Защо всички известни са богохулници? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всички известни са богохулници?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1490 пъти
Здравейте. Защо според вас всички известни личности, особено в САЩ постоянно демонстрират чудовищно Богохулство? Да вземем Джеймс Камерън който искаше да погребе християнството с негов филм уж доказващ че Христос е измислица. Почти няма американска певица която в песните си да не се гаври с Господ. Особено брутално е при Лейди Гага, просто се отвратих и колкото и да пее хубаво не мога да я гледам и слушам повече. Защо е всичко това? Та нали спасителят е умрял на кръста за нашето спасение. Защо толкова го ненавиждат тия? Нещо им е направил ли или какво? Да речем, че не са вярващи. Добре, но бъдейки не вярващ, няма от къде да си сигурен, дали Господ съществува или не. Ти просто не знаеш, както не знаеш примерно какво става в черните дупки, а вярваш в една или друга теория. Защо тогава трябва да се подиграваш с Него, като има вероятност и да съществува и да ти бъде потърсена сметка за това. Подигравай се с нещо друго, защо точно с Господ? Ами държавата Китай, защо е издигнала във върховен култ драконът и му се кланя, и се нарича открито поднебесна империя? Там също се подиграват с Господ като казват че се бил преродил там като китайско момиче. Повечето видеоигри са пълни със сатанински символи използащи се в черната магия, които оказват пряко въздействие върху психиката на хората чрез зловонното си енергиино излъчване. Та това си е игра с окултизмът само, че на екранът. Мисля си че всичките тия прелъстителни неща, като песните на Лейди Гага, игрите и другите изброени неща съзнателно и целенасочено са създадени не толкова с цел развлечение, а за да примамват масово хората към тях и да ги обвързват с лукавият, подобно на капанът за насекоми със сладката ароматна лента която ги привлича и полепват по нея. Забавлявайки се гледайки Гага и бъдейки и фен ти всъщтност ставаш съпричастник на богохулството и. Играейки на игрите със сатанински символи в тях, ти всъщност влизаш в контакт с тях, също както ако си ги сложил на масата в холът у вас и си играеш с тях. Мнозина не разибат това дори. Не разбирам защо е всичко това, и защо повечето известни личности и с техните творения открито се кланят на този, който иска да погуби родът човешки, в това число и самите тях. И хулят Този който иска да ги спаси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03efcf8ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма да ти бъде отговорено с отговор, който очакваш. Но има нещо вярно в думите ти (Във всяко нещо има истина и лъжа) Наскоро попаднах на тема в, която майката разказва как е хванала сина си, който е на 8 годинки да мастурбира и повечето коментари под тази тема беше от рода как това било нормално :D. Не знам кое му е нормалното ама айде не съм учен няма да говоря за неща от, които не разбирам но някъде на там сме тръгнали едно по едно ще нарушаваме и забравяме моралните граници. Може след 20 години майките да учат момчетата си как се прави секс и това ще бъде нещо нормално ако момчето не свърши в нея :D а за момичетата сигурно там ще ги учат бащите не знам хаха

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 442c649b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Виждаш ли, проблемът на религиозните е, че не могат да мислят в хипотетични ситуации... Ако ти се беше родил преди 3000 години в Китай, в каква религия щеше да вярваш?
—Не, не, аз пак щях да намеря пътя към Бог?
—Към кой Бог?
—Ами, към Йехова...
Това не е вярно, просто ще си продадеш една евтина самоизмама... Ако се беше родил преди 3000 години в Китай, ти нямаше да знаеш нищо за Стария завет, ами си щял да усвоиш техните вярвания.
Иначе досега всички папуаси от Папуа Нова Гвинея да са православни...
Ако кажеш на един католик, че ако беше израстнал в православна държава, то сега той би бил православен християнин, той ще ти каже, че дори и при една такава хипотетична ситуация, той отново ще намери пътя към истината(демек католицизма).
Нали Христос като отива при евреите, които му казват, че ако са били на мястото на бащите си, е нямало да убият пророците, но Исус им казва, че не е вярно(демек в тяхната.си самопредстава те си мислят, че биха били добри и не биха постъпили по еди си какъв начин)...
Не се самозалъгвай, че знаеш някаква истина. Още дори не знаеш, че нищо не знаеш, а колкото до изпълнителите, никой умен човек не слуша Лейди Гага, Канйе Уест и всякакви такива, там —Тайлър Суифт. А хулят вероятно, защото не могат.да се справят с тесногръдието на религиозните.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73a2fcd516
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е протест срещу тесногръдието на религиозните. Имай предвид, че САЩ е доста религиозна страна и има особено много сектанти. Когато има прекалено много крайно вярващи и натрапващи религията си, нормално е да се роди и другата крайност - хора, които се дразнят от тази натрапчивост.

Отделно те търсят и скандала, защото това продава, няма лоша реклама. А какво по-удобно за скандализиране от религията?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 62c670a8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Модератори,защо сте одобрили такава тъпа,скапана идиотска тема?!?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 53d88ece3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Доста обширна тема, но тук не става въпрос само за песните, филмите или всякакъв вид изкуство, за което се сетиш. Ти си християнин, защото родителите ти са такива. Ако погледнеш по-обширно ще разбереш, че будистите например не е задължително да са лоши хора. Те просто са се родили в такива семейства, с такива традиции. Не мога да изброя всички религии и да ги подредя по процентност към населението в света, но спора за това кои народи са праведни и кои не е вечен. Факт е, че заради религиите са умрели доста хора. Ти обаче говоориш за изкуство и го свързваш със своята религия. Работата на изкуството е да провокира човека, неговата мисъл и емоция. То отразява света около нас, времето в което живеем. Понякога изваждане на грозното се използва за да провокира или за да покаже истината, всичко е относително. Изкуството се разбира с абстрактно мислене. Примерно ти виждаш символа на Ин и Ян и си казваш ,това е сатанинско'', а аз говиждам и си казвам ,,колко красиво и поучително''. Разликата е, че аз съм изучавала символите и ги свързвам с това, което съм чела. Същото се отнася и за пентаграма и тн. Тоест изкуството служи като огледало, виждаш това, което мислиш и чувстваш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bdb741cf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото сатанистите плащат пари. И всеки изпълнител мечтаещ за милиони веднага е готов на всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 384fd01f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   А защо според всички религиозни, атеистите са богохулници и тем подобни? Някои хора чисто и просто не се интересуват от религия, било то вашата или друга.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 13b6e2baf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И какво трябва да се направи?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 93a60a0c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Проучи малко и как религията на която се кланяш е създадена. Може да те учуди, че едни и същи хора стоят и зад нея, и зад това което се популяризира в момента... Т.н. "християнство" така бива трансформирано и преиначено от римският елит (който както всички знаем е езически), че е не по-малко "богохулно". Проучи малко какво празнуваш наистина по Коледа или Великден...

Идеологията принципно е оръжие за управление на масите. Хората отгоре, независимо на какви играят - папи, имами, политици, поп икони, искат само едно - пари и власт на масите. Така че независимо какви роли играят, за пред тях си най-им допада идеята за бого човек... Интересно коя религия изповядва подобно богохулство... Само че те го изповядват в малко по-различен вариант - луциферианство. Някои - даже сатанизъм. Предлагам ти да отвориш тия Евангелиета... които и да си чел, надали си разбрал нещо, и наистина вникнеш смисъла. Иначе нямаше да задаваш такива въпроси. То там е написано. Само дето начинът по който религията ти го представя е нещо съвсем друго.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d932b2e2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 5-ти
Усети ли вече Божият гняв върху себе си, далечен братовчеде по дух на Юда?

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bad320ac54
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   11 ще ти плясна един шамар и ще се напикаш. Стига си говорил глупости чути от някой идиот като тебе. Дразниш ме. Ти прочети Евангелието и после ще ми говориш гей такъв.

Християнството е истинската вяра. Никога не се е чувало за личност като Исус Христос. Той лекува всякакви видове болести, възкресява мъртви, знае бъдещето, контролира метеорологичните условия. Наричат го Господ и само Той е казал за Себе си Аз съм Пътят и Истината и Живота.

Аре махай се сега. Тъпак.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03efcf8ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аве слушай каквато музика ти се слуша! Яж каквато храна ти се яде! Гледай каквито искаш филми! Вярвай в каквото искаш! Всички тези неща ако вредят/помагат или пряко са свързани с теб няма значение какво правиш :) на никой не му пука да ти е ясно нито на църквата нито на хората вътре те са там за 1,2 дни правят се на каквито не са и като се преберат си правят каквото искат. Единия вика аз съм вярващ ходи на църква не знам си какви свещи пали ама прави секс че и порно гледа. Прави нещата, които касаят само теб и внимавай със избора си защото касае само теб :) Ще ти го кажа така: Ако нещо те засяга пряко ако дадено действие ще има ефект върху теб и само върху теб сам трябва да си решиш без да търсиш на някой одобрението :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a80c549e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Християнството е най-голямата секта, скоро Ислямът ще бъде най-голямата секта и всички религиозни сте сектанти. Точка.

Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c2bdc2077b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 3, ти пък как прецени, че хората, слушащи Лейди Гага, Тейлър Суифт и пр. са тъпи?! Сигурно си направил проучване на нивото на образование на същите? Може би всички трябва да слушаме Лучано Павароти, за да влизаме в критерия за умен човек? Ти всъщност каква музика слушаш, за да поддържаш блестящия си ум във форма?

Колкото до въпросите ти, авторе, горе са ти дали логичното обяснение - противопоставят се на тесногръдието на религиозните /както и си правят добър PR/. Аз лично съм се сблъсквал с подобен религиозен фанатизъм (секта) преди няколко години в гимназията. Имах съученик, който не ядеше храната, която му се яде, заради религията. Поставяше етикети на хората, мислите му бяха постоянно мрачни и потискащи. Всяка събота трябваше да бъде на църква, след определено време не ядеше и не излизаше. Общо взето тегава работа. Друг е въпросът с това че освен негативни, в повечето случаи религиозните фанатици са и вредни за много от маргинализираните групи, което поставя същите в положение на втора категория хора. А съвременният модерен свят се противопоставя на идеята някой да се смята за повече от друг на каквато и да било база.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73a2fcd516
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   до 13

Не съм 11, но този език никак не се връзва с религиозност. Ти си точния пример защо хората не обичат религиозните. Едно голямо лицемерие. Между другото духовност и религиозност нямат нищо общо. Морал и религиозност също.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b182c516af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   " А съвременният модерен свят се противопоставя на идеята някой да се смята за повече от друг на каквато и да било база."

Кой свят? Корпоративният? Академичният? "Улицата"? Живееш в свят, в който има гимначии, които искат по 20 000 лева на година, само в България. Живееш в свят, в който висок и заровен мъж е многократно по-вероятно да стане лидер, я на компания, я на държава, отколкото нисък, грозен и "смотан", независимо от усилията, които полага. Някой ще ти цитира баснята за заека и костенурката, но истината е, че за всеки мързелив заек има трим други, котио не спират да бягат, така че костенурката не може да ги бие на състезание, независимо от старанието и постоянството си.
Мислиш, че няма да те съдят за вида ти, за произхода ти, за ръста ти, за теглото ти, за парите ти, за образованието ти, за възможностите ти, за постиженията ти, за вярата ти, за вкусовете ти?
Събуди се се сега, защото след време ще те събди някой друг и ще е много тежко.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c2bdc2077b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   13, и какво дори и 11 да е гей? Какво значение има това, че го използваш като аргумент? Извинявай много ама точно заради злобни хора като теб просто не вярвам в Бог такъв какъвто се опитвате да ни го представяте. Отказвам да приема, че любящия Господ, за когото всички са равни, дели хората на гей, хетеро и пр., още повече пък да ги нарича тъпаци. Хора като теб са позор за всяка идеология колкото и добронамерен замисъл да има тя.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f540ada4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   13, учението Христово не одобрява заплахата с насилие и обидите, тампонче дребно. Не се прави на мъж пред анонимен екран, не си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 65940b3fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   11, вземи ни "светни" как стоят нещата, че явно си доста "наясно".
Не знам защо много хора удобно наричат онези, които се стараят да следват Бога - лицемерни! Вероятно има и такива, но има и много, които наистина обичат Бога. Не бива да забравяме, че Господ ни е дарил със свободна воля и нищо не ни кара да правим насила. Разбира се, накрая всеки си понася последствията. Господ просто казва какво трябва да правим, ако искаме да спасим душите си. Никой не твърди, че будистите, мюсюлманите и т.н. са лоши хора. Религиите им обаче са основани на заблудата. Да, на повърхността всичко изглежда супер и много красиво, но започнеш ли да се вглеждаш в детайлите, разбираш, че нещата не са каквито изглеждат. Колкото до това, защо отвсякъде ни облъчват с богохулства. Ами, просто е - за да ни отдалечат от Бога! Затова масово се пропагандира, че е супер "готино" човек да има много гаджета, да пие, да пуши, да взима наркотици, да поставя секса на първо място при избор на партньор и т.н. Всички тези неща по филмите и чрез т.нар. "звезди" ни се представят, като едва ли не безобидни и даже супер приятни. Реалността обаче изобщо не е такава.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 345fa6128e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Един реторичен въпрос. Защо най-големите масови убийци са били атеисти? Имам в пред вид Мао Цзе Дун, Йосиф Сталин и Адолф Хитлер. По времето на процеса срещу Адолф Айхман в Ерусалим, имащ пряка вина за гибелта на шест милиона евреи, един евангелски пастор прави опити да спаси душата му. Всеки път, когато Айхман го виждал с Библия в ръка му казвал: "Не се интересувам от еврейски фолклор".

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 345fa6128e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Ще посоча доста велики хора, които са били религиозни(християни). Тома Аквински, Галилео Галилей, Йохан Кеплер, Исак Нютон, Рене Декарт, Лайбниц, Блез Паскал, Леонард Ойлер, Карл Фридрих Гаус(математическият колос от Гьотинген), Огюст Коши, Макс Планк и т. н. Давам примери само от областта на математиката и физиката. Други велики християни. Майка Тереза. Как би могъл да сравняваш тази свята жена, с боклуци като Лейди Гага? Друг пример. Чувал ли си за доктор Алберт Швайцер? Великият органист, философ, теолог а накрая и лекар? През 1913г. заминава за Габон, тогава френска колония и създава със собствените си ръце болница към местната католическа мисия. Знаеш ли нещо за монашеските ордени, които създават мисии, църкви, училища, болници на толкова много места по земята?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c2bdc2077b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Номер 20, не мисля че който и да е нормален съвременен човек ще те съди за това колко тежиш, как изглеждаш, колко си грозен и т.н. Не това е целта, не това лежи като основна ценност, не върви към това съвремието ни. По-скоро срещу това се бори, но закостенялото мислене на масата е трудно да бъде разбито. Можеш да прочетеш повече за основни ценности в Европейския съюз или пък демокрацията като цяло, която пък не ни е дадена с мрънкане, колко лош е света, а с борба. Маргинализираните общности, за които ти говорех, назад във годините са били роби на "висшата" класа, гледайки към САЩ. В момента това го няма, но стои на дневен ред самосъзнанието на всеки член от общността. Не мисля да задълбочавам темата, за хората, които не искат да изглеждат неграмотно-смешни има достатъчно ресурси. Закостеняло мислене изглежда имаш и ти, говорейки за грозни и красиви хора, защото красотата за всеки е нещо относително.
Колкото до въпроса с лидерството мисля, че за това все пак са ти необходими качества, отношение и поведение, за които повече информация биха ти дали поведенческите науки и психологията. Съгласи се, че някой, който има повече качества, увереност, знания и опит е нормално да бъде избран за по-добра позиция. Няма как критерия при подбора на човешки ресурси да е кой е по-грозен и по-красив, звучи несериозно. Никъде в науките, изучаващи ЧР, не е залегнала красотата на човек, при подбора на персонал се търсят се качества, говоря от позицията на човек, който има опит в сферата.
А за това, че някои могат да си позволят по-висок стандарт и да учат в скъпоплатени училища отново си мисля, че не е определяща красотата, а качествата, от които следва и по-доброто финансово състояние.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 384fd01f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   №34/35, а защо майка тереза е отказвала медикаменти на болните за които се е грижела и 'лекувайки' ги само с молитви ги е обричала бавна и мъчителна смърт? Много християнско наистина. Мисля че пропусна да споменеш великите личности от семейство Борджия, които не само че са били християни а дори са упрвавлявали цялата католическа църква.
Истината е че гнили ябълки навсякъде има, и ако съдим за дадена група хора само по този критерии, то тогава християните са не по-добри от всички останали. Когато не можеш да покажеш обективност и избирателно цитираш личности, потвърждаваш че си тук единствено и само да поучаваш. Истински духовните хора могат да защитават вярата си по интелигентен начин без подобни изцепки.
Липсата на собствена ценностна система е характерна за догматици от всяка религия. И понеже морала им е външно придаден от съответната, това води до използване на фалшиви аргументи и цитиране на неща които самите не разбират.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a2736045f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Не е глупав тоя дето яде баницата. Да слушаш радио е без пари но се чудя на хората които са слепи фенови и постоянно следят коя певица къде била наваканция, кой каква коласи купил, коя колко операции имала. Абе хора как може да ви допада това? Вие нямате ли самоуважение?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a2736045f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   36 в БГто се търсят наши хора, качества не толкова. Примери много - Телус, Сайтел, 60к, Съдърленд и пр.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a2736045f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Истинска духовна известна личност беше Луиз Хей. Тя не говореше точно за Бог, а за Вселената. Излекувала е хиляди с книгите и думите си. Тя заслужава да бъде канонизирана.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a2736045f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   16 ама същите тези звезди и хора като теб си премълчавате за мюлулманския фанатизъм, нали. Що за двуличие?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a2736045f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Да нямаш религия не е проблем. Руската църква в София е съсипала живота на много писали желания там. Но да нямаш вяра във Вселената е лошо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b182c516af
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   До 36

Да речем, че ще говорим само за "работа".

"Съгласи се, че някой, който има повече качества, увереност, знания и опит е нормално да бъде избран за по-добра позиция. Няма как критерия при подбора на човешки ресурси да е кой е по-грозен и по-красив, звучи несериозно. "

Първо, не ми казвай, какво да правя. Не съм ти някое уплашено съучениче, от клуба по дебати.

Човешки ресурси подбират работниците, не ръководителите. HR-a e там, за да пази корпорацията от служителите ѝ. В САЩ са толкова честни и коректни, че от HR-a родиха животнот "divirsity hire". Живееш с вярванията, че някой търси някакви особени качества. В тези фирми, има 5-10 човека, взимащи важните решения, а дестеки или стотици хиляди, са просто части от машината. В един момент всичките са като клонинги. Ония има 8 години стаж, тоя две, третия бил от Оксфорд, от Станфорд, имал в Google опит, имал в Accenture и прочие. След катопокрият едни условия, подбриат отговарящите на корпоративният идеал. Та допреди 15 имаше цели етажи в САЩ, дето на важна позиция бяха само бели мъже, а младите бяха винаги доста по-красиви. Работещите асистентки, бяха подбирани по-красота. Ум? Да вдига телефона, да носи документи и да научи 20-30 процедури, котио ще повтаря следващите 5-6 години? Спокойно, с това се правят всякакви идиоти!

СЪВЕТ - Виждаш в корпоративният свят, някакви цветя и рози. Съжалявам, но това е бесдушни и лишено от човечност място, където лицемерието, алчността и манията за величие са основни ценности. Корпоративният ад не е мит. Отначало го бъркаш за нещо хубаво, но след време осъзнаваш, че е затвор за ума и душата, криейки се зад захаросани приказки.

Но дай, да си поговорим и за живота извън ниските етажи на работната среда.

"Закостеняло мислене изглежда имаш и ти, говорейки за грозни и красиви хора, защото красотата за всеки е нещо относително. "

Главата ти е навряна в пясъка. Светът не е приказка. Хората са жестоки, хората се делят на класи, касти, красота, вкусове, възможности и прочие. Красотата е относителна за поетите и другите артисти. За повечето хората, Скарлет Йохансон е красива жена, за повечето хората Раян Рейнолдс е красив мъж. Тятяна Лолова и Уди Алън... за съжаление не са. Говрим за чисто фичическата красота.

"Никъде в науките, изучаващи ЧР... "

Няма науки, отдадени на изучаването на "ЧР". И ЧР му казват само разни "патриоти", които държат да се покажат, какви са патриоти и млади студенти. Всеки друг му вика "ейч ар" и го пише, като HR. И да, ще те съдят и за това. HR са просто едни хора, които боравят с цялата легална бумащина, намират начини да уволнят ненужните кадри, да примамят нови такива, да се измъкнат от всякакви договори и да подържат една "офис култура" в която се опитват да индоктринират всички си служители. Повечето са наясно с това и просто гледат, да си свършат работа, без да им пука особено за "обществените" последствия. Какъвто и опит да има, то той е чисто и просто "академичен", а не полеви. Лидери? Поведение и отношение? Безоз слага начело на проф. съюзите си човек, защото го е сментнал за глупак, който ще направи за посмешище организацията, бранеша интересите на стотици хиляди. После се прави на ударен. Добръ лидер е... на парите си. Любимецът на модерните - Стийв Джобс - тоя е направил компания за стотици милиарди, вече и трилион долара, но даже и децата му не намират нищо добро в него. Не знам каква психология е чел, но ми изглежда по-скоро, че е фен на Кръстника, Принцът, Левиатан и висчко от Нитцше.

"А за това, че някои могат да си позволят по-висок стандарт и да учат в скъпоплатени училища отново си мисля, че не е определяща красотата, а качествата, от които следва и по-доброто финансово състояние. "

"Каруцата, преди коня. " Както искаш го разбирай.

И последното, кеото желая да обсъдя с теб е за следното ти изказване:

" Можеш да прочетеш повече за основни ценности в Европейския съюз или пък демокрацията като цяло, която пък не ни е дадена с мрънкане, колко лош е света, а с борба. "

Борба? БОРБА? Кой с кого се е борел? Бедните с богатите? "Маргиналите" с "вишата класа"? Болшевиките? Властта винаги е била взимана със сила от силните на деня. Френската революция не е плод на организация от придворни френски селяни. Американската революция щеше да е невъзможна, ако едни английски гинерали не бяха решили, че искат собствена страна. Русия никога нямаше да е комунистическа, ако някой не беше германците не бяха подпомогнали Ленин. Съжалявам, но ако някак си ти е обягнало - ЕС е много нестабилен съюз, който вече взе да се разпада, а от няколко години, много страни започват да дърпат в "крайно дясно". Виж Швеция и втората политическа сила. УАУ! Те са като албума, дето си избират офицери на SS. Не ми се мисли, как ще е след 10-15 години.
В САЩ имаш свободата, да правиш каквото ти нареди правителството. Стотици хиляди се БОНТУВАТ, заради липса на права. Жените още изкарват много по-малко от мъжете. Има училища само за бели и богати. Свобода, за съжаление имат много малко хора. Повечето имаме ултиматум.

П. П. Не, не защитавам това, да се съдят хора. Просто казвам нещата, каквито са.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b4f9785b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Авторчето/45, големи претенции, а нулева грамотност, 'що така, а? !

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 92dedf4468
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Ще ти отговоря като атеист, но разбира се, с уважение към твоята позиция. Хората, които пеят богохулни песни изразяват своята принадлежност към невярващите. Те не нахлуват в личното ви пространство, а пеят песните си за други, които приемат религията за наивно-романтична самоизмама или агресивен вирус, убиващ Личности. Те не се възмущават, че в църквата ти и твоите "братя и сестри" хвалите божества и им се молите. Просто си следват техните убеждения по начин, който те са избрали да смятат за Правилен. Това, че той се различава от вашата представа за Правилност, не ги прави лоши хора. Те също обичат децата, както и вие. Също биха помогнали, или пожертвали нещо в името на някого. Защо това, че те не споделят вашата представа за Правилност, ви кара да негодувате и да ги плюете? Пише в поста ви - "Да речем, че не са вярващи. Добре, но бъдейки не вярващ, няма от къде да си сигурен, дали Господ съществува или не.". Добре, а вие откъде сте сигурни, че той съществува, за да си присвоявате правото да съдите хората с различно мислене? Само защото повечето смятат, че написаното от обикновени, архаични хора в книга, според вас ви е достатъчно да се оперирате от критично мислене, а твърдението да се превърне за вас в безспорен факт?! Но нямам намерение да ви разколебавам във вярата ви, така или иначе вие й принадлежите, та и да опитам - ще е безмсислено хабене на време и нерви. Основната ми позиция е, че нямате право да обвинявате някой че е бездуховен следовник на злото, само защото слуша лейди Гага, която пее песни, които не ви харесват! Имало е и ще има стотици религии! Ако една от тях поне беше истина, щеше да съществува само тя. С другите религии си спорете на воля, но "безбожниците", както ни наричате, не превръщайте зорлем в сатанисти и бездуховни създания, защото /може да се информираш/ - тъкмо "безбожници" са направили най-големите открития във всички области, включително и в литературата и други изкуства, та са извели цивилизацията до днешното ниво. Което щеше да е на много по-високо ниво, ако църквата не нарече знаещите и мислещи сами хора вещици и вещери, изгори ги по площадите, и завря света за 1500 години в примитивизъм. Никой от безбожниците не е седнал да се оплаква, че вие се молите в църквате и изхранвате армия безполезни попове. Затова си се молете там необезпокоявани, но не плюйте отрова към принадлежащите на себе си хора, защото така предизвиквате негодуванието им. А когато ви кажат, че не сте прави, търчите да се оплаквате за "накърнени религиозни чувства" и законът скача да ви защитава. Атеистите няма кой да ги защити... все още! Затова, намирам публикацията ви за неуместна, защото обижда нас - атеистите! Затова призовавам за сетен път - не ви се месим, нито ни интересува какви са текстовете на хваленията и молитвите ви. Нито ви закачаме, нито искаме да имаме каквото и да е общо с вас на религиозна тематика. Както ви каза един мислещ самостоятелно човек по--назад в коментарите, ако бяхте родени в Афганистан - как си представяте, че точно опцията йехова-исус щеше бъде избраната от вас?! Тогава щяхте да се възмущавате на християните, как може да са толкова глупави и да следват злото, а не вашето правилно - аллах. Религията е начин на възприемане на света с множество варианти и право на личен избор! Избрали сте си /или родителите ви са ви избрали/ да сте християнин. Ок. бъдете си! Но не искайте целия свят да мисли като вас! Инквизиторите, мисионерите в Новия свят и кръстоносците искаха точно това - всички да са като вас. Последствията са брутален и жесток геноцид над човечеството с милиони жертви. Колкото и да омаловажавате това, е ФАКТ!
Затова спрете с обвиненията към другите, и си изживявайте вашата представа за Парвилност между вас си. Не ви пречим и не плюем сбирките и песните ви. Затова претендираме за същото, защото с това ви поведение никога няма да има търпимост между нас. Засега поне се отнасяме един към друг с пренебрежение, но не провокирайте и презрение с подобни изцепки!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a0bb174a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   №13, типична реакция на религиозен - като не може да докаже правотата си по друг начин, започва да обижда. А и се съмнявам, че това, което написа, ще имаш смелост да го кажеш на човека лице в лице.
Религията не е нищо друго, освен бизнес, при това такъв, който не плаща данъци! Овцете дават пари на поповете и последните живеят по-добре и от царе, а овцете и техните наследници кучета ги яли, когато останат без пари. Идеален пример за това е Глупакът Добри, който даде всичките си пари на кръвопийците от Българската Лицемерна Църква и остави наследниците си без пукнат грош.
Ако твоят бог наистина съществуваше, щеше да си покаже грозната муцуна и да се заяви като съществуващ и нямаше да се налага някой да ни казва, че въпросният небесен расист, сексист, масов убиец и педофил съществува.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2727607fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Всъщност не прочетох коментар, който да дава отговор. Донякъде опит за отговор е този, че атеистите така изразявали себе си. Което е абсурдно. Дори има коментар, който уж "уважавайки" вярата ти, всъщност съдържа доста омраза към християните. Донякъде има причина някой атеист, който е разочарован от очакванията си към Бог да чувства негодувание към него, но към друг християнин е безсмислено. Също така ако си просто атеист няма да вярваш и в дявола и подобни символи няма да ги използваш било то в музика, филми, книги. Примерно Джон Ленън мисля е такъв. Определено е съвсем различно от тези, които посочваш.
Недостатъчно обаразованите коментиращи е добре да се поинтересуват от къде имаме азбуката си. Не е от атеисти. Университетите като институция се раждат в християнски държави на религиозна основа. С отхвърлянето на християнството идват най-мащабните войни и масово изтребване на хора. Арменския геноцид е с-у християни. В модерни времена имаме явен разпада на семейството като ценост.
Въпросът ти не е поставен на подходящо място. Повечето не се замислят за това, дори не разбират какво питаш. Може да намериш отговор на този въпрос в писанията на светиите.
С искрено уважение от един православен християнин.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker