Какво мислите за коучове, мотиватори и тем подобни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите за коучове, мотиватори и тем подобни
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 5499 пъти
Напоследък се нароиха доста подобни екземпляри тип Юли Тонкин, Румен Виста и всякакви такива, копиращи американски такива, които в общи линии говорят някакви празни и общи приказки.

Преди няколко години бяха модерни темите позитивно мислене, закон за привличане и всякакви такива глупости. И понеже вече достатъчно хора се усетиха каква глупост са, нещата малко са промениха и започнаха някакви псевдопредприемачи да се появяват, които говорят същите неща, само че от време на време вкарват някакви бизнес термини под предтекст, че те учат на невероятни бизнес умения. И естествено винаги има линк към семинари, курсове и подобни. И на тях само общи приказки, нямащи нищо общо с реалността и практиката. Само че човек без опит в бизнеса лесно може да ги вземе насериозно, понеже няма база за сравнение.

Всяка втора дума им е как трябва да действаш сега, колко всъщност си умен, как трябва да си вярваш и все в стила на позитивното мислене. Няма лошо, обаче имам чувството, че се възползват от неувереността на зрителите си. Един уверен човек няма нужда през 5 мин Румен Виста да му казва как всичко зависи само от самия него. И ми прави впечатление колко тънко манипулират. Казват примерно някаква истина, което е така наистина, обаче около нея казват още 10 лъжи или поне перувеличавания колко е лесно и как едва ли не зад вратата те чакат купища пари, само ако леко се размърдаш. И покрай една дребна истина прокарват 10 лъжи. По неговите думи едва ли не, правиш си един инстаграм, крадеш снимки и клипове от другите (даже има клип как да крадеш клипове, без да разберат, че са крадени), последователите започват да валят (сякаш не могат да си ги гледат в оригинал, ами ще чакат ти да ги откраднеш), после си правиш един онлайн магазин и започваш да ги спамиш с оферти и продажбите да валят. Горе-долу около това се въртят всички клипове.

Румен Виста се снима от някакъв палат във Варна, от някакви джипове, всеки клип му почва с къщи, коли и не знам си какво и твърди, че всичко това го направил само за няколко години от дропшипинг сайт. Обаче видиш ли, понеже това не го правило щастлив, решил да си направи канал, в който да "помага" на хората и да ги просветли как да станат и те богати, понеже сме готини, и си заебал всички други бизнеси и се е посветил само на курсове и ютюб. Нямам представа от къде е взел всичките тези къщи, коли и почивки, които непрекъснато ги демонстрира, но силно се съмнявам, че човек, изкарващ хиляди или десетки хиляди от собствен бизнес и то от такъв от дома, ще заебе всичко и ще се посвети на ютюб канал и курсове, особено пък млад като него.

Всеки втори стана големия бизнесмен и организира курсове. Това ми прилича много на пикъп-артистите, които бяха нашумели преди няколко години и организираха курсове как да сваляш жени. Като в общи линии философията им беше да заговаряш десетки жени на улицата и да се правиш на палячо с идеята, че от 100 жени, все 1 ще ти върже. Силно се съмнявам някой, посетил такъв курс да е станал голям сваляч само от това, както и че някой ще стане голям предприемач, ако не му идва отвътре с 1 курс и 2 книжки.

За мен това са мошеници и продавачи на мечти, а не нареален продукт. Изненадваме, че такива придобиват все по-голяма популярност и има вече доста такива. Явно има и балъци, които да им се връзват. Ами като се замисля, най-голяма мечта на повечето хора е да имат успех сред другия пол и да са богати бизнесмени. Така че защо да няма и балъци, които им се връзват?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 215038aa92
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Наистина е тъжно, че има хора, които им се връзват.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 975e629c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ами по принцип по-слабите (духом) е хубаво да бъдат подкрепяни от по-силните, но не е съвсем ясно тази помощ точно как ще им се отрази...
В смисъл - може и наистина да им помогне да проходят, но може и просто да свикнат с това някой друг да ги ръчка и окуражава, и да станат още по-неуверени и немотивирани дори и от преди...
Аз, примерно, действам на принципа: "Не прави непоискано добро", но това е може би защото нямам комерсиални намерения (иначе бих умрял от глад :) )

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 227716a59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Факт е, че духовни "байпаси" печелят. Един такъв мотиватор набираше доброволци за организизиране на някакво събитие от което той естествено печелеше. На друга всяка дума е фейсбук, пускаш, че имаш проблем, имаш нужда от пари и всички ти помагат. Като говорят повтарят думите по два пъти, използват паразитни изрази, защото няма какво да кажат. Двучасово видео, същина 7-8 минути. Изумих се от разсъжденията в едно от видеата, по повод навици, като потропване, клатене, дъвчене на химикала, са проблем не на тези, които го правят, а на тези, които го забелязват. Значи плащаш куп пари за някакво обучение и някой до теб не спира да тропа, трака и пречи, но ти си виновен, че го забелязваш. Друга обясни в едно от видеата,. че се чувства, като супол. Е повече дали ще го слушам това нещо. Жалко е, че тези хора възпитават, а онези които нямат самочувствието, но имат и ценза и знанията не правят видеа. Попадам и на новоизлюпения автори и се чудя, защо поне не се платят на редактори да изгладят малко стила на писане, но има ли вече такива? В популярен новинарски сайт няма ден без всякакви грешки, но на кой му пука. Чета някаква притча и вътре срещам думата наготвила. Масово се пише с грешки, особено през телефона, но за професионална информация, видеа нивото трябва да е друго. Никой не е перфектен и аз пиша често с някакви пропуски, но нито съм гуро, нито претендирам и възпитавам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9c4d807c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Прав си авторе и те подкрепям.
Само да кажа за Дюли Бонбонкин следното нещо.
Тоя уж бизнесмен има всичките си апартаменти от баща си. Спомням си в едно интервю как каза следното нещо, "започнал съм от нулата" и след минута "баща ми имаше десетина апартамента в София, които започнах да ги давам под наем". Другият му доход е от онлайн покер и от тъпите НЕсеминари за балъци. Ако това е бизнесмен, аз съм папата.
Всеки загубил се човек търси гуру, който да му покаже "правилният път". Всеки иска да му налеят акъл с фуния по един удобен и лесен начин. Но лесен начин няма.
Истината е проста:
Искаш да станеш хирург- учиш за хирург.
Искаш да станеш пилот- учиш за пилот.
Искаш да станеш финансист- учиш за финансист.
С някакви си 15 минутни клипчета, или с някакви семинарчета не стават нещата.
Помислете адекватно. Ако аз съм топ предприемач/бизнесмен, бих ли започнал да давам реални съвети на бъдещите си конкуренти.
Отговорът е НЕ. Никой богат бизнесмен няма да иска вие да преуспеете и да му ставате конкуренция.
Който иска да се занимава с бизнес, трябва да проучи пазара, да започне да се обучава, евентуално да започне да учи нещо свързано с бизнес, финанси, маркетинг и подобните им. Четене на литература, книги, лекции, наблюдение, водене на статистики, и много безсънни нощи. Ако ставаше с 15 минутни клипчета, всички щяха да са бизнесмени.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9ed03cc9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Пълни смешници и изроди.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f9a1b1efc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За всеки влак си има пътници. Коучинг работи много добре в семейства с разклатени отношения между деца и родители например. Много родители вдигат ръце и после "олеле".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4a143927a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Всички такива са измамници!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 664c99e90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Измамници и мошеници с артистични заложби. Нищо повече. Не е луд, който яде зелника...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: eec3d09406
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Румен Виста не е от тях. Той наистина дава стойност, виж видеата му свързани с онлайн бизнес. Има какво да се научи. А и той не си е загърбил бизнесите, информирай се преди да говориш. Просто има опит и знания и е решил да ги предаде на хората, с цел да им помогне. В крайна сметка един ден всеки умира и парите и имотите няма да си ги носи в гроба, успешните хора оставят нещо след себе си. Според мен има нужда от такива мотиватори, защото преди да изградиш бизнес ти трябва първо да имаш правилната нагласа, всичко започва от мислите. Спомням си как аз допреди 3 години бях коренно друг човек като начин на мислене. Родителите ми са бедни и аз естествено мислех като бедна. Четох една книга на един чуждестранен мотиватор Робърт Кийосаки "Богат татко, беден татко" и тази книга преобърна представите ми за всичко. Преди това се бях примирила, че ще бъда бедна, живеех с всички онези ограничаващи вярвания, предадени от родителите ми и останите хора в обкръжението ми как можеш да бъдеш богат само ако си мафиот или имаш богати родители, как нищо не става в България, как няма да се получи и т. н. Сега имам мисленето на богат човек и това ми помага да реализирам целите си, не като преди. Досега съм изчела в последните 3 години около 200 книги за личностно развитие и не съжалявам, защото наистина израстнах като личност. Трябват си и правилно мислене и действия. Гледайте мотиватори, но в същото време и трупайте знания относно развиването на бизнеса ви и най-вече полагайте действия. Има измамници, но има и много, които не са и те учат на нещо. Не правя реклама, но мога да дам за пример Успей в България. От там научих доста неща относно бизнеса.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c3ae83fda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, запознат съм много добре, личи си, че си облъчена. И той така говори само за нагласи и не знам си какво. Като прочете 200 книги, колко милиона спечели до сега? Ако говорим да се чувстваш по-добре, понеже имаш надежда някой да забогатееш - да, има полза. Но не казваш да имаш реален успешен бизнес. И да, Румен Виста каза точно това - че си е продал дропшипинг сайта за рибарски продукти, имал и още един за бебешки, който го е оставил на автопилот и има някакви дребни печалби от там и сега се занимава само с клипове и курсове. Даже ако се разровя, ще ти дам и точния клип, в който го каза това. Сериозно ли вярваш, че ще си остави печелившия бизнес да ти помага на теб, която си му никаква и дори не те е виждал?

Да, има практически видеа как се настройва Шопифай и тем подобни, но нищо полезно за самия бизнес. Само им обяснява как да крадат видеа, как да спамят и как с крадени снимки от Инстаграм ще събереш хиляди последователи, които да спамиш и да им пробутваш китайски стоки от Алиеспрес с дропшипинг, които забележи пристигат за 1 месец и хората му вярват, че клиентите ще предпочетат да те чакат един месец, вместо да си поръчат от Ибей или Амазон и да им пристигне на следващия ден при това на по-ниска цена.

Отърси се от "нагласи" глупостите, с които те облъчва и помислил малко трезво дали наистина така се прави. И мислиш ли, че нормален човек ще си снима колите, къщите, почивките във всеки клип? ТОва се прави точно с цел облъчване. Но ти дори не го осъзнаваш.

Човек, който няма реален бизнес опит, е много лесно да вземе всичко за чиста монета и да вманиачи в книги и клипове. Ти си живия пример - 200 книги прочела. И изби ли си поне парите за книгите?

Самият Румен Виста има клип "как да направим 100 000 последователя в Инстаграм", а самия той има 15 000. Това говори ли ти нещо или пак не вдяна? Значи човек с 15 000 последователя ще ме учи как да направя 100 000. :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 151b7cde0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Няма лошо в позитивното мислене, стига да е реално такова. Да мислиш позитивно, не е да мислиш колко си хубав, умен и тн., а да запазиш плана за позитиви при провал, което си е трудно.
Има смисъл от бизнес ментор, ако имаш реален бизнес, но все пак хората са казали - повторението(практиката) е майка на знанието!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0397651b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това са просто мошеници, които изкарват пари на гърба на заблудени хора. Абсурдно е някой да смята, че ще прочете 2-3 книги, ще отиде на няколко семинара и хоп готово - всичко ще му се нареди. Пълни глупости са това. Тия не само, че са абсолютно некадърни, ами са и мързеливи. Ама какво са виновни. Има заблудени, които плащат за семинарите им, купуват книгите им, гледат видеата им. Преди години една моя колежка беше организирала подобен семинар за служителите в нейния отдел. Казваше се "успешните мениджъри" или нещо подобно. Отидох да видя от любопитство и останах потресен. Излезе отпред един човечец и започна да реди едни приказки тип "на пазара" - неща от сорта, че хубаво било човек да си записва важните неща в тефтер, как трябвало задачите да се приоритизират и т.н. Казано накратко - неща, които всеки нормален човек знае и прави. За тези си глупости обаче човека взе 3 000 лева за два дена и това преди 9 години. Истината е много по-проста - ако човек е трудолюбив и иска да се развива, нещата се получават. Не става лесно, но се получава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3569c64b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Разберете ги, горканчовците! Видяли са как ми върви в живота и се опитват да ме имитират, но зле. В резултат учат хората на кофти имитация. :Д

Докато има вярващи, ще ги има и тях. Ние хубаво си пишем, но защо според вас още има ТВ врачки? Защо тотото продължава да работи след като в два последователни тиража изтеглиха еднакви числа? Защо до последно се купуваха билети на Националната лотария, ако печалбите падаха все в село Бабинотрънкино, град Тилилейска гора и други слабо познати за българина локации, а даже в рекламите някои се хвалеха, че били ходили в ТВ предаването им 4-5 пъти /да им имах късмета - то не само аз, всеки би искал да се уреди 4-5 пъти с това, ако не е нагласено/? Защо Европа стигна да коронавирус, чакайки от пълни некадърници да правят ЕС вместо да си намери по-кадърни? Човек, дори коучовете не са толкова нелепи като разните европейски лидери! С 1% по-добре изглеждат от онези Меркелици, Макрони и прочее словоблудстващи барбарони.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 784c4fff85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До 11

Тези с позитивното мислене вярват, че силъта на мисълта им, едва ли не контролира околната среда и други усилич, освен да си мислят за "хубави" неща не им трябват.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a9c4d807c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   В днешно време всеки иска да е шеф, мислейки си, че това значи, че по цял ден ще си лашкат краката и ще дават команди, хаха.
Бившият ми шеф имаше 3 бизнеса. Ставаше в 5 сутринта и свършваше работа в 11 вечерта. Дори съм го виждал да заспива на работното място, с торби под очите, или с треперещи ръце и пред нервен срив.
Говоря за малък до среден бизнес в средно населен град.
Теглене на заеми, изплащане на кредити, набиране на персонал, ремонт на машини, данък спокойствие, непрекъснати проверки заради зложелатели, десетки непредвидени ситуации и прочие.
И накрая като теглиш чертата и дадеш заплатите на служители, остават ти едни чисти 2000-2500лв. пък си си скъсал гъза и нервите и дори нямаш време за собственото си семейство.
Който иска да се занимава с всичко това, успех му пожелавам, но не хвърчете в облаците и махнете розовите очила. Ако всичко ставаше толкова лесно като на тепсия, всички щяхме да сме милионери.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ecd40c77ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Добра тема. Включвам се. Лично аз чета доста книги. Започнах с личностно развитие и вече чета много неща, от които мога евентуално да науча нещо (психология, философия, финанси, автобиографии на "успели" хора и т.н.)

Моето мнение е , че доста хора стават мотиватори, гурута и забогатяват от това като учат как хората да стават богати. Затова вече избирам внимателно моите "мотиватори" (не харесвам тази дума). Първо гледам живота на човека - през какво е минал, как се е издигнал, от какво разбира, на колко хора е повлиял и колко хора са почерпили добри идеи от него и чак тогава започвам да чета негова книга или да гледам негово видео.

Лично аз смятам, че има доста полезни неща, които могат да се научат от подобни хора, НО в днешно време такива дето стават "мотиватори" без да са постигнали нещо преди това и не са повлияли на никой, очернят индустрията и като цяло темата за личностно развитие. Затова подбирайте ги внимателно.

Друго - не е казано, че всеки , който прочете 100 книги за личностно развитие ще влезе в Топ 100 на списание Форбс. Успехът може да е малък (но все пак успех) - желана високоплатена работа, желано жилище, кола, успешен малък/среден бизнес и т.н. Разбира се може да постигнете и велик успех с начинанието си.
Искам да кажа , че това че някой не е станал милионер след такъв курс/книга НЕ значи , че няма какво да се научи полезно от материала.

Аз бих казал се развих не лошо, поне за сега, като гледам назад живота ми преди 2.5 години. Да , не съм собственик на бизнес и жилище и т.н. , но си намерих потециално високоплатена работа.

Друго - това , че мислиш позитивно и си мега мотивиран не е лошо, но не значи че всичко ще се случва така както ти искаш. Работа се иска доста. Не можем да си сложим розовите очила, да не правим нищо по цял ден и да искаме да се получат нещата. Друго опасно нещо е постоянно да се "мотивирате" от такива хора и да четете книги, но да не вършите реално работа, а само да четете - на мен ми се е случвало и сега съм по внимателен.

Поздрави.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4bf5613665
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Има и качествени неща. Едвам накарахме нашата йога учителка да започне да прави видеа, защото просто не ни стигаше времето с нея, да записва медитациите си на дискове в началото. Ние, хората, които я посещаваме, аз вече 8 години, други повече я направихме Гуру и не мисля, че някоя от нас се чувства ощетена, когато си купува медитация, когато посещава семинар, защото ние познаваме и виждаме развитието на този човек, знаем, че ходи на обучения, знаем какво чете, защото е споделено и ни е полезен начинът, по който синтезира и ни представя информацията, до която достига.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9bf0215802
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   17, медитацията е нещо лично и не е необходимо да имаш учител да ти казва как да дишаш.
Тя е толкова заблудена, че накрая си е повярвала. Собствената й вяра я превръща в автпритет. Убеден съм че е готова и ревностно да спори. Жените много лесно следват авторитети, без да подлагат действията на критика.
Не искам да те разубеждавам да следваш нейното учение, каквото и да е то. Само недей намира последователи.

Едно нещо е истинско ако сам го намериш, не ако някой ти го натресе. Приятно медитиране

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ce9d8ba62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Имаше един виц:
Някакъв такъв обявил конкурс "как да спечелим 100 хиляди лева за един ден".
Залата - пълна.
Излиза нашия човек, и се представя. След което:
Добре дошли на семинарът "как дс спечелим 100 хиляди лева за един ден!" Искам да ви задам няколко въпроса:
- Колко души сте се събрали тук?
- Миии... около 1000 - чува се глас от залата.
- А колко платихте, за да участвате в нашият семинар?
- Миии... по 100 лева на човек!
- Изключително много ви благодаря! С това нашият семинар приключи!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6695f67056
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Забогатяват, забогатяват... че колко да забогатяват? С 50 бона в банката нито си богат, нито си нещо над останалите. Но просто имаш спокойствието. Че не блъскаш 20 дни месечно за 800 лева.

Няма да коментирам всички тези 2020 онлайн псевдо-гурута като Станислав Чакъров и аверчето му Никола Томов с "менторската им програма" и всички други в България.

НО нека вземем за пример Скалата (Dwayne The Rock Johnson). Предполагам много хора са му гледали клипчето с речта за неговата компания (7 bucks production) или там както и е името.
И как, аджеба разполагал само със 7 долара в джоба си по пътя си да стане футболна звезда в САЩ.

Е, добре, де? Баща му е световноизвестен WWF wrestler и иска да каже, че няма пари и път назад? Може би самият той е бил разорено хлапе, търсещо своя път, но баща му му е осигурил спокойствие и план Б.

Който има желание - ще ме разбере. Фен съм му, между другото.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 61288319cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   който го може го прави
който не може учи другите как се прави

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4a5b046ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Вицът на номер 19 си е направо истински. Точно по този начин тия некадърници, наречени "мотиватори" изкарват немъчени пари и после ехидно разправят наляво-надясно колко са "успели". Еми, много ясно, като има шарани да посещават "семинарите" им. Един познат от скоро се мъчи да изкара подобни лесни пари от мен, като ми споменава за подобни платени "обучения" и индиректно се опитва да ми продаде някакви измислени продукти на петорна цена, уж и аз да съм ставал "представител".

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 784c4fff85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   От всички публични говорители, вярвам само на Джордън Питърсън, поради факта, че клиничен психолог е университетски преподавател и професор по психология към университета на Торонто, а също така е преподавал и известно време в Харвард. Човекът прави закючения на базата на научни доказателства и изследвания, а не на някой, който твърди, че ако си ситскаш учите за 10 митуи на ден и мучиш като крава, че станеш следващия Рокфелер, без да може да ми покаже и едно доказателство за това. Тези дето са с псевдо-научните "ню ейдж" вярвания за "позитивни енергии", са направо за затвор или психодиспансер, според нуждата.
Другите нещастия, дето сега ни учат "да инвестираме правилно" а преди бяха "форек гурута", направо ме карат да се смея. Един познат ми описа неговот гуру така:
- Ми той, пича е тооолкова напреде, правил е милиони на ден, има тооолкова пари, че сега не се занимава изобщо, ами е решил, да научи и другите, да са като него - а аз само добавих "срещи 6 курса по $199.99, нали?". Не съм си говорил с тоя авер от доста време, но последно чух, че се беше преместил, да живее при майка си.
Първо - топ "инвеститор" или за каквото се представят, няма да си губи времето, да учи вас, а ще изкарва 6-7 цифрени бонуси и тъй, като бизнесът им е такъв, странични лица, които не са инверститор, не са от значение. Ако изкарваше толкова много пари, нямаше да си губи времето с вас.
Второ - Ако е човек, който се отказал от този живот, защото е видял, колко смотан е, въпреки всичко, няма да се натиска, да ви вкарва в него.

После идват коучовете - Нещо средо между ню ейдж вярващите, инвеститора и фитнес инструктор, който е гледал мнго женски предавания, където по 1 час си говорят за чувствата си. Това е просо един падарани, дето знае, как дави заблюхоса, за да ви накара, да следвате график. Не че нещо, ама не са толкова специални. Богатите ги наричат асистент. Нищо повече от меркантилно хипи, което се е пребоадисало, за да отговаря по-добре, на времената.

И накрая - любимият ми "татко" - Робърт Киосаки! Автор на най-малоумната книга с финансови съвети, която трябваше да бъде кръстена "Хвърчащи финансови съвети за хора, които не са чели книга през живота си". Правят събирания във всяко село и като някаква малка сектичка, търсят посоледователи, коит да купуват курсове след курсове. Съветват те, да купуваш, ремонтираш и прерподаваш къщи, а ако не изкараш пари - ти си виове, ако изкараш пари - те са основния фактор за успеха ти. Поне това им беше схемата преди 5-6 години. Разбира се, плати ни 10 000 лева в курсове за нещо, което може да прочетеш в някой аматьорски финансов блог от 2002-а.

Та общо взето - банда шарлатани. Това ми е мнението.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f3c2d9d562
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Веднага ти отговарям хора, които собственият си живот не са оправили, но тръгнали чуждият да оправят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 31ed5e70d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Вчера гледах Румен Виста, който започна да говори за инвестиции в акции, уточнявайки, че нищо не разбира от тях и малко след това пъчейки се каза, че никога не говори за нещо, което не разбира.

В коментарите го питах как така хем не говори за нещо, което не разбира, хем говори за акции, хем уточнява, че нищоне рабира от тях. След което започна да ми спори, да ме обвинява как нищо не разбирам и общо взето коментарите му бяха доста агресивни.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fbf4ca5043
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Еми, 25, много ясно, че ще е агресивен. Ти се опитваш да му сринеш златната пирамида, изградена на вярата на разни будали.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 31ed5e70d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   За Румен Виста искам да кажа още няколко неща:

1 - постоянно повтаря как много печелел от дропшипинг, обаче мечтата му била да направи ютюб канал, та затова заебал дропшипинга и огромните печалби, че да помагал на хората и те да печелят. Друг ютюбър (Хапче в душата) каза, че последните 2-3 г. дропшипингът се е пренаситил, защото всеки втори е решил, че като си направи един Шопифай, като направи малко фейсбук реклама и като пусне някакви дрънкулки от Алиекспрес, може да намира будали да му купуват боклуците на двойна цена с надеждата да не са чувли за Алиекспрес. Това обяснява и желанието на Румен да "помага" на хората срещу скромната сума от няколкостотин лв.

2 - има клип "Как да направим 100 000 Интаграм последователи", а той самият има, забележете, 757 последователя в съща мрежа.

3 - има един клип, в който обяснява как да променяме рекламни клипове, че да не си личи, че е краден и нета да не го засече като такъв. Изобщо и за миг не стана на въпрос за авторкси права, закон и морал. И че ако клиента рапознае крадената реклама, няма да му никак добро впечатление. Значи някой е отделил време, труд и пари да си направи рекламния клип и ние просто му го крадем, купуваме му продукта и го продаваме на двойна цена с надеждата някой балък да не е чувал за Алиекспрес.

И представете си, има не малко хора, които му се връзват и го хвалят в коментарите какъв пич е, а той даже се похвали, че правил по 8 бона на месец от курсовете. Блажени са вярващите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2855f1828a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Ами факт е, че има хора, които печелят много от дропшипинга, има и такива, които сигурно са се провалили. Не мисля, че има нещо сигурно в този свят. И съм му изгледала доста видеа и никъде не е казал, че е много лесно, даже напротив и точно за това казва, че много хора и няма да започнат да го правят, защото отнема време, нерви, пари и все пак си е риск. Затова и много хора приемат уж "сигурното" да работят от 9 до 6 за заплата от 800 лв, след като имат няколко висши образования. Това ли е сигурното? Колко от тези хора бяха съкратени и ако нямаш и 1 лв. спестяване (Защото с 800 лв. е доста трудно да спестиш нещо изобщо) и оставаш на нулата, не може да си платиш тока и водата. Няма лесни пари, така е, изискват се много жертви, не знам къде прочетохте, че е лесно. Ако беше лесно много хора щяха да го правят. Все сам си избира дали да работи за някой друг за жълти стотинки и "да му е сигурно" или да работи за себе си. Той сам каза в клипа си, че е продал сайта, защото му е отнемало доста време, а той иска да се занимава с друго, което най-вероятно ще му носи повече печалба, но доколкото знам е започнал с дропшипинга и оттам е спечелил някакви пари, сега вече каквото иска може да си прави. Та да да се върнем на въпроса ми: Има ли нещо сигурно? По-добре е да пробваш и да не стане, отколкото изобщо да не се опиташ да пробваш и да плюеш хора, които правят нещо по въпроса. :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 784c4fff85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   " Все сам си избира дали да работи за някой друг за жълти стотинки и "да му е сигурно" или да работи за себе си. "

Здравей! Вдъхнових се от думите ти! Имаш ли книга, която може да купя?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bc072c7eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Не съм експерт, но бих споделил мнение понеже навремето бях доста зарибен с подобно кличета. В общи линии всички повтарят едно и също и препродават една и съща информация в тези клипове. Това, че няколко българи го правят не мисля, че ще ни обърка живота. Но не съм чул някой да влиза по-надълбоко в нещата. Истина си е, че има българи, които печелят от биткойн или от сайтове, или от програмиране и предлагането на различни продукти в Ит сектора, но те не се показват в YouTube. За биткойн бих споделил, че се познавам спечелили от това, но са и известирали доста, също така са и губили от това, така че пак успяват най-умните и съобразителните. Нормално е колкото повече да нашумява едно нещо по-трудно да става да се печели от него. Другото, която мога да споделя е за YouTube. Печели се, но американците плащат за труда на другите плус това са голямо население. Точно това си говорихме с едно момче навремето, че те имат друго мислене. Например също си признавам, че за курсове онлайн и pdf книги не съм плащал. Намирах ги в пиратски сайтове и пак си набавях информацията. И да ви кажа честно и курс за 1000 долара, (толкова би струвал ако плащаш) пак ти дрънкат как маипулираш хората. Просто са по-добри техниките. Единствения смисъл е просто ако си имаш канал и си специалист в нещо прекарал месеци, а дори и години в проучването или си работил в дадена сфера и напишеш нещо и канала ти да е затова. Хората да платят за готовата информация, която ще им спести години проучвания и главоблъсканици и тогава да има смисъл. А когато си гледал клипове за личностно развитие и просто надъхваш хората ставаш може би един имитатор и всички го надушват и зарова критикуват.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 792bbee5c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Румен вистата не знма дали кма 15000 в инстаграм, ама се продават за 20лв профили с 20000 последователи. Таааа той си е купил.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 70094f0026
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Прочетох коментарите на всички. Напълно съм съгласен, че всичко са празни приказки и е много трудно да се създаде успешен бизнес.
Занимавам се с търговия в ebay i amazon от 8 години и това ми коства много работа, проблеми, анализ на всичката полезна информация, която мога да намеря и не съм забогатял, просто изкарвам приличен доход.
Търговията крие и много рискове, винаги има проблемни клиенти, рекламации, загуби на пратки, което се отразява на бизнеса.
Тези видеа могат само да те накарат да се замислиш да работиш за себе си, но реално не може да разчиташ да изкараш пари от празни приказки.
Изисква се много работа, добра организация, добра комуникация и много желание.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 28fb68a906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Наблюдавате ли последната изцепка на Румен Виста? Многохиляден хейт, скъсва се да трие, размъкват го по форумите.
Поредният развенчан гуру!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c3ae83fda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   34, хаххаха сега гледах видеото а Кюбомир Жечев. Този направо го е наврял в на кучето да не казвам къде и с право. Направо го е върнал в първи клас и му е изтипосал всичките лъжи, измами и кражби.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fb8aaf7c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Да, и аз попаднах на коментари, дето го оплюват, а той трие на поразия. Не е лесно да те хванат в крачка :-)

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9515aae939
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Всички тия са едни устати безделници и горко на хората, които им се връзват. Печелят от въздуха - измамници чиста проба. Лайф кучки са до един.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 28fb68a906
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   В момента половината нет дъвче Румен Виста как точно си е манипулирал отчетите, с които се перчи.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c3ae83fda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   37, а не са ли прави? Румен си е точно един измамник и се радвам, че най-после го разобличиха. Аз го говоря това от година, ама нямаше кой да ме чуе. Е, сега вече всички го разкриха. Дава съвети да крадем видеа, как да ги замаскираме, че да не се засичат като крадени. И така и не обясни как така си е продал сайта за рибарски стоки преди години, а още е собственик.

От автора

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 87fe32a4bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   И на Юли Тонкин му разказаха играта и то в собствения му дом. Боби Ваклинов си е направил канал.

https://www.youtube.com/watch?v=0zTnIXNMff4

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: f3122dcc94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Ако ще трябва да плащаш на някого, за да те мотивира, изобщо не се захващай с конкретното нещо, това мисля.

 
  ...

...
преди: 3 години, 21 часа
hash: a9af535d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Тонкин и Виста са тъпи батки. Мъжки вариант на Кобилкина. Истински мотиватор е Ерхарт Толе, а беше и Луиз Хей. А аз лично познавам Доротея Дукова, но не следя работата й, може и да е добра, поне за жените.

 
  ...
преди: 3 години, 18 часа
hash: a9d2180c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Такива индивиди, които ни учат как да станем богати, въобще не ги отразявам. Никога не съм търсил техните видеа, книги или семинари. Идеята някой да ме научи как да стана богат ми звучи абсурдна и непостижима. Не съм чак толкова глупав и наивен да си въобразя, че някой толкова ще се загрижи за моя успех.

Преди доста години си купих една книга на Доналд Тръмп, мисля, че се казваше "Мисли като милиардер". Естествено, не съм очаквал да стана милиардер, но мисля, че не беше скъпа, а и Тръмп наистина е успял. Но не ми хареса, общи приказки примесени с реклама на неговите бизнеси.

Бях си купил и една книга за НЛП, невролингвистично програмиране. Обаче въобще не можах да разбера за какво става дума и как да се програмирам сам себе си.

Имах една книга на един шарлатанин Норбеков за това как да свалим очилата. Пълни глупости, цялата книга съдържа някакви негови лични преживявания, само той си знае кои са истински и кои съчинени. Накрая завършва с това, че трява да посетим курса му. Или цялата книга беше увертюра към една страничка реклама.

Имах и други две книги, едната как да общуваме с всички хора и една на Луиз Хей, Излекувай живота си. Отново общи приказки или псевдонаучни съчинения без основание или реална приложение.

Купувал съм си тези книги преди време като по-малък и по-прост. Наистина съм се надявал, че могат с него да ми помогнат, да науча нещо. Тъй като това не стана, малко по малко съм стигнал до истинското познание, а то е, че човек трябва да може да се научи сам. Да мисли, да работи, да рискува, да се справя с негативите от неуспеха. Неща които не са много приятни, защото те карат да излезеш от зоната си на комфорт.

Единственото по-добро впечатление имах от записи на един пикап семинар на някакъв си Дейвид Деанджело. Те бяха по-скоро за общуване, но наистина каза някои верни и интересни неща. Обаче такъв семинар е за големи смотаняци, които никога не са имали особен социален живот.

От един момент насетне вече имах достатъчен житейски опит, за да търся сам отговорите на въпросите си или пък просто да не вярвам на такива псевдо гурута.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 часа
hash: 66c6db625c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Тотални мошеници, използващи наивността, емоционалната нестабилност и понякога желанието за богатство на хората. Не знам, дали забелязвате, но последователите на подобни личности, като цяло са предимно възпитани, но за сметка на това глуповати и наивни хора. Аз познавам 3-4 такива решили да се правят на мотиватори. Ами единият например си е абсолютен мошеник още от дете. Но не му се получи, защото си е грубян по държание, а дори и визуално има вид по-скоро на бандит. Друг пък също познат от ученическите ми години до 32-33 годишен беше постоянно в депресии, вечно мрънкащ и издържан от родителите си, защото не щеше да работи и изведнъж гледам във фейсбук направил страница, че провежда обучения на теми как да забогатеем, как да развием успешен бизнес, как да имаме изобилие от жени. И гледаш отдолу 50 коментара "Кога и къде да дойда на обучение?". Сложил едни очила, риза, вратовръзка и застанал пред една бяла дъска и чертае схеми, като Айнщайн. Е, добре бе, хора, как може да сте толкова наивни??? Та тези "гурута" са си добре. Някои от тях с никакъв труд, но с баламосване на наивници си изкарват не малко пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker