усетила, че си склонен да се поддадеш... Не се замисляй и не вярвай...
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 37af2b6f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се поддавай на внушения, не се стряскай от подобни улични предсказания - защото наистина ще привлечеш нещо негативно със страховете си :). Това им е работата на гадателките - да те преценят на око и , ако им вържеш, да ти вкарат филм в главата и да ти изкарат някой лев от джоба. Добри психолози са.

Повечето хора са кръстени на някого в рода си, особено момчетата. Това си е нашенска традиция и не са нужни някакви специални умения, че да познаеш. В много семейства има пострадали от катастрофи. В нашия род има два тежки случая, повечето от познатите ми също са преживели някакъв инцидент. Ако не лично - то някой братовчед, чичо, друг вид близък роднина.

Ако не беше реагирал на тези "познаванки", щеше да пусне друга стръв, на която да клъвнеш. Рак, инфаркт - все популярни гадости. Така че да повярваш. Защо точно теб? Ами бил си сам (ако си с приятел, би те подръпнал и да отминете), може да си имал леко отнесено или депресарско излъчване. Мургавите гадателки са развили супер чувствителни пипала за хора, които се поддават на внушения.

Просто не живей с глупости в главата. Нямаш никакво проклятие. Опитай се да бъдеш по-уверен в себе си, защото на всеки се е случвало да мине през кофти любовен период. Не се концентрирай върху неуспехите. Да не би останалите да успяват винаги от първия път? Живей си живота с повече оптимизъм, а след време ще се усмихваш на спомена за "случайната среща" :).
Ел

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 44451e738d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е явно си наминал наскоро през Централна гара! Просто циганките се опитват да изкарат някоя пара. Минах преди няколко дни оттам, приложиха същата схема върху мен. А това с 'Колко е часа' им е нещо като оупънър, колкото да те спрат. След като им кажеш колко е часа, те затупват с приказки (или поне при мен): 'Злато си/страхотен си' (или хвалби от различен вид); някой много ти завижда; следват и предсказания за някакви необикновени пътувания (това явно зависи дали отиваш или се връщаш от гарата). Не ми се занимава с глупости, така че не знам как щяха да протекат нещата - може би по много подобен модел като при теб.

По принцип вярвам в ясновидските дарби, но първо че само много чисти хора могат да ги имат в истински вид, и второ - те не би трябвало да искат пари в никакъв случай, след като имат този дар от Бога (мое си мнение, което общо взето се покрива и на практика). Явно използват нещо като шаблони, гледат да спират тези, които им се видят подходящи, и разбира се, най-важното, използват страха. А бе страхът просто си е голямо шубе! И като клъвнеш, естествено, гледат да вземат некви пари.

Склонен съм да допусна, че може и да виждат нещо тези циганки - съвсем дребни неща, колкото да им помогнат да ограбват хората (примерно име, семеен статус и т.н.). Моят съвет обаче е да си гледаш живота и изобщо да не им се връзваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6bd935305c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Схемата винаги е една и съща: "Имаш голям проблем (прокълнат/а си), но аз ще ти го реша!"
Много добри психолози и хипнотизатори са! По несъзнателните ти реакции разбират дали са на прав път с "предсказанията" и така ги докарват до учудваща достоверност!

Навремето една даже ми връзва конец с 9 възела, който като казах желанието си "магически" се разплете! Когато след това се върнах на същото място, намерих завързания конец на земята. Значи са и илюзионисти!

И знай, твоите лични проблеми обикновено са и проблеми на всички, не само на тебе! Кой на твоята възраст не въздиша по някоя несподелена любов? На кого не му завиждат за нещо или той за друго не завижда мъничко на някого? Кой не е имал неудачи и болести в живота си, които спокойно може да отдаде на някое "проклятие"?

Истински ясновидци има (дарбата се проявява на определен етап от духовното развитие и осъзнаване), но те не ходят по улиците за някой лев, още по-малко пък са цигани. За проявяване на ясновидските способности се изисква влизане в дълбоко медитативно състояние, тип транс, изискващо голямо съсредоточаване... - не става сред уличната суматоха.

Иначе... отиди при 3-4 такива гадателки и гедай шоу! :) Ще им хванеш мурафетите много бързо!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5bb720227c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не вярвай на такива неща.... и не си давай парите там.... Аз вярвам в Бог и знам, че каквото и да става Той винаги ще е с теб... Ето и тези дни точно гледах един брой на предаването "Горещо", в което имаше интервю с един ходжа... и той все обясняваше от лоши до много лоши неща... и просто наистина видях, че човек може да откачи от това, което слуша... не си струва.... има много неща, които по определена причина Бог допуска да се случат в живота на човек... едни от тях може да стане така, че избегнеш други пьк не, но така или иначе това не е чак толкова важно.... важното е само каквото и да се случи да не спираш да искаш да живееш... Аз не тьрся да обеждавам никой в нищо, защото си имам моите причини да вярвам в Бог... но не пропускам вьзможност да пиша за това, защото знам, че е истина... а от там нататьк всеки сам си преценя и избира какво да направи.... и така... успех ти желая вьв всичко ;( :) :)
di_23

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1129b215a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз живея в голям град и вчера като стоях сама в парка на една пейка по едно време се приближи една циганка с думите "до 3 дни ще ти се случи нещо много хубаво". Аз не й обърнах внимание но тя продължи и започна да обяснява как не на всеки гледала, как искала да ми помогне и т.н.

Извади едни карти и ми каза да оставя 5лв. на тях за да ми каже какво ще ми се случи. Аз имах толкова но казах че нямам. После извади едни билки които бяха точно като семена и даже изяде от тях няколко да ми покаже че не били отровни а от мен не се искало нищо- само да й дам 30лв за тях ,да ги сложа в една салфетка и просто да стоят в мен.

Казах че нямам толкова пари, а тя каза че знаела че имам но не искам да дам, че господ я карал да ми помогне и ако не приема ме чака голямо нещастие цял живот най -вече в любовта. После станах от пейката а тя тръгна след мен, казах й че имам работа което беше вярно и че не мога да се занимавам с такива неща. Тя каза да не ме е страх защото само искала да ми помогне и че ако вярвам в господ задължително трябва да приема. Повървя още след мен а аз твърдо отказвах и накрая се отказа и се махна.
Сам си прави изводите-с една дума същата история за пари!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b07fa5486a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Рано или късно ще разбереш поне част от истината за света около тебe.


-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5a73771c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хич не им се впрягай. Измамници като тези- с лопата да ги ринеш. Не ги приемай на сериозно, лъжкини, пробутват си боклуците за пари. Най-малкото, ако бяха истински, никога не биха ти искали пари, а щяха да ги приемат, ако ти им дадеш, без дори да го споменават /аз не вярвам на такива неща, само в баба Ванга, а от нея съм го чувала това/.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 596fe15b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И на мене ми казаха същото прокълната съм мъжете бягат от мен. да ми разваляли магия че нямало да се омъжа. е всеки има по някъв дерт и все ще налучкат. аз си се омъжих без да ми развалят магии. просто ората требе да ядат и търсят по податливи на внушения хора. имам съседка дето и откраднаха всичкото златпо докато и разваляха магия. тези дето имат истинска дарба го правят и гледат без пари. този които разваля магии и прави.ти отде ще знаеш разваля ли или ти прави друга

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 504c98daf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Случайно да се случи в Пловдив? Защото и на мен ми се случи преди около 5 години, циганката беше на около 25 години тогава с малко дете. Сега ще е на към 30. Но и да е друга, според мен си знаят номерата. Не че нещо, но на мен ми бяха казали почти същите неща - ма кого съм кръстена, имам ли болен роднина, искаха ми 30 лева и т. н. Не се впрягай, не им вярвай и не се спирай :) друг път.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 109a324f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Случайно да се е случило във Велико Търново? Ако можеш, отговори и ще ти кажа нещо :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 265aaa4d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен също ми се случи нещо много подобно наскоро в Пловдив до ПУ-то... това с катастрофата и на мен ми го каза :Д

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d9d0363da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И на мен ми се случи на ценатралната автогара в София. Щял съм да живея във Великобритания, щастието ми било заключено при ходжата. Също ми позна много неща, но те са изключително добри. За момент си мислех, че ми е направила заклнинание, защото ми се виеше свят като я гледах, ама де да знам :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker