Защо всички мразят българите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всички мразят българите?
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 3430 пъти
Здравейте, аз съм на 17 години и питам от чисто любопитство.
Забелязах че нас българите, от Португалия до Урал, никой не ни харесва.
От малък съм чувал как на запад има магазини с табелки, забранено за българи. Даже аз съм се шегувал и съм спрягал от bulgar~burlgar.
Също напоследък започнах да влизам под руски видеа в интернет, и горе долу разбрах какво говорят и ако влезеш във видео свързано с България, всички руснаци почват да пишат какви "предатели" били братушките или "знаем ги ние братушките" общо взето отрицателно отношение.
Също така останах с впечатлението, че има негативно отношение към нас и в другите балкански страни. Дори някакъв сърб май ми писа, че на западните балкани българин се е превърнал в нарицателно за циганин. Нещо подобно. А пък да не говорим за македонците, те направо ни мразят. Само май че гърци и румънци ни харесват доста.
Общо взето или сме крадци, или сме предатели, или почват да ми обясняват как сме били тюрки-монголци.
А в същото време другите народи много се обичат. Руснаците примерно много обичат сърбите и обратното. Същото се отнася и за други страни.
Мисля че ме разбрахте, надявам се да не изпускам нещо.
Сега ще ме попитате шеговито колко езика говоря, но ми е лесно ако се съсредоточа да разбера какво ми говорят, ако е славянски език разбира се, а плюс това много хора пишат на английски, а аз него го знам много добре.

От лошо познание на фактите ли е всичко това? Предполагам че да. Но възможно ли е и ние да имаме вина? Наистина ли сме толкова лоши?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 4 години, 1 месец
hash: 046f96a251
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Македонците е ясно защо ни мразят. В техните си представи те са си отделен етнос, а ние ги изкарваме българи. Дали е така, е спорно. Знам сега, че ще ме заврат в кучи гъз, но те макар едно време да са били в пределите на България е спорно дали пък не са отделен етнос или по начало са си били българи. Наистина 40% от македонците в Северна Македония се самоопределят като българи и те наистина са си били българи още от времето, кгоато са си били в пределите на България, но за другите 60% е спорно. На тяхно място може би и аз щях да мразя българите. То ако ни питаш и българските турци са българи, ама дали? Да, знам какво пише в българските учебници по история, но замислете се реално защо да не са били отделен етнос подобно на сърбите примерно? ОК, езика е почти същия, но и на сърбите е така. Те да не са българи?

Руснаците ни мразят, защото си мислят, че като са ни освободили от турско робство, трябва да им лижем гъзовете. Те не са го направили заради черните ни очи, а са имали интереси, но да речем ОК, благодарим им. Само че след това такъв ни го туриха с този комунизъм, че 30 г. след "края" му още не можем да се оправим. И естествено много българи ги намразиха заради това, а руснаците тълкуват това като предателство, понеже са ни освободили. Макар че ако питаш мен, колкото вреда ни е нанесъл комунизма, и робството не ни е нанесло, защото в началото на 20. век са ни наричали Швейцария на Балканите, а след комунизма сме Сомалия на Балканите. И да, знам колко неща е построил Живков, но манталитета, който ни вмениха, ни върна 200 г. назад. Това го казвам за пенсионерите, които сега ще скочат да изброяват колко е псотроил и колко деца са се родили благодарение на него. Само че общество, което не стимулира и не мотивира най-интелигентните, най-способните, защото трябва да има "равенство" запада бавно и необратимо. И да, знам, че ще кажат "ама тя като дойде демокрацията, пак не се оправихме". Да, не се оправихме, защото тя така и не дойде. Това не е демокрация, а посткомунистически мутант на чело с комунистчическите наследници.

Защо ни мразят на Запад? Ами ти ако си мястото на един западняк и да гледаш с десетилетия как българи, румънци и всякаква паплач превземат страна ти, ще ги обичаш ли? Повечето, от които цигани на помощи или занимаващи се с просия, дебчийство, наркотици, проституция. Ти ще ги обичаш ли, ако в следващите 30 г. тук ти се изсипят 10 млн престъпни афганистанци, пакистанци, сомалийци и етиопци и българите станем малцинство в собствената си държава и ги храним с нашите данъци, защото ги мързи да бачкат? Да, има свестни, образовани и умни българи на Запад, но негативното винаги привлича повече вниманието от позитивното. Ако някой българин направи геройство и спаси живота на някой, най-вероятно медиите изобщо няма да го споменат, а и да го споменат, след 3 дни всички ще са забравили за него. Но ако някой бг циганин го хванат да краде, медиите веднага ще надуят свирката и хората веднага ще си съставят мнение особено след няколко такива случая. После върви обяснявай, че това ен са българи, че не всички са такива и т.н. Отделно политиците нарочно използват това за свои цели и допълнително раздуват гайдата.

Събите точно не знам дали и защо ни мразят, аз лично нямам такива впечатления. Гърците също имат негативно мнение за нас, но те имат към всички, защото са си доста горделиви и в съзнанието си още живеят в Древна Елада.

ПС: знам, че много хора е ме намразят за мнението ми, но аз си го казвам, така както смятам, че е, пък нека всеки си има глава на раменете... евентуално.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b3ee45eebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Защото си го заслужаваме !
Не може една нация да се самоунищожава - да сме лицемери, злобни, завистливи.
Не уважаваме не само жените си, но и жените като цяло ! Жената тук се е превърнала в синоним за удовлетворяване на някакъв сексуален нагон !
Тарикати сме - гледаме да прецакаме колегата на работното място, за да изпъкнем ние !
Отделно жените са си виновни за това отношение - не може да се сваляш с шефа на работното място, за да изместиш съвестен колега !!!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 14ec660f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Защо чужденците мразят българите ? Поради същата причина, която българи мразят българи. Просто, защото масово не ставаме. Масово българинът е мързелив, предател, крадлив, страхлив и ограничен. Не слагам всички под общ знаменател, но говоря за над 70% от хората. Защо ни мразят руснаците ? Защото ни освободиха, създадоха ни държавността, направиха едни от най-красивите сгради(в центъра на София), а накрая им се изплюхме в лицето и станахме подлоги на САЩ, които през Втората световна война бомбандират и разрушават София. Докато сърбите не са мръднали от руснаците и са плътно една до друга двете държави. Ние където е далаверата и парите веднага там се преориентираме и даваме гъза. Ако утре Турция е богата ще станем и турски подлоги. Пожелавам ти да не се омърсиш и да останеш от малкото свестни българи авторе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 14ec660f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото така ни възприемат. Като по-нисши и второкласни хора. А вие продължавайте да бягате в чужбина и да им работите като чистачи, миячи и сервитьори. В другите държави ни възприемат просто като евтина работна ръка. Нищо повече или по-малко от това. Да не говорим, че българи и румънци навсякъде се славят като едни от най-големите шмекери, крадци, трафиканти на бежанци и проститутки и каквито още глупости се сетиш. И за да се славим като такива значи има доза истина.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5deeb1a035
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мисля, ще номер 3 е абсолютно прав, само че не мога да го напиша толкова добре.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 628f7632db
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Номер 1 и останалите жестоко грешите. Омразата е само в главите на хората пропити с чувство на малоценност. Руснаците или поне повечето ни обичат, както и ние тях. Просто смятат, че трябва да сме заедно, защото според тях представляваме една цивилизация. А политическия елит в Русия не може да обясни на хората как от най-приближен съюзник в лицето на България, с който съюзник действително са споделяли всичко най-ново като военни(и не само) технологии, сега е държава с която просто имат някакви взаимоотношения тип Македония-България. Затова и се правят клипове в стил:"продажна България". Но същите пропаганди са и против Украйна, която е тяхната Македония. Що се отнася до западна България(Македония), то там няма и никога не е съществувал въпрос какви са. Няма сериозна наука отричаща българщината на тази територия. Сърбите са две групи естествено. Едните смятат, че сме им откраднали София и Видин и сме им окупирали Македония, а друга много голяма част признава българския характер на Македония. Гърците в своето множество са про-български или като минимум неутрални, по-негативно настроени има при нас спрямо тях, поради огромните земи население с българи, които западните сили им подаряват поради страх от голяма държава, чрез която руснаците ще стигнат до топлите морета. Там нещата са много по-сложни и 1 час писане би било необходимо за да се обясни в детайли този геополитически въпрос. На запад отдавна нямат национални чувства, че да мразят на национална основа. Западна Европа е смесица като в САЩ, единствено в Германия има някакви нацисти в западната част, които редовно идват при своите български "националистически" приятели в България. Като гордост можем да кажем, че нашите поне не са татуирани със свастики по лицата като своите нацистки съюзници :Д. В Германия те са представяни като асоциални люде с проблеми, често са криминално проявени и са лежали, понеже в Германия нацистката символика ти осигурява някой друг месец в затвора, различно е в различните бундес републики. Честно казано ми е трудно да разбера защо на някой му пука въобще какво мислят за него другите. А като народи, по мои наблюдения, българи,сърби, руснаци са най-читавите. Хора с които по-задълбочен разговор изобщо е възможен. От по-западните(от наша перспектива), се среща тук таме някой австриец/германец който да разбира в каква ужасна ситуация е неговата държава и как от 1919 Германия е външно-управлявана и използвана. Горе долу същата година и за България става ясно, че този свещен за тогавашните българи национален идеал(обединение българското землище) няма шанс да бъде осъществен. Падането на Русия в чифутски ръце, използването на Германия от същите чифутски ръце, които яхнаха анти-семитизма с цел да го дискредитират. Унищожението на милиони православни руснаци от тях и изправянето едни срещу други най-прогресивните два европейски народа, които загубиха съвместно около 40 милиона(грубо), без вътрешните репресии на Хитлер, Ленин, Троцки и тем подобна сган. Само човек нямащ елементарна представа за света и за кликата която го управлява би погледнал на западните държави като национални, и също толкова непознат по погрешка би погледнал на политиците им като на нещо повече от слуги на тази международна престъпна група, която държи почти изцяло власста.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 09ad759c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   С 15 години по-голям съм от теб. Работя в чужбина от много години, бил съм в няколко държави, включително и в три арабски.
Работил съм и продължавам да работя с хора от цял свят.
Без да се правя на "голямата работа" бих казал, че твърденията ти са наивни и първосигнални. До голяма степен и погрешни. С посещението на няколко форумчета, няма как да си съставиш адекватно мнение.
Работейки с най-различни хора, стигнах до заключението, че като цяло имаме добър имидж сред другите народи.
Ще бъда максимално кракът, използвайки простички изрази, че не ми се точат локуми.
Литовци, латвийци и поляци са ми казвали "Защо не сме сплотени като вас българите".
За кореняци нигерийци и подобни, ние сме братя, защото също като тях, ние сме били роби. Чернокожи са предпочитали да общуват с мен, защото както те казват "вие българите не сте лицемерни като по-белите хора".
Познавам либийци, които знаят за отношенията между нашата държава и Либия по времето на комунизма/Кадафи. Знаят и са благодарни, защото сме търгували с тях. Обучавали сме техни кадри и прочие.
Последно говорих с един чернокож, който е работил в строителството, главно с българи. Лошо от тях не е видял.
Преди години трябваше да приема едни сърби в дома си, бяха на някакво обучение.
След няколко месеца и литри ракия ми признаха "В Сърбия от малки ни промиват мозъците, но разбрахме, че българите никак не сте лоши".
Минаха вече няколко години, а тези сърби почти всяко лято посещават Варна и Пловдив и омразата в сърцата им се изпари.
Случаи до утре мога да пиша.
Та... Ако си мислите, че сме най-лошите, че само при нас има предатели, некоректни хора, тарикатлък и прочие, проумейте, че това е общочовешка черта. Всяка общност, всеки народ има мърша.
Нито сме най-доброто, нито сме най-лошото.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 046f96a251
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   7, и какво като си обиколил половината свят? Да не мислиш, че ще ти кажат директно в очите какво им е мнението за повечето българи? За разлика от нас са възпитани/лицемерно, като ти е казал и негъра. Отделно може да нямат лошо отношение към теб конкретно, но не и към българите като цяло. А това, че ни завиждали, че сме сплутени, се посмях доста. Аз където съм бил, съм забелязал, че сме сплутени, докато имаме интерес един от друг, а като ни мине зора, си правим сечено. Аз не мисля, че чак ни мразят, но и със сигурност голяма част от западняците нямат добро мнение за нас, което е напълно разбираемо. Арабите може би нямат лошо мнение за нас наистина, просто защото не сме и имали толкова вземане-даване и не са сърбали попарата.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: de49e09180
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Истината е че Алеко Константинов още преди 100 години дава много точен отговор на въпроса ти авторе.
Като цяло аз говоря за "Разни хора, разни идеали", но Бай Ганьо също е обобщителен образ.
В българското общество в култ се е издигнал келепира, а морала е на заден план.
Дали е така при други народи- не коментирам.
Но е факт че ние много от нещата си ги заслужаваме. Искам да кажа че винаги е било така. Имаше коментар, май беше номер 1, който каза че комунизма ни е вбил друг менталитет. Ами не съм съгласен, защото още преди освобождението българина е бил скъперник, егоист, селяк. Тези неща не ги говоря аз, а български автори от миналия век.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: de49e09180
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Лисабон до Владивосток все българи са им виновни.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: de49e09180
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Автора каза от Португалия до Урал. Не е говорил въобще за Либия и като цяло за Арабски страни.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 14e412032b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щото явно гледаш коментарите под такива клипчета... Аз например често чета от интерес коментарите под най-гледаните клипове на българска музика и много често има чужденци от цял свят, които изпращат поздрави. Даже македонци има. Съответно в коментарите под чуждестранни клипчета, особено от близки нам страни, често има българи, изпращащи поздрави. Абе искам да кажа, че го има и другото - разбирателство и приятелство.

Иначе руснаците, поне повечето, имат добро мнение за нас като народ. Като политика е отделен въпрос. Аз лично съм по-скоро против НАТО, така че ги разбирам.

Гърците са по-скоро неутрални към нас, никога не съм усещал някакво кофти отношение, но не е и някакво възвеличаване.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: e7a99fbc9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

13.   Защото вие българите сте мизерници. Вие сами се възприемате, като по- долни същества. Завистливи, трепачи, ебачи, мутряги, а сте боклуци. Нито едно предаване по телевизията ВИ не е интересно, копирано от други шоу предавания, защото не можете едно нещо да измислите сами. Единственото което става е чалга песните, наподобяващи порноактриси клипове, винаги сте си били ебани и такива ще си останете !! Ще дойде ден БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИТЕ ще се изпарите, както е трябвало да бъде по време на войната, добре че са били РУСНАЦИТЕ палячовци долни.
На 3 март - ходите пияни надрусани на ШИПКА - ИНАЧЕ СТЕ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ - куроядци
Това сте вие Българи! Отношението ви един към друг, влизаш в някой магазин всички намръщени, никакво коректно поведение. Всеки гледа да е по-богат от другия, да го прецака.. Но още малко... България ще духа супата

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 42a9053236
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Абе хора, как може да плюете собствения народ. На който българите и България не му харесват, да си ходи по собствената земя. Не да идват руснаците, които уж не ни харесват, да ни завземат Черноморието, както и западняците. Да не говорим за другите ни курорти , където е пълно със сърби, гърци, румънци и т.н. България е рай и българите сме сърцати и добри хора и другите се чувстват добре тук. Да, винаги има изключения, но защо правите тези изключения представителната извадка? Учила съм и работила на Запад, всички говорят добре за българите, че сме топли и умни хора. Но това никога не съм го чувала примерно да го кажат за един немец, или един французин, защото никъде не ги харесват. Кажете ми, кой харесва немците? Българите сме тачени навсякъде, само медиите искат скалъпено да изградят на България един образ на бедна и корумпирана страна, сякаш това никъде другаде не се случва. Самият президент на Германия беше обвинен в корупция и подаде оставка... за какво говорим.
Българите само ние си знаем какво сме преживели като народ, и сме се доказали в трудни времена, че сме сплотени. Това е важно, иначе нямаше да сме най-старата държава е Европа. За всички други ми дреме на шапката.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2f684994a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Руснаците като цяло обичат българите, но както писа някой им е много чудно ,защо най добрия им съюзник се обърна към САЩ и влезе в НАТО .Защо обичат Сърбите ?.По време на кризата в Косово те свалиха невидим СТЕЛТ.Бяха бомбардирани и се биха с американците.Това ги прави герои в техните очи.Демек всички против янките.Гърците не ни харесват още от преди 100 години.По време на балканската война или междусъюзниченската не помня точно ,нашата славна армия влиза надолу в днешно гръцко и там какви ги е вършила не знам , но до скоро старите хора в този край като чуеха българин и казваха -окупатор.Гърците и сега като чуят за българин и го свързват със сезонен работник по полето. Знаете какви са повечето работещи там .За македонците всички знаем какво им е отношението.Западняците като цяло са резервирани към всеки непознат.Румънците общо взето и те не ни обичат ,там нещата са 50 на 50.Ние им викаме Мамалигари те пък ни наричат Краставичари.Не знам от къде им е дошло това определение за нас .Това ми са наблюденията за съседите.Желая ви здраве и се пазете

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c3c8e86fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   13 Абсолютно прав. Жалки твари сте. И сега за милионен път си проличава. Една шепа се борят за нормален живот и да не ги тъпчат чрез ОЧЕВАДНО измислен вирус, а други страхливи и глуповатички, но пък доволно нагли подлоги, ги дърпат в калта и чак си позволяват да плюят от мишите дупки. Както е било винаги. Иначе много обичат да се бият в гърдите какви са патрЕоти, а те са спъвали революционерите и сега ги спъват. Не народ, а мърша. Не случайно векове наред сме роби.

– Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета?
– Не знам, ага.
– Аз така заповядах! Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.'

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5deeb1a035
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Само не разбирам като казвате "жалки твари СТЕ" това ви кара Небългари ли да се чувствате или ви е трудно да кажете жалки твари СМЕ, защото по някакъв нелеп начин се смятате за нещо повече от злобните, долни българи, които вие злобничко коментирате, бидейки българи?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f8765c871e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ами то българите вече не можем да се търпим помежду си, какво остава за търпимост от другите държави. Общо взето българинът е станал лош, а от лошите хора нормалните бягат. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 08f35f352e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Ще бъда обективен :)
Няма да се лъжем, българите не сме най-прекрасният народ за съжеление, но и не сме най-лошият.
Що се отнася до западна Европа, то при тях е напълно оправдано негативното отношение, вземаме им работата, заплатите, цапаме им улиците и какво ли още не.
Що се отнася до руснаците, не бих казал че ни мразят, даже ако ме питаш мен, ако се дистанцираме от политиката те са много дружелюбни, даже ще кажа честно, те са много добър събеседник и много разбрани хора, имаме много допирни точки с тях.
Те си нямат и на предства че ги обвиняваме за комунизма, не знаят за репресиите в България и другите лоши неща. Но като цяло отрицателните чувства идват от там че се чувстват предадени... викат си защо ли дядо ми трябваше да мръзне в Стара планина, за неблагодарници като братушките, въпреки факта че има цяла плеяда руски паметници.
Що се отнася до македонците, то на тях сърбите има са промили мозъците. Те ни смятат за монголци или за тюрки. Нали въпреки факта че албанският им е втори официален език :)
За сърбите няма какво друго да кажа освен че са ни братски народ, имаме много общ език, но ако ни мразят, те губят.

Абе общо взето всички ни мразят а ние всички обичаме :)

Ходим на море в Гърция, въпреки ослепената армия.
Гледаме турски сериали въпреки 500 години робство.
Първи дружки сме си със запада въпреки бомбите хвърлени над България.

Като цяло излиза че ние сме много толерантен/търпелив и добър народ. Само дето един към друг в обществото ни си правим мръсно. Като цяло българите мразят българите, както се вижда по по- горните коментари.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 08f35f352e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Да допълня.
Проблемът е че на нас все друг ни е виновен, българинът не гледа себе си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c3c8e86fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   18 Защото някои се борим и се подкрепяме помежду си за разлика от другите мижитурки. Ясно? Видяхме вече, че ви е трудно да мислите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5eb7517032
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Винаги съм смятала, че е върхът на глупостта да "обичаш" или "мразиш" дадена нация. Просто защото няма как да имаш обективно мнение за милиони души, без дори да си ги виждал през живота си. В крайна сметка подобно обобщаване има само един резултат - показва колко ограничен си ти самият.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 046f96a251
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23, така е, но все пак си има неща, които важат за голям процент от нацията. Ето примерно циганите - повечето от тях се занимават с незаконни или неморални неща. И да кажеш, че всеки циганин е отделна личност и няма такова нещо, пак си е ограниченост. Не казвам, че трябва да мразим даден циганин, преди да сме го опознали, но все пак ако говорим за етноса им като цяло, определено има някаква тенденция и характерна за по-голямата част от етноса черта.

Примерно ако кажеш, че холандците са високи, няма да сбъркаш, защото наистина голяма част от тях са си дългучи, което не означава, че няма и ниски холандци, но са по-скоро изключения.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 17a13317eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   23, човек освен личност е и част от по-големи групи - семейство, нация, култура и тн. Хората живеещи в една култура и/или в една среда често споделят определени черти - език, манталитет, маниери и др. Тоест, подобни обобщавания не са безпочвени, а се се базират на реалността.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: b49f039729
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   №1

Какво са ти турили руснаците с комунизма?
Че 1989 година имахме заводи и фабрики на стойност над 100 милиарда, без стойността на земята под тях?
Не одобрявам всичко преди 1989 или станалото 1944, но такива книжни мнения без факти!

Туриха ни го сега, за трийсет години ни направиха гурбетчии на запад и по други континенти, а имаме златна земя и природа!

И не е вярно, че не ни обичат.
Французите и англичаните са водили 100 години война. И?
Кой кого не е трепал преди, а и сега.

Не, не е вярно това. В чужбина бях и македонец като чу че говоря български, буквално не ме остави на мира, докато не ме разпита кое как, даже открихме общи познати в моя град македонци, негови роднини, които са се изселили преди десетилетия при нас.
Друг македонец, не знае английски, и моли мой познат да му превежда с американеца. После пита моя познат, от къде знае македонски. Българинът му казал,че аз ти говоря на български. Оня се разсърдил.

Всичко е според човека и акъла му!

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5eb7517032
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   24, по твоята логика, ако по принцип мразя високи хора, това означава автоматично, че мразя Холандия, понеже 90% от хората там са високи? Що за ограничено мислене? Ами то и в Австралия хората са високи, и тях ли да мразя? И ако трябва да стигна още по-далеч - защо направо да не мразя целия свят или поне тази част от него с 'високите хора', за да съм сигурна, че съм обхванала всички възможни ПРОЦЕНТИ? Не схващаш ли колко погрешно е подобно мислене?
С две думи - кофти хора има по целия свят, въпрос на късмет и донякъде на собствен избор е дали ще си имаш вземане-даване с тях или не.



23

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5fa38ef287
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   26, вече обясних.
27, изобщо не говоря за мразене, а за типични черти, присъщи на голяма част от нациите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 17a13317eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   27, точно така работи, да, само че ти нарочно засилваш емоциите (отиваш в крайности като омраза), в опит да се изкараш права :)

Да разгледаме становището "германците държат на точността" и да допуснем, че е истина. Това за мен, като човек държащ на точността например, значи че сред германци бих се чувствал по-добре, отколкото сред други групи хора, които не държат толкова на точността. Това не значи, че мразя другите групи хора, нито пък че припадам по германците.

Друг пример: "американците са големи индивидуалисти". Ами спрямо по-голямата част от планетата, това е вярно становище. Ако например ми харесва да съм силно изразен индивидуалист то бих се чувствал добре сред американци. Това обаче не значи, че мразя по-колективистичните култури.

Трети пример: средностатистическата жена не харесва ниски мъже. Това значи, че ако дадеш избор на една млада неомъжена жена да емигрира при пигмеите или при датчаните, най-вероятно ще избере да емигрира при датчаните. Това не значи, че мрази пигмеите.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0537385e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До 20

О не, нека се мразим, защото един психопат с власт, избила армията на друг владетел, чийто предшественици са били не по-малко опасни психопати ... преди 1000 години.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5d756cf822
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Никой не ни мрази. Имам много приятели чужденци, тъй като живея в друга държава, и много от тях са ми казвали че съм първата българка която виждат. Никога не съм имала проблеми да си намеря работа или приятели заради националността си. Много е грешно схващнето, че ни мразят.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 08f35f352e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Не казвам че всички са света вода ненапита, но и българите сме големи тарикати. Винаги търсим парата, защо сме в ЕС, заради парите. Вместо да сме с братска Русия.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2f684994a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Номер 13 като те гледам как си писал сигурно си турчин. Нямам нищо против турците в България, даже имам приятели от тях с които сме в прекрасни отношения. Първо - всяка държава е имала трудни моменти в своята история в която е оцелявала дори и с доза късмет. Ще ти дам пример с Турция. Земите на днешна Турция преди са били колония на Византия. Там е бил и Константинопол-Цариград. Османската империя още не е била създадена, но българите сме имали вече държава с територия отвоювана точно от тази Византия. По късно Византия се разпада и племена от днешен Ирак, Иран, Сирия атакуват от юг разпадналата се империя и си взимат територия и се създава османската империя. По късно проявяват апетит към териториите на България и поради това че ние сме били разделени на малки княжества с раздори помежду си успяват да ни покорят. Ако тази агресия се е случила когато сме били при цар Симеон, никога нямаше да има 500 години робство. Симеон щеше да прегази османците като луда крава и никога нямаше да има днешна Турция. Така че ето ти пример какъв късмет са извадили. Второ - алкохола не ни прави повече или по малко Българи. Руснаците преди атака срещу германците по време на войната са им давали по малко алкохол за кураж. Виждал съм по време на Байряма пияни като мотики турци които иначе се правят на праведни мюсюлмани. Виждал съм и как по време на пости се крият през деня и набиват дюнери и странджанки, Сега до номер 17. Не е доказано че точно 3 заптиета са съпровождали В. Левски. Аз съм чел че след като са го заловили и разбрали кой е, защото те са си нямали представа кой са хванали в началото, са го съпровождали 300 човека охрана. Всички сме родени на тази земя. Всички сме Българи. Не сте били сред други народи за да видите какви мизерии си правят едни на други и тогава говорете за Българите. Желая ви здраве и се пазете

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 71b522350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ако работиш в сектора на продажбите, туризма, услугите и аутсорсинга, където и да си ще срещаш предимно злобни и посредствени боклуци, простаци и интриганти, дори в България (60к, Съдърланд, Куесте, Дортъм, Кауфланд, Била, Лидл,Олианс и др.). Не, че няма и талантливи и интелигентни сред тях, но самият тип на работата те кара да се озлобиш и да затъпееш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 71b522350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   20 говори за себе си, аз турски сериали гледам по принуда (отвратителни са), пред Гърция ще предпочета да отида на море у нас, в Румъния, в Хърватия, Италия, Испания и Португалия.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5eb7517032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   30, със сигурност не ангажирам никого с мнението си, така че целта ми е не да се изкарам права, а да се обоснова. Авторът е използвал думата "мразят", затова и аз я използвам. Знам, че по-скоро се има предвид силна антипатия (поради ред причини, които не считам за обективни), но умишлено използвах същия глагол, за да се придържам към духа и тона на публикацията.
Знаеш ли, доволна съм, че използва за пример американците, защото колективът, в който имах щастието да работя преди години, не беше от индивидуалисти, както си се изразил ти. А голяма част от него бяха американци. :) Сами виждате, че е изключително ограничено да си съставяш мнение предварително къде и как би се чувствал някъде, преди реално да си бил там и да си ги срещнал тези въпросни хора. Разумният човек си съставя мнение за реални хора, а не за предполагаема маса от хора, за които си чул/прочел нещо.



23,27

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e7a99fbc9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Номер 34. Извинявай обаче дори ти не можеш да кажеш, че си чист Българин ХРИСТИЯНИН. Защото турците навремето са ебали прабабите ви. Така че не се притеснявай може да си от наща партия, както и повечето...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0ed6d4e7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Аз съм в чужбина и причината, за лошото отношение е първо неразбирането на езика. Как да те заобичат, като нямаш комуникация и след 20 г. говорят ужасяващо зле. В резултат всички са лоши, некадърни, студени, но дали е така? В домовете им влизат само българи, комуникация с други националности няма. Друг проблем е възпитанието и поведението, като цяло. Говорене на висок тон, не спазване на правилата т. е очевидно неприемливо поведение. За съжаления съм изпадала в неудобно положение в присъствието на българи, уж по-интелигетни такива, но манталитета си е манталитет. Има много злоба, заяждане, не зачитане на личното пространство, завист, даване на непоискани съвети, наставления и не на последно място самочувствие без покритие. И аз не разбирам какъв е проблема да се усмихнеш и просто да си любезен. За съжаление това е масово. Често в отношенията няма граница, т. е. трябва да знаят за теб всичко и да ти споделят някакви лични неща, . които нито искаш да знаеш нито е редно дори да се говорят или казано по друг начин, хигиена на говоренето. Не смятам, че българите са лоши, като хора просто последните 3-4 поколения са твърде обременени и интелектуалното ниво е паднало много, има много предрасъдъци, неща които, хората по света отдавна са ги надживяли.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2cd697d687
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   В интернета съм виждал много коментари от цяла Европа и почти никъде не съм видял някой да пише лошо за България. Но на Западните Балкнаи не сме особено на почит. Също и в Турция, Гърция и частично в Румъния. Турците ни мразят защото не сме мюсюлмани, имаме много турци, в миналото сме сменяли имената на турци, мислят си, че държим техни територии, което е много лошо за нас, също и заради историята, а и турците са си такива по пронцип. Гърците правят всичко възможно, за да съсипят отношонията си със всичките си съседни държави, а и Ганьовците по гръцките плажове също допринасят. Но разбира се те не са като турците и не всички ни мразят. Някои румънци ни мразят предимно заради историята, но съм видял, че много от твх ни харесват. А че Западните Балкани ни мразят можем да балгодарим на братска СмЪрдиЯ. Сърболята видели една френска пропагандна картичнка от Първата световна война, където кайзерите на Австрия и Германия са представени, като кръвожадни зверове, един сръсбки войник, който е представен, като смел и честен защитник, въпреки, че изобщо не е било така и зад него български войник, който е представен, като долен предател, който забива нож в гърба на сръбския войник. И колкото и да е абсурдно, сърбите и до ден днешен плачат, че ние “сме им забили нож в гърба.” Бих сложил емотиконката с пляскането по лицето, но май няма да мине. И за това ни мразят. А в така наречената Северна “Македония” мрази българите, като чума, че дори и повече. Там мозъците им са изпрани отново от братята СМЪРДИ и СЪРБИ (в смисъл сърбеж), че ние сме тюрко-татари. Това буди у тях чувство за расисъм. Тук малко ше се отклоня, но на Западните Балкани хората са далеч по-прости отколкото сме ние българите. Там омразата, расизма, ултра национализма и шовинизма са нещо нормално за разлика от нас те не се опитват да се отърват от тях ами и се опитват да ги засилват още от ранна детска възраст. И да, тъй наречените “македонци” ни мразят. Там правителствата правят всичко възможно, за да не се разбере, че ние им помагаме и се стараят да подсилват българофобията у тях. А аз мисля, че тази без извинение неблагодарна СГАН, защото за мене те са просто една невъзпитана сгам, трябва вече да забрави за българската помощ. Там в учебниците сме представени като “окупатори фашисти.” Отново се набляга на неблагозвучни думи. Комунистите, които са създали тази изкуствена нация са познавали отлично силата на думите и за това са използвали неблагозвучни думи за нешата, които не им допадат особено. А фашисти реално са били само италианците, а ние никога не сме имали нещо общо с тях. Дори и тази пасмина се опитва да прави партии тука, които също подхранват омразата към българите. Ха, интересно! Забелявали ли сте, че малцинствата в България, които ни мразят се опитват да правят анти-български партии тук с цел да затруднят живота ни. Това са единствено турците и макетата. Циганите също ни мразят, но те мразят всичко. А заради сърбите и черногорците са ни намразили. Отделно и албанците съм виждал да пишат в интернета обидни коментари по наш адрес. Но те принципно си мразят всичко. Казах вече, такива са Западните Балкани. Нормално е там да ни мразят. Умственият им потенциал и манталитета им позволяват толкова. А че Запада ни мрази, те ни мразят, защото не ни разбират, а ние като една типична бивша социалистическа държава не показваме особено голям интелект и често се държим просташки. Нормално е за бившите комунистически държави. Но повечето от тях не ни мразят. И пак казвам, те не ни разбират. Трябва си доста време, за да се опознаем. Но чак пък да ни мразят, тва може да са каже, че е малко пресилено. Мюсюлманите май ни мразят повече, но това е защото ние не сме мюсюлмани. Евреите мразят всичко. За тях всички неевреи са гои, тоест говеда за заколение, а не хора. Евреите се смятат за избраните и за това мразят всички неевреи. А за Русия, тя не ни е братска. Поменете го това от мене. А и като казах Русия, се сетих за така наречените “славяни.” Думата “славянин” е изречена за първи път от руския император Петър Велики, защото тогава руснаците били “славни.” И понеже Русия много разчита на пропагандата лепкат името “славяни” на всички народи, които говорят език от тази езикова група. Загледайте се. Италианците, португалците и румънците говорят езици от една и съша езикова геупа, но нямат нищо общи помежду си. Същото и с така наречените “славяни.” И тъй като “братска” Русия ни е лепнала това име някои ни мразят. Самата дума “славянин” освен че е измислена е и неблагозвучна в много езици. Аз не се определям като “славянин,” защото за мен такова нещо няма. Но е факт, че буди омраза у някои заради неблагозвучността си. И още нещо. Америка и Русия са в медийна война и американците се стараят да показват руски просташки действия по медийте и много хора започват да си мислят, че всички “славяни” са такива. Ето това според мен са част от причините българите да сме мразени. Но чак всички да ни мразят, тва вече не е истина.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 628f7632db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Номер 23, това има смисъл ако човек не познава други народи. В България има малцинство заслужило да бъде мразено. Хилядолетни паразити, обективен факт. За турчулята дето коментираха, даже няма да коментирам. Яко комплекси. България е третата призната държава в Европа и една от малкото, които са получавали данък от Източната Римска Империя. Гърция, Русия и България са водещите в Православния свят. И каквото и да е било османското робство(Ватиканско), важното е че в крайна сметка не сме приели вярата, която гледа на жените като на добитък и именно поради този и поглед може всеки мъж да има по повече от една. Ватиканско е робството, защото след като става ясно, че кръстоносните походи се провалят и Православието не е унищожено, тогавашните еквиваленти на САЩ създават първия прототип на Ислямска Държава. Събират ги от дърво и камък. В първоначален вид ислямистката османска орда има няколко хиляди кв.километра, но за отрицателно време достига няколко стотин, чисто и просто това е невъзможно. Дори гърци, българи и руси не са го постигали. Помощите от Венеция и др.субекти под контрола на западната "църква" финансират(има документи в архивите) своите послушни чеда. До края на ислямистката "империя"(що за шега), повечето им генерали(паши) не са османци. Затова и когато остава само една Православна държава - Русия, се организира последен поход, но св. Александър Невски ги разочарова. А един от най-признатите руски учени - Дмитрий Лихачов казва, че без българските монаси, руснаците под татарско иго са щели да станат мюсюлмани. Разбира се говори и за множеството приноси на българо-гръцката цивилизация, която е от хиляди години алтернатива на западната. Е ако има(поне според мен) недостатък в съвременния българин, то той е, че погрешно смята, че пустия запад може да му даде нещо. Това е едно общество, което от край време се управлява от Ватикана и е признавало папата за Бог, като е и нападало, плячкало и палило гърци, българи и сърби за дето не признават една власт, а вярват(още тогава) в разделението на държава и църква. Там цялата власт е била в така наречената им църква и по закон папата е непогрешим(закон действащ и днес), което е било и предпоставката за множеството злини и чудовищни кланета, инквизиции и тем подобни. Моля ви, мои български братя и сестри, разберете, че историята ви е изтрита и не обръщайте внимание на хора вярващи, че ако убият неверник ще получат 70 жени. На тази група от ислямизирани българи, не трябва да се обръща внимание от позицията на анонимен писател. Би трябвало друго, но не сме държава, а колония. А за нас е срам, понеже сме имали лица като Цар Иван Асен втори, а онези за които става въпрос са обезглавили султан посмял да нападне Венеция(една от субектите на техните господари). Май беше Ибрахимчо не знам си кой подред...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0537385e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   До 39

34 е простак, ама и ти не отстъпваш. То и аз уж голям бъгарин, па след тестовете - what da fak! Гърция, Румъния, баба еврейка, Грузия, Амения и Русия... Все там - по 1-2%, ама да има.. па после имаше и Ирландия, Скандинавия, Сирия, Иран... само дето Япония и америките нямаше. Авера, уж "пряк наследник на султани", се оказа на на 10% французи, 10% испанец, 20% сириец, 20% грък... Викам му - кф турчин си бе, ти трябва да играеш сиртаки на испанска китара и да пееш шансони...

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e2eb76908e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Да живее България

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2f684994a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Номер 13 и номер 39. Точно вие сте пример защо ни мразят българите в чужбина. Вие даже се представяте за българи като сте извън България, а тук се биете в гърдите и се правите на по големи турци от ходжата и плюете държавата. Тук някой да е искал да ви чука жените? или да не ви е взел на работа защото сте турци? Помните ли голямото изселване 89-90 година, когато комшиите искаха да ви плющят жените и ви викаха гяури. Помниш ли лафа Господин Тургут Йозал стига си ни ебал. Можете сами да си направите сравнението сега кой какъв е

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: c63e100e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Номер 42, ти от позицията на написала под коментара си подобни глупости нямаш дори грам право да говориш за интелект. Видяхме Европа колко плаща за надживяните предрасъдъци. Подобни нихилисти като тебе, които ненавиждат този народ от който произлизат, това може би е начин да покажеш, че нямаш предрасъдъци. Истински ме е гнус от подобна паплач. Турците също не общуват много с други националности, затова и в цяла Европа никой 2 думи не може да им каже. Изостанала незапозната с историята сука, само мога да предполагам колко националности са те "опознали". :Д

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 83f8ce0743
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Много пъти съм си задавала този въпрос. Заключението е, че според мен ни мразят защото сме бедна страна, без мнение, без себеуважение и никой няма никаква полза от нас. Единственото което могат да получат от нас е евтина работна ръка. На всичкото отгоре имаме много голямо самочувствие. Всеки втори завършва университет, преписва на изпити, плаща за изпити и дефакто нищо не знае. Разбира се има и изключения. Престъпност има във всички държави но може би ние сме най- не себеуважаващата се нация. Нация без култура и не уважаваща традициите си. България е страхотна страна ние сме проблема.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 31d1150b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Да ни мразят - не бих казала, виж да се отнасят с предубеждение в началото - да, и нека сме честни, има защо. Не само сме най-бедната страна в ЕС, но и много хора с български паспорти ходят на запад в най-добрия случай да се възползват от социалната система, в най-лошия - да крадат или да правят други далавери.
Въпреки това интелигентните хора не обобщават, а оценяват човека според личните му качества. През последните години работя с хора от различни страни (Италия, Испания, Франция, Гърция, Румъния, Македония, Турция, Кипър, Албания, Латвия, Австрия, Полша и т. н. ) и мога да кажа, че не съм срещала кофти отношение. Нали знаеш поговорката, че каквото повикало, такова се обадило. Когато се държиш нормално и човешки с хората, когато виждат, че си съвестен човек, който си върши работата, и те се държат приятелски с теб.
Не знам ти с какви общуваш и на базата на какво правиш такива изводи, но хората също правят разлика между въздухар, който се мисли за върха и свестен човек, който знае какво може и какво не, върши си работата, за която е нает и не се занимава с глупости от сорта на кой народ е по-велик.
А магазини, забранени за българи? !? Що за глупост, да не би да искат лична карта на входа??

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 6b61c1c07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Пич, не искам да те притеснявам, но ще ти отворя очите: не мразят българите, не мразят и мен - мразят само теб. Надявам се да съм бил полезен!

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: a4c3ab094b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Защото е било соц и комунизъм тука... защото е малка бедна и незначителна страна, защото българите там се издъниха (има престъпници) и защото българите самите мразят всичко българско. Нямаме добра репутация навън.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 2a22a63cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Авторе, имаш много погрешно мнение. Хора с мнение като твоето никога не са живяли в чужбина или ако са изобщо не са водили никакъв социален живот. Живея в Лондон. Тук познавам българи, които живеят от 17 години и нито езика говорят, а се срещат само с други българи. После тия като се приберат един път в годината в БГ ги слушаш да разправят какво ли не.

Работя с хора. Всеки ден се запознавам с 3ма нови за мен човека. Жени мъже, семейства, гейове, черни, индийци, ю. американци... от буквално от целия свят. Ще ти кажа две неща, които запомни от мен:

1. Всеки един човек на тази планета е чувал за България нещичко..
2. Всички (поне тук в Лондон ) имат поне по един българин ПРИЯТЕЛ.

Сам си направи извода. Може да не се понасяме помежду си, но правим всичко възможно да оставяме добро впечатление за народа си

Незнам от къде я измисли тази невярна и глупава тема. Точно обратното е!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 9b6800ff97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   До 3: какви сгради са ни направили руснаците? Не ставай смешен! Огромна част от красивите сгради в центъра на София (а и не само в София) са построени по времето на русофоба министър председател Стамболов и са проектирани от австрийски, немски и френски архитекти.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 7743276c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Авторе за руснаците грешиш, бил съм два пъти в Русия - хората там ни обичат! Украинците също!

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker