Чувствам се виновен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувствам се виновен
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 2764 пъти
Здравейте, искам да разкажа какво ми се случи скоро. Имах една къща в едно малко неизвестно село и един парцел, които от много години исках да продам. Бях направил няколко обяви но за тези години никой не се обади, а чак сега миналия месец се обади първия кандидат.

Говорихме с него но той предложи много ниска цена която е няма и 50% от цената на имотите. Аз вече бях отчаян и дори раздразнен от цялото това чакане дълго време и се чудех какво да направя и се съгласих на продажбата. Казах си по-добре малко и да ми се маха от главата този проблем, отколкото да минат още години в чакане.

Трябва да поясня че става въпрос за евтини имоти. Къщата е стара тухлена и в нея повече от 10 год не живее никой, само съседите поддържаха малко. А парцела също беше неползвам много години, като го видях целия буренясал с треви над 2 метра си казах кой ще го купи това нещо.

И така се съгласих на много ниската цена. Преди продажбата платих много данъци за всичките тези години, получих парите от двата имота и ми олекна че съм разрешил проблема.

Да но няколко дни след това започна да ме гризе съвестта че не постъпих правилно. В тази криза пак добре че се намери някой да ги купи и ми се махна тази тежест от толкова години, но от друга страна се чувствам ужасно. Амо ако не бях се съгласил сега и бях трябваше да чакам още години? Просто имам други задължения, започвам нови ангажименти и това е основната причина поради която исках да ги продам.

Чета в интернет как масово се разпродават селски къщи за има няма 2000 лв само и само да се отърват наследниците от тях, защото пустеят и в тези условия няма кой да даде повече. А също и как чужденците вече продават на безценица имотите които купиха преди няколко години и вложиха много пари в тях, защото са ги окрали тук и искат да се махнат. Гледам обяви за селски къщи стоят дълго време и явно интерес няма.

Та основния ми въпрос е-заслужава ли си човек да се измъчва заради нещо подобно, още повече че не говорим за скъпи имоти от които едва ли не може да забогатееш, а за нещо минимално което както аз казах правиш го за да ти отпадне този проблем, а не за печалба.

Дори и така да е се измъчвам сега и затова писах тук за да потърся мнението и на други, изпадали в подобно положение, които са се чувствали като мен. Знам пари се изкарват и някакви малки суми нито определят живота ни, нито пък могат да ни помогнат да оправим нещо или да го променим. Постоянно си го повтарям но пак се чувствам виновен.

Тази нощ не спах и само това ми беше в ума. Не мога да премахна или поне да намаля чувството за вина.
И така според вас имам ли основание да се чувствам така или напротив-трябва да ми олекне че съм ги продал, макар и не толкова добре?

Само ще помоля без обвинителни коментари и други подобни. Когато човек пише в подобен сайт последното което търси е обвнинения или обиди. Затова се казва сайта "сподели" за да може всеки да каже какво го притеснява. Благодаря на тези които ще го прочетат и ще напишат нещо смислено по моята тема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 53e25abf36
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, аз съм мениджър в сверата на имотите и мога само да ти кажа, че си постъпил правилно.
В близките години този тип имоти дори ще поевтинява. Обезлюдяват се селата ни, има много къщи, които си стоят и са без пари! Измряли са собствениците, никой не ги наглежда!
Имаш късмет, че някакви цигани не се бяха настанили, до сега къщата щеше да бъде тяхна.
Забрави за годините на бума в сверата на имотите, всичко беше искуствено. Ако се замислиш, ама честно и логично се замислиш, ще разбереш, че цената, предложена от купувачът е била спреведлива. Същност цената е именно сумата, на която сте се споразумяли, не е сумата, която ти си искал и съответно 2 години не си получил.
Радвай се, че си се отървал, дори 1000 лв. да си взел. Ако беше паднала запустялата ти къща върху съседското дете, ако беше паднала дори в-у главите на самонастанили се роми, тогава трябваше да се чувстваш виновен!
Сега си направил добра сделка. Не мисли вече за това, а гледай живота си, вложи парите в нещо видимо - например нова кухня, нова баня, не ги харчи за ядене, пиене или почивка и бъди всеки ден благодарен за новата си придобивка, която ползваш всеки ден.
Спри да следиш и цените на подобни имоти, защото само ще се косиш, ако след 10-20 години някои е продал такава къща за 1000 лв. повече. Няма смисъл - сделката е вече факт и не можеш да промениш нищо, не е полезно да се питаш и косиш при тези обстоятелства.
Но като икономист и човек, които работи в тази област и сам има такива имоти, които в момента продава, ти казвам - добре, че си се отървал от тях! Концентрирай се в-у имуществото си в града, върху работа и семейство. Не се чувствай виновен, защото сега ще има с една порутена селска къща по-малко и няма да си отговорен за потенциална злополука, както и няма да дължиш данъци на държавата.
Успех, спи спокойно!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 135255828d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ОТ автора:
благодаря за позитивния коментар. Знам че тук не е позволено да се казват лични данни, но ако е възможно да ми дадете скайп, искам да попитам още няколко неща но лично, а не тук.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker