Живот след Затвора ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живот след Затвора ?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1521 пъти
Здравейте ще бъда възможно най кратък. Изтърпявам присъда която скоро може би ще изтече след като вече минах на по лек режим затова и мога да ползвам последната година телефон. Не съм убиец или изнасилвач, но първите 8-9 години ги прекарах с такива. Не се намирам в Български затвор, но съм в европейска държава. Скоро най вероятно ще ме освободят предварително, но вече дори незнам дали го искам. Смисъл ще поясня с това, че влезнах на 23 а сега съм на 33 години и се чувствам сякаш вече за мен няма значение нищо. Дори и да изляза идната година незнам как ще се впиша в живота след като десет години бях извън него и едва ли бих могъл да работя нормална работа. Не за друго ами нямам висше образование а средно специално образование с профил електротехника от която нищо не разбирам (отпада). Единственото което ми е като плюс е, че владея е почти перфектен английски и имам шофьорска книжка с абсолютно всички категории, също така и изкаран курс за воден спасител. Тоест с една дума според мен нямам нищо зад гърба си и трябва да започвам от 0-та на 33г. . Вариантът да се върна към криминалното си минало също не става понеже голяма част от контингента ми е на онзи свят а другите са на топло и това някак си отпада. Вариантът пък да се върна в България сякаш също е безмислен, защото то за образованите хора работа там няма а за мен абсурд. Още повече, че излизайки от тук ще изляза гол като пушка, роднини и приятели въобще не мисля да търся поради твърде лични причини. Та дори и скоро да изляза направо ми е все тая. Да не говорим, че влезнах тук като животно озверял и май ще излезна още повече като такова, но това се очакваше все пак е затвор а не курорт и ако не бъдеш животно няма как да оцелееш сред тази криминална паплач. Нямам никакви идеи и планове какво да правя след като изляза и това ми действа доста отчайващо. Благодаря предварително на всеки отделил време да прочете историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4916713c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Убеден съм, че историйката е измислена, но със сигурност има хора в затвора, които се чувстват така и си задават същите въпроси.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c27c9ddb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Фактът че пишеш тук е показателен, че нещо в душата ти е трепнало да продължиш. Тогава щом излезеш продължи на чисто. 33 години животът е пред теб, оцелял си досега, продължи с доброто. Потърси работа, после момиче, но си обещай да не се връшташ към стария начин на живот

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 086947ce40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И на мен ми изглежда малко като на филм историята.
Според мен трябва да се погледне на ситуацията много философски - ето един човек излиза от гадно мвсто с гсдни хора но все пак нещо е научил, няма никакъв опит в нищо извън гадорията, не е на 20, но пък и на 30 като е -пак няма нищо за нормалния живот зад гърба си.
Трябва като начало да се хванеш някаква обща работа, на дневна надница, поне тук в бг така започват -имам един познат наема такива, друг не ги иска.
Има много монтажни дейности и тънкости, учат се на нядто на обект, например вдякакви монтажи на кабели, сверзвания на всякакви тръби, заварки на цветни метали, арматури, сухо строителство, бояджии, алпинисти.
Който му сече пипето, могат да го опознаят и да си вдигне ценза като прави специфични редки неща- подводно заваряване например, така и да е нямал късмет първоначално с много внимание и търпение би успял.
Веднъж стъпил на крака после винаги има начин някалъв спорт да захване, треньор нещо, инструктор каквото му се отдава и харесва, то и чивек себе си ттябва да познава какво иска и има ли мотивация.
Иначе пак в пандиза.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e30338c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази история е била публикувана и преди. Предният път, авторе беше споменал, че би искал и треньор да станеш. Че си се занимавал със спорт и тн.
Там в чужбина нямат ли някакви програми за хора излизащи от затвора. Сещаш се, нещо като бюро по труда, за да имаш някаква работа, че да си стъпиш на краката.
Щом имаш книжка и съответните категории, това е добре. Например има много българи в Англия, които са шофьори на бусове, камиони и тн. Стига да те наеме някой, ще може да получаваш по 9-10 на час. Казваш, че владееш английски, което също е добре. Знаеш ли колко шофьори и общи работници съм виждал, които грам не знаят език (говоря за Англив в случая).

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 525d3e4bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имаш шофьорска книжка с всички категории. това означва, че, сппокойно може да се ориентираш към това да станеш професионален шофьор - категория C.
Професия с добри доходи и има търсене. Тия глупости където ти ги пишат инструктор, заварчик ( то така се става ) са приказки за наивници

Най-важното е възможно най-бързо да се ориентираш да правиш нещо. сега дали ще ти търсят свидетелство за съдимост не знам, но истината е че нямаш друг вариант освен като тираджия.

Не пишеш като тъпанар, така, че хващай се в ръце оправяй си живота и се опитай да бъдеш пълноценен човек. Пътят към затвора за рецидивисти е много лесен както сигурен съм сам знаеш.

Все пак сподели за какво си вътре, но аз подозирам, че само за скиминг с карти са те хванали. доста българи лежат с такива присъди из чужбина.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3b63490e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Измислена история е според мен това...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f5ce1d8c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Никога не прави престъпления повече. 10 години си е голяма загуба. Най важното нещо е да идеш на църква и да се извиниш на Бог и да четеш Новия Завет. Намери евангелска църква и ходи на редовните им събрания в Неделя.

Ще разбереш какъв живот иска Бог от нас да живеем и така ще се спасиш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 261f945ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей. Хей не се отчайвай, може и да имаш втори шанс в тоя живот. Казваш, че нямаш шанс, аз пък ще ти кажа, че имаш. Например имаш всички категории за шофиране. Може да се качиш на камион да покараш малко да събереш пари да се запознаеш с някоя млада жена и дори да създадеш семейство. На 33 си, животът ти все още не е свършил и не е толкова безсмислен колкото ти се струва.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0bc1fe55c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Историята не е измислена който иска да вярва, който иска да не вярва и да подминава. Ще отговоря на номер 4, да приятелю прав си публикувам за втори път същият човек съм все още на същото място! Чакам края на 2020 и се надявам началото на 2021 да съм навън ! Но тук вътре настроенията се менят постоянно! Един ден се надъхваш друг ден се сдухваш още повече, че когато знаеш че ще излизаш мозъка ти почва да работи в друга насока! Освен да тренираш и да мислиш мислиш мислиш друго нямаш и чак сега ми дават от дъжд на вятър за по 20-30 минути телефон. Реално казано главата ми е каша. Някой друг прочетох ме пита за какво съм вътре ами за трафик на цигари, алкохол и оръжие от трети страни, като по време на делото съдът наблегна на последното обвинение много повече от останалите две.Както и да е минаха цели десет години и това е минало. Объркан съм какво да правя въпреки, че знаех че този ден най-вероятно ще дойде. Благодаря на всички отговорили с удоволствие чета коментарите !

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker